Як смажити річкову рибу на сковорідці

kak-vkusno-pozharit-rechnuyu-rybu-na-skovorode1
Риболовля – дуже цікавий і корисний вид відпочинку, адже можна виловити десяток-другий свіжих карасів … але і на ринку можна знайти улюблений делікатес! Якщо ви любитель такого ласощі, ви повинні обов’язково знати, як посмажити річкову рибу на сковороді, щоб вона була соковитою і неймовірно смачною. Біле ніжне м’ясо річкових мешканців приготувати зовсім не складно, головне – вибрати якісний і свіжий продукт.

Як правильно і скільки потрібно смажити річкову рибу

Навіть якщо приготування зовсім не важка, кожному виду річкової риби потрібна своя обробка і час прожарювання. Щоб ви змогли готувати будь-який вид рибки, ми поділимося декількома порадами:

  • Цілком можна смажити практично будь-яку річкову рибу. Карасі, лини, окунькі і маленькі щучкі – дуже смачні і корисні частування. Щоб приготувати її правильно, смажити потрібно на середньому вогні з обох сторін. Коли очі риби стануть матово-білими, блюдо можна подавати до столу.
  • Якщо ви хочете посмажити щуку шматочками, поріжте її не дуже тонко і обов’язково обваляйте в борошні. Щоб щучье м’ясо було м’яким і соковитим можна також посмажити його в клярі. Щука робиться дуже швидко – достатньо підсмажити її з кожного боку 5-6 хвилин.
  • Дрібну рибку потрібно смажити дуже швидко і в пристойному кількості рослинного масла. Тому почищену дрібну рибку варто приправити сіллю і спеціями перед смаженням. Так як смажиться вона не більше 3-4 хвилин з кожного боку, солити її в процесі готування не дуже зручно.

Як правильно посмажити річкову рибку на сковороді

  • Якщо ви не знаєте, скільки часу смажити річкову рибу, тут вам допоможуть ваші смакові якості. Довести до готовності її можна за 5-7 хвилин, але якщо ви хочете домогтися піджареної скоринки, смажте морепродукт на 3-4 хвилини довше. Важливо постійно її перевертати, щоб вона не вийшла сухою.
  • Будь-який варіант рибки з річки потрібно правильно обробити перед смаженням. Очистити луску, видалити нутрощі і дуже добре вимити всередині і зовні. Іноді, навіть після ретельного миття, продукт може гірчити (особливо це стосується великих особин). У такому випадку потрібно за допомогою губки обробити внутрішню частину рибини.

Смажена щука з пряними травами «Рибка під кайфом»

Мешкає річкова щука тільки в чистих водоймах, тому не має занадто різкого рибного запаху і її м’ясо вважається найкориснішим. У смаженому вигляді така рибка особливо смачна!

Складові

  • Щука – 1 шт .;
  • Рослинна олія – ​​100 мл;
  • Пшеничне борошно – 50 г;
  • Паприка – 0,5 ч.л .;
  • Чебрець – 0,5 ч.л .;
  • Сушений базилік – 1 пучку;
  • Сіль за смаком;
  • Лимон – 1 шт .;
  • Петрушка – для прикраси.

Як смачно сжаріть щуку в домашніх умовах, рецепт з пряними травами

  • Свіжу щуку добре обсушити паперовими рушниками. Виделкою або спеціальним ножем зніміть луску з усією тушки. Потім видаліть нутрощі і добре промийте рибину кілька разів. Видаліть голову (не викидайте цю частину, з неї вийде відмінний рибний бульйон) і поріжте щуку на невеликі порційні шматочки.

Як смачно смажити щуку з пряними травами

  • У мисці змішайте пшеничне борошно, паприку і сушені трави. Кожен шматочок обваляйте в ароматної паніровці і приступайте до приготування
  • Розігрійте в сковороді трохи рослинного масла і відправте до нього запаніровані рибу. Смажте щуку на середньому вогні протягом 4-5 хвилин на одній стороні, а потім переверніть. Доведіть рибу до готовності протягом 3 хвилин і відразу ж знімайте.
  • Залежно від кількості шматочків, смажити щуку доведеться в кілька етапів. Перед кожною партією додавайте на сковорідку масло.
  • Готову рибу викласти на блюдо в один шар. Лимон добре вимийте, розріжте на дві половини. З однієї частини вичавити сік і полийте ще гарячі шматочки.
  • Тепер прикрасьте блюдо свіжою петрушкою і залишилися лимоном. Порізати лимон для прикраси можна самими різними способами: часточками, колами і т.д.

Якщо ви хочете приготувати таку смажену щучку до святкового застілля, можете доповнити її білим соусом.

Читайте ще схожі записи:


Як приготувати коропа на сковороді

Карасі смажені цілком «Пікантний карасик»

Як правильно обсмажити карасів цілком на сковорідці

Складові

  • Карасі – 6-7 шт. + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Чорний перець – за смаком + –
  • Борошно пшеничне – 100 г + –
  • Сало – 180 г + –
  • Часник – 3 зубки + –
  • Рослинна олія – ​​для смаження + –

Як смачно зробити річкових карасів цілком на плиті

  1. З кожного карасика зніміть луску і видаліть нутрощі. Добре вимийте рибу в теплій воді, а потім в холодній і обсушити паперовими рушниками.
  2. Потім складіть карасів в миску і посоліть. Відставте їх в сторону на кілька хвилин.
  3. В цей час очистіть часник і разом з салом подрібніть в блендері (м’ясорубці). Готову суміш теж посоліть і перемішайте.
  4. Кожного карася перед смаженням змастіть всередині салом з часником. Потім обваляйте в борошні.
  5. У глибоку сковорідку налийте рослинного масла і гарненько розігрійте. Викладіть рибу щільно один до одного і смажте до готовності з обох сторін. Карасиків потрібно смажити з кожного боку по 5-7 хвилин до утворення рум’яної скоринки.

Готову смажену рибу укладемо на красиве широке блюдо і прикрасити зеленню і оливками. Також можна приготувати сметанний соус до риби і подавати до святкового столу.

Як посмажити річкову рибу на сковороді ви вже знаєте, вам тільки залишається купити хороший свіжий продукт і насолоджуватися приємною цим!