Як варити рис в пакетиках

Як варити рис в пакетиках
Ще незрозумілі для молодої господині пропорції води і крупи можуть перетворити приготування банального гарніру в головний біль. Але вихід є – магазини з недавніх пір радують нас, пропонуючи рис в пакетиках, і про те, як і скільки за часом його варити і буде наша сьогоднішня стаття. Звичайно ж, рекомендації написані на самій упаковці, але ми запропонуємо пару фірмових секретів, які перетворять вас на справжнього шеф-кухаря.

У продажу рисовий злак найчастіше можна зустріти трьох видів:

  • пропарений коричневий довгозернистий,
  • пропарений білий довгозернистий (найпоширеніший варіант),
  • пропарений білий круглозерний.

Як варити рис в пакетиках

Переваги пакетованих круп

Зазвичай процес варіння будь-якої крупи і рису зокрема починається з промивання і закінчується відмірюванням точних пропорцій води і зерен, які для кожного виду крупи індивідуальні. Рис в пакетиках дозволить виключити ці етапи приготування.

В процесі виробництва виробник ретельно відбирає зерна, промиває, обсмажує або пропарюють їх і залишає нам тільки одне: відварити пакетик.

Пакетик є порційне (розраховане на 1 особу) кількість підготовленої крупи, упакованої в екологічно чистий матеріал з дрібними дірочками по всій площі. Саме ця дірчаста система дозволяє злаку взяти необхідну кількість води.

Переваги пакетованих круп

Плюси приготування рису в пакетиках

  • Економія часу при приготуванні.
  • Рис виходить розсипчастим при будь-яких пропорціях води та рису (в межах розумного).
  • Гарнір не треба постійно заважати.
  • Каша не пригорає і не прилипає до каструлі.
  • Також економиться час і на відмиванні брудного посуду, в якій готувався гарнір традиційним способом – після приготування пакетованого ємність досить прополоскати.
  • У великих супермаркетах можна знайти вдосконалені варильні пакетики. Популярні торгові марки пропонують гарнір з грибами або овочами. Додані сушені гриби або овочі в процесі приготування повністю відновлюються і мають натуральний смак.
  • Варильні пакетики будь-якого сорту рису в своєму складі не містять підсилювачів смаку, консервантів і барвників.

Як варити рис в пакетиках

Перед тим як братися готувати куплені пакетики, обов’язково знайомимося з інструкцією. На упаковці виробник завжди вказує кількість води, яке треба взяти.

Зазвичай на один пакетик (100 г рису) рекомендують 800 -1000 мл води. Якщо води налити мало, крупа ризикує залишитися недовареною. У достатній кількості рідини пакетик буде вільно плавати.

Скільки потрібно варити рис в пакетиках

* Рада кухарчуком
Якщо ви орієнтуєтеся «на око», тоді наливаємо води стільки, щоб вона повністю покривала пакетик.

Часто досвідчені господині в процесі приготування каш додають в них рослинне або вершкове масло, для того щоб вони вийшли розсипчастими. У нашому випадку цього робити не треба – ви отримуєте розсипчастий дієтичний гарнір без «секретних» добавок.

Час приготування

Точний час для приготування не регламентується. Ви ні в якому разі не отримаєте пригорілий або злиплий гарнір. Але все ж виробник пропонує на упаковках час варіння.

Вид рису в варочном пакетику Скільки варити (хвилин) Білий довгозернистий 12-15 Білий круглий 12-15 Коричневий 20-25

Процес приготування

  1. Заливаємо пакетик водою.
  2. На сильному вогні доводимо до бурхливого кипіння.
  3. Підсолюємо воду за смаком.
  4. Зменшуємо вогонь на мінімальний, закриваємо каструлю щільною кришкою і доводимо рис до готовності.
  5. За допомогою шумівки виймаємо пакетик в друшляк і даємо йому стекти.
  6. На блюді або в окремій ємності розрізаємо пакетик, який благополучно видаляємо, додаємо улюблені приправи.

Приготований рис в пакетиках

Отриманий білосніжний рис можна використовувати як гарнір або як компонент для складних страв (молочні каші, салати).

Як ви переконалися ніяких складнощів в тому, як зварити рис в пакетиках, немає. Мінімум часу, мінімум зусиль і ви отримуєте розсипчастий ідеальний гарнір, який іноді не завжди вдається і у досвідчених господинь.