Як згасити кабачки на сковороді

Як приготувати кабачок на сковороді
Для тих, хто вважає корисні страви несмачними, можна запропонувати рецепт особливого частування, в якому поєднується як користь, так і відмінний смак. Про те, як приготувати кабачки на сковороді (а саме ці вітамінні плоди ми будемо перетворювати в вишукані страви) – покроково розповімо в статті. Поради по приготуванню лише доповнять цікаві рецептури, так що в сезон дозрівання ніжних плодів вам точно буде, ніж урізноманітнити своє меню.

Молоді кабачки з часником: рецепт на сковорідці

Готувати кабачки на сковорідці з даного рецептом ми будемо з зрілих плодів. Смажитися овочі будуть кільцями, з яких потім можна зробити ароматні овочеві міні-бутерброди. Приготування такої закуски займе мінімум часу, зате на обідньому столі частування буде виглядати досить ефектно.

Складові

  • Кабачок – 1 кг;
  • Сметана – за смаком;
  • Рослинна олія – ​​2-3 ст. л .;
  • Борошно – 0,25 ст .;
  • Часник – 5-6 зубків;
  • Сіль за смаком;
  • Кріп – за смаком.

Молоді кабачки з часником - рецепт на сковорідці

Приготування кабачків на сковороді

  1. Кабачок моєму, очищаємо від шкірки, ріжемо середніми кружечками (діаметром не більше 1 см.).
  2. Кільця чистимо від насіння, складаємо в окрему миску, за смаком солимо, перемішуємо.
  3. Хвилин через 10 рідину з миски зливаємо.
  4. Розігріваємо в сковороді рослинне масло, обвалюють у борошні кабачкову нарізку, викладаємо кільця в розпечену сковорідку, обсмажуємо їх до рум’янцю.
  5. Подрібнюємо часник, змішуємо його зі сметаною, поливаємо часниково-сметанною заправкою смажені овочі.
  6. Перед подачею блюдо посипаємо подрібненою зеленню.

Замість сметани, при бажанні, можна використовувати майонез. Коли кабачки будуть готові – спробуйте зробити з них невеликі бутерброди з помідорами і сиром.

Як правильно приготувати канапе з кабачків

  • На кожне колечко плода кладемо тонкий кружечок помідора.
  • Присипаємо його невеликою кількістю тертого сиру (бринза або сир твердих сортів).
  • Прикриваємо сирний шар смаженим кабачком.
  • Змащуємо його сметаною.

Як правильно приготувати канапе з кабачків

Прикрашаємо канапе помідори і гілочкою кропу.

Як приготувати кабачки на сковороді гриль

Смачно згасити овочі на грилі простіше простого. Вдома чи на пікніку кабачки гасяться швидко, з’їдаються ж вони не менш активно, ніж готуються. З приправами і часничком тушковані овочі ще смачніше, так що встояти перед їх ароматом буде неможливо.

Складові

  • Кабачки (молоді) – 600 г;
  • Часник – 2 зубки;
  • Гірчиця (солодка) – 1 ч. Л .;
  • Мелений чорний перець – за смаком;
  • Лимонний сік – ½ шт .;
  • Сіль за смаком;
  • Зелень (свіжа або сушена) – за смаком;
  • Цукор – ½ ч. Л .;
  • Оливкова олія – ​​3-4 ст. л.

Як згасити кабачки на сковороді гриль

Як посмажити кабачки на сковороді гриль

  1. Ріжемо кабачок скибочками (товщина – близько 1 см) по діагоналі.
  2. Часник пропускаємо через прес або ріжемо дрібно вручну.
  3. Зелень подрібнюємо: якщо свіжа – дрібно рубаємо, сушену – перетираємо пальцями.
  4. Перець крупно змелюють.
  5. В окремій мисці змішуємо нарізаний часник, сіль, цукор, сік лимона, гірчицю, весь вміст збиваємо вінчиком або виделкою.
  6. Не припиняючи заважати, вливаємо в масу тонким струменем оливкова олія. У підсумку, у нас повинна вийти непрозора однорідна емульсія.
  7. Наостанок додаємо в блюдо подрібнену зелень, перчимо продукти.

