Чому ми, знаючи, як важливий режим харчування, все одно день у день налягаємо на перекушування, які негативно позначаються на нашому здоров’ї. Хтось скаже, мовляв, в розпал робочого дня немає часу на повноцінне харчування, проте це зовсім не так і сьогодні ми відкриємо рецепти, як зробити легкий обід. Головним аспектом в цьому питанні є обмеження часу на підготовку, адже за незначний період потрібно встигнути приготувати перше, друге і компот.
І тому, щоб не втрачати дорогоцінні хвилини, приступимо до ознайомлення з відповідають всім вимогам експрес-обіду страв. Але тут потрібно для початку з’ясувати, які аспекти повинен охоплювати ідеальний ланч.
- Денний прийом їжі – це основа нашого щоденного раціону, виходячи з цього, робимо висновок: «Обід повинен бути поживним і збалансованим».
- Після перерви ми повинні повернутися до виконання службових обов’язків, так що не варто переїдати, та й взагалі поглинати надмірно жирну їжу, щоб не перетворитися в сплячого удава на робочому місці.
- Суп або будь-яке інше м’яке, рідке і гаряче блюдо обов’язково повинне бути присутнім в цьому меню. Тут не обов’язково робити акцент на розсольник і борщах, легко можна приготувати на обід не що інше, як овочеве або м’ясне рагу у власному соку або молочні гарячі каші.
- Овочеві салати також мають право на існування в обідньому експрес раціоні. Тут овочева нарізка може виступити і в ролі другого блюда, наприклад, як гарнір, і як доповнення до нього.
Але знову ж таки, заправляти їх слід не жирним майонезом, як ми звикли, а оливковою олією або лимонним соком. - Ну і останнє, і найсмачніше, особливо для ласунів – десерт. Роль його в обіді не так вже й важлива, і цілком можна замінити його на пару часточок шоколадки, щоб просто закрити смакові рецептори, граючи роль завершення банкету.
Легкі рецепти перших страв на обід
Оскільки будь-який повноцінний денний прийом їжі починається з першої страви, то ми також почнемо з них, і наведемо кілька прикладів, що ж можна приготувати з ріденького за лічені хвилини.
Суп з консервів
На підготовку цього шедевра піде не більше 20 хвилин, а з продуктів буде потрібно стандартний пряно-овочевий набір:
- картопля (3 бульби),
- цибуля (1 головка),
- морква (½ шт.),
- лаврушка (1 шт.),
- сіль і перець,
- 1 банка будь рибної консерви (сьомга, сайри, оселедець і т.д.),
- зелень – по бажаю.
У киплячу воду закидаємо нарізану соломкою картоплю, дрібно нарізаний кубиком цибулю і натерту на тертці моркву.
Поки овочі варяться, відкриваємо рибу, відокремлюємо філе від кісточок і через 10 хвилин відправляємо в каструльку лавр, перець, рибу і солимо за смаком.
Через 5 хвилин суп готовий і його можна облагородити зеленню. Для тих, хто рибні юшки не особливо шанує, можна взяти м’ясну тушонку, але закидати її в воду потрібно на самому початку.
Сирний експрес-суп
Це рідке ласощі забирає мінімум часу, зате блюдо виходить дуже смачним і незвичайним з ніжним вершковим смаком.
- У 3 літри води викладаємо 4-6 ст.л. плавленого сиру. Він добре розчиняється, і рідина набуває молочний вигляд і характерний аромат.
- В вершковий бульйон відправляємо картопляні кубики (2-3 бульби), 1 жменя вермішелі.
- На сковорідці підсмажуємо цибулю (1 головка) і моркву (1 шт.), Після чого зажарку також викладаємо в суп.
- Через 10 хвилин обід практично готовий, нам лише залишається підсолити його на смак.
Повноцінний обід з гавайської суміші
Як же нині напівфабрикати полегшили наше існування, навіть пісний овочевий обід можна приготувати всього за 15-20 хвилин.
- Потрібно в киплячу підсолену воду запустити картопля (3 бульби), нарізаний соломкою, і висипати вміст пакету «гавайська суміш».
- Спеції додаються в таке блюдо по особистим уподобанням, але оскільки в такому супчик присутній рис, то каррі підійде до нього як не можна, до речі.
Крім того ті, кому безбелковая їжа не особливо до душі, можуть додати разом з овочевою сумішшю і філе сьомги. Вариться риб’яче м’ясо дуже швидко і перша страва вийде неймовірно смачним.
Гавайська суміш – паличка виручалочка
Взагалі гавайська суміш настільки універсальна річ, що з нею можна не тільки супи на обід приготувати, а також:
Легке рагу з печерицями
Обсмажуємо гриби (300 г) з цибулею (1 головка), засипаємо до них рисово-овочеву масу (300 г), додаємо воду, сіль, будь-які прянощі і тушкуємо під кришкою до готовності (хвилин 15).
