Кожна справжня господиня частенько прагне порадувати свою сім’ю смачною і свіжою випічкою без барвників і консервантів.
Незалежно від смакових уподобань, пиріг шарлотка з вишнею сподобається абсолютно всім членам сім’ї, так як дуже смачний і простий у приготуванні. Спочатку його готували тільки з яблучною начинкою, але тепер варіацій страви безліч, тому можна додати абсолютно будь-які фрукти.
Ніжна вишнева шарлотка з сиром в духовці
Складові
- Вишня (свіжа або заморожена) – 350 г + –
- Сир (свіжий) – 500 г + –
- Цукор – 200 г + –
- Ванілін – 1 щіпка + –
- Борошно пшеничне – 5 ст.л. + –
- Манка – 2 ст.л. + –
- Яйця курячі – 4 шт. + –
Приготування ніжною шарлотки з вишнею та сиром
Сир додасть пирогу м’який вершковий смак, а вишня – необхідну кислинку, до того ж, ягода позбавить випічку від нудотності.
- Яйця збиваємо до густої білої піни, поступово додаючи цукор і ванілін.
- В іншій ємності перетираємо сир, до утворення однорідної маси без грудочок.
- Моєму вишню, витягаємо з неї кісточки, додаємо до сиру і ретельно перемішуємо.
- До маси додаємо збиті яйця і поступово борошно з манкою, ретельно перемішуємо.
- Викладаємо сирну масу з ягодами в змащену форму і розрівнюємо тісто.
- Випікаємо пиріг в розігрітій духовці до готовності.
Перед подачею пиріг повинен охолонути. Після – прикрашаємо його за власним бажанням – цукровою пудрою, білками, вершками або улюбленим кремом.
Домашня шарлотка з вишнею на сметані в духовій шафі
При дотриманні всіх пропорцій, пиріг вийде ніжним і повітряним, з легкими кисло-солодкими нотками. Найдивовижніше те, що в будь-який рецепт шарлотки з вишнею можна додавати свіжу ягоду, а не в сезон – заморожену. Смак від цього не стане гірше.
Складові
- Вишня – 500 г;
- Сметана – 200 г;
- Цукор – 200 г;
- Яйця – 2 шт .;
- Борошно – 300 г;
- Сода – ½ ч.л .;
- Оцет – пару крапель.
Випічка вишневою шарлотки на сметані
- Готуємо ягоди, витягуючи кісточку.
- Даємо соку стекти і присипаємо вишню цукром.
- Змішуємо сметану, цукор і яйця в окремій посудині.
- Додаємо соду з оцтом і гарненько перемішуємо.
- Борошно просіваємо і замішуємо тісто, за консистенцією нагадує жирну сметану.
- Пергаментом покриваємо дно форми для випічки і змащуємо його олією.
- Спочатку викладаємо вишню, потім виливаємо тісто.
- Випікаємо десерт близько півгодини в розігрітій до 200 градусів духовці.
Ідеальна шарлотка з вишнею в мультиварці
Даний рецепт підготовлений для сучасних господинь, які звикли користуватися чудо-технікою нового покоління. Приготований в мультиварці пиріг, не поступається за своїми смаковими якостями десерту, спечені в духовці.
Складові
- Вишня – 400 г;
- Цукор – 200 г;
- Сода – 1 ч.л .;
- Яйця – 6 шт .;
- Борошно – 200 г;
- Ванілін – 1 щіпка;
- Олія – 150 г.
Як приготувати смачну шарлотку з вишнею в мультиварці
Для отримання необхідного результату, потрібно строго слідувати всім пропорціям і вимогам.
- Спочатку відокремлюємо жовтки від білків.
- Білки збиваємо з цукром в густу піну, а в окремому посуді перетираємо жовтки з розпушувачем і попередньо просіяного борошном.
- Акуратно додаємо збиту масу в жовтки і розмішуємо до однорідності.
- Готуємо ягоди, витягуючи кістки.
- Змащуємо маслом чашу мультиварки, обсипаємо стінки і дно борошном з цукром.
- Викладаємо в чашу вишню і заливаємо тестом.
- Виставляємо режим «Випічка» і встановлюємо час приготування – 1 година.
- Приготований пиріг перевертаємо і присипаємо пудрою.
Завдяки науково-технічному прогресу, пиріг з начинкою можна готувати і в мультиварці. Головне – строго дотримуватися обраного рецепта, і не відкривати мультиварку завчасно, тоді все вийде.
Існує безліч рецептів шарлотки з вишнею і в духовці, і в мультиварці, який рецепт краще – вирішувати вам. Адже не так важливо, в чому ви його приготуєте, куди важливіше, як ви це зробите, що додасте в тісто до вишні і не порушите чи основну технологію випікання.
А спосіб, який би ви не вибрали, все одно подарує вам смачний десерт з літньою ягодою!
Коли смачний пиріг буде готовий, ви, напевно, запитаєте: як подати вишневу шарлотку до столу? Відповідь дуже проста – подавайте і прикрашайте випічку так, як душа забажає. Але, як правило, її подають порційно, присипавши пудрою, прикрасивши гілочками м’яти або кулькою морозива.
Шарлотка, приготована будь-яким з наведених вище способів, буде відмінним доповненням до вечірнього чаювання.
Готуйте – і угощайтесь!