Як зробити морозиво з йогурту будинку

йогуртове морозиво
Виснажливу літню спеку можна переносити тільки з келихом освіжаючого напою або, не поспішаючи, поїдаючи найулюбленіший холодний десерт. Оскільки зараз знайти натуральний продукт практично нереально, будемо вчитися своїми руками робити йогуртовое морозиво, рецепти якого пропонуються. В їх основі – улюблений кисломолочний продукт, ніжний смак якого можна збагатити легкими цитрусовими нотками або підкреслити м’ятною свіжістю.

Любителі класики стверджують, що краще вершкового морозива нічого досі не придумали. У кожного на цей рахунок – свою особливу думку, засноване на особистих смакових перевагах. Хтось обожнює пломбір на класичній вершкової основі, інші – легке і неймовірно ніжне домашнє морозиво з фруктового йогурту.

Морозиво з йогурту: рецепт покрокового приготування

Йогуртове морозиво в домашніх умовах - класичний рецепт
складові

  • Йогурт густий – 0,5 л + –
  • Пюре зі свіжої малини – 3-4 ст.л. + –
  • Мед натуральний рідкий – 2-3 ст.л. + –

Як зробити своїми руками найсмачніше морозиво з йогурту

Щоб отримати натуральний корисний десерт, найкраще вибрати в якості основи кисломолочний продукт без ароматичних добавок. При бажанні, надати йому фруктовий смак можна додаванням улюблений плодів щойно з саду або морозильника.

Ми пропонуємо використовувати малину, але це може бути і полуниця, смородина, персик – будь-який фрукт або ягода. Мед в рецептурі, при бажанні, можна замінити цукровою пудрою, додаючи її до смаку.

  1. Беремо кисломолочний продукт і викладаємо його в ємність глибше, де і будемо змішувати інгредієнти.
  2. Додаємо подрібнені до кашоподібного стану фрукти, заважаємо.
  3. Залишився ще мед – кладемо і його в основу для улюбленого десерту і теж вимішуємо.
  4. Ємність з мороженої основою відправляємо в морозилку. Час первинного застигання – 1 година.
  5. Коли час вийде, виймаємо ємність і за допомогою швидкісного блендера ще раз збиваємо десерт. Так потрібно буде зробити ще 2-3 рази, щоб отримати ідеально однорідну консистенцію десерту. Послідовність дій така: мікшування, морозилка, знову збиваємо і – в холод.

Коли частування досягне ідеальної густоти і однорідності, можна буде дегустувати його. Найвдаліше прикраса перед подачею – по кілька ягідок, з яких зроблено фруктове пюре, на кожен замерзлий кульку.

Ніжне морозиво з солодкого йогурту в домашніх умовах

Не завжди на магазинній полиці можна знайти кисломолочний продукт без добавок. Але підсолоджена і ароматизована його різновид – теж підходящий варіант для холодного десерту. З огляду на концентрацію в ньому цукру, додаткову порцію підсолоджувача потрібно зменшити.

Складові

  • Йогурт на основі фруктів (5-відсотковий) – 500 мл.
  • Свіжа м’якоть ягід – 300 г.
  • Пудра з цукру – близько 50 м
  • Лимонний фреш – 1 ст.л.

Як зробити морозиво з йогурту будинку

Як правильно готувати морозиво з йогурту будинку

Озброївшись блендером потужніший, перетворюємо приготовані дари ягідника в ароматне пюре. Ллємо в нього лимонний сік і йогурт, заважаємо, поки маса не стане однорідною. Спробувавши її, підсолоджувати на власний смак.
Занадто багато пудри додавати не варто, інакше частування ризикує стати нудотним і втратить свої освіжаючі властивості.

Якісна заморозка забере 3-4 години часу, але десерт в результаті вийде відмінним – прохолодним і корисним.

Йогуртове морозиво з лимоном в домашніх умовах

Якщо з’єднати лимонну цеедру, продукт з кислого молока і підсолодити суміш, отримаємо ніжний смак і аромат літньої свіжості. З таким десертом буде нестрашно навіть сама «густа» спека.

Складові

  • Йогурт – 200 мл.
  • Плоди лимона стиглого – 2 штуки середнього розміру.
  • Жирні коров’ячі вершки – 400 мл.
  • Пудра з цукру – 200 г.

Морозиво з йогурту - рецепт покрокового приготування

Як робити оригінальне йогуртовое морозиво

Оскільки використовуємо ми свіжі фрукти, їх спочатку потрібно помити, а потім зняти з них соковиту шкірку. Оправляти її у відро для сміття не варто – краще подрібнити цедру на тертці і з’єднаємо з пудрою, присмачивши ще й щойно зробленим лимонним фрешем. Потрібно дати кисло-солодкого суміші постояти, поки в ній повністю не розійдеться пудра.

Поки ж займемося вершками. Їх потрібно перетворити в густу піну, використовуючи потужний міксер. Коли це трапиться, з’єднуємо отриманий вершковий крем і йогурт, перемішуючи міксером. Тривалість цієї копіткої процесу – 2-3 хвилини.

Останній етап готування улюбленого десерту – з’єднання вершково-йогуртную маси з лимонним компонентом. Додавати сік з цедрою в неї радимо поступово, не перестаючи працювати міксером.

Отриману холодну суміш тут де отравляем в найхолодніше місце в рефрижераторі. Через пару годин її вже можна буде їсти. При бажанні отримати максимальну однорідність улюбленого домашнього ласощі потрібно кілька разів збивати вже застиглу масу по схемі з попереднього рецепта.

Прикрашаємо ніжне морозиво з йогурту, зроблене в домашніх умовах, на власний смак. Цікава ідея – використовувати ароматну зелень м’яти, лимонні скоринки і часточки цього фрукта.
Рецепт морозива з йогурту і малини в домашніх умовах

Малинове домашнє морозиво з йогурту

Свіжа малина навіть саме звичайне частування легко перетворює в вишукані ласощі, гідне королів. Вона подарує йому ні з чим незрівняний аромат і ніжний відтінок.

Складові

  • Густий йогурт з високою жирністю – 400 мл.
  • Ягода-малина – 300-400 г.
  • Цукровий пісок білий – 2/3 ст.
  • Сік зі свіжого лимона – 1 ч.л.

Як приготувати малинове домашнє морозиво з йогурту

Отримання йогуртового морозива з малиною в домашніх умовах

Миту ягоду кладемо в миску і за допомогою вилки перетворюємо в кашку, досипаємо цукром, заважаємо.

Тепер потрібно видалити насіння. Для цього викладаємо фруктову масу на сито і знову легенько перетирає – м’якоть поступово просочиться, залишивши на дрібній решітці сита все зернятка.

Отримане пюре подкисляемой лимонним соком, доливаємо йогуртом, заважаємо. Напівготовий десерт перекладаємо в неглибокий контейнер із пластику й відправляємо застигати в найхолодніший відсік домашнього рефрижератора. Через годину дістаємо, збиваємо і – знову в холод. Зробивши так ще 2-3 рази, в результаті отримаємо десерт ідеальної консистенції – набагато краще і смачніше магазинного.

Бажаючи приємно здивувати дорогих гостей або своїх домашніх, можна самостійно зробити улюблений усіма десерт. Рецепти, за якими готується улюблене домашнє морозиво з йогурту, настільки прості, що подужати їх зможе навіть наймолодша господиня. Мінімальний набір продуктів і трохи часу – ось все, що потрібно для смачної боротьби з літньою спекою.