Приготувати з овочів можна все, що завгодно: від простих низькокалорійних салатів до складних гарнірів, запіканок та інших смачних страв. Але особливою популярністю користується одне овочеве блюдо, повсюдно готувати яке в нашій країні почали не так давно – це суп-пюре з кабачків.
Ніжна консистенція, приголомшливий смак, а головне – колосальна користь для здоров’я – це ті переваги, за які багато хто з нас полюбили делікатес з овочів.
Калорійність супу-пюре з кабачків
Все пюрірованние супи досить ситні, хоча і мають невисоку калорійність. Прикладом тому служить вершковий суп-пюре з кабачка, картоплі і моркви.
- У супі міститься приблизно 39 ккал на 100 г продукту.
Це не так багато, щоб набрати зайву вагу, але досить для того, щоб вдосталь наїстися і отримати максимальну користь від смачного обіду.
Суп-пюре з моркви і кабачків з вершками
Складові
- Кабачок (молодий) – 4-5 шт .;
- Вершки – 200 мл;
- Часник – 1-2 зубки;
- Морква – 1-2 шт. середнього розміру;
- Рослинна олія – 2 ст. л .;
- Сіль за смаком;
- Картопля (великий) – 1-2 шт .;
- Курячий бульйон – 1 л;
- Ріпчасту цибулю – 1 шт .;
- Грінки – за смаком;
- Чорний мелений перець – за смаком.
Покрокове приготування супу
- Чистимо цибулю, картоплю, часник, кабачки, моркву.
- Часник продавлюємо через прес.
- Розігріваємо в каструлі рослинне масло, обсмажуємо на ньому нарізаний півкільцями цибулю і продавлений часник.
- Кабачки, морква, картопля нарізаємо НЕ великими кубиками.
- З’єднуємо в каструлі овочеву нарізку з часниково-цибулевої обжаркой. Тушкуємо продукти протягом 7 хвилин, періодично помішуючи їх.
- Наливаємо в каструлю курячий бульйон, варимо в ньому овочі до готовності.
- Окремо гріємо вершки.
- Коли овочі проваряться – зливаємо бульйон, і збиваємо їх блендером до пюревідного стану.
- В отримане пюре додаємо розігріті вершки, курячий бульйон (виливаємо в каструлю стільки, скільки необхідно до отримання потрібної консистенції) і прогріваємо суп, час від часу помішуючи його.
Готовий овочевий суп-пюре накриваємо рушником і даємо йому трохи часу настоятися. Так аромат готового блюда стане більш насиченим, а смак – м’якше і ніжніше.
З чим подати блюдо
На сковороді підсмажуємо грінки і подаємо їх разом з гарячим супом до столу.
Щоб прикрасити блюдо при подачі, а заодно надати йому ноток пікантності – додайте в кінці приготування трохи зелені. Це може бути гілочка петрушки, селери, листя шпинату, салату, кріп і т. Д.
При бажанні, зелень можна класти не тільки в кінці готування, але й на етапі подрібнення продуктів в блендері.
Суп-пюре з кабачків з куркою і сиром
Складові
- Картопля – 200 г + –
- Цибуля ріпчаста – 150 г + –
- Куряче філе – 200 г + –
- Сіль – 1 ст.л. або за смаком + –
- Вода – 1 л + –
- Кабачки – 700 г + –
- Чорний перець – на кінчику ножа або по вксусу + –
- Плавлений сир – 200 г + –
Як приготувати суп-пиріг
Надзвичайно смачним виходить суп-пюре, зроблений з курячого філе і шматочки сиру. В якості останнього, до речі, можна використовувати не тільки тверді або напівтверді сорти.
Дуже добре поєднується з делікатним смаком кабачків і курки плавлений сирок. Спробуйте приготувати овочевий суп з плавленим сиром – смак, без сумніву, вас здивує.
- Куряче філе заливаємо літром води, солимо, доводимо до кипіння.
- Даємо курці час зваритися (в середньому процес варіння займає не менше 20 хвилин), після чого філе дістаємо з каструлі, а бульйон ставимо кип’ятити.
- Нарізаємо картоплю кубиками, цибулю шаткуємо, кабачки ріжемо довільно.
- У закипілий бульйон кладемо картоплю, варимо його 20 хв.
- Додаємо в каструлю нарізані кабачки і цибулю. Варимо їх, поки кабачки НЕ розм’якнуть (приблизно 10-15 хвилин).
- Бульйон зливаємо і починаємо збивати блендером зварені овочі.
- У Пюріровать масу наливаємо раніше злитий бульйон. Не обов’язково додавати весь бульйон, наливаємо стільки, скільки не вистачає до потрібної консистенції.
- Ставимо страву на вогонь, кладемо в каструлю плавлений сир (або шматочок твердого сиру), заважаємо інгредієнти і чекаємо, поки сир повністю розчиниться.
- Наостанок кладемо в суп-пюре мелений перець, ціле або розібране філе курки (кому як більше подобається), рубану зелень.
Суп готовий – подаємо його гарячим до столу.
Приготувати кабачковий суп можна не тільки в каструлі. Для більшої зручності господині використовують мультиварку. У ній зробити блюдо набагато простіше, адже головну частину роботи мультімашіна виконає за вас.
Як приготувати суп-пюре в мультиварці
До складу нашого страви входить безліч різноманітних продуктів. Це дозволяє робити його не просто смачним, а надзвичайно оригінальним на смак.
