Романтична Франція і епоха Наполеона 3-го подарували світові неперевершений холодний десерт, про приготування якого ми і поговоримо сьогодні. На слов’янських теренах рецепт морозива пломбір в домашніх умовах дещо відрізняється від французької традиції, залишаючись при цьому не менш смачним. Ласощі, улюблене більшістю людей, готується не просто, проте це не повинно нас зупиняти, адже домашня кухня завжди корисніше продуктів харчової промисловості.
Ласуни, захоплені кулінарією, хоча б раз в житті задавалися питанням, як зробити морозиво пломбір в домашніх умовах.
І це не дивно, адже кожна людина хоче не тільки творчих експериментів, але і впевненості в якості харчування. Тільки на власній кухні ми можемо самі контролювати процес приготування будь-яких ласощів, що особливо актуально в сім’ях з маленькими дітьми.
Нам завжди хочеться захистити малюків від нескінченних хімічних добавок, які так широко поширені в харчовій промисловості. Тому, купуючи в магазині морозиво пломбір, слід вибирати продукт, приготований за рецептом відповідно до ГОСТу.
Склад морозива: ГОСТ для пломбіру
Є велика різницю між технічними умовами (ТУ), які для своєї продукції визначає саме підприємство, і ГОСТом – державним загальносоюзним стандартом, який дістався країнам СНД в спадок від СРСР.
Дуже вірна звичка при виборі продуктів харчування в магазині – звертати увагу на упаковку в пошуках ГОСТу. Справа в тому, що для будь-якої продукції дані умови зазвичай на порядок вище, ніж невиразні ТУ на окремих підприємствах.
Це також підтверджується правилами міжнародної торгівлі, де ГОСТ виступає міждержавним стандартом в СНД як нормативний правовий акт.
Так що ж затверджено в Гості для рецептів морозива пломбір?
У складі справжнього пломбіру можуть бути тільки такі інгредієнти:
- натуральні коров’яче молоко і масло;
- згущене незбиране молоко з цукром;
- згущені і сухі вершки;
- курячі яйця;
- пахта і сироватка.
Смаковими добавками для морозива можуть бути ягоди, фрукти, кава і какао-продукти.
Як зробити морозиво пломбір
Пропонуємо вам кілька рецептів для приготування в домашніх умовах. Впровадивши їх на своїй кухні, ви зможете вибрати те морозиво, яке сподобається вам найбільше, адже у кожного з нас є заповітний смак дитинства – той самий пломбір, який купувала мама на свято або тато на прогулянці.
Морозиво пломбір: рецепт 1948 року
Вивчивши 2 класичних рецепта 1948 року народження, ми дізнаємося, як зробити жирне пломбірна морозиво і полегшений молочний пломбір.
Жирне пломбірна морозиво в домашніх умовах
Нам потрібні
- Жовток курячий – 4 шт .;
- Сливки (10%) – 200 мл;
- Сливки (35%) – 500 мл;
- Цукрова пудра – 1 стакан;
- Ванілін – до 2 г (за смаком).
Як приготувати
- Жовтки і цукрову пудру розтираємо до білого кольору – в невеликій каструльці з товстим дном.
- Поступово вводимо маложирні вершки і ретельно перемішуємо блендером на низькій, а потім на середній швидкості.
- Додаємо в суміш ванілін і ставимо на вогонь.
- На невеликому вогні, постійно помішуючи, доводимо суміш майже до кипіння, але не дозволяємо закипіти!
- Потрібний рівень прогрівання визначаємо за допомогою столової ложки.
Рада кухарчука
Якщо суміш закипить, жовтки згорнуться.
Як виправити помилку: проціджуємо суміш через сито і додаємо в неї нові жовтки, перетерті з цукровою пудрою. - Набираємо суміш в ложку і проводимо пальчиком лінію. Борозенка від пальця повинна зникати не відразу.
- Прогріту суміш проціджуємо через сито в більшу миску, яку ставимо в морозилку.
- Жирні вершки збиваємо в міцну піну.
- Коли суміш схопиться, додаємо в неї збиті вершки і збиваємо все разом до гомогенності. Ставимо пломбір в морозилку на 1,5 години.
- Полузамёрзшее морозиво ще раз збиваємо, попутно додаючи улюблені смакові акценти – горіхи, цукати, шоколад. Повністю зібраний пломбір заморожуємо до готовності.
важливо
Всі смакові добавки для морозива охолоджується в морозилці перед введенням в основну масу пломбіру.
