Як варити морс з варення

Як зробити морс з варення
Якщо все свіжі ягоди закінчилися і не залишилося жодної жменьки заморожених плодів, це зовсім не означає, що від приготування смачного напою доведеться відмовитися. Сьогодні в статті ми розповімо вам, як зробити морс з варення в домашніх умовах, і цілком можливо, що саме цей варіант вашої сім’ї сподобається в рази більше звичайного приготування.

Перевагами такого способу є швидкість і можливість робити улюблений напій в будь-який час року, не втрачаючи, при цьому, його вітаміни і час на тривалу варіння.

Рецепт морсу з ягідним варенням

Рецепт морсу з ягідним варенням

Складові

  • Варення – 1 стакан (200 мл) + –
  • Окріп – 1 літр + –
  • Лимон – 1 шт. або 50 мл лимонного соку + –

Як приготувати морс з варенням

Напевно, кожна господиня заготовлює на зиму зі свіжих ягід жодну банку смачного домашнього варення. Це може бути абсолютно будь-яка його різновид (порічкове, полуничне, малинове, вишневе, абрикосове, журавлинне, обліпихи і т. Д.), Все залежить від смакових уподобань членів вашої сім’ї.

Але яке б ласощі у вас ні зберігалося в підвалі або холодильнику – його завжди можна дістати з зимових сховищ і використовувати для приготування морсу.

Абсолютно будь-яке варення підійде для варіння домашнього морсу, навіть якщо воно трохи заграло. У рецепті використовується окріп, а в киплячій воді, як відомо, гинуть всі мікроби.

  1. Розводимо в окропі необхідну для приготування порцію варення. Можна для початку трохи прокип’ятити його, це максимально убезпечить вас і близьких від отруєння.
  2. Після того, як змішали окріп з варенням – порцію охолоджуємо, додаємо в нього сік лимона (цитрус можна замінити 1 ч. Л. Лимонної кислоти).
  3. Наостанок напій проціджуємо, і можна подавати до столу. У холодному або гарячому вигляді – це вже на ваш розсуд. Прикрасити стакан з морсом з варення рекомендується часточкою лимона. У холодну пору року це послужить додатковим засобом вітамінізації і зміцнення захисних сил організму.

З даної кількості інгредієнтів виходить близько 5 порцій корисного напою. Якщо ви хочете отримати більше морсу (3-5 л і більше), тоді кількість основних інгредієнтів необхідно збільшити в кілька разів. Однак не радимо заготовлювати багато напою, навіть в холодну пору року його не рекомендується довго зберігати – губляться останні вітаміни.

Як зварити морс з варення чорної смородини

Перед настанням осені, та й в цілому в холодну пору року, чорна смородина піде максимально на користь вашому організму. Ось чому особливою популярністю в осінньо-зимовий період користуються рецепти того, як зробити морс з варення чорної смородини. Чорні ягоди можна замінити червоним сортом, користь і цінність продукту від цього не стануть гірше.

Складові

  • Смородинове варення – 150-200 г;
  • Мед – за смаком;
  • Лимонний сік – за смаком;
  • Вода – 1 л.

Як зварити морс з варення чорної смородини

Як варити морс з смородинового варення:

  1. Розбавляємо варення окропом, ретельно все перемішуємо.
  2. Остужаем напій, додаємо в нього за смаком натуральний мед.
  3. Якщо ви любите солодкі напої, то на цьому приготування можна закінчити. Якщо вважаєте за отриманий морс надто солодким, тоді додайте сік лимона (за смаком). Як правило, для отримання гармонійного смаку на 150-200 г варення необхідно додати сік з 1 лимона.

Для отримання більш вишуканих смакових якостей, в морсе можна поєднувати різні види варення, наприклад:

  • брусничне з журавлинним;
  • малинове (його перед використанням необхідно обов’язково процідити, щоб зерна малини не були в напій) зі смородиновим;
  • апельсинове з лимонним;
  • яблучне з грушевим і т. д.

Ось, мабуть, і все, що вам потрібно знати про те, як зробити морс з варення. І нехай в класичному розумінні морс – це напій зі свіжих ягід, а не з перероблених, проте, за смаком і користь коктейль з варенням нічим не поступаємося морсу зі свіжих або заморожених ягід. Підготовляйте свій організм до холодів правильно і не втрачайте можливість насолодитися літнім частуванням в не літній період.

Смачного!