Як швидко нарізати картоплю тонкою спіраллю

Що тільки не придумують сучасні виробники, щоб полегшити кухонні процеси господаркам і допомогти їм приготувати щось оригінальне. Тепер питання про те, як нарізати картоплю тонкою спіраллю, можна легко вирішити, заглянувши в будь-який супермаркет і купивши спеціальний для такого випадку інструмент. А я вже придбав це чудо-пристрій і готовий продемонструвати вам, як з його допомогою легко отримати заготовку для домашніх картопляних чіпсів.

Так-так, саме картопляних чіпсів – улюбленого блюда не тільки дітей, але дорослих. Адже те, що пропонують нам сьогодні виробники, навряд чи можна назвати здоровим харчуванням, а тому домашній варіант картопляних снеків буде куди корисніше і смачніше. Крім того, такий спосіб подачі картопляного гарніру до столу виглядає дуже оригінально і ефектно прикрасить будь-яке застілля своєю присутністю.

Безперечно, можна спробувати скористатися дерев’яними шпажками і порізати картоплю звичайним кухонним ножем, але часу піде на підготовку коренеплоду набагато більше. А ви ж не хочете провести на кухні цілий день !?

Як правильно порізати картопля тонкою спіраллю (відео від шеф кухаря)

Ви можете скористатися наочної підказкою і нарізати тонку картопляну спіраль, подивившись наш відео-урок.

А для тих, хто готовий застосувати підготовлений коренеплід в справі і побалувати своїх домочадців новим блюдом, наступний рецепт.

Рецепт приготування картопляних спіралей в духовці

Нічого немає простіше, ніж приготувати ароматні картопляні гірлянди в домашніх умовах. Для цього вам знадобиться зовсім небагато часу і невеликий набір продуктів, щоб порадувати своїх близьких цим маленьким кулінарним дивом.

Складові

  • Картопля – 6 шт .;
  • Панірувальні сухарі – 5 ч.л .;
  • Сіль – 2 ч.л .;
  • Масло вершкове – 60 г;
  • Паприка, чорний мелений перець, суміш прованських трав – за смаком.

kak-bystro-narezat-kartoshku-tonkoj-spiralyu.11

Як смачно і швидко запекти нарізану тонкою спіраллю картоплю будинку

  • Картопля ретельно миємо й очищаємо від шкірки. Молода картопля досить добре промити і можна запікати зі шкіркою.

Для нарізки спіраллю найкраще підійде великий картопля довгастої форми.

  • Нарізаємо картопляну спіраль. Тут уже кожен вибирає сам, яким способом краще для нього це зробити: звичайним кулінарним ножем або ножем для нарізки картоплі спіраллю.
  • Розтоплюємо вершкове масло і рясно змащуємо наші спіральки всередині і зовні.

Для цих цілей прекрасно підійде силіконова пензлик, яка є в арсеналі у кожної господині.

  • Змішуємо в глибокій мисці панірувальні сухарі, перець і соль.Колічество солі і перцю регулюйте самі залежно від смакових уподобань домочадців.
  • Обсипаємо кожну порцію нарізаною спіраллю картоплі з усіх боків отриманою сумішшю і викладаємо на деко, вистелений заздалегідь пергаментним папером.
  • Запікаємо картопельку в попередньо розігрітій духовці близько години при температурі 200-220 ° С.

Як тільки картопляні спіральки будуть готові, посипаємо їх прованськими травами і при бажанні дрібно натертим сиром. Виходить просто смакота!

kak-bystro-narezat-kartoshku-tonkoj-spiralyu.10

Як краще нарізати картоплю тонкою спіраллю: покрокова фото-інструкція

Кухонні важливі дрібниці

Дмитро ВашарінСтатьі автора

kak-bystro-narezat-kartoshku-tonkoj-spiralyu.9
kak-bystro-narezat-kartoshku-tonkoj-spiralyu.9

Складові

  • Картопля – + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Для нарізки нам знадобляться коренеплоди, очищені від шкірки і промиті під струменем холодної води.

А так же ось такий набір, що складається з ножа, 4 шпаг і кріплення-рукоятки для нарізки картоплі тонкої спіраллю.


  • Шпажки виготовлені з нержавіючої сталі, їх можна не боячись використовувати при високих температурах. Якщо необхідно більше, ніж 4 порції, то можна скористатися дерев’яними шпажками і розмістити вже нарізану картоплю на них.

    Так само цей спіральний ніж без праці впорається з нарізкою і огірка, в результаті чого у вас вийде чудова прикраса для будь-якої страви.


  • Без картоплі вся конструкція виглядає так – на шпажку одягається ніж, а кінець шпажки вставляється в ручку-тримач, безпосередньо фіксуючу коренеплід.


  • Процес отримання спіралі дуже простий, досить лише знати пару секретів для успішної нарізки. І так, беремо очищений від шкірки і вимитий картоплю. Шукаємо центр коренеплоду і ввірчує в нього ніж разом зі шпагою до самої рукоятки.


  • Якщо все зробили правильно, у вас повинно вийти так, як зображено на фото.


  • Тепер прийшла черга ручки. Вставляємо в неї кінець шпажки і одночасно притискаємо ручку-тримач щільно до картоплі.


  • Етап підготовки закінчений, можемо починати нарізку спіралі.


  • Весь процес отримання спіралі полягає в русі ножа навколо коренеплоду. Однією рукою тримаємося за рукоятку, другий – крутимо ріжучу частину.


  • В результаті виходить дуже красива картопляна спіраль, яка допоможе вам подати звичне блюдо в нестандартній формі.