За багато століть до настання нашої ери до столу китайських імператорів подавали нечуване ласощі – занурені в лід шматочки фруктів. Сучасне ванільне морозиво смачніше того, яким ласували вельможі, особливо якщо знати, як зробити його в домашніх умовах за класичним рецептом. Якщо в будинку є любителі холодного десерту, пропонуємо освоїти процес створення солодких шедеврів з морозилки з екстрактом самої ароматної ліани.
Без сумніву, морозиво vanilla – один з найпопулярніших його сортів. Ласувати ніжним і смачним десертом можна так часто, як хочеться, якщо знати, як приготувати ванільне морозиво в домашніх умовах. Для цього добре б придбати мороженицу, але навіть при відсутності цього корисного пристосування, маючи морозильну камеру, зробити його не складе великих труднощів.
Головна умова отримання вищої якості «імператорського десерту» – брати тільки свіжі продукти і в обов’язковому порядку дотримуватися пропорційність.
Покроковий рецепт домашнього ванільного морозива
Складові
- Вершки коров’ячі жирні – 2 склянки + –
- Цукор-пісок білий – 1/3 склянки + –
- Жовтки курячих яєць – 4 шт. + –
- Стручки ванілі – 2 шт. + –
Як зробити улюблене ванільне морозиво вдома
Головна особливість цього сильно охолодженого рецепта – ніжна однорідна консистенція. Отримати її можна шляхом багаторазового перемішування вже майже готового десерту.
На основі цього класичного рецепту можна робити найрізноманітніші сорти морозива продукту, додаючи улюблені наповнювачі.
- Беремо стручки ароматної ванілі, моєму їх, розкриваємо і виймаємо насіння.
- Вершки виливаємо в ємність з потовщеним дном, кладемо туди ж безнасінні стулки ваніліну і відправляємо на вогонь.
- Не можна дати вершкам закипіти, інакше десерт не вийде. На вогні вони повинні перебувати до появи перших бульбашок.
- Сиплемо в них цукор і заважаємо, поки не розчиняться всі крупинки.
- Тепер потрібно гарненько спінити жовтки.
- Додаємо до них (а не навпаки!) Солодку вершкову масу. Її перед цим бажано процідити через 4-6 шарів марлі, а потім остудити в кімнатних умовах.
- Перед розливанням ласощі в контейнер і відправки в холод потрібно ще дещо зробити, а саме – перетворити насіння ванілі в порошок на кавомолці і додати його в готову основу для ароматизації.
Через годину перебування в морозильнику ванільне морозиво, зроблене своїми руками в домашніх умовах, потрібно дістати і перемішати блендером. Для додання масі ідеальної однорідності слід ще пару раз проробити таку маніпуляцію з інтервалом в 2 години. Подавати готове ласощі можна, прикрасивши його шматочками ванільних стручків і цукатами цитрусів.
Улюблений рецепт ванільного морозива в домашніх умовах
Цей варіант найніжнішого ласощі стане в нагоді, якщо в гості пообіцяли нагрянути гості. Його вийде багато, так що вистачить на всіх навіть з добавкою. Холодний десерт неодмінно вийде, якщо робити його на основі жирних вершків.
Складові
- Жовтки з яєць курячих – 8 шт.
- Сливки (не менше 33% жирності) – 1 л.
- Пудра з цукрового піску – 7 ст.л.
- Стручки ванілі невеликі – 3 шт.
Як зробити вдома класичне ванільне морозиво
Як і в першому варіанті, потрібно спочатку підігріти вершки до появи легкої пухирчасті. У них опускаємо стручки і насіння для ароматизації.
Тепер зробимо «гоголь-моголь» з жовтків і пудри, скориставшись потужним міксером. Маса повинна вийти щільна, зі світлим відтінком. У неї кладемо пару ложок ще не до кінця охололи вершків і заважаємо віночком до однорідності. Відправляємо ємність з перемішаними жовтками на вогонь і Томім до закипання і загустіння, не перестаючи заважати.
Тепер потрібно охолодити масу в природних умовах, вийняти стручки, процідити, щоб відокремити ароматні насіння, і залити морозиво в контейнер. Ставимо його в найхолодніше місце в домашньому холодильнику на 6 годин. Через кожну годину потрібно діставати контейнер і гарненько перемішувати вміст для поліпшення структури.
Як подати домашнє морозиво
Знаючи, як правильно приготувати улюблене всіма ванільне морозиво, потрібно ще вміти його гарно подати.
- Беремо скляні креманки, за допомогою спеціальної закругленою ложки черпаємо застиглий десерт і викладаємо в них ароматні кульки.
- Окропивши їх ванільним сиропом і прикрасивши різнобарвною карамельної крихтою, можна подавати ласощі.
Гості будуть в захваті від давно забутого смаку улюбленого десерту!
Дієтичне ванільне морозиво без вершків
Навіть якщо доводиться скрупульозно підраховувати кожну калорію і відмовляти собі в багатьох гастрономічних радощах, улюблений холодний десерт можна собі іноді дозволяти, замінивши самий жирний компонент звичайним молоком.
Складові
- Молоко коров’яче нежирне – 2,5 склянки
- Цукор білий – 1 ст.
- Яєчні жовтки – 4 шт.
- Екстракт ванілі – щіпка.
Як зробити смачне ванільне морозиво без вершків
З’єднуємо жовтки, цукор і ванільний екстракт, розтираємо, а потім гарненько збиваємо.
Екстракт запашного рослини можна замінити звичайним ванільним цукром (взяти 1 пакетик).
Виклавши солодку яєчну суміш в каструлю, потихеньку заливаємо її гарячим молоком, швидко заважаємо і відправляємо на плиту. Нагрівати потрібно доти, поки маса не загусне. Проціджуємо і охолоджуємо в кімнатних умовах.
Прохолодну основу улюбленого десерту викладаємо в контейнер і відправляємо в холод на 3-4 години, не забуваючи через час діставати його звідти і перемішувати застигає суміш.
Без улюблених десертів наше життя було б прісної і втратила б своє соковитість, але магазинні солодощі стають все більш несмачними і більше нагадують бутафорію, ніж їстівний продукт. Знаючи, як легко зробити морозиво з ваніліну або інших наповнювачів в домашніх умовах, можна тішити свою сім’ю улюбленими десертами. Вони будуть приємні і привнесуть в наше життя яскраві нотки смаку без ризику для здоров’я!