Кабачки і баклажани в мультиварці

Кабачки і баклажани в мультиварці
Наближається літо – для кого-то це сезон відпочинку, а для кого-то – період старанних праць на городі, з метою отримання нового врожаю.

Однак і ті, і інші будуть користуватися дозрілими дарами, пропонуємо використовувати дари з розумом, наприклад, згасити кабачки і баклажани в мультиварці. Ці овочі є основою страви, але не завершальним його варіантом, тому з легким серцем додавайте до складу інші овочі.

Соте з кабачків і баклажанів в мультиварці

Складові

  • Кабачки – 300 г + –
  • Баклажани – 700 г + –
  • Помідори – 300-400 г + –
  • Цукор – за смаком + –
  • Часник – 1-3 зубки + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Рослинна олія – ​​2 ст.л. + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Чорний мелений перець – за смаком + –

Як приготувати соте з кабачків в мультиварці

Всі, хто коли-небудь пробував дане блюдо, знають, що воно дуже схоже за смаком і зовнішнім виглядом на овочеве рагу. Тому, якщо ви затятий любитель рагу, то соте як його альтернативи вам також припаде до смаку.

Адже, по суті, вони готуються однаково, хоч деякі відмінності в технології приготування є, їх ми і розглянемо докладно в рецепті.

  1. Лук ріжемо крупно, потім пересипаємо нарізку в мультиварку (включену на режим «Жарка»), попередньо налив на дно рослинне масло.
  2. Обсмажуємо цибулю до красивої «позолоти» (сильно не засмажувати) протягом 5 хвилин.
  3. Вимиті кабачки ріжемо дрібно – ¼ гуртка, після чого перекладаємо в чашу мультиварки.

Якщо плоди у вас немолоді або з товстою шкіркою і «грубими» насінням, то від шкірки і насіння варто позбутися ще на етапі очищення.

  1. З баклажанів зчищають шкірку (якщо цього не зробити, то страва буде гірчити), потім очищену м’якоть подрібнюємо аналогічно кабачки. Пересипаємо нарізку в мультічашу.
  2. Свіжі томати нарізаємо великими шматочками (можете зробити з очищеної м’якоті пюре – кому як подобається), перекладаємо подрібнену масу до кабачків, цибулі та баклажанів.
  3. За смаком блюдо солимо, додаємо лавровий лист, суміш перців. Але ви можете використовувати також інші прянощі – закуска адже повинна відповідати вашим смаковим уподобанням.

Радимо всипати в продуктову масу трохи цукру, щоб вона вийшла кисло-солодким.

  1. Виставляємо на мультиварці програму «Гасіння» на півгодини. Цього часу має вистачити, щоб страва з кабачків і баклажанів повністю приготувалося. Однак будьте уважні і стежте за тим, щоб овочі при настільки тривалій термічній обробці не "розповзлися».
  2. Через 30 хвилин (можливо, з потужністю вашої мультиварки часу знадобиться трохи більше або менше: знімайте пробу – і визначайте ступінь готовності), овочеве соте буде готово.

kabachki-i-baklazhany-v-multivarke.2jpg

9. Після звукового сигналу в чашу мультиварки додаємо подрібнений часник (1-2 зубків цілком достатньо).

10. Наостанок всипаємо рубану зелень і подаємо соте з кабачків і баклажанів до столу.

Рагу з кабачків з баклажанами і перцем в мультиварці

Тушковані овочі – це не просто смачно, але і корисно, що важливо для тих, хто дотримується засад правильного харчування. Таке блюдо чудово впишеться в меню будь-якої сім’ї, більш того, воно полюбиться навіть дітьми, які, зазвичай, подібні частування по достоїнству не оцінюють.

Складові

  • Баклажани – 3-4 шт .;
  • Болгарський перець – 3 шт .;
  • Кабачки – 1 шт. (Якщо плід невеликий, або ½ шт., Якщо плід великий);
  • Сметана – 3 ст.л .;
  • Морква – 1 шт. (Або за смаком);
  • Сіль за смаком;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт .;
  • Помідор – 1 шт .;
  • Спеції – за смаком.

