Як зробити шоколадне морозиво вдома

Як зробити шоколадне морозиво
Неймовірно ніжний, з легкої благородною гіркуватістю холодний десерт – саме те, що потрібно в літній спекотний день для відновлення сил. Існує кілька секретів, як можна зробити улюблене шоколадне морозиво в домашніх умовах, щоб воно вийшло смачніше і корисніше магазинного. Процес створення найпопулярнішого в світі ласощі на власній кухні займе мінімум часу, а результат перевершить навіть найсміливіші очікування.

Історія кулінарних відкриттів скромно замовчує, хто і коли придумав, як зробити шоколадне морозиво і яким був перший рецепт цих ласощів. Але ким би не була ця людина, він подарував світові воістину дивовижне частування – солодке і одночасно освіжаючий, що робить його незамінним в літню спеку.

Кожен рецепт морозива з шоколадом, який ми пропонуємо, – це індивідуальний погляд на те, як можна приготувати його в домашніх умовах. Вибрати найкращий можна, тільки перепробувавши все і порівнявши результати. Нехай дегустація всім принесе задоволення і подарує жадану прохолоду!

Шоколадне морозиво: рецепт в домашніх умовах

Шоколадне морозиво - рецепт в домашніх умовах

Складові

  • Яйця курячі середнього калібру – 7 шт. + –
  • Цукор-пісок білий – 6-7 ст.л. + –
  • Молоко коров’яче жирне – 600 мл + –
  • Шоколад чорний натуральний – 200 г + –

Приготування улюбленого морозива десерту з шоколаду

Щоб пригостити велику сім’ю або компанію друзів, які прийшли в гості, можна скористатися цим рецептом кращого шоколадного морозива, яке можна заморозити у формочках з паличками. І виглядає апетитно, і є зручно, а головне – вистачить на всіх.

Щоб смак вийшов насиченим, найкраще брати шоколад з високим вмістом порошку какао.

  1. Для початку відокремимо жовтки від прозорих білків. Для цього потрібно кожен раз акуратно розбивати шкаралупу і виливати на одну з половинок цілісний жовток, використовуючи її в якості міні-чаші. Білки кладемо в окрему посудину. З них, наприклад, можна буде зробити дуже смачне повітряне безе.
  2. Засиплемо жовтки цукром і перетремо все віночком (або зіб’ємо міксером) до розчинення солодких крупинок. «Гоголь-моголь» побілів – значить, готовий.
  3. Молоко виливаємо в глибоку каструлю (краще брати з нержавійки), поміщаємо ємність на вогонь.
  4. Як тільки закипить, кидаємо туди розламаний на шматочки шоколад і розчиняємо.

Кілька квадратиків солодкої плитки можна залишити – їх на тертці перетворимо в стружку і присмачити нею готовий десерт.

  1. Трохи остигнула молочно-шоколадну суміш з’єднуємо з солодкими жовтками, гарненько заважаємо до однорідності, а потім відправляємо масу на вогонь.
  2. Вона повинна кипіти не менше 10 хвилин. Щоб не пристала до дна каструлі, її потрібно постійно перемішувати. Найкраще для цього підійде дерев’яна лопатка.
  3. Досить густу суміш потрібно охолодити, помістивши каструльку у велику ємність з холодною водою.
  4. На останньому етапі приготування улюбленого шоколадного морозива нам знадобиться мороженица. У неї викладаємо напівготову масу і надаємо агрегату можливість робити свою справу – перемішувати її і заморожувати одночасно. В результаті отримаємо м’який холодний десерт.

Якщо в господарстві поки немає для виготовлення морозива, зійдуть і спеціальні формочки, в які викладаємо теплу основу для майбутнього десерту.

Без спеціального агрегату для готування морозива з ним доведеться повозитися трохи довше. Необхідно буде вже підмерзлу суміш діставати з холодильника через кожні півгодини і гарненько перемішувати протягом 3-4 годин. Так вийде позбутися крижинок, які все норовлять утворитися в холодному середовищі, і надати десерту ніжну однорідну консистенцію

Знати, як приготувати чудове шоколадне морозиво, – це половина справи. Потрібно вміти його так само смачно подати. Решта плитки шоколаду виявляться дуже до речі: подрібнивши їх в стружку, обсиплемо нею вже сформовані холодні кульки. Непогано б додати кокосову стружку, цитрусові цукати або краплю бананового лікеру, але це – справа смаку.

