Неймовірно ніжний, з легкої благородною гіркуватістю холодний десерт – саме те, що потрібно в літній спекотний день для відновлення сил. Існує кілька секретів, як можна зробити улюблене шоколадне морозиво в домашніх умовах, щоб воно вийшло смачніше і корисніше магазинного. Процес створення найпопулярнішого в світі ласощі на власній кухні займе мінімум часу, а результат перевершить навіть найсміливіші очікування.
Історія кулінарних відкриттів скромно замовчує, хто і коли придумав, як зробити шоколадне морозиво і яким був перший рецепт цих ласощів. Але ким би не була ця людина, він подарував світові воістину дивовижне частування – солодке і одночасно освіжаючий, що робить його незамінним в літню спеку.
Кожен рецепт морозива з шоколадом, який ми пропонуємо, – це індивідуальний погляд на те, як можна приготувати його в домашніх умовах. Вибрати найкращий можна, тільки перепробувавши все і порівнявши результати. Нехай дегустація всім принесе задоволення і подарує жадану прохолоду!
Шоколадне морозиво: рецепт в домашніх умовах
Складові
- Яйця курячі середнього калібру – 7 шт. + –
- Цукор-пісок білий – 6-7 ст.л. + –
- Молоко коров’яче жирне – 600 мл + –
- Шоколад чорний натуральний – 200 г + –
Приготування улюбленого морозива десерту з шоколаду
Щоб пригостити велику сім’ю або компанію друзів, які прийшли в гості, можна скористатися цим рецептом кращого шоколадного морозива, яке можна заморозити у формочках з паличками. І виглядає апетитно, і є зручно, а головне – вистачить на всіх.
Щоб смак вийшов насиченим, найкраще брати шоколад з високим вмістом порошку какао.
- Для початку відокремимо жовтки від прозорих білків. Для цього потрібно кожен раз акуратно розбивати шкаралупу і виливати на одну з половинок цілісний жовток, використовуючи її в якості міні-чаші. Білки кладемо в окрему посудину. З них, наприклад, можна буде зробити дуже смачне повітряне безе.
- Засиплемо жовтки цукром і перетремо все віночком (або зіб’ємо міксером) до розчинення солодких крупинок. «Гоголь-моголь» побілів – значить, готовий.
- Молоко виливаємо в глибоку каструлю (краще брати з нержавійки), поміщаємо ємність на вогонь.
- Як тільки закипить, кидаємо туди розламаний на шматочки шоколад і розчиняємо.
Кілька квадратиків солодкої плитки можна залишити – їх на тертці перетворимо в стружку і присмачити нею готовий десерт.
- Трохи остигнула молочно-шоколадну суміш з’єднуємо з солодкими жовтками, гарненько заважаємо до однорідності, а потім відправляємо масу на вогонь.
- Вона повинна кипіти не менше 10 хвилин. Щоб не пристала до дна каструлі, її потрібно постійно перемішувати. Найкраще для цього підійде дерев’яна лопатка.
- Досить густу суміш потрібно охолодити, помістивши каструльку у велику ємність з холодною водою.
- На останньому етапі приготування улюбленого шоколадного морозива нам знадобиться мороженица. У неї викладаємо напівготову масу і надаємо агрегату можливість робити свою справу – перемішувати її і заморожувати одночасно. В результаті отримаємо м’який холодний десерт.
Якщо в господарстві поки немає для виготовлення морозива, зійдуть і спеціальні формочки, в які викладаємо теплу основу для майбутнього десерту.
Без спеціального агрегату для готування морозива з ним доведеться повозитися трохи довше. Необхідно буде вже підмерзлу суміш діставати з холодильника через кожні півгодини і гарненько перемішувати протягом 3-4 годин. Так вийде позбутися крижинок, які все норовлять утворитися в холодному середовищі, і надати десерту ніжну однорідну консистенцію
Знати, як приготувати чудове шоколадне морозиво, – це половина справи. Потрібно вміти його так само смачно подати. Решта плитки шоколаду виявляться дуже до речі: подрібнивши їх в стружку, обсиплемо нею вже сформовані холодні кульки. Непогано б додати кокосову стружку, цитрусові цукати або краплю бананового лікеру, але це – справа смаку.