Молочне морозиво пломбір будинку
Складові
- Молоко – 125 мл + –
- Цукор – 100 г + –
- Сливки (33-35%) – 300 г + –
- Жовток курячий – 3 шт. + –
- Ванілін – до 2 г (за смаком) + –
Як приготувати пломбір
- Молоко наливаємо в каструлю з товстим дном і доводимо до кипіння.
- Досипаємо в молоко цукор і ванілін, даємо охолонути.
- Акуратно додаємо в солодке молоко розтерті жовтки.
- Доводимо суміш до кипіння, але не кип’ятимо!
Рада кухарчука
Тут вигідно приготування на водяній бані. Як її зробити?
Воду в каструльці доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь. Ємність з молоком і жовтками ставимо в каструльку так, щоб вона була в воді, але не стосувалася дна (!).
Незабаром ми побачимо, як маса густіє. Наша мета – консистенція згущеного молока.
Зауважимо, що при водяній бані ідеальна посуд для молочної домішки – це скляна вогнетривка форма. Та й заморожувати зручніше в склі, яке не дає присмаків, сприяє кращому промерзання і естетичного вигляду при швидкій подачі морозива – відразу на стіл з морозилки.
5. Збиваємо вершки в міцну піну.
6. З’єднуємо молочну масу з вершками і ставимо заморожувати.
7. За перші 3 години заморозки морозиво слід збивати 3 рази – щогодини. Для цього використовує блендер або міксер.
Після остаточної заморозки ви отримаєте пломбір пишною і ніжною консистенції. Він повністю повторить вишукану красу ресторанних аналогів і порадує домашніх і гостей.
Для власників чудо-девайсів ми підібрали 3 рецепта морозива – без яєць, зі згущеним молоком і з консервованими фруктами. Всі рецепти можна зробити на швидку руку в будь-який час року.
Морозиво пломбір без яєць в морожениці
У домашніх умовах такий рецепт виходить найбільш смачним при використанні для виготовлення морозива.
Для чаші 1,1 л нам потрібно всього лише 3 інгредієнта:
- молоко з жирністю від 3,5% – 250 мл,
- вершки з жирністю від 20% – 250 мл,
- цукор – до 5 ст.л.
Приготування
- Перекручуємо інгредієнти в блендері до однорідної маси.
- Пробуємо суміш на солодкість, при бажанні – регулюємо її на смак.
- На цьому ж етапі можна додати потрібні смакові акценти, наприклад, шматочки шоколаду, заморожені фрукти або цукати.
- Переливаємо суміш в мороженицу і готуємо за інструкцією до приладу.
Пломбір зі згущеним молоком: рецепт для виготовлення морозива
Найпростіший рецепт для виготовлення морозива з чудовим результатом хвилинних зусиль!
Всього 2 компонента:
- Згущене молоко – 300 г (це близько ¾ стандартної банки)
- Вершки з жирністю від 33% – 0,5 л.
Перемішуємо інгредієнти в блендері, переливаємо в чашу для виготовлення морозива і готуємо згідно інструкції приладу.
Морозиво пломбір з консервованими фруктами
Рецепт стане в нагоді для зимових свят, коли загострюється туга за літом. Використовуйте абрикоси, персики або ананаси.
Нам потрібні
- Консервовані абрикоси / персики / ананаси – 1 банка (близько 450-500 мл);
- Сливки (33-35%) – 150-180 мл;
- Цукор – до 4 ст.л.
Як зробити пломбір в морожениці
- Фрукти пюреріруем в блендері – на великій швидкості.
- Вливаємо вершки і перекручуємо ще раз до гомогенності – на малій швидкості.
- Готову суміш перекладаємо в мороженицу, далі – по інструкції до приладу.
Рада кухарчука
Якщо вас бентежить деяка водянистость готового морозива, не використовуйте рідину з банки з фруктами. Але вчіть, що при такому повороті для насиченого фруктового смаку слід збільшити кількість фруктів.
Для якісного пломбіру в домашніх умовах будь-який рецепт морозива зажадає як мінімум терплячих зусиль по збивання суміші в період заморозки. Чи варто результат такого терпіння, вирішувати вам.
З нашого боку зазначимо, що поруч з традиційними рецептурами дуже цікавими і легкими сприймаються все рецепти пломбіру в морожениці. То чи не час придивитися до чудо-помічниці всім фанатам холодних ласощів?