Літо – прекрасна пора року, коли природа дарує нам величезну кількість різних плодів і важливо правильно цим достатком скористатися.
Навчившись робити вино з черешні в домашніх умовах, рецепт якого ми вам надамо, ви зможете максимально використовувати природні дари. У ньому немає нічого складного, крім того, виготовляється такий смачний напій відносно швидко, а зберігається досить довго.
Складно уявити інший напій, який би мав такий же благородний аромат і колір, який має домашнє вино з черешні. Рецепт простий наливки з цієї ягоди досить поширений на всій території колишнього СНД і користується особливою популярністю.
Як відомо, існує велика кількість різних сортів цієї ягоди. Але які краще використовувати в виноробстві, щоб вино вийшло найбільш ароматним?
Використовуйте жовті сорти, крім того, можна взяти лісову черешню, вона також досить ароматна і робить смак вина максимально яскравим.
Покроковий рецепт домашнього вина з черешні
Складові
- Черешня – 10 кг + –
- Вода – 1 л + –
- Цукор – 1 кг + –
- Лимонна кислота – 25 г + –
Як зробити домашнє вино з черешні
Етап перший: Підготовка плодів до обробки
- Отже, виготовлення вина з черешні в домашніх умовах слід почати з ретельного перебору всіх ягід. Не можна допустити потрапляння жодної зіпсованої або пошкодженої черешні, це може плачевно позначитися на якості вина.
- Наступний крок – очищення. Мити ягоди не можна, адже на їх поверхні знаходяться необхідні для бродіння бактерії. Готуючи вино з черешні в домашніх умовах, її протирають сухою ганчіркою. Якщо забруднень видимих немає, то можна пропустити цей крок.
- У зручну ємність поміщаємо відібрані і очищені плоди. Ми повинні видалити з них кісточки, інакше вони зіпсують смак напою. Важливо стежити, щоб сік не розбризкувався навколо, адже саме в м’якоті міститься основний обсяг рідини, яка буде складати вино.
- Перекладаємо отриману масу в ємність для бродіння. Накриваємо горловину марлею і ставимо тару в темне місце з кімнатною температурою на три дні.
Етап другий: Робимо сусло і ставимо його бродити
- Перед тим, як зробити вино з черешні, нам необхідно позбутися від макухи на дні нашої ємності. Це робиться, коли процес бродіння почав себе проявляти: утворюються бульбашки і з’являється кислуватий запах.
- Мезгу добре віджимаємо за допомогою марлі, складеної в декілька шарів, рідина переливаємо в нову тару, додаємо 400 г цукру і кислоту. На горловину ставимо гідрозатвор або ж рукавичку, з дірочкою на одному з пальців.
- Ставимо нашу ємність в темне місце з кімнатною температурою на чотири доби.
- Зливаємо невелика кількість рідини, всипаємо в нього 300 грам цукру і заливаємо назад. Приготування вина з черешні в домашніх умовах має на увазі повторне проведення цієї процедури, через 3 дня. Після цього залишаємо вино в темряві на місяць або два.
Етап третій: Завершальний
- По закінченню зазначеного періоду часу, бродіння припиниться, а на дні утворюється осад. Необхідно злити молоде вино, не зачіпаючи дна тари. Зробити це можна за допомогою чистого шланга.
- Перед тим, як поставити вино на черешні на повільне бродіння, необхідно його спробувати. Саме на цьому етапі додають цукор і спирт, якщо є бажання зробити його солодший або міцніше. Додавання алкоголю дозволяє збільшити термін зберігання напою, але тоді вино вийде кріплене, це потрібно враховувати.
- Переливаємо рідина в нову ємність і закриваємо. Ставимо її в темне прохолодне місце на три місяці. При бажанні, можна збільшити цей термін, аж до року. Щомісяця необхідно міняти тару, залишаючи осад у старій ємності.
Виготовивши вино з черешні в домашніх умовах, рецепт якої тут представлений, його зберігають у холодильнику протягом чотирьох років.