Як зробити кавунове желе

Желе з кавуна
Як зробити незвичайний десерт, який вразить не тільки своїм смаком, але і приголомшливо оригінальним зовнішнім виглядом? Дуже просто, треба лише приготувати желе з кавуна, рецепт якого ви знайдете в нашій статті з фото і покрокові інструкції. Ми запропонуємо два варіанти ласощі – для ефектної подачі і частування гостей прямо зараз і для консервації на зиму, вибираємо один або робимо відразу обидва.

Для початку зробимо желе найлегшим рецептом, розраховане на подачу через кілька годин після приготування – з ним впорається навіть початківець кулінар ,.

Желе з кавуна просте

Желе з кавуна - класичний рецепт

Складові

  • М’якоть кавуна – 1 кг + –
  • Желатин – 25 г + –
  • Цукрова пудра – за смаком + –

Приготування

  1. Кавун моєму і ріжемо, як зазвичай – наша задача в цьому рецепті отримати м’якоть без кісточок, порізану довільно. Її все одно потрібно буде подрібнити в блендері або протерти через сито.
  2. Перемелюємо все до однорідності, а далі, в залежності від своїх уподобань проціджуємо кавунову масу через марлю для отримання соку або залишаємо прямо так. У першому варіанті желе вийде більш однорідним і прозорим.
  3. У будь-якому випадку 1 стакан пюре необхідно процідити – в соку ми замочуємо желатин на час, вказаний в інструкції.
  4. Поки желатин набухає, пробуємо залишився кавуновий сік на цукор. При необхідності дослащіваем його пудрою, медом або патокою – вибираємо на свій розсуд.
  5. Набряклий желатин на водяній бані прогреваем до повного розчинення крупинок, але до кипіння не доводити.
  6. Перемішуємо ложкою і розливаємо по креманкам, келихах або формочках.
  7. Ставимо в холодильник для застигання на 2-3 години.

Якщо ми потім плануємо десерт з посуду виймати і викладати на блюдця порційно, опускаємо її на кілька секунд в окріп – це дозволить желе вільно вислизнути, не втративши форму.

Подаємо тут же, прикрасивши свіжими кубиками кавуна або кульками морозива. Смачного!

Кавунове желе в часточках

Таким же чином готується надзвичайно красивий десерт в самій ягоді. Щоб зробити ласощі, як на фото, нам знадобиться стиглий невеликий (до 1 кг) тонкокорими кавун.

Як зробити желе з кавуна в часточках

  1. Розрізаємо його на половинки і акуратно ложкою вискребают м’якоть в окремий посуд.
  2. Вибираємо всі кісточки – їх ми замінимо на дещо цікавіше!
  3. Корки повинні залишитися максимально чистими. Промиваємо їх під проточною водою, промаківаем паперовими рушниками і відставляємо в сторону.
  4. М’якоть подрібнюємо блендером і проціджуємо через кілька шарів марлі – в цьому рецепті нам потрібен саме сік з кавуна.
  5. Пробуємо його на цукор, при необхідності дослащіваем.
  6. Замочуємо в 1 склянці соку пачку желатину (25 г) і даємо йому набрякнути.
  7. Тим часом приготуємо ягідки лохини або чорної смородини – вони стануть «кісточками» в нашому кавунових желе. Моєму їх і повністю висушуємо.
  8. Розпустилася желатин додатково прогреваем і з’єднуємо з кавуновим соком. Перемішуємо ложкою і наливаємо на дно кожної чаші з кірок. Висоту визначаємо самі, але не більше 4 см.
  9. Ставимо в морозилку, щоб верхній шар схопився якомога швидше.
  10. Через 25 хвилин дістаємо і розкладаємо на поверхні кілька ягід. Знову заливаємо желе на вже трохи меншу висоту і знову даємо застигнути.

Так ми робимо до тих пір, поки сік з желатином не закінчиться. Верхнім шаром повинна стати рідина. Доливаємо її до кінця і на цей раз прибираємо в холодильник на 3 години.

Коли желе з кавуна буде повністю готове, розрізаємо його разом з кіркою-чашею на скибочки, як показано на фото і подаємо! Прикрашати такі ласощі не потрібно, воно само по собі виглядає дуже ефектно.

zhele-iz-arbuza4

Ласуни оцінять інший варіант «кісточок». Зробимо їх не з кислих ягід, а з шоколадних крапель – вони продаються в спеціалізованих магазинах. Виглядати крапельки будуть точнісінько, як справжні насіння, гості будуть в захваті!

Крім цих варіантів десерту, пропонуємо вам приготувати на святковий стіл наступні рецепти з кавуна, які здивують ваших гостей:

  • Сік з кавуна
  • Мед з кавуна
  • кавуновий крюшон 
  • кавуновий смузі
  • кавуновий фреш
  • Морозиво з кавуна
  • Фруктовий лід з кавуном

Ну, а тим, хто більше стурбований заготовлением врожаю до холодів, ми пропонуємо зробити желе з кавуна на зиму за таким перевіреним рецептом.

Желе з кавуна на зиму

Банку таких ласощів, відкрита в січні відразу нагадає смаком і ароматом про сонячне спекотне літо! Спробуємо приготувати?

Складові

  • Кавун (м’якоть) – 1 кг;
  • Цукор – 1 кг;
  • Лимон – 1 шт .;
  • Желатин – 25 г;
  • Желе фруктове (в пачці) – 2 шт.

Кавунове желе - рецепт на зиму

Приготування

  1. Зараз кірки нам не знадобляться, хіба що для приготування цукатів або варення з кавуна – нарізаємо плід, як зазвичай і відокремлюємо м’якоть в окремий посуд.
  2. Подрібнюємо її занурювальним блендером або в чаші в пюре.
  3. Лимон добре миємо й чистимо від шкірки. Ріжемо на шматочки, щоб було простіше вибрати насіння, і відправляємо до кавунової масі. Знову подрібнюємо до повної однорідності.
  4. Ставимо отриману суміш на невеликий вогонь, всипаємо в неї цукор і, довівши до кипіння, варимо 10 хвилин, потім даємо охолонути при кімнатній температурі.
  5. У теплу масу всипаємо вміст пакетиків – желе і желатин. Все перемішуємо і залишаємо на півгодини.
  6. Ставимо желейну масу знову на повільний вогонь і варимо ще 10-15 хвилин, а потім розкладаємо по стерильним банкам, закручуємо їх і перевертаємо догори дном.

Укутуємо консервацію і даємо їй охолонути поступово. Через добу розкриваємо баночки і прибираємо їх темне прохолодне місце до холодів.

Як бачите, желе з кавуна, рецепти якого ви знайшли тут, готується легко і просто! Тепер ви знаєте, як зробити заготовку на зиму або здивувати домочадців незвичайною подачею. Дивіться на фото і обов’язково пробуйте, друзі – результат того вартий!