Юшка з коропа

Юшка з коропа
Сьогодні ми розповімо, як приготувати легко і швидко чудовий рибний суп з кількох перевіреними рецептами. При правильному приготуванні та належної фантазії, юшка з коропа буде виходити різноманітної, ароматною і надзвичайно смачною! В процесі ми не будемо використовувати ніяких складних інгредієнтів, тому всі необхідні продукти легко знайдуться у кожної господині.

Крім того, юшка з коропа хороша тим, що ніякої тривалої підготовки риби вона не вимагає – все робиться на подив легко.

Для початку приготуємо її по самому простому класичним рецептом.

Юшка з коропа традиційна

  1. Обробляє тушку коропа вагою близько 1 кг, як зазвичай: чистимо, виймаємо нутрощі, зрізаємо плавники, прибираємо голову. Відразу ж відокремлюємо хребет від філе.
  2. Все добре промиваємо. У каструлю складаємо голову, плавники і хребет.
  3. Заливаємо 1,5 л води.
  4. Ставимо на вогонь і тим часом чистимо і ріжемо на половинки середню цибулину.
  5. Не чекаючи, поки бульйон закипить, кладемо в нього цибулю, 4 горошини запашного перцю і 2 лаврових листки. Накриваємо кришкою і варимо на слабкому вогні після закипання ще 30 хвилин.
  6. Тим часом чистимо і ріжемо на скибочки 3-4 картоплини і 1 морква. Її також краще порубати, а не потерти – смак вийде більш насиченим.
  7. Також рубаємо на порційні шматки рибне філе, очищене від кісток.

uxa-iz-karpa1

По закінченню часу проціджуємо бульйон і складаємо в нього овочі і рибу. Варимо після закипання не менше 30 хвилин.

Готову юшку подаємо зі сметаною, часником і свіжою зеленню – смачного!

Не менш смачною буде юшка, приготована з додаванням помідорів.

Юшка з коропа з томатами

Складові

  • Короп – 1 кг + –
  • Вода очищена – 2 л + –
  • Цибуля ріпчаста – 1/4 цибулини + –
  • Морква – 1 шт. + –
  • Картопля – 3 шт. + –
  • Помідори – 1 шт. + –
  • Рис – 2 ст.л. + –
  • Зелень – за смаком + –

Як приготувати юшку з коропа

Смак вусі за цим рецептом можна надати і свіжими, і маринованими помідорами, головне, щоб вони не були занадто кислими. Також можна використовувати і томатну пасту.

  1. Обробляє рибу.
  2. Голову, плавники і хребет ставимо варитися і, як тільки все закипить, додаємо цибулину, порізану на скибочки уздовж моркву і розрізаний на четвертинки помідора.
  3. Варимо ще 20 хвилин, потім проціджують і кладемо порізане на шматки рибне філе, четвертинки картоплин і рис. Варимо до готовності картоплі, приблизно 25 хвилин.
  4. При подачі картопля злегка розминаємо виделкою або прямо в каструлі толкушкой. Головне, не перестаратися, нам потрібно лише зробити його м’якше, чи не перетворивши в кашу інші продукти.

Подаємо зі свіжою зеленню.

Тим же, хто не любить супи з картоплею, рекомендуємо юшку, приготовану за таким рецептом – вона вийде дуже насиченою і ароматною.

Юшка з коропа з жовтками

Для цього рецепта рибку краще взяти побільше, щоб більше залишилося м’яса.

  • Обробляє коропа вагою в 1,2 – 1,5 кг і заливаємо 2 л води кістки, плавники і голову.
  • Відразу ж кладемо в бульйон цілу цибулину, розрізавши її на половинки, 2 лаврові листки, 1 пучок свіжої зелені (можна навіть не розв’язувати) і перець горошком – 2-3 шт. Ми залишаємо варитися.
  • Тим часом філе промиваємо, відокремлюємо від кісток і ріжемо на невеликі порційні шматочки і складаємо в глибоку тарілку. Солимо, перчимо і залишаємо на 10 хвилин просочитися.
  • Тепер розігріваємо на сковороді олію, а шматки риби зливаємо і обвалюють у борошні. Найкраще насипати її в блюдце і перед смаженням запанірувати кожен шматочок.
  • Обсмажуємо філе з двох сторін до рум’яної скоринки і тут же виймаємо, щоб зайвий жир не вбирався.
  • Готовий бульйон проціджуємо і знову ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, солимо і викладаємо в нього шматки обсмаженої риби.

Юшка з коропа

  • В окремий посуд розбиваємо в яйця, відокремлюємо білки від жовтків і акуратно збиваємо. Тепер – найскладніше, по 1 ст.л. додаємо до них гарячий рибний бульйон так, щоб яйця не згорнулися. Для цього треба їх безперервно перемішувати і вливати окріп дійсно по чуть-чуть.
  • Як тільки жовтки будуть розведені приблизно 100-150 мл бульйону, виливаємо їх в каструлю до риби і тут же вимикаємо.

Як бачите, юшка з коропа може бути дуже цікавим першою стравою, а приготувати його не складе великих труднощів.

Пробуйте, друзі, готуйте, експериментуйте, насолоджуйтеся самі і радуйте своїх близьких!