Як смажити мойву в борошні на сковорідці

Як посмажити мойву на сковороді в борошні
Є рибка, яка хороша як в гарячому стані (зі смаженою цибулькою і товченої картоплею), так і в холодному – з овочевим рагу або салатом.

Досить дізнатися, як посмажити мойву на сковороді в борошні і без неї, і ви переконаєтеся в тому, що ця скромна риба неймовірно смачна. Існує багато рецептів її приготування: тушкування в сметані і соусах, жарка в борошні і панірувальних сухарях, в клярі і з водою, але ми розглянемо лише один з найпопулярніших способів – борошняний.

Мойва, смажена в борошні на сковорідці

Приготування мойви в борошні на плиті

Складові

  • Мойва – 0,5 кг + –
  • Борошно пшеничне – 75 г + –
  • Чорний перець – 1/4 ч.л. + –
  • Сіль – 1/4 ч.л. + –
  • Оливкова (або соняшникова) масло – для смаження + –

Як смачно смажити мойву в борошні на сковороді

Щоб дізнатися, як посмажити мойву без борошна на сковороді, заглянемо в другому рецепт, а зараз приготуємо рибу, обвалення в борошні, за класичною рецептурою. В результаті ми отримаємо ніжну рибку в апетитною скоринці, задіявши мінімум інгредієнтів.

  1. Промиваємо рибу прохолодною водою, не потрошачи і не відрізаючи голови.
  2. Змішуємо в мисці борошно з перцем (червоним або чорним – який більше подобається) і сіллю.
  3. Розігріваємо сковорідку з соняшниковою або оливковою олією.
  4. Обвалюють мойву в борошняної суміші і кладемо в розпечене масло.
  5. Засмажуємо тушки по 5 хвилин з кожного боку. Бажаючи отримати хрустку рибку, смажимо її ще довше.
  6. Викладаємо готову рибу на блюдо, застелене паперовим рушником, щоб стік зайвий жир, і подаємо до столу.

Як правильно обсмажити мойву в борошні на сковорідці

7. Дуже смачна мойва зі смаженою цибулькою. Нарізаємо цибулю півкільцями, обсмажуємо їх в іншій посудині з маслом так, як любите: довше, якщо хочете отримати хрусткий цибулька, і поменше, якщо хочете отримати м’який. Присипаємо рибу обсмаженою цибулею і насолоджуємося двома смаками відразу!

Читайте ще схожі записи:


Готуємо щучку на сковороді

Смажена мойва в панірувальних сухарях: рецепт без борошна

Засмажити рибу в панірувальних сухарях можна так само, як і посмажити мойву на сковороді, обвалення в борошні. Вони дають відмінну корочку і не дозволяють рибкам пригорати до дна, особливо, якщо ви використовуєте НЕ антипригарним посуд.

Складові

  • Мойва – 0,5 кг;
  • Яйце куряче – 2 шт .;
  • Лимон – 1 шт .;
  • Сухарі для панірування – за смаком;
  • Чорний мелений перець – за смаком;
  • Сіль за смаком;
  • Оливкова (соняшникова) масло – для смаження.

Як смажити мойву без борошна на сковороді

Як посмажити мойву без борошна на сковороді

  1. Промиваємо нечищені тушки з головами проточною водою і обсушуємо паперовими рушниками.
  2. Натираємо рибку перцем і сіллю, скроплюємо соком лимона, якщо вона не дуже приємно пахне.
  3. Через годину збиваємо в мисці пару яєць, мачає в них мойву, обвалюють у сухарях для панірування і смажимо в сковорідці з розпеченим маслом.
  4. Викладаємо готову рибку на тарілку, вистеленную паперовими рушниками, щоб зайвий жир стік.

Поради з приготування смаженої мойви

Для отримання смачного смаженого ласощі (деякі називають смажену дрібну рибку «насінням») скористаємося декількома порадами досвідчених кулінарів:

  • При купівлі риби не беремо тушки з підвітряного пожовклими ділянками: мойва повинна бути сріблястою по всьому тілу.
  • При розморожуванні не вдаватися до екстрених методів: риба повинна відтанути при кімнатній температурі, без занурення в воду і додаткових процедур. Воду, що утворюється в міру відтавання, зливаємо.
  • Мойва не повинна плавати в маслі: для обсмажування досить невеликої кількості.
  • Якщо сковорідка сильно розпечена, то при смаженні другої сторони риби можна вимкнути вогонь: спека від посудини, особливо чавунної, вистачить для утворення рум’яної скоринки.
  • Для прискорення обвалки засипаємо борошняну суміш в пакет, поміщаємо туди тушки і трусить, щоб вони рівномірно вкрилися борошном з сіллю. Потім дістаємо їх з пакета і кладемо в сковорідку з розпеченим маслом.

Як правильно приготувати смажену мойву

  • Від неприємного запаху сирої риби позбавляє не тільки сік лимона. Розрізаємо цибулю на колечка, розкладаємо на них рибні тушки і тримаємо по 10 хвилин з кожного боку – запах зникне.

Тепер зрозуміло, як посмажити мойву на сковороді в борошні і панірувальних сухарях, дотримуючись рекомендацій досвідчених кухарів. Вибираємо найбільш вподобаний рецепт – і насолоджуємося хрусткою рибкою з ніжним м’ясом, доповнивши її картопляним пюре, макаронами або овочами в будь-якому вигляді.