Щоб покуштувати шедеври, не обов’язково йти в ресторан, адже у себе вдома можна створити частування не менше оригінальне, ніж у фешенебельному гастрозаведеніі. Мова, звичайно ж, буде йти про такий чудовий блюді, як рагу з куркою в мультиварці, саме воно є предметом нашого обговорення і улюбленим стравою худнуть гурманів. Хоча, чого його обговорювати, краще приготувати і, не втрачаючи ні хвилини, насолодитися чарівним ароматом м’ясо-овочевої закуски.
Рагу з кабачків з куркою в мультиварці
Складові
- Картопля – 350 г + –
- Томатна паста – 1 ст.л. + –
- Курка – 1 кг будь-якій частині (філе, грудка, стегна – на ваш розсуд) + –
- Кабачки – 250 г + –
- Чорний перець – за смаком + –
- Цибуля ріпчаста – 150 г + –
- Сіль – за смаком + –
- Морква – 200 г + –
- Білокачанна капуста – 300 г + –
Як приготувати рагу в мультиварці з куркою і капустою
Чим примітно таке блюдо, так це тим, що воно гармонійно поєднує в собі смак ніжного курячого м’яса і овочів, а також дарує організму бажану ситість, незважаючи на те, що містить мало калорій.
Більш того, куряче рагу заслужено вважається корисним частуванням: по-перше, в ньому міститься асорті з вітамінних овочів, а по-друге, всі вони гасяться в щадному температурному режимі, так що природні властивості плодів при готуванні не втрачаються.
- Ріжемо моркву цілими або напівкружечками, цибулю подрібнюємо полуколечкамі.
- Очищаємо картоплю, нарізаємо її часточками.
- Кабачок ріжемо кубиками. Якщо плід молодий, можете його не чистити, а якщо – зрілий, тоді обов’язково очистіть від насіння і шкірки.
- Капусту тоненько шаткуємо.
- На режимі «Жарка» або «Випічка» обсмажуємо курку (точніше її частини) з обох сторін, потім все за смаком перчимо і солимо.
- Після обсмажування м’ясних частин в мультічашу додаємо моркву і ріпчасту цибулю, все перемішуємо і продовжуємо обсмажування.
- Наступний крок – додавання кабачка і картоплі до обсмаженого м’яса і цибульний-морквяної нарізці.
- Зверху на них висипаємо подрібнену капусту.
- Вливаємо ½ склянки окропу, розведеного томатною пастою, трохи блюдо знову подсаливаем, перчимо, після чого все акуратно (але ретельно) перемішуємо, закриваємо мультиварку і виставляємо на панелі режим «Гасіння» рівно на 1 годину.
- Коли сигнал про готовність рагу з куркою прозвучить, відкрийте кришку мультіагрегата, все перемішайте і подавайте на тарілці невеликими порціями до столу.
Перед подачею блюдо можна посипати зеленню – вона не просто прикрасить рагу зовні, але і додасть йому приємний аромат.
Подавати овочеве рагу з куркою можна як самостійну страву, а можна на додаток до інших страв – все буде залежати від того, який консистенції воно у вас вийде: як печеня або як суп.
Рагу в мультиварці з куркою і грибами «Царський стіл»
Таку назву страви не випадково, адже склад даного частування воістину царський. У наш куряче рагу входять білі гриби, вишукана грибна приправа, зелений горошок і багато інших продуктів, які в поєднанні дають відмінний результат у вигляді ніжно-пряного аромату, красивого зовнішнього вигляду страви і просто незабутнього смаку.
Складові
- Грудка курки – 1 шт .;
- Картопля – 2 шт .;
- Часник – 2 зубки;
- Вода – 100 мл;
- Білі гриби (свіжі) – 4 шт .;
- Морква – 1 середній плід;
- Грибна приправа – за смаком;
- Зелений горошок – 50 г;
- Цибуля зелена – за смаком;
- Ріпчасту цибулю – 1 шт .;
- Соняшникова олія – для смаження (за смаком);
- Сіль за смаком;
- Кріп – кілька гілочок (для прикраси).
Рецепт курячого рагу в мультиварці з грибами
- Курячі грудки промиваємо під струменем проточної води, обсушуємо серветками, потім невеликими (середніми) шматочками нарізаємо.
