Як зробити морозиво з полуниці будинку

Як зробити полуничне морозиво вдома
Щоб порадувати гостей і домочадців улюбленим всіма десертом, але при цьому приготувати його не просто смачним, але і корисним, читайте нашу статтю! Ми розповімо про те, як зробити полуничне морозиво в домашніх умовах, щоб воно відрізнялося від покупного і смаковими якостями, і було ще більш ароматним. До того ж, ласощі вийде таким ніжним і натуральним, що запропонувати його можна буде навіть малюкам, які напевно оцінять його по достоїнству!

Для початку приготуємо десерт по найпростішому рецептом з мінімумом інгредієнтів.

Домашні полуничним морозивом

Як зробити морозиво з полуниці будинку - класичний рецепт

Складові

  • Полуниця – 250 мл + –
  • Сметана 20% – 250 мл + –
  • Цукор-пісок білий – 100 г + –
  • Дерев’яні палички – 5-6 шт. + –
  • Стаканчики на 100 мл – 5-6 шт. + –

Приготування домашнього полуничного морозива

Цей рецепт можна робити майже на око, варіюючи пропорції за своїм бажанням, домагаючись більш солодкого або кислого смаку.

Замість звичайних паличок для морозива також підійдуть дерев’яні шпателі, які продаються в аптеці.

  1. Моєму полуницю, очищаємо її від хвостиків і просушують. Викладаємо в глибокий посуд і додаємо до неї сметану.
  2. Збиваємо занурювальним блендером або відразу ж відправляємо ягоди і сметану в чашу, якщо він стаціонарний.
  3. Пробуємо на цукор і всипаємо пісок частинами. Пам’ятаємо, що охолоджена суміш завжди здається менш солодкою.

Не біда, якщо маса вийшла рідкуватий і з вигляду більше нагадує йогурт – наливаємо її в стаканчики і відправляємо в морозилку. Коли суміш трохи прихопити – приблизно через 25-30 хвилин, встромляє палички і залишаємо заморожувати вже на 2 години.

З плином часу виймаємо порції домашнього полуничного морозива, викладаємо їх з стаканчиків і подаємо!

Але якщо в планах немає робити таке жирне ласощі, можна приготувати його більш дієтичний варіант за наступним рецептом.

Морозиво з молока і полуниці

  • Спочатку перетираємо ложкою або збиваємо в блендері 200 г полуниці з 2-3 ст.л. цукру. Як тільки маса стане однорідною, прибираємо її охолоджуватися в холодильник.
  • Тим часом 400 мл молока і 3 курячих жовтка з’єднуємо з такою ж кількістю цукру (2-3 ст.л.) і ваніліном на кінчику ножа, збиваємо вінчиком і ставимо в сотейнику на маленький вогонь.
  • Безперервно помішуючи, до кипіння безліч трохи доводимо, але прогреваем до появи піни. Як тільки зауважимо її, відразу ж знімаємо з вогню.
  • Охолоджуємо суміш до кімнатної температури, а потім ставимо її в морозилку.
  • Як тільки маса загусне, дістаємо її і вливаємо полуничний сироп. Перемішуємо блендером або інтенсивно збиваємо виделкою. Потрібно, щоб морозиво стало однорідним, але нічого страшного, якщо залишаться ягідні включення, так воно стане ще смачніше.

Морозиво з молока і полуниці - домашній рецепт

Ставимо в морозилку, а потім збиваємо щопівгодини, щоб текстура ласощі стала повністю більш повітряної. Обов’язково даємо трохи підтанути перед подачею, викладаємо порціями і прикрашаємо свіжими ягідками полуниці.

Смачного!

Ну, а якщо перед нами стоїть завдання не використовувати продуктів тваринного походження, приготуємо десерт за класичним веганські рецепти. Виходить так смачно, що навіть любителі класичного смаку не можуть втриматися від другої порції!

Веганські полунично-бананове морозиво

Щоб зробити його нам знадобиться зовсім небагато інгредієнтів.

Як приготувати веганські полунично-бананове морозиво

  1. Очищаємо 5 бананів від шкірки, розрізаємо на шматки приблизно по 3-4 см і ставимо в морозилку – це основний секрет смачного веганскої морозива. Не просто охолоджені, але саме заморожені банани дадуть тане текстуру класичного пломбіру.
  2. Тримаємо фрукти в морозилці до тих пір, поки вони не будуть подаватися під пальцями лише злегка – на це піде від 20 до 40 хвилин.
  3. Тим часом миємо й очищаємо від хвостиків 250 г полуниці – до речі, можна використовувати і заморожену ягоду, головне дати їй відтанути. Викладаємо її в чашу блендера або іншу глибокий посуд, щоб збивати занурювальним.
  4. Подрібнюємо до повністю однорідної маси, а потім додаємо банани. Акуратно, все-таки вони досить тверді, збиваємо їх блендером разом з полуничним пюре до повної однорідності.
  5. Переливаємо густу масу в лоток або розкладаємо по порційних стаканчиках і встромляє палички, як описувалося вище.

Якщо ж заморожуємо суміш в одному посуді, обов’язково перемішуємо кожні півгодини не менше 4 разів – це зробить морозиво дуже схожим на покупне.

Тепер ви знаєте, як зробити полуничне морозиво в домашніх умовах і зможете порадувати і себе, і пригостити близьких. Спробуйте, адже найголовніше почати, а там вже захочеться додати горіхів, вершки або фрукти! У коментарях діліться фото отриманого ласощі і своїми враженнями.