Покроковий рецепт шоколадного морозива в морожениці
Пропонуємо ще один варіант того, як можна робити улюблений десерт в домашніх умовах без особливих витрат. Пригощати сім’ю і друзів корисним десертом найкраще на вихідних, оскільки технологічний процес досить тривалий. Але результат виявиться набагато вище найсміливіших очікувань.
Складові
- Вершки (жирні) – 300 мл.
- Білки від курячих яєць – 3 шт.
- Шоколад – 50 г.
- Плід лимона – 0,5 шт.
- Цукор білий – 100 г.
- Пудра з цукру – 3 ст.л.
- Сіль – щіпка.
Як робити шоколадне морозиво вдома
- Змішавши в каструльці з товстим дном вершки і цукор, поміщаємо її на вогонь і залишаємо кипіти. Щоб солодка суміш не пригоріла, вогонь повинен бути мінімальним.
- Приблизно через 20 хвилин в помітно загусла суміш кладемо половину шоколаду і продовжуємо заважати ще 10 хвилин.
- Поставивши коричневу суміш охолоджуватися, займемося білками. Підсолити їх, зіб’ємо до стану піни.
- Потім підкислити і продовжимо працювати міксером, поступово, ложка за ложкою, підсипаючи цукрову пудру. Час спінювання – близько 10 хвилин.
- У нас ще залишився шоколад. Його дрібніше на тертці з великими дірками і сиплемо в вершки. Збивати їх довго не потрібно – всього 3-4 хвилини. Потім з’єднуємо з білкової пінкою і заважаємо.
Отриману масу бажано закласти в мороженицу, і вона самостійно доробить домашнє шоколадне морозиво. Через брак такого агрегату завершувати процес доведеться вручну так само, як і в першому випадку. Загальний час заморозки десерту – 3-4 години, але можна залишити його в холоді і на ніч.
Щоб морозиво було легше діставати з форм, їх перед подачею на пару секунд потрібно опустити в окріп.
Улюблена шоколадне морозиво в домашніх умовах
Цей рецепт, як можна зробити шоколадне морозиво вдома, сподобається навіть самим відчайдушним ласунам. Готується він з двох видів шоколаду – темного і на молоці. Холодний десерт досить поживний, так що занадто захоплюватися їм не варто, щоб уникнути наслідків для фігури. Але він виходить настільки смачним, що втриматися дуже складно.
Складові
- Шоколад темний – 120 м
- Шоколад молочний – 50 г.
- Жовтки яєчні великі – 4 шт.
- Цукор – 4 ст.л.
- Вершки – 4 ст.
Як зробити смачне шоколадне морозиво своїми руками
Розм’якшує шоколад на водяній бані. Поки він, досягнувши рідкого стану, буде остигати, зіб’ємо жовтки з цукровим піском до пишності і додамо їх в шоколадну «тягучку».
За допомогою міксера перетворюємо вершки (кімнатної температури) в густу піну. Поєднавши їх з яєчно-шоколадною масою, перемішуємо до однорідності. Далі потрібно буде просто викласти отриману основу десерту в контейнер і відправити в мороженицу або холодильник для заморожування.
Шоколадний сироп для морозива: універсальний рецепт
Щоб надати вишуканості приготовленого своїми руками коханому холодного десерту, приготуємо сироп на основі шоколаду.
- Для цього з’єднаємо порошок з какао-бобів (2,5 столові ложки) і білий цукровий пісок (1 склянка).
- Трохи підсолити молоко (0,5 ст.), Ллємо його в солодку «сипучку», заважаємо і відправляємо на вогонь.
- Коли солодка коричнева маса закипить, вогонь потрібно зменшити і варити 3-4 хвилини, не перестаючи постійно заважати. Щоб сироп став більш ароматним, в кінці додамо в нього 1 ст.л. ванільного цукор.
Два століття тому напої та солодощі із запашних плодів какао готували тільки найвідоміші кондитери. Тепер же навчитися тому, як зробити дивовижно смачне морозиво з шоколаду, може кожен. Улюблений десерт у власному виконанні не тільки смачний, але ще і абсолютно безпечний, тому його можна сміливо давати навіть найменшим ласунам.