Кабачки, тушковані з м’ясом

kabachki-tushenye-s-myasom
Не завжди зручно окремо готувати м’ясне блюдо і гарнір, особливо коли хочеться ввечері почитати книгу або пограти з дітьми.

У таких випадках справжнім порятунком можуть виявитися комбіновані рецепти, наприклад, кабачки, тушковані з м’ясом, якими ми сьогодні і займаємося. Все, що потрібно – це купити інгредієнти, скласти все в сковороду, трохи почекати, а потім подавати до столу: більше зусиль не потрібно.

Цей рецепт напевно стане одним з найулюбленіших на вашій кухні. По-перше, він абсолютно не вимагає зусиль, а приготувати його зможе навіть людина, вперше підійшов до плити.

На ваш розсуд можна вибрати улюблений сорт м’яса або збільшити кількість овочів, регулюючи таким чином смак і калорійність.

Кабачки з м’ясом прекрасно підійдуть і в якості закуски, і як основне блюдо на святковому столі і, що не менш цінне, труднощі в приготуванні від того не збільшитися.

А найголовніше – це неймовірно смачно! Читайте наш покроковий рецепт і приступайте!

Тушкований кабачок з яловичої м’ясом: рецепт на сковорідці

Складові

  • Яловичина – 800 г + –
  • Кабачки – 3 шт + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт + –
  • Часник – 4 зубчики + –
  • Сіль і перець – за смаком + –
  • Чебрець – 2 гілочки + –
  • Рослинна олія – ​​для смаження + –
  • Зелень – для сервірування + –

Як швидко приготувати кабачки з м’ясом

Перш ніж приступити до готування, звернемо увагу на дві прості речі.

Перша: все пропорції вказані приблизно, але ніхто не забороняє нам взяти більше м’яса чи навпаки зробити акцент на овочах.

Друга: сьогодні ми будемо готувати з безкісткової яловичиною, але завжди можна замінити її на свинину, індичку і телятину і навіть курку. Отже, починаємо!

  1. Досить велику цибулину очищаємо від лушпиння і нарізаємо четвертькольцами близько 5 мм завтовшки.
  2. У сковороді відповідного розміру розігріваємо трохи рослинного масла, зменшуємо вогонь і додаємо цибулю. Його обсмажуємо до напівпрозорого стану, помішуючи час від часу. На це піде близько 3 хвилин.
  3. Дрібно ріжемо часник, додаємо його до цибулі і продовжуємо обсмажувати ще 2 хвилини. Потім овочі перекладаємо на окрему тарілку, а сковороду отставляем в сторону.
  4. Яловичину промиваємо і очищаємо від жорстких плівок. Нарізаємо м’ясо великими кубиками зі стороною близько 2 см, солимо і перчимо.
  5. Повертаємо сковороду на вогонь, попередньо збільшивши його, при необхідності додаємо ще масла. Швидко обсмажуємо шматочки м’яса, постійно помішуючи. Вони повинні отримати легку корочку, але залишитися сирими всередині, так ми «запечатати» все соки.
  6. У сковороду наливаємо окріп приблизно на палець завтовшки і додаємо чебрець. Знову зменшуємо вогонь до мінімуму, накриваємо кришкою і даємо згасити деякий час. Для яловичини або гомілок індички час складе 20-25 хвилин, для курки або свинини буде достатньо 10 хвилин.
  7. В цей час крупно ріжемо кабачки, за розміром вони повинні відповідати м’яса. Обов’язково звертаємо увагу на зрілість овоча. Молоді використовуємо цілком, у більш дорослих попередньо очищаємо шкірку і виймаємо насіння.
  8. Додаємо кабачки до м’яса, туди ж повертаємо цибулю з часником. Все акуратно перемішуємо, при необхідності досолюємо і додаємо води, закриваємо кришкою і залишаємо гаситися на самому повільному вогні на 1 годину. Все, більше нашої активної участі не потрібно.
  9. Коли м’ясо буде готове, вимикаємо і даємо настоятися кілька хвилин. За цей час дрібно нарізаємо зелень для прикраси, а потім посипаємо рагу.

Дуже зручно зробити м’ясо, тушковане з кабачками в мультиварці. Рецепт залишається колишнім з тим лише винятком, що спочатку м’ясо і цибулю необхідно прямо в чаші мультиварки злегка обсмажити в режимі «Випічка», потім додати до них кабачки, спеції і півсклянки води, закрити і натиснути кнопку «Гасіння».

Один з популярних варіантів такого рагу – це м’ясо, тушковане з баклажанами і кабачками. Принципово він ніяк не відрізняється від представленого вище рецепта.

kabachki-tushenye-s-myasom2

Баклажани ріжемо крупно, як і кабачки, але ось закладаємо їх пізніше, приблизно через 20 хвилин після початку гасіння. Цей овоч досить ніжний, до того ж добре вбирає вологу, так що, якщо відразу покласти баклажан разом з кабачком, перший встигне сильно розваритися.

Кабачки, тушковані з м’ясом готові і видають неповторний аромат. Подаємо їх зі свіжим хлібом і келихом вина. Запрошуємо всіх до столу і насолоджуємося компліментами. Смачного!