Картопляне пюре

Напевно рідко зустрінеш таку людину, яка не любить цю страву. Готується пюре картопляне досить просто, та й підходить як гарнір до будь-якої страви, до гуляшу зі свинини, тефтелі, курячим ніжкам, рибі.

Картопляне пюре

Для приготування пюре картопляного нам знадобиться:

  • 10-12 шт. середніх картоплин,
  • 1 стакан молока,
  • 30-50 грам вершкового масла,
  • сіль.

Рецепт приготування пюре картопляного.

Картопля необхідно вимити і очистити від шкірки.

Помістити картоплю в каструлю і залити водою, щоб вона повністю його покривала.

Картопля митий

Поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння і варити картоплю на помірному вогні 20-30 хвилин (до готовності).

Потім необхідно зняти каструлю з вогню і злити з картоплі воду.

Подрібнити картопля блендером або потовкти товкачем так, щоб не було грудочок. Додати попередньо підігріте молоко і масло, посолити за смаком. Все ретельно перемішати.

Я картопля в пюре подрібнюю занурювальним блендером, так як таке пюре і на наступний день залишається дуже смачним. 

Картопляне пюре готово.

Смачного!

Чекаю Ваших відгуків та коментарів.