Як самому зробити грушеве вино будинку

kak-sdelat-vino-iz-grush-v-domashnix-usloviyax
Кожна людина, яка іменує себе дачником, прекрасно знає, як прикро буває знищувати надлишок фруктів в роки з високою врожайністю.

Щоб подібного не відбувалося, сьогодні ми вам розповімо, як приготувати вино з груш – напій, який легко позбавить вас від зайвих фруктових запасів. Чудовий тонкий смак зробить цю настойку одним з найулюбленіших алкогольних напоїв, який підійде до будь-якого застілля!

Чим відрізняється грушеве вино від інших

Перед тим, як почати готувати запашне грушеве вино, необхідно знати деякі тонкощі приготування, без яких нічого не вийде. Ми пропонуємо вам покрокову детальну інструкцію, яка дозволить приготувати чудовий напій і не зіпсувати урожай.

Цей фрукт не має необхідну кількість дріжджових бактерій на своїй поверхні, тому вино з плодів груші робиться з додаванням родзинок. Крім того, цей плід має досить низький вміст цукру, тому перед тим, какпоставіть домашнє вино, нам доведеться запастися цукровим піском!

Також саморобний грушевий напій часто робиться з використанням лимонної кислоти. Це пов’язано з тим, що кислотність плодів невелика і залежить від сорту.

Якщо ви збираєтеся використовувати рецепти нижче, підготуйте і спеціальний прилад для визначення середовища. Чим солодший сорт фрукта, тим більше лимонної кислоти потрібно засипати.

Як самому зробити грушеве вино будинку

Також ми розглянемо не тільки варіант, який включає використання цілих зрілих плодів, але і дізнаємося, як зробити фруктове вино з компоту. Це буде корисно в тих випадках, коли солодкого напою ви зробили дуже багато, а випити його не встигли.

Простий рецепт домашнього вина з груші

Простий рецепт домашнього вина з груші

Складові

  • Груші – 10 кг + –
  • Вода очищена – 15 л + –
  • Цукор-пісок білий – 5 кг + –
  • Лимонна кислота – 20-100 г + –
  • Ізюм – 100 г + –

Як зробити грушеве вино в домашніх умовах

  1. Груші необхідно ретельно оглянути. Всі місця з ознаками псування або пошкодження шкірки краще обрізати, серцевину з кісточками також слід прибрати. Фрукти мити не можна, максимум, що допускається – протерти сухою ганчіркою.
  2. Наші фрукти перетворюємо в пюре, можна використовувати блендер або м’ясорубку.
  3. З’єднуємо отримане пюре, воду, 3 кілограми цукру, лимонну кислоту і немитий родзинки.
  4. Все ретельно перемішуємо і поміщаємо в ємність. Її горлечко накриваємо марлею.
  5. Ставимо в темне місце з кімнатною температурою на 3 дні, помішуючи двічі на добу.
  6. За допомогою марлі, складеної в декілька шарів, відокремлюємо макуха від рідини. Її виливаємо в тару для бродіння, встановлюємо гідрозатвор або надягаємо рукавичку і ставимо в темне місце з кімнатною температурою на місяць або два.
  7. Перед тим, як поставити грушеве вино на бродіння, нам треба ввести в нього залишки цукру: робиться це двічі в перший тиждень після розміщення в темному місці.
  8. Якщо ви помітили, що бродіння припинилося, то відокремте чисту частину вина від випав осаду за допомогою шланга. Вилийте її в нову тару, яку слід потім щільно закрити і помістити в темне прохолодно місце на строк від трьох до шести місяців.
  9. Щомісяця необхідно проводити процедуру очищення молодого вина від осаду за тією ж технологією, що і раніше. Якщо ж осаду ви паче не спостерігаєте, то це означає, що вино готове.

Ароматне домашнє вино з груші може зберігатися протягом трьох років. Відсоток градусів його залежить від того, чи будете ви робити напій кріплених перед етапом повільного бродіння. Без додавання ж алкоголю фортеця вина становить 10%.

