Як згасити кабачки з баклажанами будинку

tushenye-baklazhany-s-kabachkami
Саме в захід осені, ближче до зими, так хочеться чогось овочевого, гаряченького і смачного, мабуть, так організм вимагає вітамінів. Якщо заглянути в засіки запасливих господарів, то там можна буде відшукати парочку свіжих цукіні, ось з них-то і можна приготувати ароматні тушковані баклажани з кабачками. У домашніх умовах зберігаються ці «тиковкі» відмінно, так що можете сміливо запасати кабачковий урожай і всю зиму насолоджуватися смачними і дієтичними стравами.

Рецепт тушкованих кабачків і баклажанів в перці

Оригінальні та смачні страви апріорі стають коронними, і навіть часто традиційними в сім’ї. Цей покроковий рецепт рагу претендує на звання кращого овочевого страви, а все тому, що посудиною для гасіння кабачка з баклажаном виступатиме перець.

Блюдо шикарне і цікаве. Це, можна сказати, пісний варіант класичних фаршированих перців.

Рецепт тушкованих кабачків і баклажанів в перці

Складові

  • Великі болгарські перці – 6 шт .;
  • Рис круглий – ½ склянки;
  • Кабачок молодий дрібний – 1 плід;
  • Баклажан невеликий – 1 плід;
  • Морквина – 1 коренеплід;
  • Часникова головка – ¼ шт .;
  • Томат (паста) – 2-3 ст.л .;
  • Вода окріп – 0,2-0,3 л;
  • Сіль за смаком;
  • Перцева суміш – ½ ч.л .;
  • Масло соняшнику неароматно – 2-3 ст.л.

Як правильно гасити баклажани з кабачками покроково

  1. Рис відварюємо в підсоленій воді до напівготовності 10 хвилин, після чого відкидаємо на сито і промиваємо.
  2. Кабачки, баклажани і морквину кришимо тонкої дрібною соломкою або крупно стругати за допомогою терки.
  3. На середньому вогні з додаванням олії тушкуємо кабачки, морква, баклажан, подрібнений часник, додавши сіль і перець за смаком. Готуємо овочі до м’якості хвилин 10, а потім змішуємо з рисом і вимикаємо.
  4. Перці чистимо від насіннєвих серцевин, промиваємо зсередини і наповнюємо рисово-овочевою начинкою.
  5. Тепер потрібно взяти об’ємну каструльку, в яку зможуть поміститися всі наповнені перці, заливаємо в неї воду або бульйон, змішуємо його з томатною пастою і при бажанні додаємо в рідину будь-які спеції: лавр, перець, цибулю і моркву.
  6. Завантажуємо перці в бульйон отвором вгору, щоб начинка не вийшла при гасінні, і закриваємо ємність кришкою.
  7. На малому вогні гаситися кабачки і баклажани в перці будуть близько півгодини.

Яловичина тушкована з баклажанами і кабачками в горщику

Як згасити кабачки з баклажанами будинку

Складові

  • Яловичина – 0,6 кг + –
  • Баклажани – 1 плід + –
  • Картопля – 5 шт. + –
  • Морква – 1 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Болгарський перець – 2 шт. + –
  • Бульйон (або вода) – 0,4 л + –
  • Рослинна олія – ​​30 мл + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Чорний перець – за смаком + –
  • Кабачки – 1 плід + –

Як смачно згасити баклажани з кабачками своїми руками

  1. Кабачки з баклажанами і картоплю треба почистити від шкірки. Після чого нарізаємо овочі середніми кубиками, а потім баклажани присаливаем і відставляємо на 10 хвилин. Виділився з них сік зливаємо, а нарізку споліскуємо під прохолодною водою.
  2. М’ясне філе промиваємо, обсушуємо серветкою, чистимо від жилок і плівок, після цього нарізаємо довгастими шматочками. Тепер м’ясну нарізку слід присолити і приправити перцем, перемішати і залишити так на 10 хвилин.
  3. Ставимо на вогонь сковороду, вливаємо в неї рослинне масло. Для обсмажування м’яса потрібно, щоб масло було дуже гарячим, тому перекладаємо яловичину в сковороду тільки після його максимального напруження. На сильному вогні обсмажуємо скибочки до освіти червоною щільною скоринки. Це дозволить стримати всередині нього всі соки і тоді м’ясо вийде соковитим і ніжним.
  4. Як тільки шматочки вирізки будуть гарненько обсмажені, додаємо до них дрібно нашатковану цибулину, а ще через 2-3 хвилини – натерту морквину. Овочі з м’ясом готуємо ще 5 хвилин, після чого розкладаємо всю обсмажування по горщикам.
  5. Розкладаємо по керамічним ємностей картопля, присаливаем його і перекриваємо баклажанами, накришених соломкою перцем, а потім кабачками.
  6. Коли всі овочі будуть розподілені по горщикам, заливаємо в кожній посудині злегка посолений і приправлений перцем бульйон (по 60-70 мл).
  7. Горщики закриваємо кришками і на піддоні прибираємо в холодну духовку. Ставимо піч на прогрів до 200 градусів і, як тільки температура досягне потрібних параметрів, засікаємо 50 хвилин.

Через зазначений час виймаємо горщики з духовки, і зі сметаною і подрібненою зеленню подаємо до столу.

Кабачки і баклажани тушковані в мультиварці

Ці тушковані кабачки з баклажанами і грибами безумовно оцінять всі, а не тільки любителі пісних страв.

Як приготувати тушковані баклажани з кабачками - класичний рецепт

Складові

  • Баклажани невеликі – 2 плоду;
  • Печериці – 3 шт .;
  • Лук-ріпка – 1 головка;
  • Цукіні середній – 1-2 плоди;
  • Томати свіжі – 4 плоду;
  • Оливи масло – 3 ст.л .;
  • Вино червоне сухе – ½ склянки;
  • Сіль за смаком;
  • Перцевий порошок чорний – 3-4 г;
  • Томат-паста – 2 ст.л .;
  • Цукор-пісок – 1 ч.л .;
  • Петрушки свіжої листя – 20 г;
  • Часникові зубчики – 2 шт .;
  • Перцевий гострий стручок – 1 шт .;
  • Приправа «трави Провансу» – 2 ч.л.

Як просто приготувати тушковані кабачки з баклажанами в мультиварці

  1. Всі овочі і гриби споліскуємо, після чого нарізаємо все кружками товщиною не більше 7 мм, гострий перець залишаємо цільним стручком, часник і петрушку кришимо дрібно.
  2. Мультіварочную чашу змащуємо маслом оливи, потім внахлест укладаємо овочі та гриби по черзі: баклажани, помідори, цибуля, кабачки, гриби.
  3. Далі, солимо і перчимо блюдо, засипаємо приправи, цукровий пісок, зверху укладаємо стручок перцю, вливаємо вино і змішану в стосі води томатну пасту.
  4. У режимі «гасіння» готувати страву слід 40 хвилин. За пару хвилин до закінчення готування посипаємо блюдо подрібненою зеленню і часником.

Приготовлені на нашу пошаговому рецептом тушковані баклажани з кабачками і грибами практично один-в-один схожі на вигляд і технології приготування з традиційним французьким блюдом під назвою «Рататуй», де, на відміну від наведеного вище рецепта, овочі запікаються в печі. Однак смак отриманого тушкованого частування ні в чому не поступається найвищої кухні.