Капуста з буряком по-корейськи

Капуста з буряком по-корейськи
Якщо вам потрібен швидкий рецепт пікантної гострої закуски, тоді вважайте, що ви його вже знайшли, залишилося тільки записати. Капуста з буряком по-корейськи – ось те особливе частування, яке прикрасить ваш стіл і доповнить всілякі страви: смажену картоплю, макарони, рис і т. Д. Робиться закуска швидко, вже через кілька днів після приготування її можна пробувати, в цьому полягає ще одне її перевага.

Щоб отримати хрустку капусту, просочену красивим бордовим кольором буряка, потрібно правильно її замаринувати. Для маринування знадобиться мінімум нескладних дій і добу на приготування. Вже на наступний день закуска буде повністю готова, і її сміливо можна ставити на стіл перед голодними гостями.

Рецепт корейської капусти з буряком

kapusta-so-svekloj-po-korejski.jpg5
складові

  • Буряк – 1-2 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Часник – 3-4 зубки + –
  • Білокачанна капуста – 1 шт. + –

Продукти для маринаду

  • Оцет столовий 9% – 30-50 г + –
  • Вода – 1 л + –
  • Цукор-пісок білий – 1/2 склянки + –
  • Чорний перець горщиком – 4-6 шт. + –
  • Сіль – 2 ст.л. + –
  • Рослинна олія – ​​1/2 склянки + –
  • Лавровий лист – 2 шт. + –

Приготування корейської капусти вдома

  1. Качан капусти моєму під проточною водою, нарізаємо квадратиками (розмір кожного – 2х2).
  2. Очищаємо буряк від шкірки, миємо, ріжемо тонкою соломкою. Якщо хочете – можете натерти буряк на спеціальній тертці для корейської моркви.
  3. Часник чистимо, ріжемо соломкою.
  4. Очищену цибулю подрібнюємо півкільцями або кубиками.
  5. Всю нарізку змішуємо в мисці.
  6. Готуємо маринад:
    • необхідні для приготування маринаду інгредієнти з’єднуємо в каструлі (все, крім оцту), кип’ятимо їх 5-10 хвилин;
    • після – додаємо оцет, масу перемішуємо.
    • Змішані овочі заливаємо готовим маринадом, залишаємо їх на 7-8 годин при кімнатній температурі.
    • Потім прибираємо закуску в холодильник, знову на 7-8 годин.
    • Коли корейська капуста з буряком остаточно замаринується – можна приступати до її вживання.

    Намагайтеся відразу багато не готувати, закуска довго не зберігається навіть в холодильнику. Максимальний термін зберігання – 1-2 тижні. Якщо хочете заготовити продукт на зиму, тоді потрібно закрити його в стерилізованих банках.

    Маринована пекінська капуста з буряком

    Щоб отримати ще більш оригінальну закуску, спробуйте приготувати її не з звичної білокачанної, а з пекінської капусти. Вона має зовсім інший смак, і в поєднанні з правильними приправами і маринадом виходить дуже соковита, гостра і хрустка.

    Складові

    • Пекінська капуста – 1-2 качана;
    • Часник – 1 головка;
    • Буряк – 1-2 шт .;
    • Болгарський перець (червоний) – 4-5 шт .;
    • Цукор – 0,5-1 ч. Л .;
    • Оцет (5%) – 65-70 г;
    • Гострий перець – 0,5-1 стручок;
    • Вода – 300 г;
    • Сіль – 1-1,5 ч. Л.

    kapusta-so-svekloj-po-korejski.jpg2

    Як зробити пекінську капусту по корейськи

    1. Гострий і болгарський перець моєму, очищаємо від насіння.

    У разі, якщо гострого перцю під рукою не виявиться, використовуйте для приготування капусти по-корейськи з буряком гострий мелений перець або аджику.

    1. Буряк чистимо, натираємо на корейській тертці.
    2. Збиваємо перці з сіллю, цукром, водою, оцтом, тертої буряком і часником в блендері.

