Маючи в засіках баночку згущеного молока, швидко і нехлопотно можна реалізувати даний рецепт. Кекси з вареним згущеним молоком володіють м’якою фактурою, карамельним ароматом і помірною солодкістю. Соковитий м’якуш добре поєднується з кисло-солодкими яблучними скибочками, які доречно освіжають, роблять випічку гармонійної, позбавленої нудотності і безликого смаку.
Складнощів немає, так як тісто для порційних кексів не потрібно ні розтавати, ні довго збивати, розділяючи білки і жовтки і т.п. По черзі закладаємо продукти і дотримуємося дозування – ось і вся технологія приготування. Лінуйтеся розкладати тісто по порційних формам? Тоді можна зробити і один великий кекс у великій ємності, збільшивши загальний час випікання.
Складові:
- згущене молоко (варене) – 300 г;
- яблука кисло-солодкі – 350 г;
- борошно – 220 г;
- розпушувач тесту – 10 г;
- яйця – 3 шт .;
- рослинне масло (рафінована) – 80 мл;
- коричневий цукор (можна білий) – 2 ст. ложки.
Кекси з вареним згущеним молоком і яблуками рецепт з фото
- Яйця збиваємо з цукровим піском – працюємо міксером близько хвилини.
- Як тільки білки з’єднуватися з жовтками, а цукор почне частково розчинятися, додаємо згущене молоко і рафінована олія.
- Знову злегка збиваємо, добиваємося однорідності і фарбування маси в світло-карамельний колір.
- До рідкого складу просіюємо борошно з розпушувачем. Розмішуємо, розчиняючи все сухі грудки і нерівності. Важлива однорідність і гладка структура тесту.
- З яблук зрізаємо шар шкірки, видаляємо серцевину. Нарізаємо плоди середнім кубиком і завантажуємо в тісто. Для рецепта вибираємо щільні соковиті яблука з кислинкою – це важливо для балансу смаку.
- Втручаємося в карамелеве тісто яблучні скибочки, а потім наповнюємо в’язкою масою порційні силіконові формочки. Ми залишаємо трохи вільного місця до краю, заповнюємо ємності приблизно на ¾ – обсяг кексів під час випікання збільшиться. Всього вийде близько 15 виробів (на кількість впливає розмір форм).
- Ставимо заготовки в попередньо розпечену духовку. Випікаємо до «сухої сірники» 20-30 хвилин. Температура – 180 градусів.
- Готові кекси з вареним згущеним молоком і яблуками охолоджуємо і виймаємо з ємностей.
Смачного!