Як смачно посмажити карася на сковороді

Як посмажити карася на сковорідці
Рибу люблять все, і навіть ті, хто її не любить, адже приготувавши улов по всьому писаним законам кухні, важко заперечити, що це блюдо незрівнянно. Щоб довести цю теорію на практиці, нам не залишається нічого, крім як правильно і смачно посмажити карася без кісток на сковороді, використовуючи кулінарні хітрості.Тогда навіть найзавзятіші противники морепродуктів стануть їх найвірнішими прихильниками, головне – це дотримання рецептури і всіх тонкощів готування.

Взагалі карася для нашої місії ми вибрали не випадково, оскільки цю рибку можна вважати, так би мовити, на любителя. Костистих у цього «звіра» підвищена, м’ясо пахне тванню, але зате при правильній обробці смачніше цього продукту навряд чи щось можна відшукати.

Маринування для видалення запаху

Перед тим, як засмажити карася, його необхідно певним чином замаринувати. Готувати ароматичну просочення для ставкового «жителя» досить просто.

  1. По-перше, видалити неприємний болотний душок відмінно допоможе лимон, для чого цитрус перемелюють в блендері або м’ясорубці і натирають отриманою масою риб’ячу тушку. Чекаємо півгодини і проблема вирішена.
  2. Також добре допомагає годинна замочка рибки в молоці, яке не тільки позбавить від забійного амбре, а й зробить м’ясо ніжним, соковитим і м’яким.Як посмажити карася на сковороді
  3. Ще один варіант – це охолоджений відвар лаврове листя, в який слід занурити карасиків хвилин на 40-50. Промивши проблемну рибку в міцному сольовому розчині, теж можна позбавити майбутній кулінарний шедевр від неприємного запаху.

Ось після таких пахучих і запашних процедур ми можемо переходити безпосередньо до смаження карася, а як, і головне, скільки по часу смажити цю рибу на сковороді, ми зараз детально розповімо.

Взагалі способів приготування чешуістих і хвостатих на плиті досить багато, однак різняться вони все більше за методом нарізки і подальшої обвалки тушки.

Зазвичай Карасьов не нарізають шматочками, а готують цілими. Кожну рибку попередньо чистять від луски, потрошать черевце, відрізають голову і плавники, а також роблять уздовж всього хребта з обох бочків поглиблені косі або хрестоподібні насічки.

Такий захід дозволяє кілька подрібнити дрібні кісточки плавучої особини, які після термообробки пом’якшать, і не будуть доставляти незручностей їдоках. В окремих випадках, коли, наприклад, карася готують дітлахам, рибу розбирають на філе, і далі працюють з риб’ячим м’ясом.

Панірування або кляр

Що ж стосується обвалки, то тут варіантів дуже і дуже багато. Рибу можна смажити самостійно або обваляти в паніровці, в ролі якої можуть виступати підсолена і пряна борошно, сухарі або манка.

Також дуже смачні карасики і тим більше їх філе в клярі: пишному, яєчному, сирному і т.д. Тушки можна фарширувати овочами або рисом, смажити в соусі або сметані.

Смажений карась з цибулею

Вибрати варіант приготування карася на сковорідці є з чого, і що найважливіше – будь-яку страву виходить відмінним. Зараз ми раді запропонувати вам класику жанру. Рецепт цей банальна і проста, а готувати рибку можна, як на сковороді, так і в скороварці.

Смажений карась з цибулею

Складові

  • Карасі – 4 штуки (1,5 кг) + –
  • Рослинна олія – ​​для смаження + –
  • Борошно – 200 г + –
  • Приправа для риби – на смак + –
  • Сіль – 2 щіпки + –
  • Часник – 1 головка + –
  • Корінь імбиру свіжий – 50 г + –
  • Масло кунжуту – 1 ст. л. + –
  • Лайм – 1 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки + –

Приготування

  1. Чистота – запорука успіху. Щоб наша робота кипіла, потрібно все інгредієнти підготувати заздалегідь. Тому рибку ми повинні почистити, випатрати, видалити плавники і зробити ромбовидні нарізки вздовж спинки з обох сторін, далі будь-яким з вище запропонованих способів замочуємо ставкового «звіра», щоб пішов запах болота. Поки карась отмокает, ми підготуємо все інше.Як смажити карася на сковороді
  2. Знімаємо лушпиння з цибулі, чистимо імбирний корінь і все часникові зубчики. Борошно ж подсаливаем і змішуємо з пряною сумішшю для риби.
  3. Ріпчасті цибулини нарізаємо кільцями товщиною 5 мм, а потім обсмажуємо їх в олії до коричневого кольору і викладаємо в окрему тарілочку.
  4. Імбир нарізаємо середніми скибочками, а часникові часточки злегка розчавлює ножем. Ці компоненти нам знадобляться для ароматизації олії для смаження.
  5. Нарешті прийшов час отримувати карасів з отмочкі, даємо їм кілька хвилин на обсушку, а поки вони стікають, заливаємо олію в глибоку сковороду і гарненько раскаліваем його.
  6. Після цього закидаємо в киплячу олію пару-трійку скибочок імбиру і пару зубчиків часнику, а слідом акуратно викладаємо Карасін тушки, попередньо ізвалять їх в борошні.
  7. Тут виникає резонне питання, скільки смажиться карась? За п’ять хвилин з кожного боку буде досить, але головний показник готовності – це рум’яна, хрустка скоринка і відсутність будь-якої рідини в черевній порожнині.
  8. Готові тушки викладаємо на красиве блюдо, декороване овочевий нарізкою і листям пекінської капусти. Зверху скроплюємо наш шедевр соком лайма і кунжутним маслом, викладаємо на рибку смажену цибулю і прикрашаємо весь натюрморт фіолетовими листочками базиліку або інший улюбленої зелені.

Як правильно посмажити карася

Виглядає наш апетитний улов просто чудово, а його аромат викликає рясне слиновиділення. Такий карась дуже смачний і не менш гарний, що гарантовано зробить його цвяхом кулінарної програми.

До такої страви також відмінно підійде часниковий соус зі сметани і майонезу, взятих в рівних частках, змішаних з пропущеним через прес часником, подрібненою кропом і перемолотим в блендері маринованим огірочком.

Використовуючи наші поради і рецепти, ви завжди зможете здивувати гостей, і навіть ті, хто скаже, що не любить рибу, після дегустації вашої кулінарії змінять кардинально свої смакові пристрасті. А вже з вашими-то практичними навичками, ви і самі зможете навчити всіх навколо, як посмажити карася на сковороді смачно і без кісток.