Якщо вам хочеться порадувати сім’ю не тільки екзотичним і незвичайним блюдом, але і витратити на підготовку мінімум часу, то наші рецепти виявляться вельми до речі. Фунчоза з куркою в мультиварці – то саме частування, яке має відмінний смак і здивує зовнішнім виглядом, адже практично прозора локшина на обід буває не щодня. Давайте дізнаємося, як можна просто і швидко зробити таке блюдо, які продукти для нього знадобляться і як нам допоможе мультіварочная машина.
Як правильно варити фунчозу в мультиварці
Якщо локшина зовсім тоненька, то краще класти її в мультиварку вже перед самим закінченням готування м’яса – приблизно за 5 хвилин до готовності. А ще краще – просто запарити фунчозу киплячою водою.
Зазвичай локшину з мультиварки готують разом з іншими інгредієнтами, але якщо ви любите, щоб фунчоза зберігала форму і не злипалися, то варто приготувати її окремо – за рецептом, описаного нижче, а потім ще кілька разів обполоснути холодною водою.
Щільну скляну локшину дозволяється готувати в мультиварці разом з іншими інгредієнтами на режимі «Гасіння», але в будь-якому випадку локшина відправляється в побутової агрегат в найостаннішу чергу і зовсім ненадовго.
Фунчоза з соєвим соусом і філе курки: рецепт в мультиварці
Складові
- Куряче філе – 400 г + –
- Морква – 2 шт. + –
- Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
- Болгарський перець – 1 шт. + –
- Фунчоза – 200 г + –
- Вода очищена – 700 мл + –
- Рослинна олія – 5 ст.л. + –
- Соєвий соус – 10 ст.л. + –
- Чорний перець – за смаком + –
Як приготувати фунчозу з курячим м’ясом в мультиварці
- Куряче філе рубаємо невеликими брусочками або смужками.
- Одну морквину натираємо на середній терочке, щоб вона в процесі приготування стала частиною підливи.
- Другу морква шаткуємо кружками середньої товщини.
- Болгарський солодкий перець очищаємо від серцевини і ріжемо кубиками.
- Лучок очищаємо від шкірки, промиваємо під краном і рубаємо дрібненько.
- Відправляємо в мультіварочную машину нашу курочку і нарізані овочі, додаємо перець за смаком, заправляємо соєвим соусом.
- Заливаємо інгредієнти водою і виставляємо в мультиварці режим «Гасіння» на 1 годину.
- Через відведений час відкриваємо мультиварку, опускаємо до м’яса і овочів нашу локшину, знову вибираємо режим «Гасіння» і доготовляє блюдо ще 10 хвилинок.
Готову фунчозу витягаємо з мультиварки, пробуємо на сіль і спеції, додаємо при необхідності перцю, перемішуємо і кличемо домашніх пригощатися.
Фунчоза з куркою у вершковому соусі
Складові
- Цибуля ріпчаста – 1 велика головка;
- Локшина скляна рисова – 200 г;
- Морква – 1 плід;
- Куряче м’ясо – 300 г;
- Вершки – 0,5 склянки;
- Перець чорний – за смаком;
- Сіль за смаком;
- Паприка мелена солодка – 1 ч.л. без гірки.
Як зробити скляну локшину з курячим м’ясом в вершках
- Головку цибулі очищаємо від лушпиння і рубаємо невеликим кубиком.
- Морквину також очищаємо і кришимо на тертці.
- Змішуємо моркву з цибулею, додаємо паприку.
- У чашу мультиварки відправляємо морквину з цибулькою, налив трохи рослинного масла, вибираємо режим «Жарка» і чекаємо 10 хвилин.
- Відкриваємо мультиварку, доливаємо вершки.
- Рубаємо брусками куряче філе, укладаємо його в мультиварку.
- Вибираємо режим «Гасіння» і виставляємо 50-60 хвилин.
- Ближче до кінця зазначеного часу запарюємо фунчозу: на дно миски опускаємо локшину, заливаємо її окропом і чекає 7-8 хвилин, після чого зливаємо рідину і промиваємо локшину холодною водою.
- Виймаємо з мультиварки курку, додаємо до неї скляну локшину, солимо і перчимо блюдо на свій смак.
Така фунчоза виходить неймовірно ніжною і має приємний вершковий смак.
Курка з фунчозой в кисло-солодкому соусі
Складові
Для кисло-солодкого соусу
- Сік кислуватий фруктовий (фреш) – ½ склянки;
- Часник – 3 зубки;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт .;
- Імбирний корінь – 1 шт .;
- Олія – 2 ст.л .;
- Кетчуп або томатна паста – 1 ст.л .;
- Соус соєвий – 2 ст.л .;
- Цукор коричневий – 1,5 ст.л .;
- Вода очищена – 2 ст.л .;
- Крохмаль – 1 ст.л .;
- Оцет – 1 ст.л.
для фунчози
- Локшина скляна – 300 г;
- М’ясо куряче – 300 г;
- Цибуля ріпчаста – 1 головка;
- Сіль за смаком;
- Перець чорний – за смаком.
Як готується фунчоза в соусі в мультиварці
Робимо соус для фунчози з куркою
- Спершу приготуємо соус для нашого азіатського страви, щоб локшина вийшла з приємною кислинкою, але в той же час мала приємний солодкуватий присмак. Для цього ми також будемо використовувати мультиварку.
- Рубаємо зубчики часнику і цибулю, намагаючись накришити овочі якомога дрібніше. Імбирний корінець натираємо на дрібній тертці.
- Наливаємо в чашу мультиварки рослинне масло, опускаємо нарізані інгредієнти і встановлюємо режим «Жарка», вибираючи 10 хвилин.
- Після цього вливаємо в мультіварочную чашу столовий оцет, фруктовий сік, соєвий соус і кетчуп, потім цукор і розмішуємо компоненти, після чого вибираємо режим «Гасіння» ще на 10 хвилин.
- У воді окремо розбавимо крохмаль, влити не поспішаючи його в наш кисло-солодкий домашній соус, закриємо кришку і згасимо його ще близько 10 хвилин.
Готуємо локшину для страви
- Тепер займемося локшиною. Головку ріпчастої цибулі очищаємо від лушпиння, рубаємо кубиком і відправляємо в чашу мультиварки разом з рослинним маслом на обжарку.
- Після – відправляємо в чашу і м’ясо: нарізаємо його красивими смужками середньої довжини і ширини, встановлюємо програму «Гасіння» на 1 годину, вливши в чашу неповна склянка очищеної води.
- Тонку скляну локшину приготуємо окремо, просто затоку її окропом на 7-9 хвилин, а потім відкинувши на друшляк.
З’єднуємо локшину з куркою і поливаємо соусом
- Готове куряче м’ясо змішуємо з локшиною, солимо і перчимо на свій смак, а потім вливаємо домашній кисло-солодкий соус.
- Перемішуємо блюдо і подаємо гарячим до столу.
Фунчоза з куркою в мультиварці може готуватися і з використанням солодкої кукурудзи, корейської моркви або навіть солоних огірочків – тут головне пробувати і враховувати особисті смакові пристрасті ваших домашніх.