Я дуже люблю картоплю в будь-якому вигляді, смажену, варену, парену. Тільки, хіба що, сиру не їм :).
Тому сьогодні я розповім про те, як приготувати картопляні деруни, це такі котлетки з картоплі, блюдо білоруської кухні.
Для приготування картопляних дерунів за рецептом нам знадобиться:
- 1 кілограм картоплі,
- 100-150 грам лука (1 цибулина),
- 1 яйце,
- 2 столові ложки борошна,
- сіль,
- перець,
- рослинна олія.
Рецепт приготування картопляних дерунів.
Лук і картоплю очистимо від шкірки і добре вимиємо.
Подвійна порція інгредієнтів
Натремо картопля і цибуля на дрібній тертці. Є така спеціальна колючий терка для дерунів. Але я вважаю за краще користуватися найдрібнішої теркою кухонного комбайна. Це економить час і сили.
Відіжміть трохи картоплю від утворився соку
Додамо в картопляний фарш яйце і борошно, посолити, поперчити за смаком, за бажанням можна додати ще якісь приправи.
Добре перемішати масу.
Розігріємо на сковороді невелика кількість рослинного масла. Сформуємо з картопляного фаршу коржики і викладемо їх в масло.
Обсмажити деруни на середньому вогні до рум’яності з двох сторін.
Якщо Ви сумніваєтеся в готовності дерунів, то можна накрити сковорідку кришкою і готувати ще якийсь час деруни під кришкою.
Викладаємо деруни на паперові серветки, складені в кілька разів, щоб прибрати надлишки масла.
Подаємо деруни неодмінно гарячими зі сметаною.
Смачного.