Солодкі оригінальні фігурки подобаються всім, адже їх можна їсти як самостійне ласощі, а можна перетворювати в елементи декору випічки і десертів.
Сьогодні я розповім вам, як зробити «кактуси» з мастики своїми руками, щоб ви порадували своїх близьких улюбленими солодощами, але дуже в незвичайному вигляді. Запасайтеся часом, необхідними інструментами та приступайте до захоплюючого кулінарної справи з усією своєю творчою фантазією.
Майстер-клас з виготовлення містичних «кактусів» в домашніх умовах
Прикраса блюд Як приготувати … (секрети страв)
ЛюдмілаСтатьі автора
Складові
- Цукрова мастика – 100 г + –
- Цукрова пудра дрібного помелу – для посипання поверхні + –
- Харчові барвники – зелений, жовтий + –
- Вода і пензлик – для малювання + –
- Зубочистка – 1 шт. + –
- Чарка з тонким краєм – 1 шт. + –
- Скалка – 1 шт. + –
- Ножик – 1 шт. + –
- Пінцет – 1 шт. + –
- Коктейльні трубочки різного діаметру – кілька штук + –
- Форма для випікання листкових трубочок – з круглими кінцями більшого і меншого розміру + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Білу мастику ділимо на частини. Приблизно 1/4 залишаємо в закритому поліетиленовому кульку для створення «нирок». Залишок офарблюємо в світло-зелений колір і вимішуємо, додаючи для підтримки консистенції мастики цукрову пудру.
Розкачати пласт товщиною 2-3 мм, за допомогою чарки і металевої трубки вирізаємо 3 гуртка різного діаметру.
* Гурток побільше робимо неправильної форми, приминаючи з різних сторін – це буде центральна частина. Дві деталі поменше приплющує, створюючи пальцями неправильні овали. «Зморшки» разравниваем.
У гурток поменше з різних сторін акуратно вводимо зубочистки. Можна використовувати половинки, загостривши тупий кінець. Не поспішайте при виконанні цієї частини роботи, стежте, щоб мастика НЕ прорвалася.
ПОРАДА: Якщо не виходить ввести зубочистку в «кактуси», мастика бгають або рветься, то потрібно зробити наступне:
1. Робимо кружечки товщі, ніж сама зубочистка, рази в два.
2. Тримаючи однією рукою «кактус», другий ви повинні прокручувати і одночасно вводити зубочистку всередину.
3. Зубочістка повинна бути сухою і чистою.
Надягаємо на зубочистки маленькі деталі. Ні в якому разі не можна при цьому перевертати в сторони шпажки, тільки трохи прокручувати навколо своєї осі.
Склеюємо і приминає місця з’єднання деталей.
Готуємо місця для «нирок» кактуса – видавлюємо ямочки дерев’яною паличкою.
Залишки білої мастики офарблюємо в яскраво-жовтий колір. Розмішуємо, додаємо цукрову пудру. Потрібно розкачати масу товщиною 1 мм. Трубочкою видавлюємо багато кружечків.
Воложимо ямочки для розміщення «нирок».
Пінцетом переносимо на місце деталі.
Ну ось, «тваринки» тепер знаходяться в своєму середовищі проживання. Ласощі готово!