Як зробити вишневу шарлотку в духовці

Шарлотка з вишнею в духовці
Кожна справжня господиня частенько прагне порадувати свою сім’ю смачною і свіжою випічкою без барвників і консервантів.

Незалежно від смакових уподобань, пиріг шарлотка з вишнею сподобається абсолютно всім членам сім’ї, так як дуже смачний і простий у приготуванні. Спочатку його готували тільки з яблучною начинкою, але тепер варіацій страви безліч, тому можна додати абсолютно будь-які фрукти.

Ніжна вишнева шарлотка з сиром в духовці

Як приготувати вишневу шарлотку в духовці

Складові

  • Вишня (свіжа або заморожена) – 350 г + –
  • Сир (свіжий) – 500 г + –
  • Цукор – 200 г + –
  • Ванілін – 1 щіпка + –
  • Борошно пшеничне – 5 ст.л. + –
  • Манка – 2 ст.л. + –
  • Яйця курячі – 4 шт. + –

Приготування ніжною шарлотки з вишнею та сиром

Сир додасть пирогу м’який вершковий смак, а вишня – необхідну кислинку, до того ж, ягода позбавить випічку від нудотності.

  • Яйця збиваємо до густої білої піни, поступово додаючи цукор і ванілін.
  • В іншій ємності перетираємо сир, до утворення однорідної маси без грудочок.
  • Моєму вишню, витягаємо з неї кісточки, додаємо до сиру і ретельно перемішуємо.
  • До маси додаємо збиті яйця і поступово борошно з манкою, ретельно перемішуємо.
  • Викладаємо сирну масу з ягодами в змащену форму і розрівнюємо тісто.
  • Випікаємо пиріг в розігрітій духовці до готовності.

Перед подачею пиріг повинен охолонути. Після – прикрашаємо його за власним бажанням – цукровою пудрою, білками, вершками або улюбленим кремом.

Домашня шарлотка з вишнею на сметані в духовій шафі

При дотриманні всіх пропорцій, пиріг вийде ніжним і повітряним, з легкими кисло-солодкими нотками. Найдивовижніше те, що в будь-який рецепт шарлотки з вишнею можна додавати свіжу ягоду, а не в сезон – заморожену. Смак від цього не стане гірше.

Складові

  • Вишня – 500 г;
  • Сметана – 200 г;
  • Цукор – 200 г;
  • Яйця – 2 шт .;
  • Борошно – 300 г;
  • Сода – ½ ч.л .;
  • Оцет – пару крапель.

Домашня шарлотка з вишнею на сметані в духовій шафі

Випічка вишневою шарлотки на сметані

  • Готуємо ягоди, витягуючи кісточку.
  • Даємо соку стекти і присипаємо вишню цукром.
  • Змішуємо сметану, цукор і яйця в окремій посудині.
  • Додаємо соду з оцтом і гарненько перемішуємо.
  • Борошно просіваємо і замішуємо тісто, за консистенцією нагадує жирну сметану.
  • Пергаментом покриваємо дно форми для випічки і змащуємо його олією.
  • Спочатку викладаємо вишню, потім виливаємо тісто.
  • Випікаємо десерт близько півгодини в розігрітій до 200 градусів духовці.

Ідеальна шарлотка з вишнею в мультиварці

Даний рецепт підготовлений для сучасних господинь, які звикли користуватися чудо-технікою нового покоління. Приготований в мультиварці пиріг, не поступається за своїми смаковими якостями десерту, спечені в духовці.

Складові

  • Вишня – 400 г;
  • Цукор – 200 г;
  • Сода – 1 ч.л .;
  • Яйця – 6 шт .;
  • Борошно – 200 г;
  • Ванілін – 1 щіпка;
  • Олія – ​​150 г.

Ідеальна шарлотка з вишнею в мультиварці

Як приготувати смачну шарлотку з вишнею в мультиварці

Для отримання необхідного результату, потрібно строго слідувати всім пропорціям і вимогам.

  • Спочатку відокремлюємо жовтки від білків.
  • Білки збиваємо з цукром в густу піну, а в окремому посуді перетираємо жовтки з розпушувачем і попередньо просіяного борошном.
  • Акуратно додаємо збиту масу в жовтки і розмішуємо до однорідності.
  • Готуємо ягоди, витягуючи кістки.
  • Змащуємо маслом чашу мультиварки, обсипаємо стінки і дно борошном з цукром.
  • Викладаємо в чашу вишню і заливаємо тестом.
  • Виставляємо режим «Випічка» і встановлюємо час приготування – 1 година.
  • Приготований пиріг перевертаємо і присипаємо пудрою.

Завдяки науково-технічному прогресу, пиріг з начинкою можна готувати і в мультиварці. Головне – строго дотримуватися обраного рецепта, і не відкривати мультиварку завчасно, тоді все вийде.

Існує безліч рецептів шарлотки з вишнею і в духовці, і в мультиварці, який рецепт краще – вирішувати вам. Адже не так важливо, в чому ви його приготуєте, куди важливіше, як ви це зробите, що додасте в тісто до вишні і не порушите чи основну технологію випікання.

А спосіб, який би ви не вибрали, все одно подарує вам смачний десерт з літньою ягодою!

Як приготувати смачну шарлотку з вишнею в мультиварці

Коли смачний пиріг буде готовий, ви, напевно, запитаєте: як подати вишневу шарлотку до столу? Відповідь дуже проста – подавайте і прикрашайте випічку так, як душа забажає. Але, як правило, її подають порційно, присипавши пудрою, прикрасивши гілочками м’яти або кулькою морозива.

Шарлотка, приготована будь-яким з наведених вище способів, буде відмінним доповненням до вечірнього чаювання.

Готуйте – і угощайтесь!