Складаємо нарізані кабачки в пакет (щільний), заливаємо їх маринадом. Випускаємо з пакету максимум повітря, щільно його зав’язуємо. Маринад прибираємо в холодильник на 2-3 години, періодично пакет перевертаємо.

  1. Сковорідку-гриль розігріваємо протягом 15 хвилин на сильному вогні, потім полум’я зменшуємо, роблячи його, трохи більше середнього.
  2. Обтрушувати кабачкові скибочки від маринаду (але не витирають насухо), викладаємо їх на гриль, прожарюємо 4-5 хвилин з обох сторін. Перевертати овочі потрібно тільки один раз.

І ще кілька рецептів кабачків на грилі ви знайдете в нашій статті.

Як приготувати кабачки на грилі

Як зробити кабачки на сковороді гриль - рецепт по-домашньому

Подаємо готову ароматну закуску до м’ясних страв, наприклад, до запеченої / смаженої птиці, яловичині, рибі і т. П. Відмінний смак має закуска, якщо кабачки для неї приготувати в сметані. Ніжна заправка надає страві делікатності, що, безсумнівно, оцінять ваші молодші домочадці.

Кабачки в клярі: покроковий рецепт

Кабачки в клярі - покроковий рецепт

Складові

  • Яйця курячі – 2 шт. + –
  • Борошно пшеничне – 7-8 ст.л. + –
  • Сіль – 2 щіпки або за смаком + –
  • Кабачки – 800 г + –
  • Чорний перець мелений – на кінчику ножа + –
  • Рослинна олія – ​​4 ст.л. + –

Як посмажити кабачки в клярі на сковороді

Один з найбільш популярних рецептів страв з кабачків – в клярі. Посмажені з борошном і яйцем плоди можна подавати з різними соусами, які прикрасять смак улюбленої страви і зроблять його більш насиченим.

У нашому випадку, соус буде сметанно-часниковий. З такою заправкою тушковані овочі будуть не тільки смачними, а й запашними.

  1. Кабачки миємо, відрізаємо кінці. Нарізаємо молоді овочі тонкими кружечками (діаметр кожного не більше 1 см.).
  2. Кожен гурток солимо, складаємо всю нарізку в окрему ємність, на 15 хвилин продукт залишаємо. Потрібно це для того, щоб з плодів стік сік. Його ми через чверть години зливаємо, він нам більше не знадобиться.
  3. Готуємо кляр для кабачків: змішуємо в окремій ємності воду, яйце, сіль, перець (за смаком), знову все перемішуємо.
  4. Невеликими порціями в блюдо додаємо борошно, не перестаючи його помішувати, інакше – можуть утворитися грудочки. За консистенцією маса повинна стати схожою на густу сметану.
  5. Розігріваємо в сковороді 2-3 ст. л. рослинного масла, після – обсмажуємо кабачки в клярі. Скільки гасити такі плоди, вам підкаже рум’яна кірочка овочів.

В середньому, на обжарку плода з одного боку йде 1-2 хвилини в залежності від інтенсивності вогню. Смажити кабачки (особливо з другої сторони) необхідно під закритою кришкою.

Як зробити соус для заправки

  • Подрібнюємо 2 зубки часнику.
  • Рубаємо дрібно зелень.
  • Змішуємо нарізку зі сметаною (150 мл).

Як посмажити кабачки в клярі на сковороді

Отриманим сметанно-часниковим соусом із зеленню поливаємо кожен шматочок овоча. Так він буде в рази соковитіше і смачніше.

Крім вищевказаних в рецепті інгредієнтів, до складу страви з кабачків також можуть входити:

  • баклажани;
  • базилік;
  • паприка;
  • сир різних сортів і видів: м’який / твердий, солодкий / солоний / гострий;
  • різні сорти кабачків: белоплодние, Куанда, цукіні і т. д.

Тепер ви знаєте, як приготувати кабачки на сковороді вишукано, а головне – смачно. Будь-які рецепти приготування корисного овоча створені для того, щоб ви могли приготувати багато різних ситних страв для всієї родини. Готуйте кабачки так, як вам подобається, і нехай ваші смаколики радують гостей і домочадців.

Смачного!