Напевно рідко зустрінеш таку людину, яка не любить цю страву. Готується пюре картопляне досить просто, та й підходить як гарнір до будь-якої страви, до гуляшу зі свинини, тефтелі, курячим ніжкам, рибі.
Для приготування пюре картопляного нам знадобиться:
- 10-12 шт. середніх картоплин,
- 1 стакан молока,
- 30-50 грам вершкового масла,
- сіль.
Рецепт приготування пюре картопляного.
Картопля необхідно вимити і очистити від шкірки.
Помістити картоплю в каструлю і залити водою, щоб вона повністю його покривала.
Поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння і варити картоплю на помірному вогні 20-30 хвилин (до готовності).
Потім необхідно зняти каструлю з вогню і злити з картоплі воду.
Подрібнити картопля блендером або потовкти товкачем так, щоб не було грудочок. Додати попередньо підігріте молоко і масло, посолити за смаком. Все ретельно перемішати.
Я картопля в пюре подрібнюю занурювальним блендером, так як таке пюре і на наступний день залишається дуже смачним.
Картопляне пюре готово.
Смачного!
Чекаю Ваших відгуків та коментарів.