Сезон дозрівання овочів в самому розпалі, а це значить, що прийшла пора збагачувати свій організм вітамінами за рахунок різних корисних страв. Одним з таких сміливо можна назвати млинці з кабачків, готується цей простий овочевий делікатес, як з начинкою, так і без неї, все залежить від смакових уподобань господині.
Щоб ваша випічка вийшла різноманітної і по-справжньому цікавою – пропонуємо прості рецепти швидкого її приготування.
Як приготувати млинці з кабачків без начинки
Складові
Обсяг склянки в рецепті – 250 мл.
- Кабачки молоді – 2 шт. + –
- Рослинна олія – 3 ст.л. + –
- Борошно пшеничне – 1 склянка (можна менше) + –
- Яйця курячі – 3 шт. + –
- Сіль – 1/2 ч.л. + –
- Молоко – 1 стакан + –
Як приготувати і посмажити оладки з кабачків
Якщо ви ведете здоровий спосіб життя і дотримуєтеся правильного харчування, тоді рецепт не солодких кабачковий млинців саме для вас. Дієтичними млинці з кабачків, звичайно, не назвеш, проте користі від них, куди набагато більше, ніж від звичних для нас смажених тестових млинців.
У нашому рецепті тісто не матиме класичний вид, більш того, в ньому навіть не буде цукру, проте це не завадить нам створити відмінну закуску, смак якої вам обов’язково сподобається.
- Очищаємо кабачки від шкірки, натираємо їх на дрібній тертці.
- Додаємо в кабачкову масу сіль, яйця, при бажанні, зелень. Ретельно все перемішуємо вінчиком (до однорідності).
- Всипаємо в «тісто» просіяне борошно, заважаємо його, додаємо рослинне масло, знову заважаємо, вливаємо молоко, збиваємо масу віночком до однорідності.
- Розпалює на вогні сковороду, виливаємо в неї тісто, випікаємо тонкі млинці з кабачками до зарум’янювання з обох сторін. Перед випіканням сковорідку можна змастити шматочком сала, щоб блинки до неї не прилипали. З цієї ж причини не рекомендується додавати в «тісто» цукор, без нього млинці рівномірно зарум’янюється і не пригоряють.
Сковороду для випікання млинців з кабачків краще використовувати чавунну, в крайньому випадку, з антипригарним покриттям. Подавати кабачкові млинці можна з чим завгодно: з майонезом, сметаною, соусом і навіть зі згущеним молоком.
Корейські млинці по-домашньому: рецепт з морквою
Ще один простий варіант приготування улюблених млинчиків – це рецепт по-корейськи. Ті, хто знайомий з корейськими стравами, в тому числі, з морквою по-корейськи, помилково можуть подумати, що корейські млинці з кабачками – гостре і екзотичну страву.
Однак, насправді, в випічці немає ніяких специфічних прянощів або пікантних інгредієнтів. Тому її смак цілком прийнятний для нашого раціону, хоча і має своєрідні нотки, які з’являються в основному за рахунок винного оцту і соєвого соусу, використовуваних для обмакувания млинчиків.
Складові
- Вода – 1,5-2 ст .;
- Кабачки (або цукіні) – 600 г;
- Морква – 2 шт .;
- Яйця – 2 шт .;
- Рослинна олія (для смаження) – за смаком;
- Борошно – 2 ст .;
- Сіль – 2 ч. Л .;
- Часник – 2 зубки;
- Мелений чорний перець – за смаком;
- Ріпчасту цибулю – 1 шт.
Як приготувати корейські кабачкові млинці
- Кабачки очищаємо (якщо плоди молоді, то можна використовувати їх разом з шкіркою). Нарізаємо овоч середніми брусочками.
- Морквину тремо на корейську тертку.
- Цибулину дрібно ріжемо.
- Часник продавлюємо під пресом або дрібно ріжемо вручну.
- Змішуємо між собою всі нарізані інгредієнти, додаємо до них воду, сіль, яйця, все перемішуємо.
- Всипаємо порціями борошно, додаємо в масу перець. У процесі додавання борошна в тісто – не забувайте його помішувати.
- Сковороду розігріваємо, змазуємо дно рослинним маслом.