гарнір
Відварюємо гавайську суміш в підсоленій воді 10 хвилин або в мікрохвильовій печі з мінімальним додаванням рідини 8 хвилин на повній потужності.
Такий гарнір добре піде під варені креветки (варимо їх 3-5 хвилин) або смажений стейк із сьомги (маринуємо його перед смаженням в соєвому соусі 15 хвилин).
салат
Також з цього напівфабрикату виходять відмінні салати.
У відварену суміш (200-300 г) додати крабові палички (1 упаковка) або рибні консерви (1 банку), варені яйця (3 шт.) І все це заправити майонезом, сметаною або сирним соусом.
запіканка
Крім того, є відмінний рецепт швидкої запіканки в СВЧ печі.
Збиваємо яйця (2 шт.), В них засипаємо відварену гавайську суміш, подсаливаем за смаком, а зверху засипаємо все тертим сиром і відправляємо в мікрохвильовку на 3-5 хвилин, цього часу буде достатньо для приготування.
Швидкі другі страви на обід
Пельмені
Якщо зазирнути в морозилку, то напевно там можна буде знайти упаковку пельменів, адже це блюдо досить просте в приготуванні, воно смачне і досить ситне.
На те, щоб приготувати і з’їсти тюфтельки в тесті піде не більше 20 хвилин. І це як раз те, що потрібно для легкого обіду.
- У киплячу воду засипаємо сіль за смаком, лаврушку, перець і закидаємо пельмені.
- Через 7-10 хвилин можна приступати до трапези, присмачивши все сметаною або кетчупом.
Яєчня або омлет з сосисками
Поряд з цим напівфабрикатом також вельми поширені сосиски, які можна порізати кружальцями, обсмажити з цибулею, а потім вбити туди цільні (якщо любите яєчню) або збиті (якщо перевага віддається омлету) яйця.
Всього 10 хвилин і готово ситне і смачне блюдо.
Яєчна локшина з ковбасками
На те, щоб відварити яєчну локшину йде порядком 7-10 хвилин, що вона як раз підходить для експрес-готування.
- У киплячу і підсолену воду опускаємо «гнізда» або засипаємо локшину.
- Через 5-7 хвилин відкидаємо локшину на друшляк і присмачуємо вершковим маслом.
А якщо до макарошки додати всі ті ж сосиски або мисливські ковбаски (відварені або обсмажені) і натертий сир, то вийде дуже привабливе і смачне блюдо.
Гречка з грибами
Гречка в нашому раціоні займає не останнє місце, адже вона і смачна, і поживна і корисна, та й готується дуже швидко. З грибами ця каша стане відмінним рішенням для обіду.
- У сковороду наливаємо рослинне масло і обсмажуємо в ньому нарізаний кубиком цибулю (1 головку), натерту на середній терці моркву (1 1/2 шт.) І нарізані скибочками шампіньйони (200-300 г).
- Через 5 хвилин всипаємо туди ж промиту крупу, вливаємо води, щоб вона закривала ядерця на 2 см, і додаємо сіль і спеції за смаком.
- Під накритою кришкою гречка по-монастирськи буде готуватися 10-15 хвилин.
Легкий десерт на обід
Так уже склалося, що без традиційного чаю, кави, какао або компоту з булочкою обід у нас вважається не повноцінним. Це щось на зразок закріплення отриманого результату. Однак в обмеженому часовому режимі хвилин на випічку залишається вкрай мало. Тому беремо на озброєння рецепт неймовірно швидкого кексу в чашках.
Складові
- Яйця курячі – 1 шт .;
- Молоко – 90 г;
- Соняшникова олія – 50 г;
- Цукровий пісок – 75 г;
- Борошно пшеничне просіяне – 3 ст.л .;
- Крохмаль – 1 ст.л .;
- Какао -30 г;
- Розпушувач – 1 ч.л .;
- Ваніль – на кінчику ножа;
Приготування
- Яйце, масло і молоко збиваємо міксером і поступово всипаємо борошно, змішане з цукром, розпушувачем, ваніллю, какао і крохмалем.
- Отриманим тестом на половину наповнюємо керамічні чашки, стінки яких обмазані маслом або можна всю масу залити в форму для запікання в мікрохвильовці, тоді ми отримаємо не кексики, а тортик.
- При повній потужності в СВЧ печі випікаємо наше кондитерський виріб 3 хвилини і насолоджуємося під чашечку кави, що бадьорить або ароматного чаю, змастивши кремом зі сметани і цукру.
Сучасний ритм життя часто відкидає здорове харчування на задній план, замінюючи повноцінну їжу шкідливими перекушуваннями і не менш шкідливим фаст фудом. Але ми сьогодні вирішили розвіяти всі міфи, і показати такі рецепти, які в умовах обмеженого часу, дозволяють встигнути приготувати легкий обід, що включає в себе перше, друге і навіть десерт.