Як зробити морозиво з ваніллю будинку

Як зробити ванільне морозиво
За багато століть до настання нашої ери до столу китайських імператорів подавали нечуване ласощі – занурені в лід шматочки фруктів. Сучасне ванільне морозиво смачніше того, яким ласували вельможі, особливо якщо знати, як зробити його в домашніх умовах за класичним рецептом. Якщо в будинку є любителі холодного десерту, пропонуємо освоїти процес створення солодких шедеврів з морозилки з екстрактом самої ароматної ліани.

Без сумніву, морозиво vanilla – один з найпопулярніших його сортів. Ласувати ніжним і смачним десертом можна так часто, як хочеться, якщо знати, як приготувати ванільне морозиво в домашніх умовах. Для цього добре б придбати мороженицу, але навіть при відсутності цього корисного пристосування, маючи морозильну камеру, зробити його не складе великих труднощів.

Головна умова отримання вищої якості «імператорського десерту» – брати тільки свіжі продукти і в обов’язковому порядку дотримуватися пропорційність.

Покроковий рецепт домашнього ванільного морозива

Домашній рецепт домашнього ванільного морозива

Складові

  • Вершки коров’ячі жирні – 2 склянки + –
  • Цукор-пісок білий – 1/3 склянки + –
  • Жовтки курячих яєць – 4 шт. + –
  • Стручки ванілі – 2 шт. + –

Як зробити улюблене ванільне морозиво вдома

Головна особливість цього сильно охолодженого рецепта – ніжна однорідна консистенція. Отримати її можна шляхом багаторазового перемішування вже майже готового десерту.

На основі цього класичного рецепту можна робити найрізноманітніші сорти морозива продукту, додаючи улюблені наповнювачі.

  1. Беремо стручки ароматної ванілі, моєму їх, розкриваємо і виймаємо насіння.
  2. Вершки виливаємо в ємність з потовщеним дном, кладемо туди ж безнасінні стулки ваніліну і відправляємо на вогонь.
  3. Не можна дати вершкам закипіти, інакше десерт не вийде. На вогні вони повинні перебувати до появи перших бульбашок.
  4. Сиплемо в них цукор і заважаємо, поки не розчиняться всі крупинки.
  5. Тепер потрібно гарненько спінити жовтки.
  6. Додаємо до них (а не навпаки!) Солодку вершкову масу. Її перед цим бажано процідити через 4-6 шарів марлі, а потім остудити в кімнатних умовах.
  7. Перед розливанням ласощі в контейнер і відправки в холод потрібно ще дещо зробити, а саме – перетворити насіння ванілі в порошок на кавомолці і додати його в готову основу для ароматизації.

Через годину перебування в морозильнику ванільне морозиво, зроблене своїми руками в домашніх умовах, потрібно дістати і перемішати блендером. Для додання масі ідеальної однорідності слід ще пару раз проробити таку маніпуляцію з інтервалом в 2 години. Подавати готове ласощі можна, прикрасивши його шматочками ванільних стручків і цукатами цитрусів.

Улюблений рецепт ванільного морозива в домашніх умовах

Цей варіант найніжнішого ласощі стане в нагоді, якщо в гості пообіцяли нагрянути гості. Його вийде багато, так що вистачить на всіх навіть з добавкою. Холодний десерт неодмінно вийде, якщо робити його на основі жирних вершків.

Складові

  • Жовтки з яєць курячих – 8 шт.
  • Сливки (не менше 33% жирності) – 1 л.
  • Пудра з цукрового піску – 7 ст.л.
  • Стручки ванілі невеликі – 3 шт.

Як зробити вдома класичне ванільне морозиво

Як і в першому варіанті, потрібно спочатку підігріти вершки до появи легкої пухирчасті. У них опускаємо стручки і насіння для ароматизації.

Тепер зробимо «гоголь-моголь» з жовтків і пудри, скориставшись потужним міксером. Маса повинна вийти щільна, зі світлим відтінком. У неї кладемо пару ложок ще не до кінця охололи вершків і заважаємо віночком до однорідності. Відправляємо ємність з перемішаними жовтками на вогонь і Томім до закипання і загустіння, не перестаючи заважати.

Тепер потрібно охолодити масу в природних умовах, вийняти стручки, процідити, щоб відокремити ароматні насіння, і залити морозиво в контейнер. Ставимо його в найхолодніше місце в домашньому холодильнику на 6 годин. Через кожну годину потрібно діставати контейнер і гарненько перемішувати вміст для поліпшення структури.

Як подати домашнє морозиво

Знаючи, як правильно приготувати улюблене всіма ванільне морозиво, потрібно ще вміти його гарно подати.

  • Беремо скляні креманки, за допомогою спеціальної закругленою ложки черпаємо застиглий десерт і викладаємо в них ароматні кульки.
  • Окропивши їх ванільним сиропом і прикрасивши різнобарвною карамельної крихтою, можна подавати ласощі.

Як зробити морозиво з ваніллю будинку

Гості будуть в захваті від давно забутого смаку улюбленого десерту!

 Дієтичне ванільне морозиво без вершків

Навіть якщо доводиться скрупульозно підраховувати кожну калорію і відмовляти собі в багатьох гастрономічних радощах, улюблений холодний десерт можна собі іноді дозволяти, замінивши самий жирний компонент звичайним молоком.

Складові

  • Молоко коров’яче нежирне – 2,5 склянки
  • Цукор білий – 1 ст.
  • Яєчні жовтки – 4 шт.
  • Екстракт ванілі – щіпка.

Як приготувати дієтичне ванільне морозиво без вершків

Як зробити смачне ванільне морозиво без вершків

З’єднуємо жовтки, цукор і ванільний екстракт, розтираємо, а потім гарненько збиваємо.

Екстракт запашного рослини можна замінити звичайним ванільним цукром (взяти 1 пакетик).

Виклавши солодку яєчну суміш в каструлю, потихеньку заливаємо її гарячим молоком, швидко заважаємо і відправляємо на плиту. Нагрівати потрібно доти, поки маса не загусне. Проціджуємо і охолоджуємо в кімнатних умовах.

Прохолодну основу улюбленого десерту викладаємо в контейнер і відправляємо в холод на 3-4 години, не забуваючи через час діставати його звідти і перемішувати застигає суміш.
Без улюблених десертів наше життя було б прісної і втратила б своє соковитість, але магазинні солодощі стають все більш несмачними і більше нагадують бутафорію, ніж їстівний продукт. Знаючи, як легко зробити морозиво з ваніліну або інших наповнювачів в домашніх умовах, можна тішити свою сім’ю улюбленими десертами. Вони будуть приємні і привнесуть в наше життя яскраві нотки смаку без ризику для здоров’я!