Риболовля – дуже цікавий і корисний вид відпочинку, адже можна виловити десяток-другий свіжих карасів … але і на ринку можна знайти улюблений делікатес! Якщо ви любитель такого ласощі, ви повинні обов’язково знати, як посмажити річкову рибу на сковороді, щоб вона була соковитою і неймовірно смачною. Біле ніжне м’ясо річкових мешканців приготувати зовсім не складно, головне – вибрати якісний і свіжий продукт.
Як правильно і скільки потрібно смажити річкову рибу
Навіть якщо приготування зовсім не важка, кожному виду річкової риби потрібна своя обробка і час прожарювання. Щоб ви змогли готувати будь-який вид рибки, ми поділимося декількома порадами:
- Цілком можна смажити практично будь-яку річкову рибу. Карасі, лини, окунькі і маленькі щучкі – дуже смачні і корисні частування. Щоб приготувати її правильно, смажити потрібно на середньому вогні з обох сторін. Коли очі риби стануть матово-білими, блюдо можна подавати до столу.
- Якщо ви хочете посмажити щуку шматочками, поріжте її не дуже тонко і обов’язково обваляйте в борошні. Щоб щучье м’ясо було м’яким і соковитим можна також посмажити його в клярі. Щука робиться дуже швидко – достатньо підсмажити її з кожного боку 5-6 хвилин.
- Дрібну рибку потрібно смажити дуже швидко і в пристойному кількості рослинного масла. Тому почищену дрібну рибку варто приправити сіллю і спеціями перед смаженням. Так як смажиться вона не більше 3-4 хвилин з кожного боку, солити її в процесі готування не дуже зручно.
- Якщо ви не знаєте, скільки часу смажити річкову рибу, тут вам допоможуть ваші смакові якості. Довести до готовності її можна за 5-7 хвилин, але якщо ви хочете домогтися піджареної скоринки, смажте морепродукт на 3-4 хвилини довше. Важливо постійно її перевертати, щоб вона не вийшла сухою.
- Будь-який варіант рибки з річки потрібно правильно обробити перед смаженням. Очистити луску, видалити нутрощі і дуже добре вимити всередині і зовні. Іноді, навіть після ретельного миття, продукт може гірчити (особливо це стосується великих особин). У такому випадку потрібно за допомогою губки обробити внутрішню частину рибини.
Смажена щука з пряними травами «Рибка під кайфом»
Мешкає річкова щука тільки в чистих водоймах, тому не має занадто різкого рибного запаху і її м’ясо вважається найкориснішим. У смаженому вигляді така рибка особливо смачна!
Складові
- Щука – 1 шт .;
- Рослинна олія – 100 мл;
- Пшеничне борошно – 50 г;
- Паприка – 0,5 ч.л .;
- Чебрець – 0,5 ч.л .;
- Сушений базилік – 1 пучку;
- Сіль за смаком;
- Лимон – 1 шт .;
- Петрушка – для прикраси.
Як смачно сжаріть щуку в домашніх умовах, рецепт з пряними травами
- Свіжу щуку добре обсушити паперовими рушниками. Виделкою або спеціальним ножем зніміть луску з усією тушки. Потім видаліть нутрощі і добре промийте рибину кілька разів. Видаліть голову (не викидайте цю частину, з неї вийде відмінний рибний бульйон) і поріжте щуку на невеликі порційні шматочки.
- У мисці змішайте пшеничне борошно, паприку і сушені трави. Кожен шматочок обваляйте в ароматної паніровці і приступайте до приготування
- Розігрійте в сковороді трохи рослинного масла і відправте до нього запаніровані рибу. Смажте щуку на середньому вогні протягом 4-5 хвилин на одній стороні, а потім переверніть. Доведіть рибу до готовності протягом 3 хвилин і відразу ж знімайте.
- Залежно від кількості шматочків, смажити щуку доведеться в кілька етапів. Перед кожною партією додавайте на сковорідку масло.
- Готову рибу викласти на блюдо в один шар. Лимон добре вимийте, розріжте на дві половини. З однієї частини вичавити сік і полийте ще гарячі шматочки.
- Тепер прикрасьте блюдо свіжою петрушкою і залишилися лимоном. Порізати лимон для прикраси можна самими різними способами: часточками, колами і т.д.
Якщо ви хочете приготувати таку смажену щучку до святкового застілля, можете доповнити її білим соусом.
Читайте ще схожі записи:
Як приготувати коропа на сковороді
Карасі смажені цілком «Пікантний карасик»
Складові
- Карасі – 6-7 шт. + –
- Сіль – за смаком + –
- Чорний перець – за смаком + –
- Борошно пшеничне – 100 г + –
- Сало – 180 г + –
- Часник – 3 зубки + –
- Рослинна олія – для смаження + –
Як смачно зробити річкових карасів цілком на плиті
- З кожного карасика зніміть луску і видаліть нутрощі. Добре вимийте рибу в теплій воді, а потім в холодній і обсушити паперовими рушниками.
- Потім складіть карасів в миску і посоліть. Відставте їх в сторону на кілька хвилин.
- В цей час очистіть часник і разом з салом подрібніть в блендері (м’ясорубці). Готову суміш теж посоліть і перемішайте.
- Кожного карася перед смаженням змастіть всередині салом з часником. Потім обваляйте в борошні.
- У глибоку сковорідку налийте рослинного масла і гарненько розігрійте. Викладіть рибу щільно один до одного і смажте до готовності з обох сторін. Карасиків потрібно смажити з кожного боку по 5-7 хвилин до утворення рум’яної скоринки.
Готову смажену рибу укладемо на красиве широке блюдо і прикрасити зеленню і оливками. Також можна приготувати сметанний соус до риби і подавати до святкового столу.
Як посмажити річкову рибу на сковороді ви вже знаєте, вам тільки залишається купити хороший свіжий продукт і насолоджуватися приємною цим!