Як з кавуна зробити алкогольний напій

Алкогольні напої з кавуна
Гарний смугастий плід не тільки в свіжому вигляді або в якості заготовки на зиму, з нього також роблять смачні алкогольні напої різної міцності і ступеня солодощі. Лікер, настоянка, горілка, чача, наливка, брага і, безумовно, самогон з кавуна (рецепт кожного окремого виду ми докладно розглянемо) – це той невеликий список напоїв, які можна зробити з «ягоди» в домашніх умовах. Технології приготування таких напоїв мають різний ступінь складності, проте всі вони виходять смачні, а головне – виключно натуральні, тому ніщо не зможе зіпсувати ваше враження від порції домашнього частування.

Як зробити брагу з кавуна

Один з найбільш популярних видів алкогольних напоїв, які найчастіше готують вдома, – це брага. З неї нерідко потім роблять самогон, переганяючи брагу через спеціальний апарат. Але, роблячи самогон з кавуна, важливо враховувати деякі природні особливості цього плоду, щоб і брага, і згодом сам самогон, вийшли високоякісні.

Секрети успішної браги

  1. Використовувати для приготування браги і самогону потрібно не стиглі солодкі «ягоди». Найкраще для цього підійдуть трохи подкісшіе або переспілі плоди, т. Е. Ті, які не годяться для поїдання. Однак запліснявілі або з гнилизною – не підійдуть, зіпсовані частини потрібно буде обов’язково вирізати.
  2. Майте на увазі, що в м’якоті кавуна немає диких дріжджів, тому для нормального бродіння необхідно додати спиртові, сухі або свіжі пресовані дріжджі. Якщо цього не зробити, то сусло з кавуна скисне. В якості альтернативи дріжджів підійде закваска з родзинок або ягід, однак, в такому випадку процес бродіння буде тривати набагато довше.
  3. Щоб якість алкогольного напою було максимально високим, а процес бродіння йшов безперервно – потрібно додати цукор. Оптимальні пропорції – 1 кг цукру на 10 л кавунового соку. Це, до всього іншого, ще й збільшить вихід продукту.

Складові

  • Сік кавуна – 30 л;
  • Сухі дріжджі – 50 г (або 300 г пресованих);
  • Цукор – 3 кг.

Як зробити брагу з кавуна

Рецепт приготування браги з кавуна

  1. Ріжемо підготовлені кавуни навпіл. Вигрібаємо з половинок ложкою всю м’якоть, але без білих волокон. Шкірка і біляві шматочки не повинні потрапити в загальну масу, вони істотно зіпсують смак готового напою.
  2. Витягнуту м’якоть перетираємо через сито (розмір осередків повинен бути не більше 0,5 см). Встановлюємо сито на ванну або велику каструлю і повільними рухами починаємо протирати шматки кавуна через сито. Це допоможе благополучно позбутися всіх своїх фішок в м’якоті, які надають напою гіркий присмак.
  3. Переливаємо сусло в бродильно ємність, додаємо в нього цукор і розведені (згідно з інструкцією на етикетці) дріжджі. Ретельно все перемішуємо.
  4. На шийці ємності встановлюємо гідрозатвор (можна використовувати гумову рукавичку з маленькою діркою на одному з пальців). Сусло переносимо в погано освітлюється місце. Температура приміщення, де сусло буде зберігатися, повинна бути в межах 18-27 ° C. Тривати процес бродіння буде близько 3-7 днів. Якщо замість дріжджів ви будете використовувати ягідну (або ізюмних) закваску, то бродити сусло буде не менше 40 днів.
  5. Коли гідрозатвор перестане булькати (в разі використання рукавички – після бродіння вона повинна буде впасти), брага з кавуна посвітлішає, придбає гірчинку, а піна впаде – напій необхідно буде злити з осаду за допомогою перегінного куба.

Як зробити самогон з кавуна

  1. Робимо першу перегонку браги (відокремлюючи основний продукт від осаду), поки її фортеця не опуститься нижче 30 градусів.
  2. Отриманий самогон розбавляємо водою до 18-20%, потім ще раз напій перегонимо.
  3. Дистилят (перші 150-200 мл) збираємо в окрему ємність, він нам не знадобиться. Пити його можна, оскільки він шкідливий.
  4. Закінчуємо перегонку, коли фортеця самогону стане нижче 40 градусів.
  5. Наостанок розбавляємо його водою до 40-45%, і витримуємо 2-3 дня в прохолодному темному місці. На цьому приготування кавунового самогону закінчено.

