Як самому зробити вино з жимолості будинку

Як зробити вино з жимолості в домашніх умовах
Незважаючи на велику кількість алкогольної продукції на прилавках магазинів, кожна сім’я зберігає свої сімейні рецепти з виготовлення міцних напоїв.

Як зробити вино з жимолості в домашніх умовах – один з таких рецептів, адже напій, виготовлений за такою технологією, має неповторний смак, який припаде до душі навіть істинним гурманам. Цей напій має специфічний кислуватий смак і відмінно поєднується з сирами твердих сортів, фруктами і різними десертами.

Цікаві факти про жимолості

Жимолость – це дуже невибаглива рослина з досить цікавими ягодами. Не всі види жимолості придатні для вживання в їжу, але ті, що їстівні, мають свій неповторний смак, і широко використовуються в кулінарії.

Процес приготування вина з ягід з високим вмістом вітамінів і корисних для організму речовин, не має на увазі теплової обробки, внаслідок чого, ягода віддає всі свої корисні властивості алкогольного напою.

Рецепт домашнього вина з ягід жимолості з цукром

Рецепт домашнього вина з ягід жимолості з цукром

Складові

  • Жимолость (ягоди) – 2 кг + –
  • Цукор – 500 г + –

Як приготувати домашнє вино з жимолості

Щоб вийшло хороше вино з жимолості – не знадобиться багато часу. Адже процес досить простий і схожий з класичними рецептами з виготовлення домашнього вина.

Існує кілька варіантів того, як зробити вино з жимолості, і всі вони успішно застосовуються сучасними господинями.

  • Промийте, потім переберіть і дрібно наріжте плоди жимолості.
  • Після цього покладіть в ємність ягоди і поставте їх на кілька днів в тепле місце, щоб почався процес бродіння вина.
  • Після закінчення зазначеного часу, розділіть макуха і сік.
  • Сік необхідно помістити в прохолодне місце, а до макухи додати 200 г цукру і залишити в теплоті на пару днів.
  • Після того, як суміш макухи з цукровим піском настоїться, відіжміть її, і отриманий сік змішайте з рідиною, яка знаходиться в прохолодному місці.
  • В отриманий напій додайте залишок цукру, закрийте кришкою і поставте в темне місце на 4 тижні.

Як самому зробити вино з жимолості будинку

  • Через місяць, дістаньте напій і добре відфільтруйте його, поки осад повністю не зникне.
  • Після цього можна розлити вино в заздалегідь підготовлені пляшки і заховати в холодильник ще на місяць.

Вино з жимолості з додаванням води

Крім класичного рецепту приготування, багато господинь роблять вино з жимолості в домашніх умовах, додаючи в нього воду. Якщо вам цікавий такий варіант приготування, пропонуємо випробувати наступний рецепт.

Складові

  • 3 кг ягід жимолості;
  • 3,2 кг цукру;
  • 2,5 л води.

Саморобний рецепт вина з жимолості з додаванням води

Приготування вина з жимолості з додаванням води

Готуємо ягоди жимолості до виноробства

  • Ягоди жимолості промийте, а потім переберіть.
  • Після цього, використовуючи блендер або м’ясорубку, подрібніть плоди і викладіть отриману суміш в скляну ємність.
  • Додайте 2 кг цукру, розмішайте і поставте ємність в темне місце, попередньо накривши марлею.

Робимо сусло для вина з жимолості

  • Через 3 дні відіжміть мезгу, отриманий ягідний сік перелийте в пляшку і відправте на зберігання в холодильник.
  • Залийте мезгу водою і дайте настоятися ще 3 дні.
  • По завершенні вказаного терміну, відіжміть мезгу, і отриманий сік з’єднайте з настояним ягідним соком.
  • В отриманий напій додайте 600 г цукру і перелийте в великий бутель.
  • На шийку зверху надіньте нову гумову рукавичку, і проткніть в ній один палець.

Як поставити вино з жимолості

  • Правильно це зробити, перемістивши бутель в темне місце, і залишивши його в стані спокою на 2-4 тижні.
  • Якщо в цей період рукавичка почне сповзати, то необхідно додати цукор, що залишився і дати настоятися ще 1-2 тижні. Це дозволить остаточно завершитися процесу бродіння.
  • Після витриманого часу можна розливати вино.

Як поставити вино з жимолості

Як видно з вищеописаних рецептів, в тому, як зробити вино з жимолості, немає нічого складного. Це вино відрізняється приємним смаком і незабутнім ароматом, більш того, воно має цілющі властивості.

Переваги домашнього вина з жимолості важко не оцінити, адже воно не містить консервантів, барвників та інших шкідливих хімічних добавок.