Як зробити пивну окрошку будинку

Окрошка на пиві
В нашій черговій статті присвяченій холодних супів ми вирішили вам запропонувати один оригінальний варіант найпопулярнішого річного страви. Цей покроковий рецепт особливо припаде до душі любителям пінного, оскільки на порядку денному у нас сьогодні класична окрошка на пиві, природно, на безалкогольному і дуже холодному. У житнього пивка явно простежується тісний смакова зв’язок з темним квасом, проте якась гірчинка все ж додає пікантність і унікальність такої хмільний заправці.

За відгуками фанатів окрошки в усіх її видах, які вже мали честь покуштувати подібний делікатесний варіант літнього страви, пивна окрошка має більш багатий, насичений і навіть складний смак. Такий суп виходить більш м’яким, ніж квасний, і в ньому прекрасно переплітаються свіжість овочів і хмельова гіркоту. Одним словом, дане блюдо зрозуміють справжні цінителі, як традиційної окрошки, так і пінного напою.

Як зробити окрошку на пиві

Як зробити пивну класичну окрошку будинку

Складові

  • Редис свіжий – 5 шт. + –
  • Огірок короткий – 3 шт. + –
  • Лук зеленню – 1/2 пучка + –
  • Кріп зеленню – 1/2 пучка + –
  • Філе телятини – 300 г + –
  • Рослинна олія – ​​2-3 ст.л. + –
  • Картопля – 2 бульби + –
  • Яйця добірні – 3 шт. + –
  • Сметана – 60-80 г + –
  • Сіль – 1 ст.л. або за смаком + –
  • Чорний перець порошком – 1/2 ч.л. + –
  • Пиво темне безалкогольне – 1 л + –

Як приготувати окрошку на пиві

У своїй основі пивний суп має всі ту ж інгредіентному основу, що і найпростіша окрошка на квасі, з тією лише різницею, що замість ковбаси ми будемо використовувати відварене, а потім обсмажене до кірочок м’ясо. Так що готувати її своїми руками без зайвої допомоги зможе будь-який домашній поварчук.

  1. Для початку нам потрібно поставити відварюватися картопля «в мундирі» на 25 хвилин, яйця круто на 15 хвилин, м’ясо на 45 хвилин.
  2. Коли картопля і яйця зваряться, їх слід охолодити, почистити і разом з огірками і редискою нашаткувати середніми кубічними скибочками.
  3. Що ж до м’яса, то зварене в підсоленій воді філе слід нарізати кубиками, приправити перцем і обсмажити до хрустких пінок в сильно розжареному маслі на великому вогні хвилин 10. Після цього м’ясні шматочки викладаємо на паперову серветку, щоб позбутися від надлишків жиру.
  4. Зелень споліскуємо і дрібно рубаємо ножем, після чого змішуємо всі компоненти в загальній об’ємної чаші, присаливаем за смаком і заливаємо темним охолодженим безалкогольним пивом.
  5. У кожну порцію окрошки також слід покласти по 1 ст.л. сметани.

Але варто пам’ятати, що окрошка хороша виключно на темному житньому пиві, а ото біла в такому супчик абсолютно не приживається і не знаходить своїх гастрономічних фанатів.

Окрошка на пиві з солоною рибою

Ходять чутки, що в Німеччині, де пиво є національним напоєм, в одному з ресторанчиків міста Кельн гостям пропонується фірмове блюдо – холодний суп на пиві аля російська окрошка. Що ж, тепер ми просто зобов’язані спробувати цей кулінарний шедевр, нехай і не в Кельні, але в домашніх умовах це легко можна влаштувати.

Складові

  • Картопля – 3 коренеплоду;
  • Огірок свіжий – 200-300 г;
  • Форель слабосолена (філе) – 300 г;
  • Зелена цибуля – 80 г;
  • Петрушка – ½ пучка;
  • Кріп – ½ пучка;
  • Пиво темне портер – 1 л;
  • Сіль за смаком;

Домашня окрошка на пиві - покроковий рецепт

Як готувати окрошку на пиві

  1. Для даного варіанту російсько-німецької окрошки картоплю нам буде потрібно не відварювати, а обсмажувати в вигляді маленьких і тонких брусків, як фрі. Для цього бульби чистимо, нарізаємо соломкою і замочуємо на 15 хвилин в підсоленій воді. Потім виловлюємо картоплю шумівкою з води і перекладаємо на тканинне рушник. А як тільки вся волога з картопляних скибочок вбереться в серветку, засипаємо брусочки в киплячу олію і обсмажуємо хвилини 3 на сильному вогні, до рум’яної.
  2. Готову картоплю за допомогою шумівки викладаємо на паперовий рушник і охолоджуємо.
  3. Тим часом помиті і почищені від шкірки огірки подрібнюємо соломкою, як картоплю, і точно таким же чином слід нарізати і рибу.
  4. Всю зелень гарненько промиваємо і подрібнюємо.
  5. Тепер всі інгредієнти можна викласти в загальну ємність, підсолити, перемішати і залити крижаним пивом.

Окрошка на пиві – це відмінне блюдо для літньої пивний вечірки. Готується вона дуже швидко, всі компоненти для неї досяжні, а якщо у вас є бажання здивувати гостей чимось новеньким і смачним, то з таким рецептом ви потрапите точно в точку.

​​