Завжди зручно, коли який-небудь продукт можна приготувати різними способами, але прикро, якщо про це забуваєш в самий останній момент.
Саме тому ми зібрали в одній статті кращі рецепти як смажити кабачки на сковороді в борошні, без борошна і навіть в клярі. Таким чином, у вас перед очима завжди буде підказка, як ще можна приготувати цей смачний овоч, а може ви придумаєте щось своє.
Не буде перебільшенням сказати, що кабачок – просто незамінний продукт. Це прекрасний гарнір практично до будь-якої страви, але в той же час низькокалорійний і делікатний на смак.
Кабачок багатий вітамінами і корисними мікроелементами, допомагає організму виводити токсини, покращує травлення і обмін речовин, сприятливо діє на нервову систему і шкіру.
При цьому, його дуже просто і швидко готувати, а відмінний результат порадує вас в будь-якому випадку. Сьогодні ми розповімо про декілька способів приготування кабачків, які трохи схожі за технологією, але в результаті дають вельми велику різницю в смаку. Почнемо з найпростішого – як смажити кабачки на сковороді без борошна.
Кабачок смажений на сковороді без борошна
Складові
- Кабачки – 3 шт + –
- Сіль і перець – за смаком + –
- Рослинна олія – для смаження + –
Як посмажити кабачок без борошна
Для початку виберемо овоч. У наших магазинах найчастіше можна зустріти звичайні кабачки і цукіні, хоча насправді сортів набагато більше.
Але для смаження кабачків, до речі, це відноситься до всіх рецептами, нам важливіше не його назва, а то, наскільки він зрілий.
Переважно, якщо це буде молодий, пружний овоч, з тонкою шкіркою, від цього буде залежати і м’якість, і текстура готового блюда. Але якщо овоч уже добре дозрів, нічого страшного, він теж вийде смачним.
- Кабачок ретельно миємо, щоб не залишилося грудочок землі, зрізаємо плодоніжки. Якщо овоч зовсім молодий і розміром з середній огірок, його досить розрізати уздовж на дві половинки. Молоді, але більші екземпляри нарізаємо кільцями товщиною в 1 см.
- Якщо кабачок попався досить зрілий, його потрібно попередньо підготувати. Товсту шкірку зрізаємо овощечисткой, розрізаємо кабачок уздовж на дві половини і ложкою видаляємо насіння. Шкірку і насіння викидаємо, вони нам не знадобляться. Кожну половину нарізаємо напівколами товщиною 5-7 мм. Попередня частина завершена, приступаємо до смаження.
- Порізані кабачки трохи солимо і приправляємо перцем. Краще обмежитися цими спеціями і залишити максимально природний смак.
- На сковороді відповідного розміру розігріваємо трохи рослинного масла. Вогонь повинен бути досить сильним, але не максимальним.
- По одному викладаємо кабачки на сковороду досить щільно, але так, щоб їх потім зручно було перевертати. Робимо все швидко, так як через кілька секунд вони почнуть випускати сік і, можливі бризки.
- На впевненому вогні смажимо кабачки трохи менше хвилини, а потім перевертаємо і повторюємо все з іншою стороною. Знімаємо кабачки з вогню і викладаємо на тарілку.
Якщо не плануємо подавати кабачки відразу, спочатку краще викласти їх на серветку або паперовий рушник: якийсь час вони ще будуть давати сік, тому може утворитися негарна коричнева калюжка.
Смажені кабачки в борошні
Складові
- Невеликі кабачки – 3 шт;
- Сіль за смаком;
- Перець чорний мелений – за смаком;
- Борошно – 3 ст.л .;
- Рослинна олія – для смаження.
Як смажаться кабачки в борошні
У варіанті з борошном кабачки стануть більш калорійними, але разом з тим придбають м’якість і додаткову легкість. Якщо нам дістався зрілий овоч – це найкращий спосіб як смажити його.
- Підготовлені кабачки вже без шкірки і твердих насіння злегка присаливаем і перчимо.
- Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю масла на вогні трохи нижче середнього. У порівнянні з першим варіантом, тут температуру краще знизити, інакше борошно буде горіти.
- На окрему миску, краще з високими краями, насипаємо борошно. Кожен шматочок обмакиваем в борошні з двох сторін і струшуємо надлишки. Викладаємо на сковорідку і смажимо з одного боку, а потім з іншого. Часу це займе трохи довше – до 1,5 хвилин.
Кабачки посмажені в клярі
Складові
- Невеликі кабачки – 3 шт;
- Сіль за смаком;
- Перець чорний мелений – за смаком;
- Борошно – 3 ст.л .;
- Яйце – 1 шт;
- Рослинна олія – для смаження.
Як приготувати смажені кабачки в клярі
- Кожен посоленний і поперчений шматочок обмакиваем спочатку в борошні, а потім у збитому яйці, а потім ще раз чергуємо борошно і яйце. Відразу ж викладаємо на сковороду, поки кляр НЕ стек.
- Розігріваємо сковороду, на цей раз нам потрібен повільний вогонь, щоб кабачок встиг прожаритися. Додаємо трохи масла.
- Попередньо нам потрібно буде підготувати кляр. Для цього в одну миску насипаємо борошно, а в інший збиваємо яйце. Зробити це можна простий виделкою. До речі, якщо у вас багато кабачків, яйця краще збивати не всі відразу, а по одному. Так кляр НЕ буде надмірно густіти, а нам не потрібно буде вираховувати, скільки яєць брати.
- Смажимо 1,5-2 хвилини в залежності від зрілості кабачка: чим він молодший, тим менше часу йому знадобиться. Потім перевертаємо і підрум’янюємо іншу сторону. Кабачки в клярі готові.
Тепер, коли ми знаємо, як посмажити кабачки на сковороді в борошні, без борошна і в клярі, нам не важко буде смачно приготувати цей овоч в будь-який час року. До речі, готові кабачки чудово зберігаються в холодильнику кілька днів, так що можна насмажити відразу побільше і таким чином позбавити себе від щоденного стояння біля плити. Смачного!