Рецепт рагу з кабачків і баклажанів в мультиварці

готуємо овочі

  1. Зрізаємо плодоніжки з вимитих баклажанів (в даному випадку, шкірку годі й зчищати), потім нарізаємо плоди півкільцями.
  2. Складаємо баклажанну нарізку в миску і посипаємо овочеві шматочки сіллю. Ми залишаємо їх у солоній середовищі на 30 хвилин – ця кулінарна маніпуляція необхідна для того, щоб синенькі не гірчить.
  3. Кабачок також для початку промиваємо у воді, потім ріжемо плід навпіл, видаляємо з нього всі насіння, після чого нарізаємо по черзі кожну половинку кільцями, товщиною 1-1,5 см.
  4. Коли весь овоч буде нарізаний на кільця – зчищають з кожного гуртка шкурку (чистити плід частинами зручніше, ніж цілком, але ви можете застосувати і інший, зручний для вас, метод очищення).
  5. Далі очищені кабачки подрібнюємо кубиками.
  6. Також чинимо і з очищеним картоплею.
  7. Трьом на тертці з великими отворами моркву – вона додасть нашому рагу легкий солодкуватий присмак.
  8. Солодкий перець разом з ріпчастою цибулею довільно шаткуємо.
  9. Помідори нарізаємо кубиками.
  10. Коли всі овочі нарізані – повертаємося до засолених баклажанів. За час простою вони повинні були виділити сік – його ми зливаємо, а самі баклажани ретельно промиваємо під проточною водою.
  11. Перекладаємо намоклі синенькі на рушник і акуратно віджимаємо їх, щоб пішла вся волога.

Закладаємо підготовлені продукти в мультиварку

  1. Наповнюємо чашу мультиварки нарізаними овочами. Якщо раптом все овочі не поміщаються – НЕ впихайте, краще відкладіть їх на час. Коли закладені інгредієнти трохи ужарітся, тоді можете додати решту продуктову частину.

kabachki-i-baklazhany-v-multivarke.3jpg

Виставляємо режим «Випічка» на 20 хвилин. Після вказаного часу, якщо залишилися непоместівшіеся овочі – всипаємо їх, якщо ні – додаємо в рагу сметану, сіль і, при бажанні, спеції.

Завершальний етап приготування овочевого рагу

Встановлюємо на мультиварці програму «Гасіння» і готуємо смачну закуску з кабачків і баклажанів протягом 2-х годин.

Після закінчення цього часу, блюдо можна вважати готовим. Посипаємо його рубаною свіжою зеленню, після чого подаємо до столу, як гарнір або самостійного частування.

Блюдо з кабачків і баклажанів: оригінальний рецепт

Смачно приготувати кабачки і баклажани в мультиварці можна не тільки у вигляді соте або рагу. Досить цікавим виходить страва з цих овочів, якщо згасити їх разом з помідорами, перцем, а також улюбленої багатьма кінзою, м’ятою, петрушкою, зеленою цибулею, додавши для пікантності різновид близькосхідної крупи – булгур.

Принцип приготування цієї страви схожий з описаними вище технологіями:

  • Спочатку все овочі моєму (кожного овоча беремо по 1 шт.), Чистимо, нарізаємо кубиками;
  • Попередньо обсмажуємо булгур (1 ст. Об’ємом 200 мл) в рослинній олії;
  • Перекладаємо в мультікастрюлю спочатку нарізані овочі, потім засипаємо все обсмаженою булгуром, після – заливаємо інгредієнти склянкою (200 мл) води, розведеної попередньо 1 ч.л. солі;
  • Протягом півгодини готуємо страву на режимі «Плов»;
  • Через 30 хвилин, мультиварка включить режим «Підігрів». Поки блюдо буде простоювати в даному режимі – встигніть всипати в нього подрібнений часник (1 зубок), рубану зелень (за смаком) і лимонний сік (1 ст.л.);
  • Накриваємо чашу кришкою і на 5-10 хвилин залишаємо страву на «підігріву», після цього можна приступати до дегустації.

kabachki-i-baklazhany-v-multivarke

Кабачки і баклажани, тушковані в мультиварці, – це те блюдо, яке зможе приготувати будь-кулінар, незалежно від досвіду і кулінарних здібностей. Перевага цієї страви також в тому, що воно – малокалорійне, бюджетне, корисне і, незважаючи на тривалість приготування, робиться більшу частину часу без вашої активної участі в процесі.

Відтворити на кухні цей овочевий кулінарний шедевр можна в будь-який час року. Але влітку, коли овочі в своїй максимально ідеальній формі, приготування цієї страви – найкраща ідея для легкого, але ситного обіду.

Смачного!