Краща прикраса святкового столу, а заодно і відмінне доповнення до чаю – це смачна домашня випічка, приготовлена господинею з любов’ю. Що ж такого спекти, щоб гості за столом не змогли знайти слів захоплення на адресу вашого кулінарного шедевра – так все дуже просто, спечіть бісквіт на кефірі. Ніжний на смак і простий у приготуванні, він прикрасить незатишний зимовий вечір і зігріє теплим ароматом всю сім’ю, яка зібралася за столом.
Що може бути простіше приготування смачного ніжного бісквітного пирога? Всього трохи часу, список простих інгредієнтів – і запах апетитного бісквіта вже у всю буде розноситися по кімнаті.
Рецептів випікання бісквітного пирога більш, ніж достатньо, але ми пропонуємо вам розглянути один з найбільш простих рецептів його приготування, що включають додавання кефіру в майбутню випічку.
Кефірний бісквіт: рецепт №1
складові
- Цукор – 0,75 склянки (гранований) + –
- Яйця середнього розміру – 4 шт. + –
- Кефір – 1 стакан + –
- Борошно пшеничне – 14 ст. л. без верху + –
- Гашене оцтом сода – 1 ч. Л. (В якості замінника соди можна використовувати розпушувач – не більше 2 ч. Л.) + –
- Масло вершкове – 4 ст. л. + –
Приготування
- Беремо 4 яйця і ретельно їх збиваємо, при цьому, обов’язково в миску з яйцями додаємо цукор. Збивати потрібно не менше 7-10 хвилин, щоб вийшла пишна піна. Це посприяє тому, що пиріг вийде «повітряним» і дуже ніжним.
- Після того, як яйця і цукор будуть збиті – додаємо до них кефір.
- Розтоплюємо масло в мікрохвильовій печі і виливаємо його в тестовий заміс.
- Посипаємо борошном тісто і все ретельно перемішуємо. Від того, яким буде тісто на бісквіт, і буде залежати пишність майбутньої випічки.
- Наостанок додаємо розпушувач, а краще – гаситься соду.
- Виливаємо тісто в роз’ємну форму.
- Розігріваємо духовку до високого градуса (до 250 ° С), а потім ставимо в неї бісквітний пиріг.
- Як тільки бісквіт почне підніматися, температуру в духовці можна трохи зменшити, приблизно до 200 ° С. Печемо пиріг хвилин 30, а то і 40, словом, до готовності.
- Даємо гарячої випічки трохи охолонути і красиво подаємо до столу.
Прикраса страви
Як спекти простий кефірний бісквіт – ми вже знаємо. А як трохи його прикрасити, щоб вийшло смачно і дуже незвично – зараз розглянемо. Варіантів для фантазії незліченну кількість.
- Наприклад, можна полити ароматну поверхню випеченого бісквіта чорним шоколадом, а потім притрусити її кокосовою стружкою.
- Можна зверху на бісквітному пирозі красиво розмістити ягоди (полуницю, пару Вишеньок, малину і т. Д.).
- Але можна поступити інакше, для цього ягідні плоди потрібно класти не зверху на сам кефірний бісквіт, а всередину нього, ще в процесі приготування. Вийде дуже красиво, а головне – надзвичайно апетитно.
Ваші кулінарні старання не залишаться непомітними, особливо оцінять ваші зусилля маленькі домочадці.
Читайте ще схожі записи:
Рецепт соковитого бісквіта
Кефірний бісквіт: рецепт №2
Приготування такої випічки, як бісквітний пиріг завжди викликає у любителів солодкого масу приємних емоцій. Щоб перетворити все емоції в реальність, необхідно той самий бісквітний пиріг спекти по-особливому.
Зробити це можна, трохи відступивши від традицій, і додавши в випічку кефір. Смак готового ласощі нітрохи не постраждає, навпаки, стане тільки краще і ніжніше.
Складові
- Цукор – 0,5 склянки;
- Сода- 0,5 ч. Л .;
- Масло – 100 г;
- Борошно (просіяне) – 2 склянки;
- Яйце (некрупное) – 2 шт .;
- Ванілін, сіль, родзинки – за смаком;
- Кефір – 0,5 л.
Приготування
- Готувати бісквіт починаємо з того, що натираємо масло на тертці (бажано великої).
- Після цього перетираємо з цукром масло і яйце.
- Все подсаливаем, поступово додаємо борошно і перетираємо так, щоб вийшла гарна однорідна маса.
- Заважаємо, заливаємо все кефіром і починаємо доводити тісто до правильної консистенції. Тісто на бісквітний пиріг має бути, як густа гарна сметана.
- Промиваємо родзинки в воді, потім заварюємо його в окропі. Потрібно це для того, щоб він розм’як. Коли родзинки стане м’яким, кладемо його в тісто, слідом додаємо соду.
Щоб бісквіт на кефірі добре пропікся і не пригоріла – змащуємо форму для випічки маслом. Можна її ще посипати манкою або ж панірувальними сухарями. Тільки після цього укладаємо в форму тісто на бісквітний пиріг.
Духовку розігріваємо до 200 ° С, після чого тільки ставимо в неї форму з тестом. Пектися ласощі має хвилин 40. Після того, як бісквіт спечеться – відразу діставати його з духовки не варто. Нехай хвилин 5 він ще постоїть у вимкненій духовці, щоб зміг трохи охолонути.
Готовий остиглий пиріг можна розрізати на кілька частин (на 2-3 коржика) і змастити його джемом або будь-яким кремом. Так буде набагато смачніше.
секрети кухарчука
Масло або маргарин?
Для приготування простого кефіру бісквіта завжди потрібно брати масло, з приблизною жирністю – 82%. Маргарин для такої ніжної випічки краще не використовувати, може постраждати смак пирога.
Ще один секрет використання масла при приготуванні бісквітного ласощі полягає в тому, що, збільшивши його пропорції до 150-200 гр., Випічка стане більш розсипчастою.
Перевіряємо готовність
Щоб перевірити, чи готовий випікається пиріг, потрібно скористатися послугами зубочистки. Їй ми акуратно проколюємо випічку, десь по центру, а потім дивимося:
- якщо зубочистка суха – значить бісквіт вже готовий,
- якщо ж ні – ставимо його назад в духовку.
додаткові інгредієнти
Розбавити смак бісквітної випічки можна додатковими інгредієнтами, наприклад, цукровою глазур’ю, цукатами, апельсиновою цедрою і т. Д.
Як спекти бісквітний пиріг в такому випадку? По суті, рецептура та ж, просто в процесі приготування один з додаткових компонентів додається в випічку для посилення смаку.
Кефірний бісквіт, крім того, що він є самостійним частуванням, його цілком можна використовувати в якості основи для будь-якого торта.
Пишний бісквіт на кефірі завжди можна подати до гарячого чаю або до ароматного кави. Ласувати таким особливим частуванням можна не тільки в дні святкові, але і в звичайні робочі будні.
І незважаючи на те, що бісквітний пиріг – це не низькокалорійний продукт, все ж відмовитися, навіть від маленького його шматочка, просто неможливо. Себе і своїх рідних потрібно неодмінно балувати, а кефірний бісквіт – це відмінний спосіб здивувати і порадувати своїх близьких.