Як смачно і правильно посмажити навагу на сковороді

kak-vkusno-i-pravilno-pozharit-navagu-na-skovorode
Любителі рибних страв завжди в пошуках новинок на терені кулінарії і, звичайно ж, знайти підходящий варіант можна дуже швидко.

Якщо ви віддаєте перевагу смачною і корисною трапези, то обов’язково повинні знати, як посмажити навагу на сковороді, з найсмачнішими доповненнями. Можна зробити блюдо з овочами або традиційно приготувати і подати з улюбленим гарніром.

Як правильно розморозити навагу

Навага – вид риби схожий за смаковими якостями з сімейством тріскових. Щоб витягти весь смак і користь з продукту, в першу чергу потрібно правильно розморозити його. Наші прості поради допоможуть вам правильно обробити продукт.

  • Навагу можна купити тільки в замороженому вигляді, так як вона швидко втрачає свої властивості в свіжому варіанті. Принісши з магазину навагу, потрібно почекати поки вона трохи підтане і відразу її розібрати. Відрізати голову, відокремити філе від хребта і покласти в миску. (Голову і хребет можна використовувати для приготування рибного бульйону).
  • Розморожувати навагу потрібно обов’язково природним шляхом, при кімнатній температурі. В такому випадку її буде легко готувати, і смак риби буде чудовим. Якщо ж розморозити її в мікрохвильовці або за допомогою окропу, рибне м’ясо буде не соковитим і дуже пухким.

kak-vkusno-i-pravilno-pozharit-navagu-na-skovorode1

  • Щоб прискорити процес розморожування можна трохи присолити навагу. Потім потрібно прим’яти її руками і залишити при кімнатній температурі до повного відтавання. Після, потрібно обсушити рибу і приступати до готування. У процесі смаження солити навагу не потрібно.
  • Якщо ви хочете приготувати рибну страву з наваги, краще заздалегідь зайнятися розморожуванням продукту, наприклад, залишити на ніч. Після, рибу обов’язково потрібно промити в холодній воді, обсушити і готувати.
  • При готуванні намагайтеся вибрати найменше час термічної обробки, щоб риба залишилася по максимуму корисною!

Скільки смажити рибу вибирати, звичайно, вам, але найоптимальніший варіант готування не більше 10-15 хвилин.

Навага під цибульним соусом, покроковий рецепт

Складові

  • Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
  • Лук-порей – 2 стебла + –
  • Навага – 4 шт. + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Масло вершкове – 80 г + –
  • Біле сухе вино – 150 мл + –
  • Рибний бульйон – 200 мл + –
  • Вершки – 180 мл + –
  • Часник – 0,5 ч.л. + –
  • Паприка – 0,5 ч.л. + –
  • Сушений чебрець – 1 пучку + –
  • Борошно пшеничне – для панірування + –
  • Рослинна олія – ​​6-7 ст.л. + –
  • Лимон – 1 шт. + –
  • Петрушка – 4-5 гілочок + –

Як покроково приготувати смачну навагу під цибульним соусом своїми руками

Зробити висококласне блюдо з риби до столу цілком можливо самостійно. Риба навага знадобиться вам в цьому, доступна ціна і приємні смакові якості дозволять створити шедевр кулінарії.

Як доповнення можна приготувати смачний цибульний соус, який буде відповідати цим видом риби. Причому готувати страву дуже просто і швидко.