Покроковий рецепт шоколадного морозива в морожениці

Пропонуємо ще один варіант того, як можна робити улюблений десерт в домашніх умовах без особливих витрат. Пригощати сім’ю і друзів корисним десертом найкраще на вихідних, оскільки технологічний процес досить тривалий. Але результат виявиться набагато вище найсміливіших очікувань.

Складові

  • Вершки (жирні) – 300 мл.
  • Білки від курячих яєць – 3 шт.
  • Шоколад – 50 г.
  • Плід лимона – 0,5 шт.
  • Цукор білий – 100 г.
  • Пудра з цукру – 3 ст.л.
  • Сіль – щіпка.

Як зробити шоколадне морозиво вдома

Як робити шоколадне морозиво вдома

  1. Змішавши в каструльці з товстим дном вершки і цукор, поміщаємо її на вогонь і залишаємо кипіти. Щоб солодка суміш не пригоріла, вогонь повинен бути мінімальним.
  2. Приблизно через 20 хвилин в помітно загусла суміш кладемо половину шоколаду і продовжуємо заважати ще 10 хвилин.
  3. Поставивши коричневу суміш охолоджуватися, займемося білками. Підсолити їх, зіб’ємо до стану піни.
  4. Потім підкислити і продовжимо працювати міксером, поступово, ложка за ложкою, підсипаючи цукрову пудру. Час спінювання – близько 10 хвилин.
  5. У нас ще залишився шоколад. Його дрібніше на тертці з великими дірками і сиплемо в вершки. Збивати їх довго не потрібно – всього 3-4 хвилини. Потім з’єднуємо з білкової пінкою і заважаємо.

Отриману масу бажано закласти в мороженицу, і вона самостійно доробить домашнє шоколадне морозиво. Через брак такого агрегату завершувати процес доведеться вручну так само, як і в першому випадку. Загальний час заморозки десерту – 3-4 години, але можна залишити його в холоді і на ніч.

Щоб морозиво було легше діставати з форм, їх перед подачею на пару секунд потрібно опустити в окріп.

Улюблена шоколадне морозиво в домашніх умовах

Цей рецепт, як можна зробити шоколадне морозиво вдома, сподобається навіть самим відчайдушним ласунам. Готується він з двох видів шоколаду – темного і на молоці. Холодний десерт досить поживний, так що занадто захоплюватися їм не варто, щоб уникнути наслідків для фігури. Але він виходить настільки смачним, що втриматися дуже складно.

Складові

  • Шоколад темний – 120 м
  • Шоколад молочний – 50 г.
  • Жовтки яєчні великі – 4 шт.
  • Цукор – 4 ст.л.
  • Вершки – 4 ст.

Улюблена шоколадне морозиво в домашніх умовах

Як зробити смачне шоколадне морозиво своїми руками

Розм’якшує шоколад на водяній бані. Поки він, досягнувши рідкого стану, буде остигати, зіб’ємо жовтки з цукровим піском до пишності і додамо їх в шоколадну «тягучку».

За допомогою міксера перетворюємо вершки (кімнатної температури) в густу піну. Поєднавши їх з яєчно-шоколадною масою, перемішуємо до однорідності. Далі потрібно буде просто викласти отриману основу десерту в контейнер і відправити в мороженицу або холодильник для заморожування.

Шоколадний сироп для морозива: універсальний рецепт

Щоб надати вишуканості приготовленого своїми руками коханому холодного десерту, приготуємо сироп на основі шоколаду.

  • Для цього з’єднаємо порошок з какао-бобів (2,5 столові ложки) і білий цукровий пісок (1 склянка).
  • Трохи підсолити молоко (0,5 ст.), Ллємо його в солодку «сипучку», заважаємо і відправляємо на вогонь.
  • Коли солодка коричнева маса закипить, вогонь потрібно зменшити і варити 3-4 хвилини, не перестаючи постійно заважати. Щоб сироп став більш ароматним, в кінці додамо в нього 1 ст.л. ванільного цукор.

Два століття тому напої та солодощі із запашних плодів какао готували тільки найвідоміші кондитери. Тепер же навчитися тому, як зробити дивовижно смачне морозиво з шоколаду, може кожен. Улюблений десерт у власному виконанні не тільки смачний, але ще і абсолютно безпечний, тому його можна сміливо давати навіть найменшим ласунам.