Як зробити шоколадну полуницю будинку

Полуниця в шоколаді в домашніх умовах
Зовсім скоро настане ягідний сезон, а це значить, що можна буде досхочу наїстися корисних і смачних дарів природи.

Якщо ви обожнюєте ягоди, то особливо порадує вас рецепт «полуниця в шоколаді в домашніх умовах», зробивши десерт своїми руками, ви назавжди закохаєтесь в його запах і смак. Це частування – справжнє свято, як для ласунів, так і для любителів екзотичних страв, а ще воно дуже гарне, в чому ви самі неодмінно переконаєтесь!

Полуниця в шоколаді: секрети приготування

Відео та фото рецептів в інтернеті так і спокушають гурманів, демонструючи їм шикарну подачу і буйство фарб: червона соковита ягода, обрамлена молочним шоколадом – хіба може бути щось смачніше і солодший?

Не впадайте у відчай, якщо ви ще не зовсім уявляєте, як робиться такий десерт, адже наш детальний майстер-клас навчить цього дуже швидко!

  • Для початку, необхідно правильно вибрати ягідки, так як вони – основа цього королівського солодкого частування! Тому краще заздалегідь купити стиглі і не пом’яті плоди, які мають досить великий розмір.

Але пам’ятайте про те, що занадто велика полуниця в природі зустрічається рідко, тому, найчастіше, це – продукт ненатуральний, в кращому випадку – парниковий, а в гіршому – напханий шкідливими речовинами. Щоб отримати від цього ресторанного десерту не тільки задоволення, але і вітаміни, варто вибирати ягоди ретельніше.

  • У кулінарії вважається, що найпривабливішим ароматом і смаком володіє дика полуниця, хоча вона зазвичай не відрізняється великими розмірами. Але і дрібні ягідки цілком можна залити шоколадною глазур’ю, тим більше, якщо ви готуєте для себе і подача страви для вас не є головним пунктом.
  • Звичайно, краще приготувати глазур своїми руками, але якщо у вас часу мало або не охота возитися з цим дуже довго, то скористайтеся готової шоколадкою.

Як зробити шоколадну полуницю будинку

Просто розтопіть плитку на водяній бані, вмочивши цілком в шоколад промиті і перебрані ягідки суниці, а після – дайте десерту трохи охолодитися в морозилці. Між іншим, всього за лічені хвилини таким блюдом можна порадувати раптово наскочили гостей!

Як зробити полуницю в молочному шоколаді

Як приготувати полуницю в молочному шоколаді - домашній рецепт

Складові

  • Полуниця свіжа велика – 200 г + –
  • Какао-порошок – 2 ст.л. + –
  • Молоко коров’яче жирне – кількість за смаком (для замішування шоколадної маси) + –
  • Масло вершкове – 1 ч.л. + –
  • Цукрова пудра – 2 ч.л. + –
  • Ванілін – 1 щіпка + –
  • Кокосова стружка – для подачі + –

Як приготувати полуницю в молочному шоколаді будинку

Цей варіант ідеально підійде вам, якщо ви хочете зробити даний ресторанне частування, яке буде виглядати ідеально.

Спершу займемося ягідками

Для цього рецепта підійдуть великі червоні плоди, які мають хвостик. Спочатку промиваємо їх під проточною прохолодною (не гарячою!) Водою, змиваємо всю грязь і пил, після чого обережно обсушуємо і викладаємо на паперові рушники.

Важливо на цьому етапі не пошкодити ягоди, щоб вони зберегли свій естетичний зовнішній вигляд.

Поки полуниця сохне, займаємося приготуванням шоколадної пасти

Звичайно, можна купити готову плитку і розтопити її, але хіба це блюдо гідно назви ресторанного? Замісити шоколад своїми руками не так вже й складно: 2 столові ложки натурального какао-порошку запарюємо киплячим молоком.

Вливати потрібно тонкою цівкою, безперервно помішуючи, щоб контролювати консистенцію пасти. Вона повинна стати густий і однорідної, як зубна паста. Для цього гарненько розмішуємо її і трохи збиваємо виделкою в кінці.

  • У гарячий шоколад вносимо трохи вершкового масла. По-перше, це поліпшить смак страви, а, по-друге, шоколадна глазур при висиханні і охолодженні НЕ буде тріскатися. Просто опускаємо чайну ложку масла в шоколадну пасту, вимішуючи її ложкою або виделкою. В кінці додаємо трохи ваніліну.
  • Сухі ягідки спочатку охолоджуємо в холодильній камері 10-15 хвилин, а після -ізвлекаем їх і беремо акуратно за зелений хвостик, щоб він не відвалився.
  • Підносимо до чаші з шоколадною масою і занурюємо приблизно на 3 \ 4, щоб сама верхівка ягідки і хвостик залишилися без глазурі. Після цього чекаємо трохи, щоб шоколад застиг і перевертаємо ягідку на верхівку, укладаючи її хвостиком вниз на тарілку або блюдо.