- Перекладаємо м’ясну нарізку в тарілку, солимо її і ретельно перемішуємо.
- Гриби споліскуємо в воді і шаткуємо тонкими пластинками.
- Всі необхідні овочі очищаємо від шкурок і також моєму під краном.
- Моркву, цибулю і картоплю ріжемо шматками середньої товщини, часник пропускаємо через прес або натираємо на тертці з максимально дрібними отворами.
- На мультиварці виставляємо режим «Жарка», вливаємо в її чашу масло і запускаємо таймер на 30 хвилин. Перші 5 хвилин нічого в мультиварку, не кладіть, цей час відведено для розігріву улитого рослинного масла.
- Через 5 хвилин пересипаємо в мультічашу курячі шматочки і обсмажуємо їх, помішуючи, з усіх боків, поки м’ясо не покриється красивою рум’яною скоринкою.
- Коли м’ясо обсмажиться, всипаємо цибулю і продовжуємо обсмажування (не перестаючи продукти перемішувати) до закінчення встановленого спочатку часу. Кришка мульти на даному етапі, як ви розумієте, повинна бути відкрита.
- Через півгодини обсмаження міняємо режим приготування. Виставляємо на панелі мультіагрегата програму «Гасіння» на 45 хвилин, після чого викладаємо зверху на м’ясо з цибулею нарізану моркву, картоплю, консервований горошок і часник.
- Присипаємо все за смаком грибною приправою і залишаємо рагу гаситися в мультиварці до готовності. Час від часу гарячу закуску з грибами і куркою потрібно буде перемішувати.
- Подавати готову страву необхідно з гілочками кропу і нарізкою з зеленої цибулі – виглядає дуже апетитно і красиво.
Секрети смачного овочевого рагу: господаркам на замітку
Рагу – блюдо нескладне в приготування, тому його можуть готувати господині будь-якого віку і з будь-яким кулінарним стажем. Чи не вийти воно у вас не може, але ось вийти не таким вдалим, як вам хотілося б, це з розряду «реально».
Щоб ви змогли максимально урізноманітнити своє куряче рагу і зробити його по-справжньому смачним, потрібно знати пару-трійку нехитрих порад. Саме зараз ми їх вашій увазі і представляємо.
Найкраще рагу виходить з курячим філе
В принципі, немає ніяких обмежень і заборон на використання тієї чи іншої частини курки. У хід може йти абсолютно все: крильця, стегна, гомілки і т.п. Однак найбільш підходящими частинами для приготування рагу все ж вважаються філе і грудка.
Овочі для рагу можна використовувати будь-які
Не тільки цибулю, моркву, кабачки і картопля можуть входити до складу цієї страви. Ви завжди можете урізноманітнити його, додавши:
- білокачанну або кольорову капусту;
- болгарський перець;
- помідори або томатний сік / пасту;
- баклажани;
- стручкову квасолю і т.п.
Крім зазначених овочів в блюдо можна додавати сир, всілякі види їстівних грибів, спеції (мелений чорний перець, карі, спеціальні спеції для овочів і курки, перець або соус чилі і багато іншого) і різноманітну зелень.
Загалом має бути в міру – це головне правило приготування рагу, і що також важливо – ріжте всі компоненти не сильно дрібно, ідеально – середні шматочки. Якщо м’ясо і овочі занадто намельчіть, то в результаті ви отримаєте не рагу, а овочеву кашу.
Щоб рагу не було сухим, вливайте рідину
Нерідко трапляється так, що рагу виходить сухуватим, особливо це стосується того рагу, яке ви готуєте у вигляді спекотного. Щоб овочі не «пересушити», влийте до них ½ ст. томата (томатний сік або паста), сметани або бульйону. Цієї кількості буде достатньо, так як при гасінні овочі теж виділять сік.
Користуючись даними нами секретами і рецептами, ви без зусиль приготуєте смачне рагу з куркою в мультиварці. Від такої страви будуть у захваті абсолютно всі дегустатори.
Адже настільки звичне частування теж може здивувати, заграв новими кулінарними фарбами. Але можливо це лише за умови, що ви не станете боятися експериментувати, і при кожній новій готуванні будете привносити в нього нову порцію барвистих і корисних овочів.
Смачного!