Я самостійно стала квасити капусту не так давно. Виявилося все досить легко і просто.
Квашена капуста, рецепт якої мені сподобався, не тільки смачна, але і дуже корисна. Вона містить величезну кількість вітаміну С, який сприяє підтримці імунної системи людини. Що дуже актуально в осінній і зимовий час.
Для приготування квашеної капусти за рецептом нам знадобиться:
- 2 кілограми капусти пізніх сортів типу “Слава” (вказано чиста вага капусти),
- 200 г моркви,
- 40 грам НЕ йодованої солі.
Рецепт приготування квашеної капусти.
Капусту вимити і порізати. Можна використовувати для цього спеціальну терку, я різала звичайним ножем, причому не дуже дрібно.
Морква вимити, очистити і натерти на крупній тертці.
Відміряти потрібну кількість солі.
При бажанні можна додати кмин або насіння кропу.
Не можна квасити капусту в алюмінієвому посуді!
Взяти кілька жмень капусти, покласти в ємність, в якій будете заквашувати капусту. Посипати сіллю, добре перемішати і пом’яти руками або качалкою, поки не з’явиться сік. Покласти невелику кількість моркви, перемішати її з капустою і щільно утрамбувати.
Таким чином, невеликими порціями, укласти всю капусту, сіль і морква.
Поставити на капусту гніт. Сік повинен покривати всю капусту.
Капуста квас приблизно 3-5 днів при кімнатній температурі. У цей період необхідно кілька разів на день її протикати спицею або ножем, дістаючи до самого дна. Це робиться для того, щоб випустити гази, інакше квашена капуста вийде з гірчинкою.
Готову квашену капусту потрібно перекласти в скляну банку, залити розсолом, закрити кришкою і зберігати в холодильнику.
Їсти капусту квашену можна у вигляді салату, додавши в неї рослинне масло і ріпчасту цибулю, порізану півкільцями.
Смачного.