    Якщо блендера у вас немає, тоді пропустіть перці через м’ясорубку (бажано з дрібною сіткою), потім змішайте їх з буряком, а наостанок додайте до них суміш з води, цукру, оцту і солі.

    1. Розрізаємо капусту на 4 частини (ріжемо уздовж качана).
    2. Маринувати пекінську капусту будемо у великій ємності. Але перш, ніж ми її туди укладемо, потрібно «нафарширувати» овоч буряково-часниковим маринадом. Для цього трохи розсовуємо листя і за допомогою ложки вкладаємо між ними маринад.
    3. Далі укладаємо овоч в каструлю, зверху виливаємо на нього залишки маринаду. Встановлюємо на капусту плоску тарілку з повною банкою води.
    4. У такому вигляді залишаємо продукт при кімнатній температурі на 1-2 дня.
    5. Коли капуста 1-2 дня промаринуется – вона стане менше в обсязі, і тоді її можна буде перекласти в тару поменше для подальшого маринування.

    Як приклад, можна перекласти продукт разом з маринадом в поліетиленовий пакет. Тільки не забудьте спершу випустити з нього повітря, а вже потім зав’язати. Для більшої надійності пекінську капусту загортають ще в 2 пакети.

    1. Прибираємо закуску, як мінімум на 3 доби, в холодильник. Чим довше капуста з буряком простоїть в холоді, тим більш насиченим і смачніше вона вийде. Ідеальний час настоювання – 10-14 днів (2 тижні).

    Додавати в мариновану капусту по-корейськи можна будь-які спеції. Смаком приправ ви зможете регулювати смак всього блюда, тому, якщо хочете отримати максимально пікантне і екзотичне частування – експериментуйте зі спеціями.

    Для успішного маринування капусти з буряком по-корейськи підійдуть:

    • мелений перець, перець горошком, а також суміш перців;
    • шафран;
    • коріандр і багато інших пряно-гострі спеції.

    До речі, маринувати можна не тільки білокачанну або пекінську капусту, підійдуть і інші сорти улюбленого овоча: кольорова, брокколі, червонокачанна, китайська, брюссельська і багато інших.

    Капуста з буряком по-корейськи: швидкий рецепт

    Щоб поласувати смачною закускою, не обов’язково чекати кілька днів, а то і тижнів. Скориставшись швидким рецептом приготування корейської капусти – пробувати приготоване своїми руками блюдо можна прямо в той же день. На стерилізацію пікантного частування піде всього 15 хвилин – і все, страва готова до вживання.

    Складові

    • Білокачанна капуста – 500 г;
    • Буряк – 0, 5 кг;
    • Ріпчасту цибулю – 200 р

    Продукти для приготування заливки

    • Сіль (кухонна) – 120 г;
    • Оцет столовий – 900 мл;
    • Цукор – 200 г.

    kapusta-so-svekloj-po-korejski.jpg4

    Як зробити капусту по-корейськи з буряком

    1. Невелику буряк моєму в воді, варимо її, нарізаємо соломкою.
    2. Капусту ріжемо не крупніше, але і не сильно дрібно.
    3. Лук подрібнюємо півкільцями.
    4. Сіль і цукор розчиняємо в киплячій воді, після – додаємо в каструлю оцет і нарізані овочі. Варимо їх протягом 10 хвилин.
    5. Зварені гарячі продукти розкладаємо по чистим банкам, заливаємо їх маринадом. Стерилизоваться капуста з буряком повинна не більше 15 хвилин в майже киплячій воді.
    6. Через 15 хвилин блюдо повністю готове.

    Капуста з буряком по-корейськи – не просто просте і смачне блюдо, воно ще й досить ситне. Тож не дивно, якщо така закуска довго у вас не затримається. Однак, якщо запаси швидко вичерпаються, не турбуйтеся, у вас тепер завжди під рукою будуть відмінні швидкі рецепти, завдяки яким ви зможете без особливих труднощів відтворити закуску знову і знову.

    Навіть не сумнівайтеся, простенький салат домашнього приготування стане вишуканою прикрасою сімейної трапези.

    Смачного!