Для тих, хто вважає корисні страви несмачними, можна запропонувати рецепт особливого частування, в якому поєднується як користь, так і відмінний смак. Про те, як приготувати кабачки на сковороді (а саме ці вітамінні плоди ми будемо перетворювати в вишукані страви) – покроково розповімо в статті. Поради по приготуванню лише доповнять цікаві рецептури, так що в сезон дозрівання ніжних плодів вам точно буде, ніж урізноманітнити своє меню.
Молоді кабачки з часником: рецепт на сковорідці
Готувати кабачки на сковорідці з даного рецептом ми будемо з зрілих плодів. Смажитися овочі будуть кільцями, з яких потім можна зробити ароматні овочеві міні-бутерброди. Приготування такої закуски займе мінімум часу, зате на обідньому столі частування буде виглядати досить ефектно.
Складові
- Кабачок – 1 кг;
- Сметана – за смаком;
- Рослинна олія – 2-3 ст. л .;
- Борошно – 0,25 ст .;
- Часник – 5-6 зубків;
- Сіль за смаком;
- Кріп – за смаком.
Приготування кабачків на сковороді
- Кабачок моєму, очищаємо від шкірки, ріжемо середніми кружечками (діаметром не більше 1 см.).
- Кільця чистимо від насіння, складаємо в окрему миску, за смаком солимо, перемішуємо.
- Хвилин через 10 рідину з миски зливаємо.
- Розігріваємо в сковороді рослинне масло, обвалюють у борошні кабачкову нарізку, викладаємо кільця в розпечену сковорідку, обсмажуємо їх до рум’янцю.
- Подрібнюємо часник, змішуємо його зі сметаною, поливаємо часниково-сметанною заправкою смажені овочі.
- Перед подачею блюдо посипаємо подрібненою зеленню.
Замість сметани, при бажанні, можна використовувати майонез. Коли кабачки будуть готові – спробуйте зробити з них невеликі бутерброди з помідорами і сиром.
Як правильно приготувати канапе з кабачків
- На кожне колечко плода кладемо тонкий кружечок помідора.
- Присипаємо його невеликою кількістю тертого сиру (бринза або сир твердих сортів).
- Прикриваємо сирний шар смаженим кабачком.
- Змащуємо його сметаною.
Прикрашаємо канапе помідори і гілочкою кропу.
Як приготувати кабачки на сковороді гриль
Смачно згасити овочі на грилі простіше простого. Вдома чи на пікніку кабачки гасяться швидко, з’їдаються ж вони не менш активно, ніж готуються. З приправами і часничком тушковані овочі ще смачніше, так що встояти перед їх ароматом буде неможливо.
Складові
- Кабачки (молоді) – 600 г;
- Часник – 2 зубки;
- Гірчиця (солодка) – 1 ч. Л .;
- Мелений чорний перець – за смаком;
- Лимонний сік – ½ шт .;
- Сіль за смаком;
- Зелень (свіжа або сушена) – за смаком;
- Цукор – ½ ч. Л .;
- Оливкова олія – 3-4 ст. л.
Як посмажити кабачки на сковороді гриль
- Ріжемо кабачок скибочками (товщина – близько 1 см) по діагоналі.
- Часник пропускаємо через прес або ріжемо дрібно вручну.
- Зелень подрібнюємо: якщо свіжа – дрібно рубаємо, сушену – перетираємо пальцями.
- Перець крупно змелюють.
- В окремій мисці змішуємо нарізаний часник, сіль, цукор, сік лимона, гірчицю, весь вміст збиваємо вінчиком або виделкою.
- Не припиняючи заважати, вливаємо в масу тонким струменем оливкова олія. У підсумку, у нас повинна вийти непрозора однорідна емульсія.
- Наостанок додаємо в блюдо подрібнену зелень, перчимо продукти.
Складаємо нарізані кабачки в пакет (щільний), заливаємо їх маринадом. Випускаємо з пакету максимум повітря, щільно його зав’язуємо. Маринад прибираємо в холодильник на 2-3 години, періодично пакет перевертаємо.
- Сковорідку-гриль розігріваємо протягом 15 хвилин на сильному вогні, потім полум’я зменшуємо, роблячи його, трохи більше середнього.
- Обтрушувати кабачкові скибочки від маринаду (але не витирають насухо), викладаємо їх на гриль, прожарюємо 4-5 хвилин з обох сторін. Перевертати овочі потрібно тільки один раз.
І ще кілька рецептів кабачків на грилі ви знайдете в нашій статті.
Як приготувати кабачки на грилі
Подаємо готову ароматну закуску до м’ясних страв, наприклад, до запеченої / смаженої птиці, яловичині, рибі і т. П. Відмінний смак має закуска, якщо кабачки для неї приготувати в сметані. Ніжна заправка надає страві делікатності, що, безсумнівно, оцінять ваші молодші домочадці.
Кабачки в клярі: покроковий рецепт
Складові
- Яйця курячі – 2 шт. + –
- Борошно пшеничне – 7-8 ст.л. + –
- Сіль – 2 щіпки або за смаком + –
- Кабачки – 800 г + –
- Чорний перець мелений – на кінчику ножа + –
- Рослинна олія – 4 ст.л. + –
Як посмажити кабачки в клярі на сковороді
Один з найбільш популярних рецептів страв з кабачків – в клярі. Посмажені з борошном і яйцем плоди можна подавати з різними соусами, які прикрасять смак улюбленої страви і зроблять його більш насиченим.
У нашому випадку, соус буде сметанно-часниковий. З такою заправкою тушковані овочі будуть не тільки смачними, а й запашними.
- Кабачки миємо, відрізаємо кінці. Нарізаємо молоді овочі тонкими кружечками (діаметр кожного не більше 1 см.).
- Кожен гурток солимо, складаємо всю нарізку в окрему ємність, на 15 хвилин продукт залишаємо. Потрібно це для того, щоб з плодів стік сік. Його ми через чверть години зливаємо, він нам більше не знадобиться.
- Готуємо кляр для кабачків: змішуємо в окремій ємності воду, яйце, сіль, перець (за смаком), знову все перемішуємо.
- Невеликими порціями в блюдо додаємо борошно, не перестаючи його помішувати, інакше – можуть утворитися грудочки. За консистенцією маса повинна стати схожою на густу сметану.
- Розігріваємо в сковороді 2-3 ст. л. рослинного масла, після – обсмажуємо кабачки в клярі. Скільки гасити такі плоди, вам підкаже рум’яна кірочка овочів.
В середньому, на обжарку плода з одного боку йде 1-2 хвилини в залежності від інтенсивності вогню. Смажити кабачки (особливо з другої сторони) необхідно під закритою кришкою.
Як зробити соус для заправки
- Подрібнюємо 2 зубки часнику.
- Рубаємо дрібно зелень.
- Змішуємо нарізку зі сметаною (150 мл).
Отриманим сметанно-часниковим соусом із зеленню поливаємо кожен шматочок овоча. Так він буде в рази соковитіше і смачніше.
Крім вищевказаних в рецепті інгредієнтів, до складу страви з кабачків також можуть входити:
- баклажани;
- базилік;
- паприка;
- сир різних сортів і видів: м’який / твердий, солодкий / солоний / гострий;
- різні сорти кабачків: белоплодние, Куанда, цукіні і т. д.
Тепер ви знаєте, як приготувати кабачки на сковороді вишукано, а головне – смачно. Будь-які рецепти приготування корисного овоча створені для того, щоб ви могли приготувати багато різних ситних страв для всієї родини. Готуйте кабачки так, як вам подобається, і нехай ваші смаколики радують гостей і домочадців.
Смачного!