Щоб приготувати легкий освіжаючий десерт з мінімумом калорій, але з максимумом задоволення від його приголомшливого смаку, потрібно зовсім небагато! З нашої статті ви дізнаєтеся, як зробити фруктовий лід з кавуна, щоб він вийшов не просто холодним, але соковитим, ароматним і оригінальним. Головний секрет – це баланс кислого і солодкого смаків, який ми неодмінно знайдемо в кожному представленому нескладному рецепті.
Для початку приготуємо фруктовий лід з кавуна за класичним рецептом, який дозволить освоїти найпростіше поєднання.
Фруктовий лід з кавуна з лаймом
Складові
- М’якоть кавуна – 500 г + –
- Лайм – 1 шт. + –
- Цукрова пудра – за смаком + –
Приготування
- Кавун ріжемо і чистимо від корок і насіння. Ріжемо на шматки і складаємо в чашу блендера.
- Якщо кавун стиглий і солодкий, підсолоджувача майже не знадобиться, якщо ж м’якоть не надто «цукрова», додаємо до неї 2-3 ст.л цукрової пудри, пам’ятаючи, що в охолодженому вигляді блюдо завжди більш прісне.
- Збиваємо все до отримання однорідної маси.
- Лайм ретельно миємо з губкою і обдаємо окропом, щоб прибрати воскове покриття.
- Зрізаємо з лайма верхівку і можемо віджати сік в столову ложку, а можемо зрізати з цитруса цедру і додати в кавунову масу пару кружечків. В цьому випадку збивати треба з особливою ретельністю, щоб повністю їх подрібнити.
- Пробуємо кавунове пюре на смак і, при необхідності, додаємо ще кислого соку або цукрової пудри.
- Як тільки нас все влаштує, розливаємо масу з пластикових стаканчиках і прибираємо в морозилку. Через 1,5 години, коли пюре підмерзне, можна вставити в нього дерев’яні палички – так у нас вийде ескімо.
Цього можна не робити, а є фруктовий лід ложечкою. Щоб легко вийняти його з форм, скористаємося гарячою водою. Вмочуємо в неї стаканчики на кілька секунд і готово! Фруктовий лід з кавуна сам вислизне на тарілку або в креманку.
Подаємо десерт трохи підталим – так його смак розкриється краще.
У цьому рецепті лайм можна замінити і на лимон, і на апельсин. Так як останній набагато солодший, додаємо свіжовичавленого апельсинового соку від душі – це зробить смак і аромат десерту більш насиченими. Цитрусова нотка додасть пікантності прісної солодощі кавуна.
«Тропічний» лід з кавуна
Своїм приготуванням рецепт дуже схожий на попередній, але смак буде іншим.
У кавунову масу обсягом 400 мл, додаємо 150 мл кокосового молока. Це не обов’язково сік зі свіжого горіха.
Як приготувати кокосове молоко
Молоко з кокоса можна зробити самим.
- Для цього подрібнюємо в блендері м’якоть одного кокоса і заливаємо окропом так, щоб він закрив її на ½ пальця.
- Витримуємо не менше 2 годин, а потім проціджують.
- Макуха можна висушити – це кокосова стружка, а молоко відправляємо в подрібнений кавун.
Все перемішуємо, при необхідності підсолоджувати цукровою пудрою і розливаємо по формах. Готовий десерт подаємо, прикрасивши дольками ківі, ананаса і посипавши зверху кокосовою стружкою.
Фруктово-ягідний лід з кавуна
Щоб зробити не просто смачний, але і красивий десерт, візьмемо ягоди ожини, чорниці або лохини. При бажанні можна використовувати будь-які свіжі або заморожені фрукти та ягоди, зробивши лід улюбленими ласощами.
Кавун як зазвичай відокремлюємо від кісточок і подрібнюємо в пюре, а потім втручаємося до нього ягоди з розрахунку 1: 5, тобто 100 г ягід на півкіло кавуна.
Решта ягідки викладаємо нижнім суцільним шаром на дно форми або декількох форм. Заливаємо поверх кавунову пасту і відправляємо заморожувати. Коли лід повністю буде готовий, опускаємо форми в окріп і виймаємо його на тарілку.
Перед нами виявиться надзвичайно красиве корисне ласощі. Даємо йому трохи підтанути, щоб їсти було простіше і подаємо! Ні зайвих цукрів, ні калорій в ньому немає.
Також можна додавати в кавуновий лід дрібні шматочки банана, ківі, дині або персиків.
Лід з кавуна з шоколадом
Особливо апетитним є перевірене поєднання фруктів з шоколадом – отримаємо задоволення їм в крижаному десерті.
- 400 г кавуна збиваємо в пюре, як зазвичай, додаємо до нього сік апельсина або лимона для надання більшої соковитості, все перемішуємо, при необхідності злегка підсолоджувати пудрою, знову збиваємо.
- 100 г шоколаду трьом на дрібній тертці і втручається крихту в пюре.
- Розливаємо лід з пластикових стаканчиках, накриваємо їх зверху фольгою, проробляємо в ній дірочку і вставляємо дерев’яну паличку.
- Коли ескімо остаточно застигне, його за бажанням можна покрити шоколадною глазур’ю. Для цього розтоплюємо шоколад, що залишився на водяній бані, але не обмакиваем туди наші порції – так вони покриються нерівномірно, а покриваємо їх спеціальної кондитерської пензлем. Робимо це спочатку з одного боку – прибираємо в морозилку до повного замерзання, потім – з іншого.
До речі, зовсім не обов’язково використовувати темний шоколад – не менше смачно і незвично буде відчуватися в кавунової м’якоті білий.
Тепер вам відомо, друзі, як зробити фруктовий лід з кавуна, щоб він вийшов надзвичайно апетитним і різноманітним.