Сезон теплих днів відкритий, а це значить, що саме час виїжджати на пікніки: дихати свіжим повітрям, відпочивати і їсти смачну вогнищеву їжу.
Шашлики з м’яса – далеко не єдина страва, яку можна приготувати на природі, в якості закуски до них відмінно підійдуть кабачки на багатті. Їх можна зробити відразу після м’яса і в гарячому вигляді подати на пробу, під струмує димок і в хорошій компанії – відпочинок вдасться.
Як приготувати кабачки на багатті
Якщо ви збираєтеся відпочити на природі і шукайте простий рецепт смачного овочевого блюда, тоді наші підказки та поради вам точно знадобляться.
Вогнищеві кабачки для пікніка приготувати неймовірно просто, до того ж, це робиться досить швидко. Ви і оком моргнути не встигнете, як овочі приготуються.
Складові
- Кабачки свіжі (бажано брати світлі сорти) – 2 шт .;
- Спеції (куркума, коріандр, паприка, мелений чорний перець, чебрець) – за смаком;
- Майонез – 1 ст.л .;
- Зелень кропу – 6 гілочок (можна взяти іншу зелень і в більшій кількості – на ваш розсуд);
- Сіль за смаком.
Кабачки на багатті: рецепт для барбекю
- Моєму ретельно молоді (обов’язково дозрілі) кабачки середнього розміру. Якщо взяти плоди дрібні, то колечка при готуванні випадуть з барбекю.
- Зрізаємо з плодів краю, нарізаємо їх кільцями, шириною не менше 1,5 см.
- Поливаємо нарізані овочі невеликою кількістю майонезу (в ідеалі – домашнім), це посприяє утворенню на них рум’яної красивою скоринки.
- Далі посипаємо овочеву нарізку (за смаком) спеціями, зазначеними в списку інгредієнтів, сіллю, також, при бажанні, можете подрібнити в миску з соковитими кабачками рубану зелень і ароматний часник.
- Ретельно все заважаємо, щоб в кожне овочеве кільце потрапив смак всіх доданих компонентів.
- Коли все перемішаємо – відразу ж, без відстоювання і просочення, викладаємо кабачки в барбекю, розкладаючи їх недалеко один від іншого.
Багаття бажано робити невеликим, щоб плоди не смажилися, а пеклися. Можете готувати їх відразу після шашлику. Як правило, до кінця його готування жар на багатті стає менше і саме в такому вигляді він нам ідеально підійде для пропікання сирих кабачків.
- На все про все у вас піде 20 хвилин. Через перші 10 хвилин, кабачки потрібно буде перевернути. Решта 10 хвилин витратяться на зарум’янювання і кінцеве приготування зворотного боку кабачковий кілець.
- Готові кабачки з багаття викладаємо на тарілку і поливаємо їх рясно (або за смаком) майонезом, сметаною, а краще – часниковим соусом.
Тим же, хто завжди і все любить готувати на мангалі, незалежно від того, що це: м’ясо або овочі – пропонуємо покроковий рецепт приготування пікантних кабачків (в фользі і без неї) на мангалі.
Як приготувати кабачки на мангалі
Кабачки на багатті: рецепт з маринадом
Складові
- Кабачки молоді – 4 шт. + –
- Сіль – за смаком + –
- Лимон – 1 шт. + –
- Часник – 5 зубків + –
- Чорний мелений перець – за смаком + –
- Рослинна олія – 100 мл + –
- Базилік – 1 пучок + –
Як посмажити мариновані кабачки на багатті
Щоб смак у печених кабачків був пікантний, ніж зазвичай, їх попередньо потрібно замаринувати. Довго маринувати прісні плоди не варто, оскільки вони і так досить ніжні і м’які, а ось легку оригінальність у смак, за рахунок прянощів, привнести можна.
- Овочі миємо і, не знімаючи з них шкірку, нарізаємо великими кільцями.
- Готуємо маринад для кабачків: змішуємо в мисці лимонний сік, очищений подрібнений часник, масло, перець, рубаний базилік, сіль.
- Ретельно перемішавши компоненти, заливаємо готовим маринадом нарізані кабачки, залишаємо їх просочуватися ароматної сумішшю на 2-3 години.
- Після того, як овочі промаринується, нанизуємо їх на шампури, тільки не дуже щільно.
- Готуємо кабачки на багатті 15 хвилин (7,5 хвилин йде на приготування одного боку кілець, 7,5 хвилин – на підготовку другого боку).
Подається таке блюдо, як правило, в якості гарніру. Найкраще його є в теплому вигляді, але і в охолодженому воно не менш смачне. При бажанні, ви можете загасити кабачки на багатті з іншими овочами – вийде ще смачніше і більш поживні.
Щоб добре відпочити і ситно поїсти – не обов’язково витрачати багато грошей на закупівлю продуктів. З простих і доступних інгредієнтів можна зробити дуже смачну закуску, яку гідно оцінять всі запрошені на пікнік: від малого до великого. Так що експериментуйте – і насолоджуйтеся блюдом з приголомшливим ароматом вогнищевого серпанок.
Смачного!