Виснажливу літню спеку можна переносити тільки з келихом освіжаючого напою або, не поспішаючи, поїдаючи найулюбленіший холодний десерт. Оскільки зараз знайти натуральний продукт практично нереально, будемо вчитися своїми руками робити йогуртовое морозиво, рецепти якого пропонуються. В їх основі – улюблений кисломолочний продукт, ніжний смак якого можна збагатити легкими цитрусовими нотками або підкреслити м’ятною свіжістю.
Любителі класики стверджують, що краще вершкового морозива нічого досі не придумали. У кожного на цей рахунок – свою особливу думку, засноване на особистих смакових перевагах. Хтось обожнює пломбір на класичній вершкової основі, інші – легке і неймовірно ніжне домашнє морозиво з фруктового йогурту.
Морозиво з йогурту: рецепт покрокового приготування
складові
- Йогурт густий – 0,5 л + –
- Пюре зі свіжої малини – 3-4 ст.л. + –
- Мед натуральний рідкий – 2-3 ст.л. + –
Як зробити своїми руками найсмачніше морозиво з йогурту
Щоб отримати натуральний корисний десерт, найкраще вибрати в якості основи кисломолочний продукт без ароматичних добавок. При бажанні, надати йому фруктовий смак можна додаванням улюблений плодів щойно з саду або морозильника.
Ми пропонуємо використовувати малину, але це може бути і полуниця, смородина, персик – будь-який фрукт або ягода. Мед в рецептурі, при бажанні, можна замінити цукровою пудрою, додаючи її до смаку.
- Беремо кисломолочний продукт і викладаємо його в ємність глибше, де і будемо змішувати інгредієнти.
- Додаємо подрібнені до кашоподібного стану фрукти, заважаємо.
- Залишився ще мед – кладемо і його в основу для улюбленого десерту і теж вимішуємо.
- Ємність з мороженої основою відправляємо в морозилку. Час первинного застигання – 1 година.
- Коли час вийде, виймаємо ємність і за допомогою швидкісного блендера ще раз збиваємо десерт. Так потрібно буде зробити ще 2-3 рази, щоб отримати ідеально однорідну консистенцію десерту. Послідовність дій така: мікшування, морозилка, знову збиваємо і – в холод.
Коли частування досягне ідеальної густоти і однорідності, можна буде дегустувати його. Найвдаліше прикраса перед подачею – по кілька ягідок, з яких зроблено фруктове пюре, на кожен замерзлий кульку.
Ніжне морозиво з солодкого йогурту в домашніх умовах
Не завжди на магазинній полиці можна знайти кисломолочний продукт без добавок. Але підсолоджена і ароматизована його різновид – теж підходящий варіант для холодного десерту. З огляду на концентрацію в ньому цукру, додаткову порцію підсолоджувача потрібно зменшити.
Складові
- Йогурт на основі фруктів (5-відсотковий) – 500 мл.
- Свіжа м’якоть ягід – 300 г.
- Пудра з цукру – близько 50 м
- Лимонний фреш – 1 ст.л.
Як правильно готувати морозиво з йогурту будинку
Озброївшись блендером потужніший, перетворюємо приготовані дари ягідника в ароматне пюре. Ллємо в нього лимонний сік і йогурт, заважаємо, поки маса не стане однорідною. Спробувавши її, підсолоджувати на власний смак.
Занадто багато пудри додавати не варто, інакше частування ризикує стати нудотним і втратить свої освіжаючі властивості.
Якісна заморозка забере 3-4 години часу, але десерт в результаті вийде відмінним – прохолодним і корисним.
Йогуртове морозиво з лимоном в домашніх умовах
Якщо з’єднати лимонну цеедру, продукт з кислого молока і підсолодити суміш, отримаємо ніжний смак і аромат літньої свіжості. З таким десертом буде нестрашно навіть сама «густа» спека.
Складові
- Йогурт – 200 мл.
- Плоди лимона стиглого – 2 штуки середнього розміру.
- Жирні коров’ячі вершки – 400 мл.
- Пудра з цукру – 200 г.
Як робити оригінальне йогуртовое морозиво
Оскільки використовуємо ми свіжі фрукти, їх спочатку потрібно помити, а потім зняти з них соковиту шкірку. Оправляти її у відро для сміття не варто – краще подрібнити цедру на тертці і з’єднаємо з пудрою, присмачивши ще й щойно зробленим лимонним фрешем. Потрібно дати кисло-солодкого суміші постояти, поки в ній повністю не розійдеться пудра.
Поки ж займемося вершками. Їх потрібно перетворити в густу піну, використовуючи потужний міксер. Коли це трапиться, з’єднуємо отриманий вершковий крем і йогурт, перемішуючи міксером. Тривалість цієї копіткої процесу – 2-3 хвилини.
Останній етап готування улюбленого десерту – з’єднання вершково-йогуртную маси з лимонним компонентом. Додавати сік з цедрою в неї радимо поступово, не перестаючи працювати міксером.
Отриману холодну суміш тут де отравляем в найхолодніше місце в рефрижераторі. Через пару годин її вже можна буде їсти. При бажанні отримати максимальну однорідність улюбленого домашнього ласощі потрібно кілька разів збивати вже застиглу масу по схемі з попереднього рецепта.
Прикрашаємо ніжне морозиво з йогурту, зроблене в домашніх умовах, на власний смак. Цікава ідея – використовувати ароматну зелень м’яти, лимонні скоринки і часточки цього фрукта.
Рецепт морозива з йогурту і малини в домашніх умовах
Малинове домашнє морозиво з йогурту
Свіжа малина навіть саме звичайне частування легко перетворює в вишукані ласощі, гідне королів. Вона подарує йому ні з чим незрівняний аромат і ніжний відтінок.
Складові
- Густий йогурт з високою жирністю – 400 мл.
- Ягода-малина – 300-400 г.
- Цукровий пісок білий – 2/3 ст.
- Сік зі свіжого лимона – 1 ч.л.
Отримання йогуртового морозива з малиною в домашніх умовах
Миту ягоду кладемо в миску і за допомогою вилки перетворюємо в кашку, досипаємо цукром, заважаємо.
Тепер потрібно видалити насіння. Для цього викладаємо фруктову масу на сито і знову легенько перетирає – м’якоть поступово просочиться, залишивши на дрібній решітці сита все зернятка.
Отримане пюре подкисляемой лимонним соком, доливаємо йогуртом, заважаємо. Напівготовий десерт перекладаємо в неглибокий контейнер із пластику й відправляємо застигати в найхолодніший відсік домашнього рефрижератора. Через годину дістаємо, збиваємо і – знову в холод. Зробивши так ще 2-3 рази, в результаті отримаємо десерт ідеальної консистенції – набагато краще і смачніше магазинного.
Бажаючи приємно здивувати дорогих гостей або своїх домашніх, можна самостійно зробити улюблений усіма десерт. Рецепти, за якими готується улюблене домашнє морозиво з йогурту, настільки прості, що подужати їх зможе навіть наймолодша господиня. Мінімальний набір продуктів і трохи часу – ось все, що потрібно для смачної боротьби з літньою спекою.