Капуста квашена (рецепт)

Я самостійно стала квасити капусту не так давно. Виявилося все досить легко і просто.

Квашена капуста, рецепт якої мені сподобався, не тільки смачна, але і дуже корисна. Вона містить величезну кількість вітаміну С, який сприяє підтримці імунної системи людини. Що дуже актуально в осінній і зимовий час.

Капуста квашена рецепт

Для приготування квашеної капусти за рецептом нам знадобиться:

  • 2 кілограми капусти пізніх сортів типу “Слава” (вказано чиста вага капусти),
  • 200 г моркви,
  • 40 грам НЕ йодованої солі.

Рецепт приготування квашеної капусти.

Капусту вимити і порізати. Можна використовувати для цього спеціальну терку, я різала звичайним ножем, причому не дуже дрібно.

Морква вимити, очистити і натерти на крупній тертці.

Відміряти потрібну кількість солі.

При бажанні можна додати кмин або насіння кропу.

Не можна квасити капусту в алюмінієвому посуді!

Взяти кілька жмень капусти, покласти в ємність, в якій будете заквашувати капусту. Посипати сіллю, добре перемішати і пом’яти руками або качалкою, поки не з’явиться сік. Покласти невелику кількість моркви, перемішати її з капустою і щільно утрамбувати.

Таким чином, невеликими порціями, укласти всю капусту, сіль і морква.

Поставити на капусту гніт. Сік повинен покривати всю капусту.

Капуста квас приблизно 3-5 днів при кімнатній температурі. У цей період необхідно кілька разів на день її протикати спицею або ножем, дістаючи до самого дна. Це робиться для того, щоб випустити гази, інакше квашена капуста вийде з гірчинкою.

Готову квашену капусту потрібно перекласти в скляну банку, залити розсолом, закрити кришкою і зберігати в холодильнику.

Їсти капусту квашену можна у вигляді салату, додавши в неї рослинне масло і ріпчасту цибулю, порізану півкільцями.

Капуста квашена рецепт

Смачного.