Як смачно посмажити рибу в клярі на сковорідці

Як смажити рибу на сковороді в борошні
Приготування деяких звичних страв здається абсолютно позбавленим будь-яких кулінарних тонкощів і особливостей, а тому підвладне будь-якій господині.

Багатьом здається, що, як смажити рибу на сковороді в борошні здогадаються все, адже, по суті, весь рецепт приготування міститься в одному короткому реченні. Але, щоб результат вас не розчарував, потрібно знати чимало нюансів і секретів, які допоможуть зробити блюдо гордістю вашої кухні.

Як підготувати рибу до смаження

Як би ми не готували рибу, її в будь-якому випадку потрібно почистити і випатрати, а заморожену ще й розморозити. Оскільки будь-яка риба – вкрай делікатний і ніжний продукт, розморожуємо її тільки при кімнатній температурі, в воді або на повітрі.

Використання теплої води неодмінно призведе до істотного погіршення смакових якостей продукту. Єдине, що може допомогти швидше розморозити рибу – це додавання солі в воду, в якій вона розморожується.

Як смачно посмажити рибу в клярі на сковорідці

Чистити рибу не складно, для безпеки краще зрізати плавники. А ось потрошити її потрібно дуже акуратно, щоб не роздавити жовчний міхур. Якщо це все ж сталося, то можна спробувати натерти рибку сіллю і добре промити.

Велику рибу перед смаженням варто нарізати на порційні шматки, посолити і залишити на чверть години.

Як правильно панірувати і смажити рибу на сковороді

Коли риба підготовлена ​​і нарізана, можна приступати безпосередньо до приготування.

  • Перед тим, як посмажити рибу на сковороді з борошном (краще використовувати сковорідку з товстим дном) – розігріємо достатню кількість рослинного масла.
  • Далі можливі різні варіанти. Найпростіший з них полягає в тому, щоб, промокнув паперовим рушником порційні шматки риби, обваляти її в борошні і смажити на середньому вогні до появи апетитною золотистої скоринки.
  • Однак, в тому випадку, коли хочеться зробити її більш соковитою і ніжною, можна використовувати подвійну панірування.

Як правильно панірувати і смажити рибу на сковороді

  • Для цього в миску розіб’ємо яйце, розмішати його до однорідного стану. Кожен шматочок рибки вмочимо черзі: в яйце, потім в борошно, знову в яйце і знову в панірувальні сухарі. Така рибка виходить особливо ніжною і соковитою.
  • У тому випадку, якщо потрібно посмажити багато риби, то в яйце для панірування можна додати трохи молока або води.

Читайте ще схожі записи:


Як посмажити коропа на сковороді

Смажена риба в клярі на сковороді

Як правильно смажити рибу на сковороді в борошні - класичний рецепт

Складові

  • Риба (будь-яка) – 1 кг + –
  • Борошно – 1-1 / 2 ст. + –
  • Молоко (або вода) – 100-200 мл + –
  • Сіль – за смаком + –

Приготування смаженої в клярі риби

Панірування з борошна і сухарів – не єдиний спосіб захистити ніжний продукт від пересихання в процесі смаження.

Рибу на сковороді можна посмажити і в клярі. Такий спосіб приготування більше підійде для великої морської риби, порізаної на порційні шматки, або для рибного філе.

Перед тим, як посмажити рибу в клярі на сковороді, шматочки рибного філе посолити, додати улюблені спеції (ви можете використовувати складну комбінацію різних спецій, а можете просто посолити і трохи поперчити), збризніть лимонним соком і візьмемося за приготування клярі.

  • Насамперед злегка взобьем яйця, потім додамо молоко або воду, в останню чергу додамо борошно і ретельно все перемішати.
  • Замість молока або води ви можете використовувати сметану, майонез або обійтися одними яйцями.
  • Перед тим, як смажити рибу в клярі на сковороді, гарненько розігріваємо олію.
  • Шматочки риби промаківаем серветкою, потім опускаємо в кляр і розігріте масло.

Смажена риба в клярі на сковороді - оригінальний рецепт

У процесі приготування може виникнути питання: скільки часу потрібно смажити рибу в клярі на сковороді? Це залежить від розміру ваших шматочків і сорти самої риби.

Крім того, слід пам’ятати, що запорукою успіху цієї страви є достатня кількість масла і помірний вогонь, оскільки риба повинна встигнути прожаритися під шаром клярі.

Риба, приготована в клярі, виходить незвичайно ніжною, соковитою і дуже смачною.

Смачного!