Як смажити яйця на сковорідці

Як посмажити яєчню на сковороді
Мабуть, найбільш популярні і швидкі в приготуванні страви на сніданок складаються саме з пташиних яєць. У цій збірці ми пропонуємо господарочкам дізнатися, як посмажити яєчню на сковороді, щоб страва вийшла по-справжньому смачним і апетитним на вигляд. Ми навчимося робити різні види цієї страви, так що ви з легкістю зможете вибрати рецепт, який припаде до душі більше за інших!

Як смачно посмажити яйця на сковороді: рецепт на сніданок

Як правильно приготувати смачні смажені яйця на сковорідці

Складові

  • Яйця курячі – 2 шт. + –
  • Цибуля зелена – 3-4 пера + –
  • Сіль кухонна – за смаком + –
  • Кріп свіжий – кілька гілочок + –
  • Чорний перець духмяний – за смаком + –
  • Рослинна олія без запаху – для смаження + –

Як правильно посмажити яєчню на сковороді

  • Насамперед ставимо на плиту сковорідку і наливаємо в неї рослинне масло, щоб воно гарненько розігрілося.
  • Коли масло почне вирувати і кипіти – зменшуємо вогонь і вибиваємо в сковороду курячі яйця, роблячи це в такий спосіб: однією рукою утримуємо яйце за нижній край, легко вдаряє вістрям ножа по шкаралупі (приблизно в серединці яйця), потім другою рукою відколюються верхню частину шкаралупи і виливаємо ціле яйце на сковороду, намагаючись не пошкодити жовток.
  • Те ж саме робимо і з другим курячим яйцем.
  • Пір’я зеленого цибульки промиваємо під проточною водою, обтрушувати від зайвої рідини і кришимо ножем прямо в сковороду поверх яєць.
  • Аналогічно рубаємо і укропчик, спершу промивши його і обтрусивши від води.
  • Солимо і перчимо нашу яєчню.

Готуємо класичну яєчню на сковороді

  • Вимикаємо вогонь, акуратно піддягаємо лопаткою яєчню і перекладаємо її на тарілку.

До такого рецепту запросто можна додати улюблені приправи, зробивши блюдо ніжно-пряним або навіть гострим, – просто посипте жовток потрібними прянощами.

Як посмажити фігурну яєчню без масла на сковорідці

Складові

  • Форма для смаження яєць (фігурна) – 2 шт .;
  • Яйця курячі – 2 шт .;
  • Чорний запашний перець – щіпка;
  • Орегано (суха приправа) – щіпка;
  • Сіль за смаком.

Як зробити дієтичну яєчню на сковороді без масла

  1. Для цього рецепта необхідно використовувати антипригарним сковороду, до якої не буде прилипати яєчня. Ставимо її на середній вогонь і як слід розігріваємо.
  2. Опускаємо в сковорідку форми для смаження яєць – так наше блюдо вийде ну дуже красивим, незважаючи на свою простоту. За допомогою формочок ви зумієте посмажити яйце в формі серця, кола або навіть квадрата.
  3. Вибиваємо по одному яйцю в кожну формочку, намагаючись зберегти жовток цілим.
  4. Зверху перчимо і солимо яєчню, присипаємо жовток сухими ароматними травами.
  5. Через 3-4 хвилини вимикаємо вогонь і обережно знімаємо сковороду з вогню, перекладаючи смажені яйця на тарілку.

Готуємо яєчню в фігурних формах на сковороді

А щоб зробити звичне блюдо ще веселіше і незвичніше – просто приправте яйця сухою сумішшю овочів. Крупинки помаранчевої моркви, зеленого горошку і червоного перцю гарантовано створять бадьорий ранковий настрій!

Яєчня з овочами на сковороді: оригінальний рецепт

А ось для цього рецепта нам не знадобиться формочка для смаження яєць – її роль виконає гурток болгарського перцю. Виходить таке блюдо ну дуже смачним і незвичайним, а приготувати його зможе навіть сама недосвідчена господиня.

Складові

  • Перець болгарський великий – 1 шт .;
  • Яйця курячі – 3 шт .;
  • Помідори черрі – 2 шт .;
  • Петрушка свіжа – кілька гілочок;
  • Сіль кухонна – за смаком;
  • Перець чорний мелений – щіпка.

Як приготувати яйця з овочами на сковорідці

  1. Спершу очистимо болгарський перець від серцевини, зрізавши з овоча капелюшок і прибравши насіння зсередини. Зручніше це робити виделкою. Слідкуйте за тим, щоб стінки перцю залишилися цілими – він нам потрібен як оправа для нашої яєчні.
  2. Промиваємо болгарський перчик під краном, а потім нарізаємо на три гуртки з досить високими краями – вони будуть утримувати всередині нашу яєчню.
  3. Ставимо на середній вогонь сковороду, наливаємо зовсім небагато масла, даємо йому як слід прогрітися.
  4. Укладаємо на сковорідку три гуртки перцю, а потім по одному вибиваємо прямо в них курячі яйця, намагаючись не роздавити жовток.
  5. Даємо яєчні пару хвилин, щоб вона схопилася, після чого присипаємо кожне яйце сіллю і перцем на свій смак.
  6. Помідори черрі промиваємо під проточною водою і розрізаємо на половинки. У центр кожної яєчні укладаємо по половинці помідора.
  7. Промиваємо петрушку під краном, обтрушувати від зайвої вологи і кришимо ножем зверху на яєчню.
  8. Вимикаємо вогонь і обережно лопаткою піддягаємо кожне яйце разом з обідком з болгарського перцю, перекладаючи блюдо на тарілки.

Незвичайний рецепт яєчні приготовленої на сковороді

Таким же чином можна приготувати смачний і ніжний омлет: просто викладіть на сковороду гуртки з перцю з краями вище і рівно зріжте низ, щоб яєчна суміш не витікала.

Окремо збийте виделкою яйця, посоліть і поперчіть їх, після чого влийте яєчну рідина в кожен гурток перцю.

Як посмажити яйця з сосисками і зеленню

Ситне і швидке блюдо на сніданок з яєць можна зробити у цій простому рецептом, який неодмінно сподобається всім любителям смажених страв!

Складові

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сосиски молочні – 1 шт .;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Кріп або петрушка – половинка пучка;
  • Сіль кухонна – щіпка;
  • Борошно пшеничне – 1 ст.л.

Смажені яйця з сосисками і зеленню на плиті

Як готувати яєчню з сосисками в домашніх умовах

  1. Ставимо на плиту сковорідку з антипригарним покриттям, наливаємо в неї трохи соняшникової олії без запаху і даємо йому гарненько прогрітися на вогні.
  2. Тим часом в окремій мисці змішуємо курячі яйця з борошном, потім кришимо нарізані кільцями сосиски.
  3. Перчимо і солимо на свій смак яєчну суміш, після чого виливаємо її на дно сковорідки.
  4. Смажимо такий швидкий омлетик з обох сторін, в кінці приправляючи його вимитого і дрібно нарубаної петрушкою.

А якщо у вас є пару зайвих хвилинок, то можна просто вибити яйця цілими в сковороду, а потім накришити до них сосиску, присипати все це петрушкою, посолити і поперчити, потім все це наостанок пару хвилин під кришкою до готовності. В цьому випадку борошно використовувати не потрібно.

Як посмажити яйця на сковороді: відео від шеф кухаря

Тепер ви знаєте, як посмажити яєчню на сковороді, причому зумієте зробити не тільки звичайну класичну яєчню, а й найдивовижніші і красиві сніданки, які порадують і вас, і ваших домочадців.