- Викладаємо в сковорідку тісто, розрівнюємо його ложкою по поверхні сковороди, випікаємо млинці під закритою кришкою на дрібному вогні.
Смажити млинці з кабачками потрібно до зарум’янювання з обох сторін. Однак особливу увагу варто приділити пропікання випічки зсередини. В середньому на обжарку млинчиків з кожного боку йде по 5 хвилин. На цьому нескладне приготування овочевих млинців по-корейськи закінчено, блюдо можна разом з соусами подавати до столу.
Млинцевий торт з кабачків з сиром
Якщо ви дійсно хочете здивувати своїх домочадців або гостей, тоді просто млинці для обіду вам не підходять, вам потрібен справжній торт з кабачковий млинців. На перший погляд, складне блюдо, робиться просто і дуже швидко (всього за 40 хвилин). Все, що від вас вимагається – це стандартний, як для такої страви, набір інгредієнтів і трохи фантазії, щоб смачно і красиво торт приготувати.
Складові
- Часник – 2-3 зубки;
- Паприка – за смаком;
- Кабачки – 2 шт .;
- Сметана (можна замінити майонезом) – 120-150 мл;
- Борошно – к-ть залежить від густоти тесту;
- Сіль за смаком;
- Яйця – 2 шт .;
- Сир (твердих сортів) – 50-70 г;
- Мелений перець – за смаком.
Як зробити незвичайний торт з кабачків
- Молоді кабачкові плоди зі шкіркою натираємо на дрібній тертці.
- Додаємо в отриману масу перець, яйця, сіль, ретельно продукти перемішуємо.
- Всипаємо в суміш просіяне борошно. Точна кількість визначайте самі, головне, щоб консистенція тесту стала схожа на густу сметану.
- Розігріваємо сковороду, випікаємо на ній млинці. Перед смаженням кожного нового млинчика сковороду потрібно змащувати невеликою порцією олії.
- Печемо млинчики на маленькому вогні і обов’язково під закритою кришкою, щоб вони добре пропеклися.
- Готуємо заправку для млинцевого торта з кабачків: змішуємо паприку, сметану / майонез, подрібнений часник.
- Викладаємо спечені млинчики стопкою, змащуючи кожен отриманої заправкою.
- Верхній (останній) блін посипаємо тертим сиром, прибираємо торт в розігріту до 180 ° С духовку, запікаємо пиріг з кабачків в режимі «Гриль».
- Як тільки помітите, що сир досить розплавився, діставайте домашній кабачковий торт з духовки і подавайте його до столу.
Млинці з кабачків: варіанти начинок
Робити кабачкові млинці завжди краще з начинкою, так виходить смачніше і більш поживні. Додавати начинку можна відразу в тісто, а можна загорнути її в готовий млинець трубочкою. Варіанти начинок для млинців можуть бути різними, не бійтеся експериментувати і пробувати щось нове. Ми ж вам пропонуємо список перевірених інгредієнтів, з яких точно виходять апетитні домашні млинці.
Смачними млинці з кабачків виходять, якщо приготувати їх з такими продуктами як:
- сир;
- часник;
- картопля (заздалегідь зварений і натертий на дрібної тертці);
- фарш (курячий, яловичий), його бажано використовувати не сирим;
- морква;
- прянощі (каррі, куркума, мелений чорний перець);
- гриби;
- ріпчаста цибуля;
- помідори.
Використовувати продукти для начинки не обов’язково окремо, цілком допустимо поєднувати кілька інгредієнтів відразу, наприклад, готувати млинці з кабачків з сиром і часником, із зеленню і картоплею, фаршем і спеціями. Не варто класти в тісто багато інгредієнтів, важливо, щоб випічка з начинкою добре пропеклась і просочилася соком вкладених в неї продуктів.
Як бачите, зробити млинці з кабачків будинку своїми руками зовсім просто. З посильним завданням впорається навіть недосвідчена господиня. Поки розпал літнього сезону і на базарі справжнісінький кабачковий рай, скористайтеся нагодою і приготуйте безліч смачних легких страв (калорійність багатьох з них зовсім невисока). Таким ласощами ви здивуєте не тільки дорослих, а й дітей. Готуйте з задоволенням корисні смакоту і проводите літо в компанії улюблених кабачковий страв.
Смачного!