Як смажити кабачки в борошні і не тільки

kak-zharit-kabachki-v-muke-i-ne-tolko
Завжди зручно, коли який-небудь продукт можна приготувати різними способами, але прикро, якщо про це забуваєш в самий останній момент.

Саме тому ми зібрали в одній статті кращі рецепти як смажити кабачки на сковороді в борошні, без борошна і навіть в клярі. Таким чином, у вас перед очима завжди буде підказка, як ще можна приготувати цей смачний овоч, а може ви придумаєте щось своє.

Не буде перебільшенням сказати, що кабачок – просто незамінний продукт. Це прекрасний гарнір практично до будь-якої страви, але в той же час низькокалорійний і делікатний на смак.

Кабачок багатий вітамінами і корисними мікроелементами, допомагає організму виводити токсини, покращує травлення і обмін речовин, сприятливо діє на нервову систему і шкіру.

При цьому, його дуже просто і швидко готувати, а відмінний результат порадує вас в будь-якому випадку. Сьогодні ми розповімо про декілька способів приготування кабачків, які трохи схожі за технологією, але в результаті дають вельми велику різницю в смаку. Почнемо з найпростішого – як смажити кабачки на сковороді без борошна.

Кабачок смажений на сковороді без борошна

Складові

  • Кабачки – 3 шт + –
  • Сіль і перець – за смаком + –
  • Рослинна олія – ​​для смаження + –

Як посмажити кабачок без борошна

Для початку виберемо овоч. У наших магазинах найчастіше можна зустріти звичайні кабачки і цукіні, хоча насправді сортів набагато більше.

Але для смаження кабачків, до речі, це відноситься до всіх рецептами, нам важливіше не його назва, а то, наскільки він зрілий.

Переважно, якщо це буде молодий, пружний овоч, з тонкою шкіркою, від цього буде залежати і м’якість, і текстура готового блюда. Але якщо овоч уже добре дозрів, нічого страшного, він теж вийде смачним.

  1. Кабачок ретельно миємо, щоб не залишилося грудочок землі, зрізаємо плодоніжки. Якщо овоч зовсім молодий і розміром з середній огірок, його досить розрізати уздовж на дві половинки. Молоді, але більші екземпляри нарізаємо кільцями товщиною в 1 см.
  2. Якщо кабачок попався досить зрілий, його потрібно попередньо підготувати. Товсту шкірку зрізаємо овощечисткой, розрізаємо кабачок уздовж на дві половини і ложкою видаляємо насіння. Шкірку і насіння викидаємо, вони нам не знадобляться. Кожну половину нарізаємо напівколами товщиною 5-7 мм. Попередня частина завершена, приступаємо до смаження.
  3. Порізані кабачки трохи солимо і приправляємо перцем. Краще обмежитися цими спеціями і залишити максимально природний смак.
  4. На сковороді відповідного розміру розігріваємо трохи рослинного масла. Вогонь повинен бути досить сильним, але не максимальним.
  5. По одному викладаємо кабачки на сковороду досить щільно, але так, щоб їх потім зручно було перевертати. Робимо все швидко, так як через кілька секунд вони почнуть випускати сік і, можливі бризки.
  6. На впевненому вогні смажимо кабачки трохи менше хвилини, а потім перевертаємо і повторюємо все з іншою стороною. Знімаємо кабачки з вогню і викладаємо на тарілку.

Якщо не плануємо подавати кабачки відразу, спочатку краще викласти їх на серветку або паперовий рушник: якийсь час вони ще будуть давати сік, тому може утворитися негарна коричнева калюжка. 

Смажені кабачки в борошні

kak-zharit-kabachki-v-muke-i-ne-tolko2

Складові

  • Невеликі кабачки – 3 шт;
  • Сіль за смаком;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Борошно – 3 ст.л .;
  • Рослинна олія – ​​для смаження.

Як смажаться кабачки в борошні

У варіанті з борошном кабачки стануть більш калорійними, але разом з тим придбають м’якість і додаткову легкість. Якщо нам дістався зрілий овоч – це найкращий спосіб як смажити його.

  1. Підготовлені кабачки вже без шкірки і твердих насіння злегка присаливаем і перчимо.
  2. Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю масла на вогні трохи нижче середнього. У порівнянні з першим варіантом, тут температуру краще знизити, інакше борошно буде горіти.
  3. На окрему миску, краще з високими краями, насипаємо борошно. Кожен шматочок обмакиваем в борошні з двох сторін і струшуємо надлишки. Викладаємо на сковорідку і смажимо з одного боку, а потім з іншого. Часу це займе трохи довше – до 1,5 хвилин.

Кабачки посмажені в клярі

kak-zharit-kabachki-v-muke-i-ne-tolko3

Складові

  • Невеликі кабачки – 3 шт;
  • Сіль за смаком;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Борошно – 3 ст.л .;
  • Яйце – 1 шт;
  • Рослинна олія – ​​для смаження.

Як приготувати смажені кабачки в клярі

  1. Кожен посоленний і поперчений шматочок обмакиваем спочатку в борошні, а потім у збитому яйці, а потім ще раз чергуємо борошно і яйце. Відразу ж викладаємо на сковороду, поки кляр НЕ стек.
  2. Розігріваємо сковороду, на цей раз нам потрібен повільний вогонь, щоб кабачок встиг прожаритися. Додаємо трохи масла.
  3. Попередньо нам потрібно буде підготувати кляр. Для цього в одну миску насипаємо борошно, а в інший збиваємо яйце. Зробити це можна простий виделкою. До речі, якщо у вас багато кабачків, яйця краще збивати не всі відразу, а по одному. Так кляр НЕ буде надмірно густіти, а нам не потрібно буде вираховувати, скільки яєць брати.
  4. Смажимо 1,5-2 хвилини в залежності від зрілості кабачка: чим він молодший, тим менше часу йому знадобиться. Потім перевертаємо і підрум’янюємо іншу сторону. Кабачки в клярі готові.

Тепер, коли ми знаємо, як посмажити кабачки на сковороді в борошні, без борошна і в клярі, нам не важко буде смачно приготувати цей овоч в будь-який час року. До речі, готові кабачки чудово зберігаються в холодильнику кілька днів, так що можна насмажити відразу побільше і таким чином позбавити себе від щоденного стояння біля плити. Смачного!