Полуниця в шоколадній глазурі - оригінальний рецепт

  • Готову полуницю в шоколаді обсипаємо кокосовою стружкою і відправляємо в холодильник на 20 хвилин. Після цього страва готова до вживання. Також такі ягідки можна запросто використовувати для прикраси інших кондитерських страв – тортів, тістечок, желе.

Якщо хочете зробити частування дуже яскравим і строкатим – купіть різнокольорову кокосову стружку і в кінці обсипте ягідки різними відтінками. Це завжди виглядає святково і прекрасно підходить для дитячого свята.

Така шоколадна полуничка має дуже гарний вигляд, ідеально підходить до будь-яких напоїв, особливо – до шампанського і сухим білим винам. Майте це на увазі, якщо вирішите влаштувати вишуканий романтичну вечерю!

Полуниця в білій шоколадній глазурі: домашній рецепт

Білий шоколад на полуничною ягідці виглядає не менш ефектно, ніж темний або молочний! Навпаки, такий варіант подачі більш вишуканий, так що його появи на столі чекатимуть з особливим передчуттям.

Складові

  • Полуниця (велика, стигла, з хвостиками) – 10 шт .;
  • Масло кокосове харчове – 1 ч.л .;
  • Масло вершкове – 1 ч.л .;
  • Цукрова пудра – 2 ч.л .;
  • Мигдаль – 1,5 ч.л .;
  • Ванілін – 1 щіпка.

Як приготувати домашню полуницю в білому шоколаді

  1. Полуничку вимиваємо обережно, але ретельно, після чого обмакиваем її паперовим рушником і відправляємо в холодильник.
  2. В цей час топимо на водяній бані вершкове масло, потім даємо йому трохи загуснути і вносимо в масу кокосове масло. Розмішуємо.
  3. Цукрову пудру всипаємо в миску до масла, розмішуємо до отримання однорідної пасти. Туди ж відправляємо трохи ваніліну для смаку і приємного аромату.
  4. Мигдаль кришимо в дрібну стружку, якій буде зручно обсипати ягідки. Також для зручності можна додати протертий інгредієнт в вершкову масу – просто всипте його і розмішайте.

Полуниця в білій шоколадній глазурі - домашній рецепт

5. Охолоджені ягоди полуниці дістаємо з холодильника і мачає по одній в застигає (не тепла!) Пасту. Чекаємо трохи, щоб глазур схопилася і перестала бути рідкої, після чого перевертаємо полуницю хвостиком вниз і ховаємо прямо з тарілкою в холодильник. Десерт готовий!

Полуниця в молочному шоколаді: експрес-рецепт

Якщо у вас в наявності є дрібна, не дуже вродлива або перезріла ягода, то не поспішайте засмучуватися – з такого продукту можна зробити шикарний десерт!

Складові

  • Полуниця стигла – 1 стакан;
  • Шоколад молочний (без горішків, чистий) – 1 плитка;
  • Печиво (крихкі) – 1-2 галети;
  • Вершки збиті – для подачі.

Як зробити полуницю в глазурі з молочного шоколаду

  1. Дрібну полуничку вимиваємо, прибираємо всі листочки і гілочки, знімаємо хвостики. Даємо їй трохи висохнути, після чого розкладаємо в два келихи. Найкраще вибрати красиві великі фужери з широкою шийкою – так частування буде виглядати неймовірно апетитно.
  2. Тим часом, розтопити плитку молочного шоколаду (краще брати не найдешевшу) на водяній бані, щоб вийшла рідка шоколадна маса. Чекаємо, коли вона трохи охолоне, але не встигне затвердіти.
  3. Саме в цей момент заливаємо шоколадом нашу полуничку, розділивши пасту, приблизно на дві частини. Відправляємо келихи в холодильник на 20-25 хвилин, щоб глазур охолола і «схопилася».
  4. Після цього виймаємо фужери, приправляємо зверху збитими вершками і прикрашаємо крихтою печива.

Як зробити полуницю в глазурі з молочного шоколаду

Подавати такий десерт до столу і насолоджуватися ним потрібно негайно, щоб вершки НЕ опало, а ягода не втратила своєї свіжості. А якщо робити десерт ви плануєте до дитячого Дня Народження, то скористайтеся формою для випічки або блюдом з високими бортиками, щоб зробити справжній торт!

Як бачите, полуниця в шоколаді своїми руками готується дуже просто – для цього не потрібно мати великий кулінарним талантом. Лише трохи часу і фантазії – і ваше частування буде готове дарувати позитивні емоції усім присутнім за столом.