Як зробити фунчозу з куркою в мультиварці

Фунчоза з куркою в мультиварці
Якщо вам хочеться порадувати сім’ю не тільки екзотичним і незвичайним блюдом, але і витратити на підготовку мінімум часу, то наші рецепти виявляться вельми до речі. Фунчоза з куркою в мультиварці – то саме частування, яке має відмінний смак і здивує зовнішнім виглядом, адже практично прозора локшина на обід буває не щодня. Давайте дізнаємося, як можна просто і швидко зробити таке блюдо, які продукти для нього знадобляться і як нам допоможе мультіварочная машина.

Як правильно варити фунчозу в мультиварці

Якщо локшина зовсім тоненька, то краще класти її в мультиварку вже перед самим закінченням готування м’яса – приблизно за 5 хвилин до готовності. А ще краще – просто запарити фунчозу киплячою водою.

Зазвичай локшину з мультиварки готують разом з іншими інгредієнтами, але якщо ви любите, щоб фунчоза зберігала форму і не злипалися, то варто приготувати її окремо – за рецептом, описаного нижче, а потім ще кілька разів обполоснути холодною водою.

Щільну скляну локшину дозволяється готувати в мультиварці разом з іншими інгредієнтами на режимі «Гасіння», але в будь-якому випадку локшина відправляється в побутової агрегат в найостаннішу чергу і зовсім ненадовго.

Фунчоза з соєвим соусом і філе курки: рецепт в мультиварці

Як приготувати скляну локшину з курочкою в мультиварці

Складові

  • Куряче філе – 400 г + –
  • Морква – 2 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
  • Болгарський перець – 1 шт. + –
  • Фунчоза – 200 г + –
  • Вода очищена – 700 мл + –
  • Рослинна олія – ​​5 ст.л. + –
  • Соєвий соус – 10 ст.л. + –
  • Чорний перець – за смаком + –

Як приготувати фунчозу з курячим м’ясом в мультиварці

  1. Куряче філе рубаємо невеликими брусочками або смужками.
  2. Одну морквину натираємо на середній терочке, щоб вона в процесі приготування стала частиною підливи.
  3. Другу морква шаткуємо кружками середньої товщини.
  4. Болгарський солодкий перець очищаємо від серцевини і ріжемо кубиками.
  5. Лучок очищаємо від шкірки, промиваємо під краном і рубаємо дрібненько.
  6. Відправляємо в мультіварочную машину нашу курочку і нарізані овочі, додаємо перець за смаком, заправляємо соєвим соусом.
  7. Заливаємо інгредієнти водою і виставляємо в мультиварці режим «Гасіння» на 1 годину.
  8. Через відведений час відкриваємо мультиварку, опускаємо до м’яса і овочів нашу локшину, знову вибираємо режим «Гасіння» і доготовляє блюдо ще 10 хвилинок.

Рецепт філе курки з фунчозой в мультиварці

Готову фунчозу витягаємо з мультиварки, пробуємо на сіль і спеції, додаємо при необхідності перцю, перемішуємо і кличемо домашніх пригощатися.

Фунчоза з куркою у вершковому соусі

Складові

  • Цибуля ріпчаста – 1 велика головка;
  • Локшина скляна рисова – 200 г;
  • Морква – 1 плід;
  • Куряче м’ясо – 300 г;
  • Вершки – 0,5 склянки;
  • Перець чорний – за смаком;
  • Сіль за смаком;
  • Паприка мелена солодка – 1 ч.л. без гірки.

Бобова локшина і курка в вершковому соусі

Як зробити скляну локшину з курячим м’ясом в вершках

  1. Головку цибулі очищаємо від лушпиння і рубаємо невеликим кубиком.
  2. Морквину також очищаємо і кришимо на тертці.
  3. Змішуємо моркву з цибулею, додаємо паприку.
  4. У чашу мультиварки відправляємо морквину з цибулькою, налив трохи рослинного масла, вибираємо режим «Жарка» і чекаємо 10 хвилин.
  5. Відкриваємо мультиварку, доливаємо вершки.
  6. Рубаємо брусками куряче філе, укладаємо його в мультиварку.
  7. Вибираємо режим «Гасіння» і виставляємо 50-60 хвилин.
  8. Ближче до кінця зазначеного часу запарюємо фунчозу: на дно миски опускаємо локшину, заливаємо її окропом і чекає 7-8 хвилин, після чого зливаємо рідину і промиваємо локшину холодною водою.
  9. Виймаємо з мультиварки курку, додаємо до неї скляну локшину, солимо і перчимо блюдо на свій смак.

Така фунчоза виходить неймовірно ніжною і має приємний вершковий смак.

Курка з фунчозой в кисло-солодкому соусі

Складові

Для кисло-солодкого соусу

  • Сік кислуватий фруктовий (фреш) – ½ склянки;
  • Часник – 3 зубки;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт .;
  • Імбирний корінь – 1 шт .;
  • Олія – ​​2 ст.л .;
  • Кетчуп або томатна паста – 1 ст.л .;
  • Соус соєвий – 2 ст.л .;
  • Цукор коричневий – 1,5 ст.л .;
  • Вода очищена – 2 ст.л .;
  • Крохмаль – 1 ст.л .;
  • Оцет – 1 ст.л.

для фунчози

  • Локшина скляна – 300 г;
  • М’ясо куряче – 300 г;
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка;
  • Сіль за смаком;
  • Перець чорний – за смаком.

Готуємо локшину фунчоза в мультиварці

Як готується фунчоза в соусі в мультиварці

Робимо соус для фунчози з куркою

  • Спершу приготуємо соус для нашого азіатського страви, щоб локшина вийшла з приємною кислинкою, але в той же час мала приємний солодкуватий присмак. Для цього ми також будемо використовувати мультиварку.
  • Рубаємо зубчики часнику і цибулю, намагаючись накришити овочі якомога дрібніше. Імбирний корінець натираємо на дрібній тертці.
  • Наливаємо в чашу мультиварки рослинне масло, опускаємо нарізані інгредієнти і встановлюємо режим «Жарка», вибираючи 10 хвилин.
  • Після цього вливаємо в мультіварочную чашу столовий оцет, фруктовий сік, соєвий соус і кетчуп, потім цукор і розмішуємо компоненти, після чого вибираємо режим «Гасіння» ще на 10 хвилин.
  • У воді окремо розбавимо крохмаль, влити не поспішаючи його в наш кисло-солодкий домашній соус, закриємо кришку і згасимо його ще близько 10 хвилин.

Готуємо локшину для страви

  • Тепер займемося локшиною. Головку ріпчастої цибулі очищаємо від лушпиння, рубаємо кубиком і відправляємо в чашу мультиварки разом з рослинним маслом на обжарку.
  • Після – відправляємо в чашу і м’ясо: нарізаємо його красивими смужками середньої довжини і ширини, встановлюємо програму «Гасіння» на 1 годину, вливши в чашу неповна склянка очищеної води.
  • Тонку скляну локшину приготуємо окремо, просто затоку її окропом на 7-9 хвилин, а потім відкинувши на друшляк.

Робимо китайську локшина з курочкою в кисло-солодкому соусі

З’єднуємо локшину з куркою і поливаємо соусом

  • Готове куряче м’ясо змішуємо з локшиною, солимо і перчимо на свій смак, а потім вливаємо домашній кисло-солодкий соус.
  • Перемішуємо блюдо і подаємо гарячим до столу.

Фунчоза з куркою в мультиварці може готуватися і з використанням солодкої кукурудзи, корейської моркви або навіть солоних огірочків – тут головне пробувати і враховувати особисті смакові пристрасті ваших домашніх.