Як зробити курячі битки з підливою

Курячі биточки з підливою в духовці
Соус – це важливий компонент м’ясних страв, адже він здатний істотно змінити і просто поліпшити його смак, а ще соуси дозволяють урізноманітнити повсякденне меню. Биточки курячі з підливою в духовці – рецепт, який припаде до душі будь-якій господині, адже завдяки заправці можна приготувати такі битки, які сподобаються всім. Ми пропонуємо вашій увазі три найулюбленіших господарочками варіанти, які легко реалізовуються навіть без досвіду в кулінарії.

Биточки курячі з вершками в духовці

Як зробити биточки з курочки в вершках в духовці

Складові

  • Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
  • Яйця курячі – 2 шт. + –
  • Чорний мелений перець – за смаком + –
  • Коріандр сушений – 2 щіпки + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Куряче м’ясо (філе) – 300 г + –
  • Вершки – 100 мл + –

Як приготувати курячі битки з вершками

  1. Куряче м’ясо спершу відбиваємо молоточком, а потім перемелює в м’ясорубці. Якщо ви будете готувати биточки з покупного фаршу, то просто дайте йому трохи нагрітися при кімнатній температурі, після чого відбийте фарш про робочу поверхню.
  2. Одну головку ріпчастої цибулі перемелює блендером в пюре або пропускаємо через м’ясорубку. Додаємо у фарш і вимішуємо масу руками.
  3. Туди ж відправляємо приправи і прянощі: сіль, чорний запашний перець, сухі трави. Знову перемішуємо, а потім вбиваємо в фарш одне яйце, вимішуємо його і починаємо формувати биточки.
  4. Чистими руками відщипуємо від фаршу трохи, скочується в долонях в довгасту котлетку або робимо коротенькі тюфтельки – як вам більше подобається.
  5. На дно вогнетривкої форми для випікання викладаємо кільця цибулі, нарізавши другу головку. Перед цим бажано промазати бортики і денце посуду маслом, щоб нічого не пригоріло. Зверху розкладаємо наші курячі битки.
  6. У мисці або склянці збиваємо залишився куряче яйце з вершками, можна трохи присолити соус до смаку або додати до нього свіжу зелень. Виливаємо підливу в форму прямо на биточки, розігріваємо духовку до 180 градусів і прибираємо в нього блюдо.

Готуємо курячі битки в вершках в духовій шафі

7. Попередньо відбитим тюфтельки зазвичай вистачає 20-25 хвилин, щоб добре пропектися і повністю приготуватися.

А якщо ви бажаєте зробити блюдо ситніше, то покладіть на дно форми ще й гуртки картоплі – сік стікатиме на нарізані овочі, і вони вийдуть неймовірно апетитними і соковитими.

Читайте ще схожі записи:


Робимо котлетки в духовці

Курячі биточки з грибами під сиром в духовці

Зробити битки можна і з відвареного курячого м’яса – вони готуються неймовірно швидко і виходять не менш смачними, ніж блюдо, за основу якого взято сире м’ясо.

Складові

  • Варене філе курки – 200-250 г;
  • Яйця курячі – 2 шт .;
  • Сіль за смаком;
  • Перець запашний чорний – за смаком;
  • Сир твердий – 100 г;
  • Печериці свіжі – 4-5 шт .;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Як зробити битки з курячого фаршу з сиром в духовці

  • Якщо у вас залишилося відварене куряче м’ясо, то з нього можна зробити відмінне гаряче блюдо. А якщо курка у вас сира, то спершу відокремте від неї філе, потім проваріть його до готовності і дайте охолонути.
  • Тепер робимо смачні биточки: пропускаємо варене філе курочки через м’ясорубку, туди ж слідом відправляємо і головку ріпчастої цибулі, очищену від лушпиння.
  • Солимо і перчимо фарш, додаємо одне куряче яйце, після чого починаємо вимішувати масу руками, щоб зробити її однорідною. Далі скачуємо з фаршу битки.
  • Змащуємо рослинним маслом денце форми для випікання, потім укладаємо в неї наші котлетки з вареного курячого м’яса.
  • Окремо збиваємо друге яйце з невеликою кількістю солі, бажано також додати прянощів і приправ за смаком – це буде не зайвим.
  • Чистимо, миємо й ріжемо грибочки середніми за розміром скибочками, після чого швиденько обсмажуємо їх на середньому вогні на сковорідці до напівготовності. Викладаємо трохи охолонули підрум’янені печериці поверх битків.

Битки з курячого фаршу з сиром приготовані в духовці

  • Заливаємо блюдо збитим яйцем, а потім присипаємо зверху натертим на дрібній тертці сиром. Розігріваємо духову шафу і ставимо форму з биточками в нього буквально на 10-12 хвилин.

Цей рецепт ідеально підійде для гарніру з макаронів, спагетті і картопляного пюре.

Битки з курки з часниковим соусом в духовці

Для цього рецепта краще всього використовувати домашній майонез, однак і покупної згодиться, якщо ви хочете по-швидкому запекти курячі пікантні биточки.

Складові

  • Фарш курячий – 300 г;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт .;
  • Часник – 2-3 зубки;
  • Помідори – 2 невеликих плода;
  • Яйце куряче – 1 шт .;
  • Майонез – 100-130 г;
  • Перець чорний – за смаком;
  • Сіль за смаком.

Як запекти курячі битки з часником і майонезом

  1. Фарш з курячого філе відбиваємо про стільницю 5-7 хвилин, щоб м’ясо стало м’яким і ніжним. Потім додаємо до нього куряче яйце, солимо і перчимо.
  2. Головку цибулі очищаємо від шкірки і пропускаємо через м’ясорубку, потім додаємо в фарш і вимішуємо масу на биточки.
  3. В окремій ємності змішуємо майонез з тиском часником, щоб вийшов однорідний соус.
  4. Дно форми промазуємо рослинним маслом, укладаємо сформовані битки, а поверх них кладемо нарізані кружальцями вимиті помідори.
  5. Заправляємо блюдо зверху часниковим майонезом, а потім ховаємо форму в розігріту духову шафу на 20-30 хвилин.

Як правильно запікати биточки з курячого філе з грибами під майонезом

Биточки курячі з підливою (рецепт яких наведено вище) чудово підходять для більшості гарнірів і відрізняються соковитістю і поживністю. Таке блюдо відмінно доповнюється салатом зі свіжих овочів або відвареною картоплею.

Смачного!