Як зробити яблучне вино з падалиці будинку

kak-sdelat-vino-iz-padalicy-yablok
Ще з давніх часів люди навчилися робити спиртні напої практично з будь-якого продукту, не кажучи вже про тих культурах, що вирощуються самостійно.

Одним з найяскравіших прикладів такої знахідки є вино з падалиці яблук, приготування якого є практично для кожного садівника. Сьогодні ми вам розповімо класичний рецепт цього напою, а наскільки він вдалий ви вже вирішите для себе самі.

Ми звикли використовувати в добру справу будь-які продукти. Навіть незрілі опале яблука, які і називаються падалиця, пустили в хід.

Яблучне вино з падалиці буде відноситься до категорії сухих. Навіть початківці винороби при дотриманні всіх технологій не зможуть зіпсувати напій.

Вино з падалиці: класичний рецепт

Вино з падалиці яблук в домашніх умовах - класичний рецепт

Складові

  • Опале яблука – 10 кг + –
  • Вода очищена – 2 л + –
  • Цукор-пісок білий – 1,6 кг + –

Як зробити вино з падалиці яблук

  1. Яблука обтирає сухою серветкою. Ні в якому разі яблука не мочім, інакше змиємо потрібних для бродіння мікробів. Видаляємо серцевину і, якщо є гнилі або биті місця.
  2. Фрукти подрібнюємо на тертці або м’ясорубці.
  3. Ми залишаємо настоюватися сік на 3 дні в тарі з широким горлом, накривши марлею. Кожні 8 год мезгу опускаємо в соку.
  4. Мезгу прибираємо чистою дерев’яною лопаткою, але не всю. Ми залишаємо шар в півсантиметра.
  5. Заливаємо воду, засипаємо 0,8 кг цукру, розмішуємо і переливаємо в ємність для бродіння. Встановлюємо гідрозатвор або гумову медичну рукавичку. В пальці рукавички протикаємо голкою дірку.
  6. Через 4 дні, зливаємо 200 мл сусла, розчиняємо в ньому 0,4 кг цукру і вливаємо назад. Встановлюємо гідрозатвор.
  7. Ще через 4 дні знову зливаємо 200 мл сусла, розчиняємо цукор, що залишився, вливаємо винну заготовку назад. Одягаємо рукавичку. Для надійності закріплюємо ниткою.
  8. Ми залишаємо бродити. Температура бродіння від 18 до 22 градусів. Як тільки гідрозатвор перестає булькати, або рукавичка здметься, значить процес бродіння завершений. Якщо через 50 днів процес бродіння триває, тоді зливаємо сусло в іншу ємність і знову одягаємо гідрозатвор. Нам це треба для того, щоб не з’явилася гіркота.
  9. Бутель для вина промиваємо гарячою кип’яченою водою, просушують феном.
  10. Зливаємо домашнє вино з яблук падалиці в підготовлений бутель, закриваємо, залишаємо відстоятися. Так як можливе повторне бродіння, встановлюємо знову затвор на тиждень.
  11. Щоб вино остаточно дозріло, прибираємо його в прохолодне місце (6-16 градусів) на 60-120 днів. Через кожні два тижні зливаємо вино з осаду до тих пір, поки воно не стане прозорим.
  12. Готове вино розливають і прибираємо в льох.

Таке вино може зберігається в прохолодному місці до 3 років.

Домашнє вино з падалиці яблук на смак м’яке, але злегка терпке. У багатьох будинках, його дістають тільки у свята, оскільки смак його досить специфічний.