Як приємно повертатися ввечері після роботи знаючи, що не доведеться готувати вечерю, адже вдома чекає повітряний і неймовірно смачний пиріг.
Не переживайте, якщо ваш чоловік не вміє готувати: шарлотка з капустою в мультиварці – той самий рецепт, який виручить вас в будь-який час! Найскладніше в ньому – це підготувати потрібні інгредієнти і правильно виставити час на пристрої, а далі все залежить тільки від вашої фантазії.
Мультиварка вже давно і заслужено стала одним з найкорисніших інструментів на кухні. Страви в ній незмінно виходять не тільки смачніше ніж ті, які приготовлені традиційним способом, але ои зберігають набагато більше корисних речовин.
Сьогодні ми приготуємо базовий варіант шарлотки з капустою, а в кінці розповімо, як можна урізноманітнити рецепт з разу в раз, щоб він був завжди бажаним гостем на столі …
Отже, приступаємо!
Капустяна шарлотка в мультиварці
Складові
- Капуста білокачанна – 500 г + –
- Яйця курячі – 3 штуки + –
- Борошно пшеничне – 150 г + –
- Сіль + –
- Чорний перець + –
- Розпушувач – 0,5 чайної ложки + –
- Рослинна олія + –
Як приготувати шарлотку з капустою в мультиварці
Пиріг «Шарлотка з капустою в мультиварці» – один з найпростіших рецептів, які тільки можна придумати. Підготовка інгредієнтів займає не більше 15 хвилин.
- В першу чергу, миємо й обсушуємо капусту. Чим молодше буде качан – тим м’якше і ніжніше вийде пиріг. Якщо ж вам дістався зрілий овоч, перед нарізкою необхідно видалити жорсткі стебла.
- Капусту дуже тонко шаткуємо і відправляємо на розігріту сковорідку.
- Додаємо трохи рослинного масла, сіль і перець за смаком, перемішуємо.
- На середньому вогні обсмажуємо капусту до м’якості, а потім отставляем в сторону. Якщо у вас мало часу, капусту можна обсмажити заздалегідь і прибрати в холодильник.
- Добре збиваємо яйця. Зручніше зробити це міксером, але можна обійтися і звичайною виделкою. Але пам’ятаймо: чим краще зіб’ється піна, тим легше вийде шарлотка.
- У яйця додаємо розпушувач, дрібку солі і борошно, знову ретельно все перемішуємо, щоб не було грудочок. Тісто має по консистенції нагадувати нежирну сметану, так що, можливо, вам доведеться додати або зменшити кількість борошна.
- Якщо чаша в мультиварці має антипригарне покриття, вливаємо туди половину тіста, якщо ж ні – попередньо змащуємо її маслом, а потім вже вливаємо.
- Викладаємо зверху начинку і заливаємо залишками тіста.
Зверніть увагу: при випіканні шарлотка буде підніматися, так що спочатку рівень тесту не повинен перевищувати 2/3 від всього обсягу.
Ставимо режим «Випічка» на 60 хвилин … і все! Скоро наша шарлотка з капустою буде готова.
Як зробити смачну капустяну шарлотку: секрети
- Додамо в обсмажену капусту трохи свіжої зелені. Вибираємо свою улюблену – кріп, зелена цибуля, кінзу, що більше подобається. Шарлотка відразу стане духмяний і свіже.
- У ситно чоловічому варіанті в капусту додаємо трохи копченостей: ріжемо їх тонкою соломкою і, коли капуста пожежі, перемішуємо. Найкраще підійдуть ковбасні вироби з яскраво вираженим ароматом, а ось куряча грудка загубиться в смаку.
- Ніжну пікантність нашої Шарлотці з капустою додасть вершковий сир, тільки додаємо його не в капусту, а натираємо на тертці і втручається в тісто.
- Розсипчастий сир, гриби, смажену цибулю – експериментуйте на свій смак і кожен раз на вашому столі буде з’являтися нове блюдо!
Коли шарлотка з капустою в мультиварці буде готова, акуратно дістаємо її, розрізаємо на порції і подаємо до столу гарячою. До неї добре підійде сметана або часниково-вершковий соус.
Смачного!