Як приготувати самогон з кавуна в домашніх умовах

Як приготувати кавун з горілкою

Ще одним цікавим варіантом алкогольного напою є кавун з горілкою. Щоб зробити цей дивно п’янкий чудо-коктейль – знадобиться мінімум інгредієнтів і мінімальний набір інструментів. Всього за добу солодкий плід набереться дурманних ноток – і його можна буде, як повноцінний алкогольний коктейль, піднести гостям на вечірці або будь-якому іншому торжестві.

Для приготування знадобиться

  • Кавун – 1 шт .;
  • Горілка – 1 пляшка;
  • Шприц з довгою голкою – 1 шт.

Як робити кавун з горілкою

  1. Протикаємо голкою на шприці шкірку кавуна, витягаємо з його допомогою з м’якоті плоду максимальну кількість води.
  2. Після цього, тим же шприцом, набираємо в пляшці горілки і невеликими порціями вводимо її в «ягоду».
  3. Поруч з першим отвором можна виконати друге, щоб з кавуна виходило повітря.
  4. Коли вся порція горілки буде введена – відкладаємо плід на добу, щоб він встиг настоятися і просочитися зсередини алкоголем.
  5. На наступний день горілка з кавуна, точніше в кавуні, буде готова до дегустації.

Але майте на увазі, що такий напій швидко, а головне – непомітно п’янить, тому в спеку з ним потрібно бути дуже обережним. Також не рекомендується вливати в один кавун більше 1 пляшки горілки (об’ємом 375 мл). Перевищення рівня алкоголю в плоді не тільки істотно псує смак, але і може бути небезпечно для здоров’я.

Настоянка з кавуна: рецепт з ваніліном

Алкогольні напої з кавуна можуть бути дуже різними, вони відрізняються не тільки за смаком, але і по фортеці. Серед безлічі кавуново-алкогольних напоїв особливою популярністю користується настоянка, вона готується досить швидко і не дуже складно, тому впоратися з її приготуванням зможе кожна, навіть сама недосвідчена господиня.

Складові

У розрахунку на 1 л настойки

  • Горілка – 400 мл;
  • Кавуновий сік – 600 мл (~ ½ стиглого плода);
  • Ванільний цукор – 20 г (не обов’язково);
  • Цукор – 150 г.

Класичний рецепт приготування кавунової настоянки

Покроковий рецепт приготування кавунової настоянки

  1. Кавун моєму, ріжемо навпіл.
  2. Витягуємо з половинок м’якоть (без білястих прошарків), очищаємо її від насіння.
  3. Розміщуємо кавунову масу в блендер, переробляємо – і отримуємо сік. Без блендера сік можна отримати, розім’явши порізану м’якоть звичайною виделкою.
  4. Отриману рідину проціджують через сито.
  5. Сік наливаємо в каструлю, додаємо в нього цукор і готуємо 12-15 хвилин на легкому вогні, постійно помішуючи.
  6. Додаємо ванільний цукор, через 5 хвилин вливаємо в сік горілку.
  7. Прибираємо ємність з напоєм на 2 години в прохолодне темне місце, а краще – на всю ніч.
  8. Після закінчення зазначеного часу, майбутню настойку переливаємо в чисту скляну пляшку, і знову прибираємо настоюватися в поза зоною дії прохолодне приміщення.
  9. Через 7 днів напій з кавуна буде повністю готовий.
  10. Перед вживанням обов’язково збовтувати його, потім розливаємо по келихах / склянках і подаємо з закусками до столу.

Лікер з кавуна і наливка з кавуна рецепт приготування мають точно такий же, як і кавунова настоянка. По суті наливки і настоянки – це свого роду різновиди лікеру, тому готувати їх з солодкою «ягоди» можна по одному рецепту, смак буде однаковий – солодкий, з відчутними нотками алкоголю.

Які напої можна приготувати з кавуна

Крім всіх перерахованих вище різновидів алкогольних напоїв з кавуна, використовують плід для приготування і багатьох інших напоїв.

Найбільш популярними вважаються:

  • вино з кавуна (рецепт приготування читайте на сайті);
  • кавунова чача (можна готувати за тим же принципом, що і самогон з кавуна);
  • коктейлі;
  • кавуновий крюшон і т. д.

Як ви могли вже переконатися, кавун – якісну сировину для приготування всіляких напоїв. Якщо вам в руки попався перезрілий або не зовсім зрілий плід, то тепер ви зможете знайти йому гідне застосування. Чачі, наливки, лікери, самогон – ось ті популярні напої, рецепти яких ми з вами розглянули. Використовуйте покрокові рецепти і поради нашого кухарчука, і тоді ваш продукт завжди буде виходити максимально високої якості.

Вдалого приготування!