Кабачковий суп-пюре

Суп-пюре з кабачків
Приготувати з овочів можна все, що завгодно: від простих низькокалорійних салатів до складних гарнірів, запіканок та інших смачних страв. Але особливою популярністю користується одне овочеве блюдо, повсюдно готувати яке в нашій країні почали не так давно – це суп-пюре з кабачків.

Ніжна консистенція, приголомшливий смак, а головне – колосальна користь для здоров’я – це ті переваги, за які багато хто з нас полюбили делікатес з овочів.

Калорійність супу-пюре з кабачків

Все пюрірованние супи досить ситні, хоча і мають невисоку калорійність. Прикладом тому служить вершковий суп-пюре з кабачка, картоплі і моркви.

  • У супі міститься приблизно 39 ккал на 100 г продукту.

Це не так багато, щоб набрати зайву вагу, але досить для того, щоб вдосталь наїстися і отримати максимальну користь від смачного обіду.

Суп-пюре з моркви і кабачків з вершками

Складові

  • Кабачок (молодий) – 4-5 шт .;
  • Вершки – 200 мл;
  • Часник – 1-2 зубки;
  • Морква – 1-2 шт. середнього розміру;
  • Рослинна олія – ​​2 ст. л .;
  • Сіль за смаком;
  • Картопля (великий) – 1-2 шт .;
  • Курячий бульйон – 1 л;
  • Ріпчасту цибулю – 1 шт .;
  • Грінки – за смаком;
  • Чорний мелений перець – за смаком.

Суп-пюре з моркви і кабачків з вершками

Покрокове приготування супу

  1. Чистимо цибулю, картоплю, часник, кабачки, моркву.
  2. Часник продавлюємо через прес.
  3. Розігріваємо в каструлі рослинне масло, обсмажуємо на ньому нарізаний півкільцями цибулю і продавлений часник.
  4. Кабачки, морква, картопля нарізаємо НЕ великими кубиками.
  5. З’єднуємо в каструлі овочеву нарізку з часниково-цибулевої обжаркой. Тушкуємо продукти протягом 7 хвилин, періодично помішуючи їх.
  6. Наливаємо в каструлю курячий бульйон, варимо в ньому овочі до готовності.
  7. Окремо гріємо вершки.
  8. Коли овочі проваряться – зливаємо бульйон, і збиваємо їх блендером до пюревідного стану.
  9. В отримане пюре додаємо розігріті вершки, курячий бульйон (виливаємо в каструлю стільки, скільки необхідно до отримання потрібної консистенції) і прогріваємо суп, час від часу помішуючи його.

Готовий овочевий суп-пюре накриваємо рушником і даємо йому трохи часу настоятися. Так аромат готового блюда стане більш насиченим, а смак – м’якше і ніжніше.

З чим подати блюдо

На сковороді підсмажуємо грінки і подаємо їх разом з гарячим супом до столу.

sup-pyure-iz-kabachkov.jpg4

Щоб прикрасити блюдо при подачі, а заодно надати йому ноток пікантності – додайте в кінці приготування трохи зелені. Це може бути гілочка петрушки, селери, листя шпинату, салату, кріп і т. Д.

При бажанні, зелень можна класти не тільки в кінці готування, але й на етапі подрібнення продуктів в блендері.

Суп-пюре з кабачків з куркою і сиром

Суп-пюре з кабачків з куркою і сиром

Складові

  • Картопля – 200 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 150 г + –
  • Куряче філе – 200 г + –
  • Сіль – 1 ст.л. або за смаком + –
  • Вода – 1 л + –
  • Кабачки – 700 г + –
  • Чорний перець – на кінчику ножа або по вксусу + –
  • Плавлений сир – 200 г + –

Як приготувати суп-пиріг

Надзвичайно смачним виходить суп-пюре, зроблений з курячого філе і шматочки сиру. В якості останнього, до речі, можна використовувати не тільки тверді або напівтверді сорти.

Дуже добре поєднується з делікатним смаком кабачків і курки плавлений сирок. Спробуйте приготувати овочевий суп з плавленим сиром – смак, без сумніву, вас здивує.

  1. Куряче філе заливаємо літром води, солимо, доводимо до кипіння.
  2. Даємо курці час зваритися (в середньому процес варіння займає не менше 20 хвилин), після чого філе дістаємо з каструлі, а бульйон ставимо кип’ятити.
  3. Нарізаємо картоплю кубиками, цибулю шаткуємо, кабачки ріжемо довільно.
  4. У закипілий бульйон кладемо картоплю, варимо його 20 хв.
  5. Додаємо в каструлю нарізані кабачки і цибулю. Варимо їх, поки кабачки НЕ розм’якнуть (приблизно 10-15 хвилин).
  6. Бульйон зливаємо і починаємо збивати блендером зварені овочі.
  7. У Пюріровать масу наливаємо раніше злитий бульйон. Не обов’язково додавати весь бульйон, наливаємо стільки, скільки не вистачає до потрібної консистенції.
  8. Ставимо страву на вогонь, кладемо в каструлю плавлений сир (або шматочок твердого сиру), заважаємо інгредієнти і чекаємо, поки сир повністю розчиниться.
  9. Наостанок кладемо в суп-пюре мелений перець, ціле або розібране філе курки (кому як більше подобається), рубану зелень.

Суп готовий – подаємо його гарячим до столу.

Приготувати кабачковий суп можна не тільки в каструлі. Для більшої зручності господині використовують мультиварку. У ній зробити блюдо набагато простіше, адже головну частину роботи мультімашіна виконає за вас.

Як приготувати суп-пюре в мультиварці

До складу нашого страви входить безліч різноманітних продуктів. Це дозволяє робити його не просто смачним, а надзвичайно оригінальним на смак.

