Як смажити стейк зі свинини на сковорідці

Як смажити стейк зі свинини на сковороді
Кожна господиня хоче приготувати улюблене блюдо ідеально, особливо це стосується м’яса, адже м’ясний продукт приготувати непросто.

Ми розповімо, як смажити стейк зі свинини на сковороді, щоб він вийшов соковитим і апетитним, як в кращих ресторанах світу. До речі, приготоване вдома м’ясо буде смачнішим ресторанного, адже в приготування ви вкладаєте частинку своєї душі.

Щоб приготувати смачний стейк – потрібно обов’язково знати, як вибрати якісне м’ясо. З цього ми і почнемо нашу статтю.

Як правильно вибрати м’ясо для стейка

  • М’ясо для стейка найкраще купувати на ринку або в м’ясній крамниці, там можна знайти домашню свинину, можете поекспериментувати і з м’ясом з супермаркету, але це вже буде не так смачно.
  • Вибирати потрібно товсті шматки, товщина кожного повинна бути не менше 2 см.
  • Обов’язково потрібно купувати мармурове м’ясо.

Мармурове м’ясо – шматки м’яса з прошарками жиру, які надають стейку особливий аромат, роблять його соковитим і допомагають зберегти форму при смаженні.

  • Самі підходящі частини для стейка – вирізка і шийна частина туші.
  • Колір м’яса повинен бути рожевим, чи не найяскравішим, а колір жиру – білим, без будь-яких відтінків.
  • Потрібно помацати м’ясо: якщо воно хоч трохи прилипає до пальців – значить, м’ясної шматок не першої свіжості і від покупки слід утриматися.

Вибираємо правильне свиняче м'ясо для смаження стейка на сковороді

  • М’ясо обов’язково повинно бути свіжим. Навіть із замороженого м’яса стейк не вийде таким соковитим і смачним.

Запам’ятайте ці елементарні правила, і ви з легкістю завжди зможете вибрати хороший продукт, адже від якості м’яса залежить смак страви, а значить – і ваш настрій.

Смажений свинячий стейк на сковорідці

kak-zharit-stejk-iz-svininy-na-skovorode.4jpg
складові

  • Свинина – 600 г + –
  • Рослинна олія – ​​2 ст.л. + –
  • Масло вершкове – 1 ч.л. + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Чорний мелений перець – за смаком + –
  • Розмарин – 1 гілочка + –

Як посмажити свинячий стейк на сковороді

Свинячий стейк воістину чудове частування, але підсмажити його смачно і з користю для здоров’я – нелегке завдання. Ми поділимося своїми секретами, полегшимо ваш кухонний працю і постараємося разом приготувати смачну страву.

Смажити стейки потрібно з мінімальною кількістю масла. Сковорідку найкраще використовувати з рифленим дном, вона призначена для готування здорової їжі, з її допомогою м’ясо не вбере в себе зайвий жир.

Підійде і звичайна сковорідка, але перед цим переконайтеся, що до неї нічого не пристає. Після такої довгої підготовчої частини можна приступати до готування.

  • Свинину ретельно вимийте під проточною водою і висушіть паперовими рушниками, розріжте м’ясо на три порційних шматка (можна купити готові стейки).
  • Стейки з обох сторін посоліть, поперчіть і дайте їм постояти в холодильнику 20 хвилин.
  • Налийте на сковорідку рослинне масло і почекайте, поки нагріється.
  • Скільки потрібно смажити стейки? Покладіть на розігріту сковорідку охолоджені стейки і смажте їх на середньому вогні по 7 хвилин з кожного боку.

Смажити потрібно стільки часу, щоб в стейках не залишилося кров’яних прожилок, тому, якщо протягом 7 хвилин вони не зникли – готування продовжуємо.

Коли м’ясо майже готове – додайте на сковорідку гілочку розмарину і вершкове масло, нехай підсмажиться ще хвилину.

Ароматний стейк можна подавати з гарніром або соусом, наприклад «Грузинським» або «Ткемалі».

Смажений на сковороді стейк з овочами

Стейк – улюблена страва м’ясоїдів всіх часів і народів. Але якщо в старовину його могли випробувати тільки чиновники і члени королівських сімей (вживати таке блюдо було вершиною престижу), то зараз таке блюдо загальнодоступним.

Традиційно м’ясо подавали з овочами, тому рекомендуємо приготувати чудовий стейк саме з ними.

Складові

  • Свинячий стейк – 2 шт. (По 200 г кожен);
  • Помідори – 2 шт .;
  • Ріпчасту цибулю – 2 шт .;
  • Борошно – 5 ст.л .;
  • Рослинна олія – ​​300 мл;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Топлене вершкове масло – 1,5 ст.л.

Як приготувати стейк зі свинячого м'яса з овочами на плиті

Як смачно посмажити стейк зі свинини з овочами

  • Стейки вимийте і висушіть, натріть з обох сторін сіллю і перцем.
  • На розігріту сковорідку покладіть топлене масло і обсмажте в ньому свинячі стейки з обох сторін по 7 хвилин.
  • Поки м’ясо смажиться на сковорідці, почистіть цибулю, наріжте його кільцями, обваляйте в борошні. Поставте на вогонь ще одну сковорідку, влийте рослинне масло, розігрійте і обсмажте цибулю до золотистого кольору протягом 10 хвилин. Витягніть цибулю шумівкою і дайте стекти зайвому жиру на паперовий рушник, потім посоліть за смаком.
  • На другий сковорідці стейки повинні бути вже готові, якщо це так, тоді викладіть їх на тарілки, але сковорідку з плити не знімайте.
  • Вимийте помідори, обсушити і розрізати на чотири частини, покладіть на сковорідку і підсмажте 2 хвилини, постійно перевертаючи. За бажанням, можете зняти з помідор шкірочку.
  • Помідори викладіть на тарілку поряд зі стейком, цибулею накрийте м’ясо і прикрасьте, за бажанням, все зеленню.

Готуємо в домашніх умовах стейк зі свинячого м'яса на сковороді

Рецепт, як смажити стейк зі свинини на сковороді, ви, напевно, запишіть в свою кулінарну книгу, адже блюдо, яке можна приготувати швидко і смачно, має бути в закладках у будь-якої господині. У найнесподіваніший момент, наприклад, до приходу нежданих гостей або просто до сімейної вечері, рецепт виручить вас, дозволивши на швидку руку створити ситну і приголомшливо смачну закуску.

Смачного!