Кавуновий лід з фруктами

Фруктовий лід з кавуна
Щоб приготувати легкий освіжаючий десерт з мінімумом калорій, але з максимумом задоволення від його приголомшливого смаку, потрібно зовсім небагато! З нашої статті ви дізнаєтеся, як зробити фруктовий лід з кавуна, щоб він вийшов не просто холодним, але соковитим, ароматним і оригінальним. Головний секрет – це баланс кислого і солодкого смаків, який ми неодмінно знайдемо в кожному представленому нескладному рецепті.

Для початку приготуємо фруктовий лід з кавуна за класичним рецептом, який дозволить освоїти найпростіше поєднання.

Фруктовий лід з кавуна з лаймом

Як приготувати фруктовий лід з кавуна

Складові

  • М’якоть кавуна – 500 г + –
  • Лайм – 1 шт. + –
  • Цукрова пудра – за смаком + –

Приготування

  1. Кавун ріжемо і чистимо від корок і насіння. Ріжемо на шматки і складаємо в чашу блендера.
  2. Якщо кавун стиглий і солодкий, підсолоджувача майже не знадобиться, якщо ж м’якоть не надто «цукрова», додаємо до неї 2-3 ст.л цукрової пудри, пам’ятаючи, що в охолодженому вигляді блюдо завжди більш прісне.
  3. Збиваємо все до отримання однорідної маси.
  4. Лайм ретельно миємо з губкою і обдаємо окропом, щоб прибрати воскове покриття.
  5. Зрізаємо з лайма верхівку і можемо віджати сік в столову ложку, а можемо зрізати з цитруса цедру і додати в кавунову масу пару кружечків. В цьому випадку збивати треба з особливою ретельністю, щоб повністю їх подрібнити.
  6. Пробуємо кавунове пюре на смак і, при необхідності, додаємо ще кислого соку або цукрової пудри.
  7. Як тільки нас все влаштує, розливаємо масу з пластикових стаканчиках і прибираємо в морозилку. Через 1,5 години, коли пюре підмерзне, можна вставити в нього дерев’яні палички – так у нас вийде ескімо.

Цього можна не робити, а є фруктовий лід ложечкою. Щоб легко вийняти його з форм, скористаємося гарячою водою. Вмочуємо в неї стаканчики на кілька секунд і готово! Фруктовий лід з кавуна сам вислизне на тарілку або в креманку.

Фруктовий лід з кавуна - домашній рецепт

Подаємо десерт трохи підталим – так його смак розкриється краще.

У цьому рецепті лайм можна замінити і на лимон, і на апельсин. Так як останній набагато солодший, додаємо свіжовичавленого апельсинового соку від душі – це зробить смак і аромат десерту більш насиченими. Цитрусова нотка додасть пікантності прісної солодощі кавуна.

«Тропічний» лід з кавуна

Своїм приготуванням рецепт дуже схожий на попередній, але смак буде іншим.

У кавунову масу обсягом 400 мл, додаємо 150 мл кокосового молока. Це не обов’язково сік зі свіжого горіха.

Як приготувати кокосове молоко

Молоко з кокоса можна зробити самим.

  • Для цього подрібнюємо в блендері м’якоть одного кокоса і заливаємо окропом так, щоб він закрив її на ½ пальця.
  • Витримуємо не менше 2 годин, а потім проціджують.
  • Макуха можна висушити – це кокосова стружка, а молоко відправляємо в подрібнений кавун.

fruktovyj-led-iz-arbuza1

Все перемішуємо, при необхідності підсолоджувати цукровою пудрою і розливаємо по формах. Готовий десерт подаємо, прикрасивши дольками ківі, ананаса і посипавши зверху кокосовою стружкою.

Фруктово-ягідний лід з кавуна

Щоб зробити не просто смачний, але і красивий десерт, візьмемо ягоди ожини, чорниці або лохини. При бажанні можна використовувати будь-які свіжі або заморожені фрукти та ягоди, зробивши лід улюбленими ласощами.

Кавун як зазвичай відокремлюємо від кісточок і подрібнюємо в пюре, а потім втручаємося до нього ягоди з розрахунку 1: 5, тобто 100 г ягід на півкіло кавуна.

Як зробити фруктово-ягідний лід з кавуна

Решта ягідки викладаємо нижнім суцільним шаром на дно форми або декількох форм. Заливаємо поверх кавунову пасту і відправляємо заморожувати. Коли лід повністю буде готовий, опускаємо форми в окріп і виймаємо його на тарілку.

Перед нами виявиться надзвичайно красиве корисне ласощі. Даємо йому трохи підтанути, щоб їсти було простіше і подаємо! Ні зайвих цукрів, ні калорій в ньому немає.

Також можна додавати в кавуновий лід дрібні шматочки банана, ківі, дині або персиків.

Лід з кавуна з шоколадом

Особливо апетитним є перевірене поєднання фруктів з шоколадом – отримаємо задоволення їм в крижаному десерті.

Лід з кавуна з шоколадом

  1. 400 г кавуна збиваємо в пюре, як зазвичай, додаємо до нього сік апельсина або лимона для надання більшої соковитості, все перемішуємо, при необхідності злегка підсолоджувати пудрою, знову збиваємо.
  2. 100 г шоколаду трьом на дрібній тертці і втручається крихту в пюре.
  3. Розливаємо лід з пластикових стаканчиках, накриваємо їх зверху фольгою, проробляємо в ній дірочку і вставляємо дерев’яну паличку.
  4. Коли ескімо остаточно застигне, його за бажанням можна покрити шоколадною глазур’ю. Для цього розтоплюємо шоколад, що залишився на водяній бані, але не обмакиваем туди наші порції – так вони покриються нерівномірно, а покриваємо їх спеціальної кондитерської пензлем. Робимо це спочатку з одного боку – прибираємо в морозилку до повного замерзання, потім – з іншого.

До речі, зовсім не обов’язково використовувати темний шоколад – не менше смачно і незвично буде відчуватися в кавунової м’якоті білий.

Тепер вам відомо, друзі, як зробити фруктовий лід з кавуна, щоб він вийшов надзвичайно апетитним і різноманітним.