Що тільки не придумують сучасні виробники, щоб полегшити кухонні процеси господаркам і допомогти їм приготувати щось оригінальне. Тепер питання про те, як нарізати картоплю тонкою спіраллю, можна легко вирішити, заглянувши в будь-який супермаркет і купивши спеціальний для такого випадку інструмент. А я вже придбав це чудо-пристрій і готовий продемонструвати вам, як з його допомогою легко отримати заготовку для домашніх картопляних чіпсів.
Так-так, саме картопляних чіпсів – улюбленого блюда не тільки дітей, але дорослих. Адже те, що пропонують нам сьогодні виробники, навряд чи можна назвати здоровим харчуванням, а тому домашній варіант картопляних снеків буде куди корисніше і смачніше. Крім того, такий спосіб подачі картопляного гарніру до столу виглядає дуже оригінально і ефектно прикрасить будь-яке застілля своєю присутністю.
Безперечно, можна спробувати скористатися дерев’яними шпажками і порізати картоплю звичайним кухонним ножем, але часу піде на підготовку коренеплоду набагато більше. А ви ж не хочете провести на кухні цілий день !?
Як правильно порізати картопля тонкою спіраллю (відео від шеф кухаря)
Ви можете скористатися наочної підказкою і нарізати тонку картопляну спіраль, подивившись наш відео-урок.
А для тих, хто готовий застосувати підготовлений коренеплід в справі і побалувати своїх домочадців новим блюдом, наступний рецепт.
Рецепт приготування картопляних спіралей в духовці
Нічого немає простіше, ніж приготувати ароматні картопляні гірлянди в домашніх умовах. Для цього вам знадобиться зовсім небагато часу і невеликий набір продуктів, щоб порадувати своїх близьких цим маленьким кулінарним дивом.
Складові
- Картопля – 6 шт .;
- Панірувальні сухарі – 5 ч.л .;
- Сіль – 2 ч.л .;
- Масло вершкове – 60 г;
- Паприка, чорний мелений перець, суміш прованських трав – за смаком.
Як смачно і швидко запекти нарізану тонкою спіраллю картоплю будинку
- Картопля ретельно миємо й очищаємо від шкірки. Молода картопля досить добре промити і можна запікати зі шкіркою.
Для нарізки спіраллю найкраще підійде великий картопля довгастої форми.
- Нарізаємо картопляну спіраль. Тут уже кожен вибирає сам, яким способом краще для нього це зробити: звичайним кулінарним ножем або ножем для нарізки картоплі спіраллю.
- Розтоплюємо вершкове масло і рясно змащуємо наші спіральки всередині і зовні.
Для цих цілей прекрасно підійде силіконова пензлик, яка є в арсеналі у кожної господині.
- Змішуємо в глибокій мисці панірувальні сухарі, перець і соль.Колічество солі і перцю регулюйте самі залежно від смакових уподобань домочадців.
- Обсипаємо кожну порцію нарізаною спіраллю картоплі з усіх боків отриманою сумішшю і викладаємо на деко, вистелений заздалегідь пергаментним папером.
- Запікаємо картопельку в попередньо розігрітій духовці близько години при температурі 200-220 ° С.
Як тільки картопляні спіральки будуть готові, посипаємо їх прованськими травами і при бажанні дрібно натертим сиром. Виходить просто смакота!
Як краще нарізати картоплю тонкою спіраллю: покрокова фото-інструкція
Кухонні важливі дрібниці
Дмитро ВашарінСтатьі автора
Складові
- Картопля – + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Для нарізки нам знадобляться коренеплоди, очищені від шкірки і промиті під струменем холодної води.
А так же ось такий набір, що складається з ножа, 4 шпаг і кріплення-рукоятки для нарізки картоплі тонкої спіраллю.
Шпажки виготовлені з нержавіючої сталі, їх можна не боячись використовувати при високих температурах. Якщо необхідно більше, ніж 4 порції, то можна скористатися дерев’яними шпажками і розмістити вже нарізану картоплю на них.
Так само цей спіральний ніж без праці впорається з нарізкою і огірка, в результаті чого у вас вийде чудова прикраса для будь-якої страви.
Без картоплі вся конструкція виглядає так – на шпажку одягається ніж, а кінець шпажки вставляється в ручку-тримач, безпосередньо фіксуючу коренеплід.
Процес отримання спіралі дуже простий, досить лише знати пару секретів для успішної нарізки. І так, беремо очищений від шкірки і вимитий картоплю. Шукаємо центр коренеплоду і ввірчує в нього ніж разом зі шпагою до самої рукоятки.
Якщо все зробили правильно, у вас повинно вийти так, як зображено на фото.
Тепер прийшла черга ручки. Вставляємо в неї кінець шпажки і одночасно притискаємо ручку-тримач щільно до картоплі.
Етап підготовки закінчений, можемо починати нарізку спіралі.
Весь процес отримання спіралі полягає в русі ножа навколо коренеплоду. Однією рукою тримаємося за рукоятку, другий – крутимо ріжучу частину.
В результаті виходить дуже красива картопляна спіраль, яка допоможе вам подати звичне блюдо в нестандартній формі.