Як зробити кабачкове рагу в мультиварці

ragu-iz-kabachkov-v-multivarke2
Таке блюдо – справжня знахідка, адже готується воно як за помахом чарівної палички – легко і просто, з будь-яких овочів, що є в даний момент в холодильнику. Це ніжне, соковите, дуже смачне рагу з кабачків в мультиварці не зажадає якихось особливих кулінарних навичок, з ним впораються навіть початківці. Використовувати можна абсолютно будь-які овочі – свіжі, заморожені і навіть сушені – страва, приготована таким способом, виходить дивно легким, ситним і ароматним!

Чим корисно кабачкове рагу для організму

Наше повсякденне меню неможливо уявити без овочів. Саме завдяки їм, вмісту в них клітковини, травлення відбувається набагато швидше.

Кабачки, що входять до складу овочевого рагу, просто незамінні в раціоні людей, які дотримуються здорового харчування.

Їх безсумнівний плюс полягає в надзвичайно низькій калорійності, і в той же час наявність великої кількості вітамінів і мінералів. До того ж, вони прекрасно поєднуються з усіма без винятку овочами! Дуже зручно готувати таке рагу в мультиварці – це зажадає від вас мінімум зусиль.

Овочеве рагу з кабачками в мультиварці

Складові

  • Кабачок – 2 шт .;
  • Томати – 3 шт .;
  • Перець солодкий – 1 шт .;
  • Морква велика – 1 шт .;
  • Цибуля ріпчаста – 2-3 шт .;
  • Олія соняшникова – 3 ст.л .;
  • Паста томатна – 3 ст.л .;
  • Зелень (будь-яка) – за смаком;
  • Перець чорний – щіпка;
  • Сіль за смаком.

Приготування овочевого рагу з кабачками в мультиварці

  1. Очистити і нарізати цибулю у вигляді невеликих кубиків.
  2. Встановити режим «Жарка», і на маслі трохи обсмажити цибулю.
  3. Морква очистити і нарізати так само.
  4. Додати до цибулі моркву, обсмажити і вимкнути режим.
  5. Кабачок очистити, нарізати кубиками, висипати в мультиварку.
  6. Солодкий перець почистити і нарізати так само, додати до овочів.
  7. Солимо, перчимо до смаку.
  8. Встановлюємо режим «Гасіння» на півгодини.
  9. В цей час обдаємо окропом помідори, знімаємо з них шкірку і нарізаємо.
  10. Кладемо томати і томатну пасту, перемішуємо.
  11. Тушкуємо ще 8-10 хвилин.
  12. Дрібно рубаємо зелень.

Приготування овочевого рагу з кабачками в мультиварці

Подаємо рагу зі сметаною. Посипаємо зверху зеленню.

Овочеве рагу з кабачків з капустою

Складові

  • Кабачок – 1 шт .;
  • Морква – 2 шт .;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт .;
  • Картопля – 5 шт .;
  • Капуста – 400 г;
  • Томат – 2 шт .;
  • Паста томатна – 1 ст.л .;
  • Олія соняшникова – 2 ст.л .;
  • Перець чорний – за смаком;
  • Зелень (будь-яка) – 1 пучок;
  • Сіль за смаком.

Як приготувати швидке капустяне рагу з кабачками

  1. Кабачок ретельно промиваємо, нарізаємо кубиками.
  2. Морква очищаємо, натираємо або шаткуємо.
  3. Цибулю дрібно рубаємо.
  4. Картопля очищаємо і нарізаємо кубиками.
  5. Капусту шаткуємо.
  6. Томат обдаємо окропом, знімаємо шкірку і дрібно нарізаємо.
  7. Будь-яку зелень (кріп, петрушку) дрібно рубаємо.
  8. Складаємо все овочі в чашу мультиварки.
  9. Томатну пасту змішуємо з 50-100 мл води, вливаємо в овочі.
  10. Додаємо чорний перець, сіль, олія соняшникова і половину рубаною зелені.
  11. Включаємо режим «Гасіння».

Як приготувати кабачкове рагу в мультиварці

Через 45-50 хвилин овочеве рагу готове. Розкладаємо по тарілках і посипаємо зеленню!

Рецепт овочевого рагу з кабачками і вершками

Домашній рецепт овочевого рагу з кабачками і вершками

Складові

  • Кабачки – 1 шт. + –
  • Картопля – 6-7 шт. + –
  • Помідори – 2 шт. + –
  • Капуста (можна будь-яку) – 600 г + –
  • Часник – 1 зубчик + –
  • Вершки 10% – 190 мл + –
  • Рослинна олія – ​​3 ст.л. + –
  • Чорний перець – щіпка + –
  • Кріп – 0,5 пучка + –
  • Сіль – за смаком + –

Як зробити рагу в мультиварці зі свіжих кабачків і вершків

  1. Кабачок промиваємо, нарізаємо на кубики.
  2. Картоплю чистимо, нарізаємо.
  3. Томати обшпарюємо окропом, знімаємо шкірку, нарізаємо дрібно.
  4. Капусту шаткуємо.
  5. Часник пропускаємо через прес.
  6. Мультиварку включаємо на режим «Жарка».
  7. Додаємо масло, кладемо картоплю, обсмажуємо до рум’яної скоринки. Вимикаємо.
  8. Кладемо кабачок, часник і томати.
  9. Трохи мне руками нашатковану капусту, додаємо в чашу.
  10. Кладемо чорний перець і сіль.
  11. Наливаємо вершки, акуратно перемішуємо.
  12. Готуємо в режимі «Гасіння» 1 годину.
  13. Нарізаємо дрібно кріп.
  14. При подачі на стіл посипаємо рагу зеленню.

Завдяки тому, що при приготуванні страв таким методом овочі тужать, вони виходять смачними і соковитими.

Ви завжди можете додати в ці рецепти овочів по сезону – зелений горошок, молоду кукурудзу, а також баклажанів.

Спробуйте приготувати рагу з кабачків в мультиварці – можливо, воно стане одним з найулюбленіших ваших страв!