Як зробити рагу з курочки в мультиварці

Рагу з куркою в мультиварці
Щоб покуштувати шедеври, не обов’язково йти в ресторан, адже у себе вдома можна створити частування не менше оригінальне, ніж у фешенебельному гастрозаведеніі. Мова, звичайно ж, буде йти про такий чудовий блюді, як рагу з куркою в мультиварці, саме воно є предметом нашого обговорення і улюбленим стравою худнуть гурманів. Хоча, чого його обговорювати, краще приготувати і, не втрачаючи ні хвилини, насолодитися чарівним ароматом м’ясо-овочевої закуски.

Рагу з кабачків з куркою в мультиварці

Рагу з курочкою приготоване в мультиварці

Складові

  • Картопля – 350 г + –
  • Томатна паста – 1 ст.л. + –
  • Курка – 1 кг будь-якій частині (філе, грудка, стегна – на ваш розсуд) + –
  • Кабачки – 250 г + –
  • Чорний перець – за смаком + –
  • Цибуля ріпчаста – 150 г + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Морква – 200 г + –
  • Білокачанна капуста – 300 г + –

Як приготувати рагу в мультиварці з куркою і капустою

Чим примітно таке блюдо, так це тим, що воно гармонійно поєднує в собі смак ніжного курячого м’яса і овочів, а також дарує організму бажану ситість, незважаючи на те, що містить мало калорій.

Більш того, куряче рагу заслужено вважається корисним частуванням: по-перше, в ньому міститься асорті з вітамінних овочів, а по-друге, всі вони гасяться в щадному температурному режимі, так що природні властивості плодів при готуванні не втрачаються.

  1. Ріжемо моркву цілими або напівкружечками, цибулю подрібнюємо полуколечкамі.
  2. Очищаємо картоплю, нарізаємо її часточками.
  3. Кабачок ріжемо кубиками. Якщо плід молодий, можете його не чистити, а якщо – зрілий, тоді обов’язково очистіть від насіння і шкірки.
  4. Капусту тоненько шаткуємо.
  5. На режимі «Жарка» або «Випічка» обсмажуємо курку (точніше її частини) з обох сторін, потім все за смаком перчимо і солимо.
  6. Після обсмажування м’ясних частин в мультічашу додаємо моркву і ріпчасту цибулю, все перемішуємо і продовжуємо обсмажування.
  7. Наступний крок – додавання кабачка і картоплі до обсмаженого м’яса і цибульний-морквяної нарізці.
  8. Зверху на них висипаємо подрібнену капусту.
  9. Вливаємо ½ склянки окропу, розведеного томатною пастою, трохи блюдо знову подсаливаем, перчимо, після чого все акуратно (але ретельно) перемішуємо, закриваємо мультиварку і виставляємо на панелі режим «Гасіння» рівно на 1 годину.
  10. Коли сигнал про готовність рагу з куркою прозвучить, відкрийте кришку мультіагрегата, все перемішайте і подавайте на тарілці невеликими порціями до столу.

Рецепт рагу з куркою і капустою

Перед подачею блюдо можна посипати зеленню – вона не просто прикрасить рагу зовні, але і додасть йому приємний аромат.

Подавати овочеве рагу з куркою можна як самостійну страву, а можна на додаток до інших страв – все буде залежати від того, який консистенції воно у вас вийде: як печеня або як суп.

Рагу в мультиварці з куркою і грибами «Царський стіл»

Таку назву страви не випадково, адже склад даного частування воістину царський. У наш куряче рагу входять білі гриби, вишукана грибна приправа, зелений горошок і багато інших продуктів, які в поєднанні дають відмінний результат у вигляді ніжно-пряного аромату, красивого зовнішнього вигляду страви і просто незабутнього смаку.

Складові

  • Грудка курки – 1 шт .;
  • Картопля – 2 шт .;
  • Часник – 2 зубки;
  • Вода – 100 мл;
  • Білі гриби (свіжі) – 4 шт .;
  • Морква – 1 середній плід;
  • Грибна приправа – за смаком;
  • Зелений горошок – 50 г;
  • Цибуля зелена – за смаком;
  • Ріпчасту цибулю – 1 шт .;
  • Соняшникова олія – ​​для смаження (за смаком);
  • Сіль за смаком;
  • Кріп – кілька гілочок (для прикраси).

