При неймовірній різноманітності десертів найбільш популярним протягом останніх 4 тисяч років залишається охолоджена суміш вершків і фруктів. Саме неперевершене за своїми смаковими якостями та ароматом – це ніжне морозиво з дині та інших фруктових наповнювачів, зроблене в домашніх умовах. Викладене кульками в ажурну креманку і подане зі свіжими фруктами або карамеллю, воно настільки спокусливо, що відмовитися від нього неможливо!
Диня смачна і корисна сама по собі, але гріх в самий розпал баштанного сезону не зробити з її божественно ароматної м’якоті улюблений десерт, в якому не буде ні грама "хімії". Пропонуємо кілька простих і легких рецептів, як зробити улюблене з дитинства морозиво з дині.
Щоб воно вийшло по-справжньому ніжним і натуральним, потрібно ретельно вибрати запашний плід. Найкраще для нашої мети підійде стигла солодка динька. Але якщо навіть і не вгадаємо з цукристістю, не біда. Прохолодний, в міру солодкий десерт з натуральних продуктів – найприємніше і ефективне порятунок від спеки.
Як правильно вибрати диню?
Щоб улюблені ласощі вийшло ароматним і солодким, дуже важливо не помилитися з вибором головного плода. Варта уваги і фінансових витрат сама ароматна динька з рівномірним фарбуванням пружною шкірки. Якщо вона занадто м’яка і при натисканні легко вдавлюється, такий плід перезріло і брати його не варто.
Динне морозиво: найпростіший покроковий рецепт
Складові
- М’якоть стиглої дині – 300 г + –
- Вершки з коров’ячого молока – 1 стакан + –
- Цукор-пісок білий – 2-3 ст.л. + –
- Улюблені свіжі ягоди – 2 ст.л. + –
Покрокове виготовлення домашнього динного морозива
Продукт «як в магазині» можна зробити без особливих проблем, маючи в своєму розпорядженні спеціальний агрегат – мороженицу. Але навіть якщо поки не встигли його придбати, зробити смачний і корисний десерт все одно вийде.
Особливих зусиль і тимчасових витрат на це не буде потрібно – тільки свіжі солодкі вершки будь-якої жирності, стигла динька і трохи цукру.
- Моєму ароматний плід, знімаємо з нього жорстку шкірку, поділяємо на дві половини, вибираємо з середини кісточки.
- Ділимо ніжну соковиту м’якоть на однакові невеликі шматочки і перетворюємо в пюре, скориставшись блендером або, при відсутності його, звичайною виделкою. Результат – густий і ароматний фреш з насиченим динним ароматом.
- Тепер нам знадобиться міксер. Озброївшись їм, перетворюємо вершки і цукор в схожу на крем солодку масу. Показник готовності – помітне зростання її обсягу. Щоб крупинки цукру швидше розчинилися, можна відправити масу на вогонь і гарненько її нагріти, не забуваючи заважати, інакше пригорить. Потім потрібно буде остудити основу.
- Останній крок – з’єднання вершків і динно-лимонного фрешу. Заважаємо, виливаємо в контейнер для застигання і – в вічну мерзлоту холодильної установки.
Добре б прикрасити частування кульками зі свіжої м’якоті баштанного плода і улюбленими ягодами. Шоколадна крихта або фруктовий сироп – теж непоганий варіант.
Улюблена диняче морозиво в домашніх умовах
Це вишукано-ніжне частування з глибоким природним ароматом стане корисною альтернативою магазинному десерту, в якому не залишилося нічого натурального, крім дерев’яної палички. Приготоване своїми руками всього за пару хвилин ласощі можна сміливо давати навіть малюкам.
Складові
- Вершки коров’ячі жирні – 300 мл.
- Цукор білий – 6-7 ст.л.
- Невеликий плід дині – 1 шт.
- Лимон жовтий – 1 середній плід.
- Шматочки дині – 2-3 шт.
- Свіжі ягоди – 1 жменю.
Як зробити своїми руками смачне морозиво з дині
- Нам знадобиться невелика каструлька. У неї кладемо вершки, підсолоджувати їх і відправляємо на вогонь.
- Щоб швидше розчинити цукор, потрібно постійно помішувати їх, поки не дійдуть до закипання. Відразу ж прибираємо з конфорки!
- Тепер займемося ароматної динної м’якоттю: її ділимо на рівномірні невеликі шматочки розміром приблизно 2 на 2 см і перетворюємо в пюре, додавши свіжовіджатий сік лимона. Маса нам потрібна однорідна і досить густа.
- З’єднуємо вершкову основу і фруктове пюре, заважаємо ще раз.
- Далі залишиться тільки перекласти ароматну масу в глибоку ємність і відправити годинку в морозильник.
Накладати готове ласощі в креманки або піали найкраще спеціальної круглої ложечкою. Прикраса улюбленого десерту – майже безмежний простір для кулінарної фантазії. Можна присмачити його домашньої фруктової карамеллю, лікером або просто перекласти ягодами. Головне – не надто захоплюватися холодним десертом з огляду на його калорійності (майже 400 кКал в 100 г). Але втриматися буде дуже непросто …
Морозиво з дині і згущеного молока: домашній улюблений рецепт
Якщо в сім’ї є нестримні ласуни, можна порадувати їх особливим ласощами на основі згущеного молока і баштанного плода. Поєднання цих двох компонентів на вершкової основі сподобається всім без винятку.
Складові
- Вершки рідкі холодні (жирність 33%) – 0,5 л.
- Згущене молоко (8,5% жирності) – 270 м
- Динна м’якоть – близько 200 г.
Як правильно готувати морозиво з дині зі згущеним молоком
Нам знадобиться міксер. Їм перетворюємо вершки в легку крем-пінку, додаємо згущене молоко і знову збиваємо.
Окремо працюємо з динної м’якоттю – її потрібно блендером перетворити в пюре. Його додаємо в вершкову суміш, заважаємо до абсолютної однорідності.
Викладаємо отриманий продукт в контейнер і відправляємо в холод на кілька годин. Дістаємо його і знову мікшуємо, щоб розбити утворилися дрібні крижинки. Так потрібно проробити тричі з інтервалом в 2 години, щоб в результаті отримати м’яку добре охолоджену пасту. Її розкладаємо по креманкам і подаємо, прикрасивши так, як велить фантазія і власний смак.
Якщо холодні десерти з супермаркету вже давно не вселяють довіри, можна легко замінити їх саморобними. Улюблене морозиво зі свіжої м’якоті дині в домашніх умовах виходить настільки смачним, що, раз приготувавши і покуштувавши його, вже не захочеться ніякого іншого. Так смачно ласувати їм вдосталь після спільної веселою готування! ..