І чим незвичніше продукти в його складі містяться, тим особливо виходить готовий делікатес. Наступний рецепт того вдале підтвердження.
Складові
- Картопля – 1-2 шт .;
- Вершки – 1,5 ст. л .;
- Кабачок (молодий) – 1 шт .;
- Брокколі – 150-200 г;
- Зелена цибуля – 3-4 шт .;
- Прованські трави – за смаком;
- Морква – 1 шт .;
- Ріпчасту цибулю – 1 шт .;
- Сіль за смаком;
- Перець мелений – за смаком.
Приготування
- Чи не крупно нарізаємо кабачки.
- На дно мультиварки наливаємо рослинне масло, включаємо режим «Жарка», прогріваємо мультімашіну, пересипаємо в неї овочеву нарізку і протягом 6-7 хвилин тушкуємо овочі до зарум’янювання.
- Кубиками нарізаємо моркву, картоплю, цибулю. Чи не крупно ріжемо брокколі.
- Перекладаємо нарізку в мультиварку, тушкуємо овочі ще 5 хвилин.
- Солимо продукти, посипаємо їх перцем і прованськими травами.
- Заливаємо овочі гарячою водою так, щоб вода повністю покрила їх поверхню. Готуємо страва протягом 30 хвилин в режимі «Гасіння» або «Суп».
- Коли овочі розм’якнуть – збийте їх блендером. Не забувайте, при необхідності, регулювати густоту супу водою.
- Дрібно нарізаємо зелену цибулю, додаємо його в суп-пюре і ще раз страва збиваємо блендером.
- Вливаємо вершки, розмішуємо суп, після чого розливаємо його ще гарячим по тарілках.
Подаємо страву зі сметаною або свіжими овочами. При бажанні, подати суп-пюре можна з зеленим горошком і приправою карі. Настільки незначні на перший погляд інгредієнти прикрасять смакові і зовнішні дані страви, перетворивши його практично до невпізнання.
Спеції для кабачкової супу-пюре
Практично в будь-який суп господині кладуть спеції і приправи. Залежно від компонентної складової страви і смакових уподобань господині, пряні інгредієнти будуть відрізнятися.
Але, тим не менш, список найбільш вдалих приправ для супу виглядає так:
- лавровий лист;
- базилік;
- перцева м’ята;
- майоран;
- мускатний горіх;
- куркума (особливо підходить, якщо суп готується з куркою або будь-яким іншим м’ясом);
- перець (червоний, запашний, чорний);
- каррі;
- розмарин;
- селера;
- коріандр;
- кервель;
- суміші приправ і т. д.
Вибирайте прянощі правильно, адже їхнє завдання – підкреслити основний смак страви, а не перебити його собою. Кладіть не тільки сухі приправи, але і свіжі, такі як: петрушка, часник, зелений лук, кріп і т. П.
З чим приготувати суп-пюре з кабачків
Кабачок – легкий низькокалорійний овоч, який не володіє яскраво вираженим смаком, тому в будь-який кабачкове блюдо обов’язково потрібно додавати додаткові інгредієнти.
Варіантів, з чим приготувати кабачковий суп, – сила-силенна. Крім рецептів, які ми вже розглянули в статті, пропонуємо Вам також кілька цікавих варіацій приготування овочевого супу з кабачків.
З баклажанів і кабачків
Приготований з кабачків і баклажанів суп дуже ніжний на смак, особливо, якщо додати в нього вершки. На приготування йде не більше 30-40 хвилин, зате ласувати їм зможуть не тільки дорослі, а й діти.
З помідорів і кабачків
Для приготування такого супу не обов’язково використовувати тільки свіжі помідори. Додавати в суп можна і вже готовий томат, проте проходити переробку блендером він також повинен в обов’язковому порядку.
Оскільки помідор – овоч сезонний, то в зимовий час свіжий продукт в будь-якому випадку доведеться замінити. Спробуйте в якості заміни використовувати консервовані помідори. У вас вийде легкий супчик з приємною кислинкою.
З гарбуза і кабачків
Приємний помаранчевий окрас прийме суп, якщо додати в нього гарбуз. Вона так само, як і кабачки, корисна для здоров’я і містить мало калорій. Гарбузово-кабачкове блюдо має вишуканий делікатний смак, який відмінно поєднується з ніжними сортами м’яса.
Суп-пюре з кабачків і гарбуза – чудовий дієтичний варіант, завдяки йому, можна успішно худнути без шкоди для здоров’я.
З цвітної капусти і кабачків
Прекрасне літнє блюдо, яке готувати можна навіть взимку. Для цього свіжі овочі потрібно просто замінити на заморожені. В цілому, зварити овочевий супчик можна як на пісному бульйоні, так і на м’ясному.
Нерідко господині до кабачків і цвітній капусті додають безліч інших інгредієнтів, наприклад: брокколі, селера, картопля, спеції і багато різної зелені. Від такого поєднання блюдо тільки виграє: користь його збільшується в рази, а смак стає просто незабутнім.
Частіше балуйте себе овочевими стравами, особливо, якщо мова йде про такий корисний частування, як суп-пюре з кабачків. Тепер ви знаєте, чим доповнити прісний смак витонченого кабачка, так що не бійтеся експериментувати і дивувати. Включайте кабачковий делікатес в свій звичний раціон і оздоровлює організм правильно.
Смачного!