Картопляні деруни (рецепт)

Я дуже люблю картоплю в будь-якому вигляді, смажену, варену, парену. Тільки, хіба що, сиру не їм :).

Тому сьогодні я розповім про те, як приготувати картопляні деруни, це такі котлетки з картоплі, блюдо білоруської кухні.

Картопляний деруни рецепт

Для приготування картопляних дерунів за рецептом нам знадобиться:

  • 1 кілограм картоплі,
  • 100-150 грам лука (1 цибулина),
  • 1 яйце,
  • 2 столові ложки борошна,
  • сіль,
  • перець,
  • рослинна олія.

Рецепт приготування картопляних дерунів.

Лук і картоплю очистимо від шкірки і добре вимиємо.

IMG_5433

Подвійна порція інгредієнтів

Натремо картопля і цибуля на дрібній тертці. Є така спеціальна колючий терка для дерунів. Але я вважаю за краще користуватися найдрібнішої теркою кухонного комбайна. Це економить час і сили.

IMG_5439

Відіжміть трохи картоплю від утворився соку

Додамо в картопляний фарш яйце і борошно, посолити, поперчити за смаком, за бажанням можна додати ще якісь приправи.

IMG_5442

Добре перемішати масу.

IMG_5448

Розігріємо на сковороді невелика кількість рослинного масла. Сформуємо з картопляного фаршу коржики і викладемо їх в масло.

IMG_5459

Обсмажити деруни на середньому вогні до рум’яності з двох сторін.

Якщо Ви сумніваєтеся в готовності дерунів, то можна накрити сковорідку кришкою і готувати ще якийсь час деруни під кришкою.

Картопляні деруни рецепт

Викладаємо деруни на паперові серветки, складені в кілька разів, щоб прибрати надлишки масла.

Картопляні деруни рецептКартопляні деруни рецепт

Подаємо деруни неодмінно гарячими зі сметаною.

Картопляні деруни рецепт Картопляні деруни рецепт

Смачного.