Готуємо рибу і соус

  1. Рибу навагу обробити на філе і залиште при кімнатній температурі до повного відтавання. Потім обсушити рибу, приправити сіллю і перцем і запаніруйте в борошні.
  2. Влийте на сковорідку рослинне масло і добре розігрійте. Обсмажте рибні філешку протягом 2-3 хвилин з кожного боку. Риба повинна бути напівготовому. Зніміть з пательні і викладіть на пергамент, щоб стік зайвий жир.
  3. Ріпчаста і зелена цибуля почистіть, вимийте і поріжте кільцями.
  4. Половину вершкового масла розтопіть в каструлі, киньте цибулю і злегка підсмажте. Додайте паприку, чебрець і сушений часник. Потім влийте вино і рибний бульйон (можна замінити кип’яченою водою). Доведіть вміст каструлі до кипіння і помістіть туди обсмажену рибку.
  5. На слабкому вогні готуйте філе наваги протягом 7 хвилин, а потім вийміть і поставте в тепле місце.
  6. Відвар наполовину Уваров, додайте масло, що залишилося і вершки (вершки повинні бути кімнатної температури). Уварите соус ще на половину і зніміть з вогню. У процесі готування за бажанням підсолити соус.

сервіруємо блюдо

  1. Візьміть красиві широкі тарілки і викладіть на кожну по 2 філешку в формі хвилі або поверніть спіраллю. Щедро полийте навагу теплим цибульним соусом.
  2. Лимон і зелень добре вимийте. Цитрус обдайте окропом і поріжте красивими часточками. Петрушку дрібно наріжте або за бажанням залиште в гілочках.
  3. Прикрасьте рибний делікатес зеленню, лимоном і подавайте до столу.

Частування з смачною наваги можна приготувати заздалегідь і зберігати в холодильнику. Перед подачею нагрійте рибу до кімнатної температури, розігрійте соус і гарячим полийте рибу. На гарнір можна запропонувати відварений дикий рис або свіжі овочі.

Смажена риба навага з овочами, найсмачніший рецепт

Для тих, хто рахує калорії корисно знати, що в 100 грамах риби наваги всього 70 калорій. І якщо ви хочете приготувати смачний і легкий вечерю, то підсмажте навагу з овочами.

Щоб зовсім зробити блюдо корисним, смажити краще без застосування борошна або замінити її кукурудзяної.

kak-vkusno-i-pravilno-pozharit-navagu-na-skovorode3

Складові

  • Навага – 2 шт .;
  • Ріпчасту цибулю – 2-3 шт .;
  • Морква – 1 шт .;
  • Помідори – 2 шт .;
  • Оливкова олія – ​​3-4 ст.л .;
  • Кінза – 1 пучок;
  • Пармезан – 30 г;
  • Сіль, перець – за смаком.

Як смачно посмажити навагу з овочами в домашніх умовах

  1. Рибу в замороженому вигляді поріжте на невеликі шматочки, не розбираючи на філе. Надішліть її в миску, посоліть, поперчіть і дайте відтанути при кімнатній температурі. Потім злийте рідину, яка утворилася.
  2. Розігрійте пательню (бажано тефлонову) і влийте оливкову олію. Надішліть на сковорідку навагу і підсмажте до готовності протягом 10 хвилин. Акуратно перевертайте рибу, щоб шматочки не розвалювалися. Для цього використовуйте силіконову лопатку. Потім зніміть рибу зі сковорідки, помістіть в каструльку і накрийте кришкою.
  3. Ріпчасту цибулю, моркву та помідори добре вимийте. Цибулю і моркву очистіть, помідори обдайте окропом і зніміть шкірку, наріжте плоди кубиками. Моркву натріть на крупній тертці, а цибулю поріжте тоненькими півкільцями.
  4. Надішліть цибулю і моркву на сковорідку де смажилася навага і підсмажте протягом 4-5 хвилин. Потім додайте помідори і протушкувати суміш протягом 8 хвилин.
  5. Зменшіть вогонь і відправте на сковорідку до овочів смажену рибу. Посмажте всі інгредієнти протягом 5 хвилин.
  6. Кінзу добре вимийте, обтряхніте і дрібно наріжте. Пармезан натріть на дрібній тертці.
  7. Викладіть рибу з овочами в порційні тарілки, посипте тертим сиром і прикрасьте зеленню.

Тепер ви знаєте як посмажити навагу на сковороді смачно і без особливих витрат сил і часу. Приготувавши таке частування до святкового столу, ви ще не раз повернетеся до наших рецептами.