Як спекти бісквіт на кефірі

Бісквіт на кефірі
Краща прикраса святкового столу, а заодно і відмінне доповнення до чаю – це смачна домашня випічка, приготовлена ​​господинею з любов’ю. Що ж такого спекти, щоб гості за столом не змогли знайти слів захоплення на адресу вашого кулінарного шедевра – так все дуже просто, спечіть бісквіт на кефірі. Ніжний на смак і простий у приготуванні, він прикрасить незатишний зимовий вечір і зігріє теплим ароматом всю сім’ю, яка зібралася за столом.

Що може бути простіше приготування смачного ніжного бісквітного пирога? Всього трохи часу, список простих інгредієнтів – і запах апетитного бісквіта вже у всю буде розноситися по кімнаті.

Рецептів випікання бісквітного пирога більш, ніж достатньо, але ми пропонуємо вам розглянути один з найбільш простих рецептів його приготування, що включають додавання кефіру в майбутню випічку.

Кефірний бісквіт: рецепт №1

Ніжний бісквіт на кефірі
складові

  • Цукор – 0,75 склянки (гранований) + –
  • Яйця середнього розміру – 4 шт. + –
  • Кефір – 1 стакан + –
  • Борошно пшеничне – 14 ст. л. без верху + –
  • Гашене оцтом сода – 1 ч. Л. (В якості замінника соди можна використовувати розпушувач – не більше 2 ч. Л.) + –
  • Масло вершкове – 4 ст. л. + –

Приготування

  1. Беремо 4 яйця і ретельно їх збиваємо, при цьому, обов’язково в миску з яйцями додаємо цукор. Збивати потрібно не менше 7-10 хвилин, щоб вийшла пишна піна. Це посприяє тому, що пиріг вийде «повітряним» і дуже ніжним.
  2. Після того, як яйця і цукор будуть збиті – додаємо до них кефір.
  3. Розтоплюємо масло в мікрохвильовій печі і виливаємо його в тестовий заміс.
  4. Посипаємо борошном тісто і все ретельно перемішуємо. Від того, яким буде тісто на бісквіт, і буде залежати пишність майбутньої випічки.
  5. Наостанок додаємо розпушувач, а краще – гаситься соду.
  6. Виливаємо тісто в роз’ємну форму.
    Як приготувати бісквіт на кефірі
  7. Розігріваємо духовку до високого градуса (до 250 ° С), а потім ставимо в неї бісквітний пиріг.
  8. Як тільки бісквіт почне підніматися, температуру в духовці можна трохи зменшити, приблизно до 200 ° С. Печемо пиріг хвилин 30, а то і 40, словом, до готовності.
  9. Даємо гарячої випічки трохи охолонути і красиво подаємо до столу.

Прикраса страви

Як спекти простий кефірний бісквіт – ми вже знаємо. А як трохи його прикрасити, щоб вийшло смачно і дуже незвично – зараз розглянемо. Варіантів для фантазії незліченну кількість.

  • Наприклад, можна полити ароматну поверхню випеченого бісквіта чорним шоколадом, а потім притрусити її кокосовою стружкою.
  • Можна зверху на бісквітному пирозі красиво розмістити ягоди (полуницю, пару Вишеньок, малину і т. Д.).
  • Але можна поступити інакше, для цього ягідні плоди потрібно класти не зверху на сам кефірний бісквіт, а всередину нього, ще в процесі приготування. Вийде дуже красиво, а головне – надзвичайно апетитно.

Ваші кулінарні старання не залишаться непомітними, особливо оцінять ваші зусилля маленькі домочадці.

Читайте ще схожі записи:


Рецепт соковитого бісквіта

Кефірний бісквіт: рецепт №2

Приготування такої випічки, як бісквітний пиріг завжди викликає у любителів солодкого масу приємних емоцій. Щоб перетворити все емоції в реальність, необхідно той самий бісквітний пиріг спекти по-особливому.

