Мабуть, найбільш популярні і швидкі в приготуванні страви на сніданок складаються саме з пташиних яєць. У цій збірці ми пропонуємо господарочкам дізнатися, як посмажити яєчню на сковороді, щоб страва вийшла по-справжньому смачним і апетитним на вигляд. Ми навчимося робити різні види цієї страви, так що ви з легкістю зможете вибрати рецепт, який припаде до душі більше за інших!
Як смачно посмажити яйця на сковороді: рецепт на сніданок
Складові
- Яйця курячі – 2 шт. + –
- Цибуля зелена – 3-4 пера + –
- Сіль кухонна – за смаком + –
- Кріп свіжий – кілька гілочок + –
- Чорний перець духмяний – за смаком + –
- Рослинна олія без запаху – для смаження + –
Як правильно посмажити яєчню на сковороді
- Насамперед ставимо на плиту сковорідку і наливаємо в неї рослинне масло, щоб воно гарненько розігрілося.
- Коли масло почне вирувати і кипіти – зменшуємо вогонь і вибиваємо в сковороду курячі яйця, роблячи це в такий спосіб: однією рукою утримуємо яйце за нижній край, легко вдаряє вістрям ножа по шкаралупі (приблизно в серединці яйця), потім другою рукою відколюються верхню частину шкаралупи і виливаємо ціле яйце на сковороду, намагаючись не пошкодити жовток.
- Те ж саме робимо і з другим курячим яйцем.
- Пір’я зеленого цибульки промиваємо під проточною водою, обтрушувати від зайвої рідини і кришимо ножем прямо в сковороду поверх яєць.
- Аналогічно рубаємо і укропчик, спершу промивши його і обтрусивши від води.
- Солимо і перчимо нашу яєчню.
- Вимикаємо вогонь, акуратно піддягаємо лопаткою яєчню і перекладаємо її на тарілку.
До такого рецепту запросто можна додати улюблені приправи, зробивши блюдо ніжно-пряним або навіть гострим, – просто посипте жовток потрібними прянощами.
Як посмажити фігурну яєчню без масла на сковорідці
Складові
- Форма для смаження яєць (фігурна) – 2 шт .;
- Яйця курячі – 2 шт .;
- Чорний запашний перець – щіпка;
- Орегано (суха приправа) – щіпка;
- Сіль за смаком.
Як зробити дієтичну яєчню на сковороді без масла
- Для цього рецепта необхідно використовувати антипригарним сковороду, до якої не буде прилипати яєчня. Ставимо її на середній вогонь і як слід розігріваємо.
- Опускаємо в сковорідку форми для смаження яєць – так наше блюдо вийде ну дуже красивим, незважаючи на свою простоту. За допомогою формочок ви зумієте посмажити яйце в формі серця, кола або навіть квадрата.
- Вибиваємо по одному яйцю в кожну формочку, намагаючись зберегти жовток цілим.
- Зверху перчимо і солимо яєчню, присипаємо жовток сухими ароматними травами.
- Через 3-4 хвилини вимикаємо вогонь і обережно знімаємо сковороду з вогню, перекладаючи смажені яйця на тарілку.
А щоб зробити звичне блюдо ще веселіше і незвичніше – просто приправте яйця сухою сумішшю овочів. Крупинки помаранчевої моркви, зеленого горошку і червоного перцю гарантовано створять бадьорий ранковий настрій!
Яєчня з овочами на сковороді: оригінальний рецепт
А ось для цього рецепта нам не знадобиться формочка для смаження яєць – її роль виконає гурток болгарського перцю. Виходить таке блюдо ну дуже смачним і незвичайним, а приготувати його зможе навіть сама недосвідчена господиня.
Складові
- Перець болгарський великий – 1 шт .;
- Яйця курячі – 3 шт .;
- Помідори черрі – 2 шт .;
- Петрушка свіжа – кілька гілочок;
- Сіль кухонна – за смаком;
- Перець чорний мелений – щіпка.
Як приготувати яйця з овочами на сковорідці
- Спершу очистимо болгарський перець від серцевини, зрізавши з овоча капелюшок і прибравши насіння зсередини. Зручніше це робити виделкою. Слідкуйте за тим, щоб стінки перцю залишилися цілими – він нам потрібен як оправа для нашої яєчні.
- Промиваємо болгарський перчик під краном, а потім нарізаємо на три гуртки з досить високими краями – вони будуть утримувати всередині нашу яєчню.
- Ставимо на середній вогонь сковороду, наливаємо зовсім небагато масла, даємо йому як слід прогрітися.
- Укладаємо на сковорідку три гуртки перцю, а потім по одному вибиваємо прямо в них курячі яйця, намагаючись не роздавити жовток.
- Даємо яєчні пару хвилин, щоб вона схопилася, після чого присипаємо кожне яйце сіллю і перцем на свій смак.
- Помідори черрі промиваємо під проточною водою і розрізаємо на половинки. У центр кожної яєчні укладаємо по половинці помідора.
- Промиваємо петрушку під краном, обтрушувати від зайвої вологи і кришимо ножем зверху на яєчню.
- Вимикаємо вогонь і обережно лопаткою піддягаємо кожне яйце разом з обідком з болгарського перцю, перекладаючи блюдо на тарілки.
Таким же чином можна приготувати смачний і ніжний омлет: просто викладіть на сковороду гуртки з перцю з краями вище і рівно зріжте низ, щоб яєчна суміш не витікала.
Окремо збийте виделкою яйця, посоліть і поперчіть їх, після чого влийте яєчну рідина в кожен гурток перцю.
Як посмажити яйця з сосисками і зеленню
Ситне і швидке блюдо на сніданок з яєць можна зробити у цій простому рецептом, який неодмінно сподобається всім любителям смажених страв!
Складові
- Яйця курячі – 2 шт.
- Сосиски молочні – 1 шт .;
- Перець чорний мелений – за смаком;
- Кріп або петрушка – половинка пучка;
- Сіль кухонна – щіпка;
- Борошно пшеничне – 1 ст.л.
Як готувати яєчню з сосисками в домашніх умовах
- Ставимо на плиту сковорідку з антипригарним покриттям, наливаємо в неї трохи соняшникової олії без запаху і даємо йому гарненько прогрітися на вогні.
- Тим часом в окремій мисці змішуємо курячі яйця з борошном, потім кришимо нарізані кільцями сосиски.
- Перчимо і солимо на свій смак яєчну суміш, після чого виливаємо її на дно сковорідки.
- Смажимо такий швидкий омлетик з обох сторін, в кінці приправляючи його вимитого і дрібно нарубаної петрушкою.
А якщо у вас є пару зайвих хвилинок, то можна просто вибити яйця цілими в сковороду, а потім накришити до них сосиску, присипати все це петрушкою, посолити і поперчити, потім все це наостанок пару хвилин під кришкою до готовності. В цьому випадку борошно використовувати не потрібно.
Як посмажити яйця на сковороді: відео від шеф кухаря
Тепер ви знаєте, як посмажити яєчню на сковороді, причому зумієте зробити не тільки звичайну класичну яєчню, а й найдивовижніші і красиві сніданки, які порадують і вас, і ваших домочадців.