Яловичина з кабачками

Яловичина з кабачками
Печеня – вишукане, хоч і просте в приготуванні, блюдо, подавши його гостям – відразу готуйтеся почути на свою адресу хвалебну промову.

А якщо зробите страву з овочами, тоді ціни вам, як господині, просто не буде; всім хто шукає рецепт саме такий закуски – яловичина з кабачками підійде ідеально. Гармонійне поєднання смаку продуктів, прекрасний зовнішній вигляд страви і його здатність швидко наситити організм – роблять частування «королем» вечері.

Соковита яловичина з кабачками в духовці

Складові

  • Яловичина – 600 г + –
  • Помідори – 300 г + –
  • Соєвий соус – 1 ст.л. + –
  • Картопля – 1,5 кг + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Спеції – за смаком + –
  • Кабачки – 2 шт. + –
  • Зелень – за смаком + –

Як приготувати яловичину з картоплею і кабачком в духовці

Щоб закуска вийшла максимально живильним і смачною – приготуємо печеня з яловичини з кабачком і картоплею. Для більшої пікантності використовуємо солоний соєвий соус, в ньому ми попередньо замарінуем наше м’ясо, тоді воно стане не тільки оригінальніше за смаком, але і соковитіше, що важливо для сухуватою від природи яловичини.

  1. Ріжемо м’ясо дрібними шматочками, поливаємо їх рівномірно соєвим соусом, до смаку все солимо (хоча цей етап можна пропустити, так як соус сам по собі досить солоний; щоб не пересолити – краще додайте сіль в готову страву) і присмачуємо спеціями.
  2. На 20 хвилин яловичину залишаємо просочуватися соусом.
  3. Через зазначений час, м’ясо обсмажуємо на середньому вогні з кожного боку в соняшниковій рафінованій олії (але ви можете взяти і нерафінована – ваш смак визначає все) до приємного рум’янцю, потім заливаємо його кип’яченою водою – так, щоб вона повністю покрила яловичину. Варимо її 1 годину. На початку варіння у воду можна додати перець горошком або лавровий лист.
  4. Через годину ємність з шматочками яловичини знімаємо з вогню і залишаємо на час під закритою кришкою.
  5. Тим часом, картоплю чистимо, миємо, нарізаємо соломкою, обсмажуємо до хрусткої скоринки в сковороді, окремо від м’яса, після чого з’єднуємо смажену картоплю з яловичиною.
  6. Також чинимо з кабачками: миємо, чистимо (якщо плоди молоді – можна готувати зі шкіркою), нарізаємо короткою соломкою (розмір аналогічний картопляної соломки), обсмажуємо окремо на сковороді, після – з’єднуємо з картоплею і м’ясом.
  7. Нарізаємо очищену цибулю півкільцями, відправляємо його в майбутнє спекотне.

govyadina-s-kabachkami.1jpg

8. Помідори очищаємо, нарізаємо підлозі / цілими кільцями, додаємо їх в блюдо, акуратно все перемішуємо, накриваємо ємність кришкою і відправляємо в розігріту духову шафу на пару годин.

9. Подавати готову м’ясну закуску потрібно з рубаною зеленню і сметаною.

Готувати яловичину можна не тільки з кабачками, картоплею і помідорами. Додати в блюдо можна також баклажани, морква, болгарський перець або будь-які інші овочі, які вам подобаються. Експериментуйте зі складом – і отримуйте унікальну закуску на всі випадки життя.

Ніжна яловичина з кабачками в мультиварці

Ще один вдалий спосіб смачно приготувати яловичину – загасити її з овочами і сметаною в мультиварці. Це сучасне чудо кулінарної техніки не просто увійшло в наше життя, воно буквально вкоренилося в повсякденному побуті.

Багато страви, в тому числі і м’ясні, тепер готуються саме в мультиварці, тому що це легко, швидко і зручно. Ось і ми сьогодні спробуємо зробити м’ясну закуску з улюбленими овочами протягом 2-х годин.

Складові

  • Ріпчасту цибулю – 3 шт .;
  • Кабачки – 1 шт .;
  • Сметана – 1 ст.л .;
  • Помідори – 2 шт .;
  • Яловичина – 500 г;
  • Зелень – за смаком;
  • Рослинна олія – ​​за смаком;
  • Морква – 3 шт .;
  • Часник – за смаком.

Яловичина з кабачками і помідорами: рецепт в мультиварці

  • Промиваємо м’ясо і овочі (окремо) в воді.
  • Яловичину нарізаємо дрібними шматочками, потім пересипаємо їх в мультічашу (попередньо налийте на дно рослинне масло), обсмажуємо до готовності на режимі «Гасіння».
  • Очищаємо кабачки від шкірки, вирізаємо з них насіння, нарізаємо прісну м’якоть невеликими кубиками.
  • Чистимо цибулю, моркву, також дрібно їх нарізаємо.
  • Через півгодини з початку готування м’яса, додаємо в чашу нарізану моркву з цибулею.
  • Через 10 хвилин кладемо очищені і нарізані помідори з кабачками.
  • Додаємо за смаком сметану, сіль, все ретельно перемішуємо. Перемикаємо мультиварку на режим «Випічка» і продовжуємо підготовку ще 7-10 хвилин.
  • Потім знову активуємо режим «Гасіння» і тушкуємо м’ясо з овочами ще 1 годину.
  • За кілька хвилин до закінчення приготування в чашу з ароматним вмістом кладемо подрібнену зелень і часник.

Готову страву подаємо в теплому вигляді без гарніру. Само по собі м’ясне частування – цілком самостійна закуска, так що ніяких доповнень воно не вимагає. Готуйте – і відразу подавайте до столу.

Яловичина з кабачками

Якщо до сьогоднішнього моменту ви задавалися питанням: що приготувати з яловичини і кабачків, то зараз, ми впевнені, ви знаєте відповідь на своє питання. Яловичина з кабачками (незалежно від того, де вона приготовлена ​​- в духовці або мультиварці) – прекрасний варіант обіду або вечері.

До того ж, ви завжди можете вносити різноманітність в інгредіентний склад, а це значить, що закуска кожен раз може приємно видозмінюватися і перетворюватися в смаку. З таким підходом до приготування, шанувальників вашого кулінарного таланту в будинку стане набагато більше, і що найприємніше – старання оцінять чоловік і навіть діти.

Смачного!