Таке блюдо – справжня знахідка, адже готується воно як за помахом чарівної палички – легко і просто, з будь-яких овочів, що є в даний момент в холодильнику. Це ніжне, соковите, дуже смачне рагу з кабачків в мультиварці не зажадає якихось особливих кулінарних навичок, з ним впораються навіть початківці. Використовувати можна абсолютно будь-які овочі – свіжі, заморожені і навіть сушені – страва, приготована таким способом, виходить дивно легким, ситним і ароматним!
Чим корисно кабачкове рагу для організму
Наше повсякденне меню неможливо уявити без овочів. Саме завдяки їм, вмісту в них клітковини, травлення відбувається набагато швидше.
Кабачки, що входять до складу овочевого рагу, просто незамінні в раціоні людей, які дотримуються здорового харчування.
Їх безсумнівний плюс полягає в надзвичайно низькій калорійності, і в той же час наявність великої кількості вітамінів і мінералів. До того ж, вони прекрасно поєднуються з усіма без винятку овочами! Дуже зручно готувати таке рагу в мультиварці – це зажадає від вас мінімум зусиль.
Овочеве рагу з кабачками в мультиварці
Складові
- Кабачок – 2 шт .;
- Томати – 3 шт .;
- Перець солодкий – 1 шт .;
- Морква велика – 1 шт .;
- Цибуля ріпчаста – 2-3 шт .;
- Олія соняшникова – 3 ст.л .;
- Паста томатна – 3 ст.л .;
- Зелень (будь-яка) – за смаком;
- Перець чорний – щіпка;
- Сіль за смаком.
Приготування овочевого рагу з кабачками в мультиварці
- Очистити і нарізати цибулю у вигляді невеликих кубиків.
- Встановити режим «Жарка», і на маслі трохи обсмажити цибулю.
- Морква очистити і нарізати так само.
- Додати до цибулі моркву, обсмажити і вимкнути режим.
- Кабачок очистити, нарізати кубиками, висипати в мультиварку.
- Солодкий перець почистити і нарізати так само, додати до овочів.
- Солимо, перчимо до смаку.
- Встановлюємо режим «Гасіння» на півгодини.
- В цей час обдаємо окропом помідори, знімаємо з них шкірку і нарізаємо.
- Кладемо томати і томатну пасту, перемішуємо.
- Тушкуємо ще 8-10 хвилин.
- Дрібно рубаємо зелень.
Подаємо рагу зі сметаною. Посипаємо зверху зеленню.
Овочеве рагу з кабачків з капустою
Складові
- Кабачок – 1 шт .;
- Морква – 2 шт .;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт .;
- Картопля – 5 шт .;
- Капуста – 400 г;
- Томат – 2 шт .;
- Паста томатна – 1 ст.л .;
- Олія соняшникова – 2 ст.л .;
- Перець чорний – за смаком;
- Зелень (будь-яка) – 1 пучок;
- Сіль за смаком.
Як приготувати швидке капустяне рагу з кабачками
- Кабачок ретельно промиваємо, нарізаємо кубиками.
- Морква очищаємо, натираємо або шаткуємо.
- Цибулю дрібно рубаємо.
- Картопля очищаємо і нарізаємо кубиками.
- Капусту шаткуємо.
- Томат обдаємо окропом, знімаємо шкірку і дрібно нарізаємо.
- Будь-яку зелень (кріп, петрушку) дрібно рубаємо.
- Складаємо все овочі в чашу мультиварки.
- Томатну пасту змішуємо з 50-100 мл води, вливаємо в овочі.
- Додаємо чорний перець, сіль, олія соняшникова і половину рубаною зелені.
- Включаємо режим «Гасіння».
Через 45-50 хвилин овочеве рагу готове. Розкладаємо по тарілках і посипаємо зеленню!
Рецепт овочевого рагу з кабачками і вершками
Складові
- Кабачки – 1 шт. + –
- Картопля – 6-7 шт. + –
- Помідори – 2 шт. + –
- Капуста (можна будь-яку) – 600 г + –
- Часник – 1 зубчик + –
- Вершки 10% – 190 мл + –
- Рослинна олія – 3 ст.л. + –
- Чорний перець – щіпка + –
- Кріп – 0,5 пучка + –
- Сіль – за смаком + –
Як зробити рагу в мультиварці зі свіжих кабачків і вершків
- Кабачок промиваємо, нарізаємо на кубики.
- Картоплю чистимо, нарізаємо.
- Томати обшпарюємо окропом, знімаємо шкірку, нарізаємо дрібно.
- Капусту шаткуємо.
- Часник пропускаємо через прес.
- Мультиварку включаємо на режим «Жарка».
- Додаємо масло, кладемо картоплю, обсмажуємо до рум’яної скоринки. Вимикаємо.
- Кладемо кабачок, часник і томати.
- Трохи мне руками нашатковану капусту, додаємо в чашу.
- Кладемо чорний перець і сіль.
- Наливаємо вершки, акуратно перемішуємо.
- Готуємо в режимі «Гасіння» 1 годину.
- Нарізаємо дрібно кріп.
- При подачі на стіл посипаємо рагу зеленню.
Завдяки тому, що при приготуванні страв таким методом овочі тужать, вони виходять смачними і соковитими.
Ви завжди можете додати в ці рецепти овочів по сезону – зелений горошок, молоду кукурудзу, а також баклажанів.
Спробуйте приготувати рагу з кабачків в мультиварці – можливо, воно стане одним з найулюбленіших ваших страв!