І чим незвичніше продукти в його складі містяться, тим особливо виходить готовий делікатес. Наступний рецепт того вдале підтвердження.

Складові

  • Картопля – 1-2 шт .;
  • Вершки – 1,5 ст. л .;
  • Кабачок (молодий) – 1 шт .;
  • Брокколі – 150-200 г;
  • Зелена цибуля – 3-4 шт .;
  • Прованські трави – за смаком;
  • Морква – 1 шт .;
  • Ріпчасту цибулю – 1 шт .;
  • Сіль за смаком;
  • Перець мелений – за смаком.

Як приготувати суп-пюре в мультиварці

Приготування

  1. Чи не крупно нарізаємо кабачки.
  2. На дно мультиварки наливаємо рослинне масло, включаємо режим «Жарка», прогріваємо мультімашіну, пересипаємо в неї овочеву нарізку і протягом 6-7 хвилин тушкуємо овочі до зарум’янювання.
  3. Кубиками нарізаємо моркву, картоплю, цибулю. Чи не крупно ріжемо брокколі.
  4. Перекладаємо нарізку в мультиварку, тушкуємо овочі ще 5 хвилин.
  5. Солимо продукти, посипаємо їх перцем і прованськими травами.
  6. Заливаємо овочі гарячою водою так, щоб вода повністю покрила їх поверхню. Готуємо страва протягом 30 хвилин в режимі «Гасіння» або «Суп».
  7. Коли овочі розм’якнуть – збийте їх блендером. Не забувайте, при необхідності, регулювати густоту супу водою.
  8. Дрібно нарізаємо зелену цибулю, додаємо його в суп-пюре і ще раз страва збиваємо блендером.
  9. Вливаємо вершки, розмішуємо суп, після чого розливаємо його ще гарячим по тарілках.

Подаємо страву зі сметаною або свіжими овочами. При бажанні, подати суп-пюре можна з зеленим горошком і приправою карі. Настільки незначні на перший погляд інгредієнти прикрасять смакові і зовнішні дані страви, перетворивши його практично до невпізнання.

Спеції для кабачкової супу-пюре

Практично в будь-який суп господині кладуть спеції і приправи. Залежно від компонентної складової страви і смакових уподобань господині, пряні інгредієнти будуть відрізнятися.

Але, тим не менш, список найбільш вдалих приправ для супу виглядає так:

  • лавровий лист;
  • базилік;
  • перцева м’ята;
  • майоран;
  • мускатний горіх;
  • куркума (особливо підходить, якщо суп готується з куркою або будь-яким іншим м’ясом);
  • перець (червоний, запашний, чорний);
  • каррі;
  • розмарин;
  • селера;
  • коріандр;
  • кервель;
  • суміші приправ і т. д.

Спеції для кабачкової супу-пюре

Вибирайте прянощі правильно, адже їхнє завдання – підкреслити основний смак страви, а не перебити його собою. Кладіть не тільки сухі приправи, але і свіжі, такі як: петрушка, часник, зелений лук, кріп і т. П.

З чим приготувати суп-пюре з кабачків

Кабачок – легкий низькокалорійний овоч, який не володіє яскраво вираженим смаком, тому в будь-який кабачкове блюдо обов’язково потрібно додавати додаткові інгредієнти.

Варіантів, з чим приготувати кабачковий суп, – сила-силенна. Крім рецептів, які ми вже розглянули в статті, пропонуємо Вам також кілька цікавих варіацій приготування овочевого супу з кабачків.

З баклажанів і кабачків

Приготований з кабачків і баклажанів суп дуже ніжний на смак, особливо, якщо додати в нього вершки. На приготування йде не більше 30-40 хвилин, зате ласувати їм зможуть не тільки дорослі, а й діти.

З помідорів і кабачків

Для приготування такого супу не обов’язково використовувати тільки свіжі помідори. Додавати в суп можна і вже готовий томат, проте проходити переробку блендером він також повинен в обов’язковому порядку.

sup-pyure-iz-kabachkov.jpg6

Оскільки помідор – овоч сезонний, то в зимовий час свіжий продукт в будь-якому випадку доведеться замінити. Спробуйте в якості заміни використовувати консервовані помідори. У вас вийде легкий супчик з приємною кислинкою.

З гарбуза і кабачків

Приємний помаранчевий окрас прийме суп, якщо додати в нього гарбуз. Вона так само, як і кабачки, корисна для здоров’я і містить мало калорій. Гарбузово-кабачкове блюдо має вишуканий делікатний смак, який відмінно поєднується з ніжними сортами м’яса.

Суп-пюре з кабачків і гарбуза – чудовий дієтичний варіант, завдяки йому, можна успішно худнути без шкоди для здоров’я.

sup-pyure-iz-kabachkov.jpg7

З цвітної капусти і кабачків

Прекрасне літнє блюдо, яке готувати можна навіть взимку. Для цього свіжі овочі потрібно просто замінити на заморожені. В цілому, зварити овочевий супчик можна як на пісному бульйоні, так і на м’ясному.

Нерідко господині до кабачків і цвітній капусті додають безліч інших інгредієнтів, наприклад: брокколі, селера, картопля, спеції і багато різної зелені. Від такого поєднання блюдо тільки виграє: користь його збільшується в рази, а смак стає просто незабутнім.

Частіше балуйте себе овочевими стравами, особливо, якщо мова йде про такий корисний частування, як суп-пюре з кабачків. Тепер ви знаєте, чим доповнити прісний смак витонченого кабачка, так що не бійтеся експериментувати і дивувати. Включайте кабачковий делікатес в свій звичний раціон і оздоровлює організм правильно.

Смачного!