Рецепт курячого рагу в мультиварці з грибами

  • Курячі грудки промиваємо під струменем проточної води, обсушуємо серветками, потім невеликими (середніми) шматочками нарізаємо.
  • Перекладаємо м’ясну нарізку в тарілку, солимо її і ретельно перемішуємо.
  • Гриби споліскуємо в воді і шаткуємо тонкими пластинками.
  • Всі необхідні овочі очищаємо від шкурок і також моєму під краном.
  • Моркву, цибулю і картоплю ріжемо шматками середньої товщини, часник пропускаємо через прес або натираємо на тертці з максимально дрібними отворами.
  • На мультиварці виставляємо режим «Жарка», вливаємо в її чашу масло і запускаємо таймер на 30 хвилин. Перші 5 хвилин нічого в мультиварку, не кладіть, цей час відведено для розігріву улитого рослинного масла.
  • Через 5 хвилин пересипаємо в мультічашу курячі шматочки і обсмажуємо їх, помішуючи, з усіх боків, поки м’ясо не покриється красивою рум’яною скоринкою.
  • Коли м’ясо обсмажиться, всипаємо цибулю і продовжуємо обсмажування (не перестаючи продукти перемішувати) до закінчення встановленого спочатку часу. Кришка мульти на даному етапі, як ви розумієте, повинна бути відкрита.
  • Через півгодини обсмаження міняємо режим приготування. Виставляємо на панелі мультіагрегата програму «Гасіння» на 45 хвилин, після чого викладаємо зверху на м’ясо з цибулею нарізану моркву, картоплю, консервований горошок і часник.

Як готувати рагу з кабачків і грибів

  • Присипаємо все за смаком грибною приправою і залишаємо рагу гаситися в мультиварці до готовності. Час від часу гарячу закуску з грибами і куркою потрібно буде перемішувати.
  • Подавати готову страву необхідно з гілочками кропу і нарізкою з зеленої цибулі – виглядає дуже апетитно і красиво.

Секрети смачного овочевого рагу: господаркам на замітку

Рагу – блюдо нескладне в приготування, тому його можуть готувати господині будь-якого віку і з будь-яким кулінарним стажем. Чи не вийти воно у вас не може, але ось вийти не таким вдалим, як вам хотілося б, це з розряду «реально».

Щоб ви змогли максимально урізноманітнити своє куряче рагу і зробити його по-справжньому смачним, потрібно знати пару-трійку нехитрих порад. Саме зараз ми їх вашій увазі і представляємо.

Найкраще рагу виходить з курячим філе

В принципі, немає ніяких обмежень і заборон на використання тієї чи іншої частини курки. У хід може йти абсолютно все: крильця, стегна, гомілки і т.п. Однак найбільш підходящими частинами для приготування рагу все ж вважаються філе і грудка.

Овочі для рагу можна використовувати будь-які

Не тільки цибулю, моркву, кабачки і картопля можуть входити до складу цієї страви. Ви завжди можете урізноманітнити його, додавши:

  • білокачанну або кольорову капусту;
  • болгарський перець;
  • помідори або томатний сік / пасту;
  • баклажани;
  • стручкову квасолю і т.п.

Як зробити рагу з курячим м'ясом і овочами

Крім зазначених овочів в блюдо можна додавати сир, всілякі види їстівних грибів, спеції (мелений чорний перець, карі, спеціальні спеції для овочів і курки, перець або соус чилі і багато іншого) і різноманітну зелень.

Загалом має бути в міру – це головне правило приготування рагу, і що також важливо – ріжте всі компоненти не сильно дрібно, ідеально – середні шматочки. Якщо м’ясо і овочі занадто намельчіть, то в результаті ви отримаєте не рагу, а овочеву кашу.

Щоб рагу не було сухим, вливайте рідину

Нерідко трапляється так, що рагу виходить сухуватим, особливо це стосується того рагу, яке ви готуєте у вигляді спекотного. Щоб овочі не «пересушити», влийте до них ½ ст. томата (томатний сік або паста), сметани або бульйону. Цієї кількості буде достатньо, так як при гасінні овочі теж виділять сік.

Користуючись даними нами секретами і рецептами, ви без зусиль приготуєте смачне рагу з куркою в мультиварці. Від такої страви будуть у захваті абсолютно всі дегустатори.

Як правильно готувати рагу з курки в мультиварці

Адже настільки звичне частування теж може здивувати, заграв новими кулінарними фарбами. Але можливо це лише за умови, що ви не станете боятися експериментувати, і при кожній новій готуванні будете привносити в нього нову порцію барвистих і корисних овочів.

Смачного!