Що може бути краще спекотного літнього дня, ніж освіжаючий, соковитий, солодкий і смачний напій – тільки якщо в ньому ще багато вітамінів! Кавуновий смузі – це саме те, що потрібно – його можна зробити зернистим, додавши подрібнений лід, а можна однорідним і легким, на його користь це не відіб’ється. Цей десерт однаково полюблять і дорослі і діти, а господині порадіють, що смакоту можна приготувати так швидко!
Для приготування напою нам знадобиться шейкер, погружной або блендер з чашею.
Рецептів смузі з кавуна існує безліч, але ми приготуємо його для початку найлегшим.
Кавуновий смузі простий
Він припаде до смаку всім, хто не хоче додавати в напій ніяких сторонніх інгредієнтів.
- Нам знадобиться очищеної від насіння 300 г кавунової м’якоті. Нарізаємо її на кубики, викладаємо на тарілку і відправляємо в морозилку на 3-4 години. Чим менше шматочки, тим швидше вони замерзнуть, але подрібнювати занадто сильно не варто – ми їх потім просто не відклеївся.
- Замороженому кавуну даємо відійти на повітрі 5-7 хвилин, складаємо його в блендер і збиваємо.
Дивовижна зерниста текстура порадує всіх любителів прохолодних напоїв! У такій смузі можна не додавати ні меду, ніяких інших додаткових підсолоджувачів, адже він сам по собі завдяки відсутності льоду вийде досить концентрованим.
Кавуновий смузі в шейкері
Якщо заморожувати кавун колись, але є шейкер і лід, приготуємо такий же напій в ньому.
- Для однієї порції беремо 100 г льоду (5-6 кубиків), поміщаємо в шейкер і дробу, поки не вийде сніг.
- 150 г свіжої кавунової м’якоті ріжемо на кубики і відправляємо до льоду.
- Туди ж при необхідності додаємо 1 ч.л. меду.
- Знову все подрібнюємо і подаємо.
Текстура, як і в попередньому рецепті, залишиться «сніжної» і дуже освіжаючою. Мед потрібен для додання додаткової солодощі, адже ми розбавили смузі льодом, але можна обійтися і без нього або замінити на 1 ч.л будь-якого сиропу на свій вибір.
Кавуновий смузі з медом і лаймом
Складові
- Сік лимона або лайма – 2 ст.л. + –
- Мед – 2 ч.л. + –
- М’якоть кавуна – 500 г + –
- Лід – за смаком + –
Приготування
У цьому рецепті смак напою виходить більш цікавим і багатогранним, так як в ньому з’являється пряність і кислинка.
- Кавун моєму, нарізаємо на скибки і вирізаємо м’якоть. Прибираємо з неї кісточки і ріжемо на шматочки.
- Складаємо в блендер.
- Виливаємо медово-лимонну суміш до кавуна і збиваємо до отримання однорідної маси.
- Тепер на цей обсяг беремо від 3-х до 6 кубиків льоду і збиваємо вже з ним. Якщо хочеться відчувати зернисту текстуру льоду, не надто стараючись з подрібненням. Якщо ж наша мета – однорідний крижаний напій – розбиваємо кубики повністю.
Робимо це з обережністю, особливо при роботі занурювальним блендером – чашка може вислизати.
Ось і готовий наш освіжаючий кавуновий смузі. Подаємо його у високих келихах з трубочками.
Видавлюємо сік лайма. Можна взяти і лимон, але лаймовий більш насичений і ароматний. Змішуємо його в окремій чашці з медом. Особливо це важливо, якщо мед твердий – так він розійдеться напевно.
Смузі з кавуна з йогуртом
Якщо в наші плани входить не просто освіжитися, але ще і перекусити, зробимо корисне пиття з додаванням йогурту.
- З’єднуємо в чаші блендера 250 мл йогурту без добавок або кислого молока з 200 г свіжого порубаного кавуна.
- Все збиваємо до однорідності. Головна умова: обидва інгредієнта повинні бути з холодильника, щоб після приготування не довелося смузі додатково охолоджувати.
- Також можна додавати кефір – простий або знежирений, або сирок. В останньому випадку беремо на вказане в рецепті кількість кавуна 100г сиру.
Зробити консистенцію напою рідшою нам допоможе вода – додаємо її по чуть-чуть маленькими порціями по 2-3 ст.л. або лід. Його можна вмішувати і на початку, і в кінці приготування.
Такий напій можна доповнювати будь-якими фруктами і ягодами на наш вибір; грушами, яблуками, полуницею, вишнею, але одне з найбільш апетитних поєднань – з ананасом.
Смузі з кавуном і ананасом
- Беремо порівну, приблизно 150 г м’якоті кавуна і ананаса (можна консервованого) і ставимо на 2-3 години в морозилку. Навіть якщо часточки замерзнуть не до кінця, нічого страшного.
- Через зазначений час поміщаємо їх в чашу блендера і збиваємо до однорідності. При необхідності додаємо 4-5 кубиків льоду і знову збиваємо.
Подаємо відразу ж у високих келихах.
Ще смачніше цей рецепт можна зробити, якщо заздалегідь заморозити сік з ананасів в формах для льоду. В цьому випадку м’якоть цього фрукта можна не додавати зовсім – солодкий «ананасовий лід» додасть і смак і аромат.
Бачите, як багато можна придумати різних варіантів приготування смузі з кавуна! Пробуйте, друзі, і діліться в коментарях своїми улюбленими рецептами цього корисного освіжаючого напою.