Зробити це можна, трохи відступивши від традицій, і додавши в випічку кефір. Смак готового ласощі нітрохи не постраждає, навпаки, стане тільки краще і ніжніше.

Складові

  • Цукор – 0,5 склянки;
  • Сода- 0,5 ч. Л .;
  • Масло – 100 г;
  • Борошно (просіяне) – 2 склянки;
  • Яйце (некрупное) – 2 шт .;
  • Ванілін, сіль, родзинки – за смаком;
  • Кефір – 0,5 л.

Простий бісквіт на кефірі

Приготування

  1. Готувати бісквіт починаємо з того, що натираємо масло на тертці (бажано великої).
  2. Після цього перетираємо з цукром масло і яйце.
  3. Все подсаливаем, поступово додаємо борошно і перетираємо так, щоб вийшла гарна однорідна маса.
  4. Заважаємо, заливаємо все кефіром і починаємо доводити тісто до правильної консистенції. Тісто на бісквітний пиріг має бути, як густа гарна сметана.
  5. Промиваємо родзинки в воді, потім заварюємо його в окропі. Потрібно це для того, щоб він розм’як. Коли родзинки стане м’яким, кладемо його в тісто, слідом додаємо соду.

Щоб бісквіт на кефірі добре пропікся і не пригоріла – змащуємо форму для випічки маслом. Можна її ще посипати манкою або ж панірувальними сухарями. Тільки після цього укладаємо в форму тісто на бісквітний пиріг.

Духовку розігріваємо до 200 ° С, після чого тільки ставимо в неї форму з тестом. Пектися ласощі має хвилин 40. Після того, як бісквіт спечеться – відразу діставати його з духовки не варто. Нехай хвилин 5 він ще постоїть у вимкненій духовці, щоб зміг трохи охолонути.

Готовий остиглий пиріг можна розрізати на кілька частин (на 2-3 коржика) і змастити його джемом або будь-яким кремом. Так буде набагато смачніше.

Як спекти бісквіт на кефірі

секрети кухарчука

Масло або маргарин?

Для приготування простого кефіру бісквіта завжди потрібно брати масло, з приблизною жирністю – 82%. Маргарин для такої ніжної випічки краще не використовувати, може постраждати смак пирога.

Ще один секрет використання масла при приготуванні бісквітного ласощі полягає в тому, що, збільшивши його пропорції до 150-200 гр., Випічка стане більш розсипчастою.

Готуємо тісто для бісквіта на кефірі

Перевіряємо готовність

Щоб перевірити, чи готовий випікається пиріг, потрібно скористатися послугами зубочистки. Їй ми акуратно проколюємо випічку, десь по центру, а потім дивимося:

  • якщо зубочистка суха – значить бісквіт вже готовий,
  • якщо ж ні – ставимо його назад в духовку.

додаткові інгредієнти

Розбавити смак бісквітної випічки можна додатковими інгредієнтами, наприклад, цукровою глазур’ю, цукатами, апельсиновою цедрою і т. Д.

Як спекти бісквітний пиріг в такому випадку? По суті, рецептура та ж, просто в процесі приготування один з додаткових компонентів додається в випічку для посилення смаку.

Кефірний бісквіт, крім того, що він є самостійним частуванням, його цілком можна використовувати в якості основи для будь-якого торта.

biskvit-na-kefire1

Пишний бісквіт на кефірі завжди можна подати до гарячого чаю або до ароматного кави. Ласувати таким особливим частуванням можна не тільки в дні святкові, але і в звичайні робочі будні.

І незважаючи на те, що бісквітний пиріг – це не низькокалорійний продукт, все ж відмовитися, навіть від маленького його шматочка, просто неможливо. Себе і своїх рідних потрібно неодмінно балувати, а кефірний бісквіт – це відмінний спосіб здивувати і порадувати своїх близьких.