Робимо грушеве вино з яблуками

Для того, щоб зробити цей грушевий напій, ми використовуємо не тільки жовтий фрукт, але і яблука. Справа в тому, що цей садовий плід набагато краще активує процес бродіння і володіє необхідною кислотністю. Тому нам не доведеться додавати ні дріжджі, ні кислоту!

Складові

  • Яблука – 2 кг;
  • Груші – 2 кг;
  • Цукор-пісок – 1 кг.

Готуємо домашнє вино з груш з яблуками

  1. Фрукти ретельно перебираємо, але мити їх не можна, тільки протерти сухою ганчіркою. Усі пошкоджені ділянки потрібно зрізати, залишивши тільки здорову м’якоть. Також видаляємо серцевину з кісточками.
  2. За допомогою блендера або м’ясорубки подрібнюємо яблука і груші до отримання пюре.
  3. Сахара в нашій масі досить, тому його додавати не потрібно. Все перемішуємо і заливаємо в ємність на первинне бродіння, яку ставимо в темне місце з кімнатною температурою – цей процес займає близько трьох днів. Горловину слід накрити марлею.
  4. Коли означений час пройшло, за допомогою багатошарової марлі відділяємо макуха від рідини. У неї всипаємо цукор і заливаємо в тару для бродіння, шийку закриваємо гідрозатворів чи накриваємо рукавичкою з проколоті пальцем. Ставимо в темне місце на місяць-два.
  5. Дістаємо ємність, відокремлюємо чисту частину від осаду, переливаємо в нову тару. Вино вже можна вживати, але якщо хочете підвищити його якість, то поставте його на 3 місяці в темне прохолодне місце. Щомісяця видаляйте осад. Після цього яблучно-грушеве вино повністю готове до вживання!

Вино з груші в домашніх умовах - саморобний рецепт

Яблука та груші в грає вини створюють відмінну комбінацію, а тому додавати в такий напій дріжджі не потрібно.

Смачний сидр з груш: рецепт приготування

Тепер давайте дізнаємося, як зробити ігристе грушеве вино, в рецептуру якого входить мінімум компонентів.

Складові

  • Груші – 3 кг;
  • Цукор-пісок – 500 г.

Як приготувати сидр з груш

  1. Фрукти при необхідності витираємо сухою ганчіркою і відправляємо в тепле місце на 3 дні.
  2. Після цього зрізаємо всі пошкоджені ділянки, а ось насіння можна залишити всередині.
  3. Робимо з запашних жовтих плодів пюре.
  4. Нашу масу заливаємо в ємність, туди ж всипаємо цукор, перемішуємо і залишаємо в темному місці з кімнатною температурою на 3 дні.
  5. Використовуємо марлю, щоб вичавити сік, його вливаємо в ємність, яку закриваємо гідрозатворів чи рукавичкою з проколоті пальцем. Ми залишаємо в темряві на один або півтора місяця, поки не закінчиться процес бродіння.
  6. Що виділився осад не чіпаємо, чисту рідину заливаємо в нову тару, яку добре закриваємо. Відправляємо наш майбутній грушевий сидр в прохолодне темне місце, де він повинен простояти три місяці.

Після цього ігристий напій вважається готовим!

Вино з грушевого компоту: кращий рецепт

Складові

  • Грушевий компот – 3 л;
  • Цукор-пісок – 750 г;
  • Винні дріжджі – за інструкцією.

Виготовлення вина з фруктового компоту

  1. Напій необхідно процідити: підійде тільки чиста рідина без шматочків м’якоті!
  2. Змішуємо наші інгредієнти, поки цукор повністю не розчиниться. Переливаємо в ємність для бродіння, її закриваємо гідрозатворів чи рукавичкою. Тару ставимо в тепле темне місце на 6 тижнів.
  3. Відокремлюємо отриману рідину від осаду, заливаємо в нову ємність і відправляємо в холодне темне місце ще на пару тижнів.

Важливо відзначити, що компот з груш повинен бути зварений без додавання цукру!

Як бачите, вино з груш за цим рецептом готується досить швидко.

І нехай воно не буде мати настільки виражених смакових якостей, зате напій відрізняється простотою приготування і високою міцністю, а тому з ним впорається навіть початківець винороб.