Печеня – вишукане, хоч і просте в приготуванні, блюдо, подавши його гостям – відразу готуйтеся почути на свою адресу хвалебну промову.
А якщо зробите страву з овочами, тоді ціни вам, як господині, просто не буде; всім хто шукає рецепт саме такий закуски – яловичина з кабачками підійде ідеально. Гармонійне поєднання смаку продуктів, прекрасний зовнішній вигляд страви і його здатність швидко наситити організм – роблять частування «королем» вечері.
Соковита яловичина з кабачками в духовці
Складові
- Яловичина – 600 г + –
- Помідори – 300 г + –
- Соєвий соус – 1 ст.л. + –
- Картопля – 1,5 кг + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Спеції – за смаком + –
- Кабачки – 2 шт. + –
- Зелень – за смаком + –
Як приготувати яловичину з картоплею і кабачком в духовці
Щоб закуска вийшла максимально живильним і смачною – приготуємо печеня з яловичини з кабачком і картоплею. Для більшої пікантності використовуємо солоний соєвий соус, в ньому ми попередньо замарінуем наше м’ясо, тоді воно стане не тільки оригінальніше за смаком, але і соковитіше, що важливо для сухуватою від природи яловичини.
- Ріжемо м’ясо дрібними шматочками, поливаємо їх рівномірно соєвим соусом, до смаку все солимо (хоча цей етап можна пропустити, так як соус сам по собі досить солоний; щоб не пересолити – краще додайте сіль в готову страву) і присмачуємо спеціями.
- На 20 хвилин яловичину залишаємо просочуватися соусом.
- Через зазначений час, м’ясо обсмажуємо на середньому вогні з кожного боку в соняшниковій рафінованій олії (але ви можете взяти і нерафінована – ваш смак визначає все) до приємного рум’янцю, потім заливаємо його кип’яченою водою – так, щоб вона повністю покрила яловичину. Варимо її 1 годину. На початку варіння у воду можна додати перець горошком або лавровий лист.
- Через годину ємність з шматочками яловичини знімаємо з вогню і залишаємо на час під закритою кришкою.
- Тим часом, картоплю чистимо, миємо, нарізаємо соломкою, обсмажуємо до хрусткої скоринки в сковороді, окремо від м’яса, після чого з’єднуємо смажену картоплю з яловичиною.
- Також чинимо з кабачками: миємо, чистимо (якщо плоди молоді – можна готувати зі шкіркою), нарізаємо короткою соломкою (розмір аналогічний картопляної соломки), обсмажуємо окремо на сковороді, після – з’єднуємо з картоплею і м’ясом.
- Нарізаємо очищену цибулю півкільцями, відправляємо його в майбутнє спекотне.
8. Помідори очищаємо, нарізаємо підлозі / цілими кільцями, додаємо їх в блюдо, акуратно все перемішуємо, накриваємо ємність кришкою і відправляємо в розігріту духову шафу на пару годин.
9. Подавати готову м’ясну закуску потрібно з рубаною зеленню і сметаною.
Готувати яловичину можна не тільки з кабачками, картоплею і помідорами. Додати в блюдо можна також баклажани, морква, болгарський перець або будь-які інші овочі, які вам подобаються. Експериментуйте зі складом – і отримуйте унікальну закуску на всі випадки життя.
Ніжна яловичина з кабачками в мультиварці
Ще один вдалий спосіб смачно приготувати яловичину – загасити її з овочами і сметаною в мультиварці. Це сучасне чудо кулінарної техніки не просто увійшло в наше життя, воно буквально вкоренилося в повсякденному побуті.
Багато страви, в тому числі і м’ясні, тепер готуються саме в мультиварці, тому що це легко, швидко і зручно. Ось і ми сьогодні спробуємо зробити м’ясну закуску з улюбленими овочами протягом 2-х годин.
Складові
- Ріпчасту цибулю – 3 шт .;
- Кабачки – 1 шт .;
- Сметана – 1 ст.л .;
- Помідори – 2 шт .;
- Яловичина – 500 г;
- Зелень – за смаком;
- Рослинна олія – за смаком;
- Морква – 3 шт .;
- Часник – за смаком.
Яловичина з кабачками і помідорами: рецепт в мультиварці
- Промиваємо м’ясо і овочі (окремо) в воді.
- Яловичину нарізаємо дрібними шматочками, потім пересипаємо їх в мультічашу (попередньо налийте на дно рослинне масло), обсмажуємо до готовності на режимі «Гасіння».
- Очищаємо кабачки від шкірки, вирізаємо з них насіння, нарізаємо прісну м’якоть невеликими кубиками.
- Чистимо цибулю, моркву, також дрібно їх нарізаємо.
- Через півгодини з початку готування м’яса, додаємо в чашу нарізану моркву з цибулею.
- Через 10 хвилин кладемо очищені і нарізані помідори з кабачками.
- Додаємо за смаком сметану, сіль, все ретельно перемішуємо. Перемикаємо мультиварку на режим «Випічка» і продовжуємо підготовку ще 7-10 хвилин.
- Потім знову активуємо режим «Гасіння» і тушкуємо м’ясо з овочами ще 1 годину.
- За кілька хвилин до закінчення приготування в чашу з ароматним вмістом кладемо подрібнену зелень і часник.
Готову страву подаємо в теплому вигляді без гарніру. Само по собі м’ясне частування – цілком самостійна закуска, так що ніяких доповнень воно не вимагає. Готуйте – і відразу подавайте до столу.
Якщо до сьогоднішнього моменту ви задавалися питанням: що приготувати з яловичини і кабачків, то зараз, ми впевнені, ви знаєте відповідь на своє питання. Яловичина з кабачками (незалежно від того, де вона приготовлена - в духовці або мультиварці) – прекрасний варіант обіду або вечері.
До того ж, ви завжди можете вносити різноманітність в інгредіентний склад, а це значить, що закуска кожен раз може приємно видозмінюватися і перетворюватися в смаку. З таким підходом до приготування, шанувальників вашого кулінарного таланту в будинку стане набагато більше, і що найприємніше – старання оцінять чоловік і навіть діти.
Смачного!